Højtryksrenser test – Effektivt og billigt

En højtryksrenser er et fantastisk stykke værktøj. Selve princippet med vand og tryk kender man mange år tilbage. Vand under højtryk spuler bedre end vand der bare løber, og med årene har udviklingen gjort, at det er blevet ret meget bedre.

For det første er maskinerne blevet markant mindre samtidig med at de også har fået et højere arbejdstryk/vandtryk. En anden vigtig faktor er selve dysen, hvor vandet kommer ud. Dyserne er meget forskellige, og har hver især sine fordele. Det er alt sammen noget vi kigger nærmere på i denne højtryksrenser test.

Tidligere skulle kraftige rensere også fødes med mere power, altså 380 volt, og i dag kan man faktisk nøjes med 220 volt, og stadig få en meget kraftig højtryksrenser.  Det betyder billigere drift, nemmere adgang til strøm, og så er modellerne blevet en del billigere i investering.

Man kan få en ret god renser for under 1.000 kroner, som tidligere kostede 10.000 kroner for samme effekt.

Når man i dag skal investere i en højtryksrenser, skal man overveje flere ting. Men lad os dele det op i privat brug og de maskiner, som skal bruges erhvervsmæssigt – altså som skal arbejde mange timer hver dag, og med stor kraft eller effekt.

En højtryksrenser til det private segment vil aldrig kunne dække behovet eller opfylde kravene til en professionel maskine.

Hvad skal man så kigge efter, når man vælger højtryksrenser?
SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer – Hold dig varm altid

Hvad skal den bruges til

En højtryksrenser kan bruges til at spule overflader rene. Typisk er det alger på tag, fliser og sten, jord eller mos på sten og fliser, rengøring af havemaskiner, redskaber og køretøjer, nedspuling af ydervægge, bygningssokler, og mange flere – men typisk rengøringsopgaver.

I den følgende højtryksrenser test har vi kigget på nogle modeller som er på markedet, og som kan løse de fleste lette opgaver. Nogle enkelte betragter vi som egnede til professionelt brug, men det kommer vi ind på.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Højtryksrenser fra Kärcher

Højtryksrenser fra Kärcher
0 kr.

Kärcher K4 Car & Home er meget velegnet til lejlighedsvis rengøring af bilen, små terrasser, rækværk, cykler, haveredskaber og motorcykler. Den leveres med Vario Power dyse og Dirt Blaster dyse.

Derudover medfølger en pakke bestående af en T 150 terrasserenser til rengøring af større overflader, en blød vaskebørste og en skumdyse, der er særligt velegnet til bilvask. Dirt Blaster dyse Vario Power dyse giver et tryk fra 20 til 130 bar.

Brugervenlig og nem at opbevare

K3 er let at opbevare efter brug, fordi den både har Quick Connect system til højtrykslangen og tilbehørsholdere til højtrykspistol og -slange. Med K3 kan du påføre rengøringsmiddel enten ved at hælde det i den indbyggede tank eller via sugeslangen, som blot føres ned i flasken med rengøringsmiddel.

Terrasserenser

Terrasserenser
233 kr.

Den lille og meget handy terrasserenser er meget nem at håndtere. Den er kraftfuld og gør arbejdet ret godt trods sin størrelse.

Skal du have rengjort træ med alger og mos eller jord på fliser eller sten, er denne maskine et godt bud på en løsning.

Når man skal fjerne skidt og møg på for eksempel fliser, kan det være en god ide at gøre emnet vådt i forvejen med en smule rengørings- eller algemiddel.

Lad det sidde lidt for derefter at spule 15 minutter efter. Det giver den bedste effekt.

Nilfisk højtryksrenser 1300WU

Nilfisk højtryksrenser 1300WU
0 kr.

Nilfisk højtryksrenser C 100.6-5 Compact er er smart lille model – den mindste i serien, og den klarer de fleste hjemlige opgaver.  Renseren er handy og nem at betjene, transportere og opbevare.

Det er en hobbyrenser, som kan anbefales til dig der har mindre krævende rengøringsopgaver omkring hus og have så som rengøring af indkørslen, terrassen, redskaber, køretøjer med mere. Højtryksrenseren har Click & Clean dyse koncept, som gør det hurtigt og let at skifte tilbehør.

Den velkendte bajonetkobling fra Nilfisk sikrer kompatibilitet med et bredt program af hobbyrensertilbehør og selve højtryksrenseren er som standard udstyret med en driftssikker og robust universalmotor med lang levetid. En lille smart model med stor kraft – op til 100 bar, som kører på 220 volt strøm.

Medfølgende

 • 5 meter højtryksslange
 • Click & Clean Tornado dyse
 • Click & Clean Powerspeed dyse
 • Click & Clean skumsprayer med dunk
 • Click & Clean forlængerrør G2
 • Rensenål sort
 • Spulehåndtag

Hedvandsrenser, Kärcher HDS 9/17-4 CX

Hedvandsrenser, Kärcher HDS 9/17-4 CX
Hedvandsrenser, Kärcher HDS 9-17-4 CX
0 kr.

Den næste i vores højtryksrenser test er model HDS 9/17-4 CX fra Kärcher. Det er en kompakt maskine til bil- og staldvask. Den kompakte model gør at den er nem at transportere og opbevare. Det er en varmvandsrenser, og kan derfor klare lidt større opgaver.

Den leverer op til 170 bar i effekt, og er dieseldrevet. Maskinen kan klare længerevarende opgaver, og er en renser i den professionelle ende af skalaen.

Når du renser med højtryk skal du være meget opmærksom på sikkerhed. Brug sikkerhedstøj og briller, da det både er beskidt arbejde, men der kan også hvirvle emner rundt i luften, som du ikke vil have i øjnene.

LÆS OGSÅ: Plænelufter test

Hedvandsrensere til den professionelle

hedvandsrensere-til-den-professionelle
Hedvandsrensere til den professionelle
0 kr.

PW-H354S 1813 og 1915 er hedvandsrensere i meget høj kvalitet, og til en meget favorabel pris. Begge maskiner er udstyret med en kraftig IPC stempelpumpe med krumtap aksel, og med keramiske stempler og messingtop.

Designet er enkelt, funktionelt og meget brugervenlige. Maskinerne er robuste med lang levetid, og bygget til krævende rengørings- og desinfektionsopgaver indenfor landbrug, industri og transport. Begge maskiner har indbygget intelligent start/stop system, der sikrer at maskinen slår fra, hvis du starter den uden vandtilslutning.

Skjoldet omkring maskinen kan meget nemt tages af, og maskinerne er nemme at servicere og vedligeholde. De leveres med 20 meter højtryksslange, rustfri dobbeltlanse med trinløs regulering, pistol med keramiske kugler i lukkegrebet, turbodyse, injektor og afkalkningsmiddel.

Leverer op til 180 bar, er dieseldrevet, og kan generere 140 grader varmt vand

 

SE OGSÅ: Havepavillon i træ

SKIL 0761AA Højtryksrenser

SKIL 0761AA Højtryksrenser
0 kr.

Højtryksrenseren fra Skil er eminent til rengøring af værktøj, havemøbler, bil og terrasse. Pumpen er udført i aluminium og har et maksimumtryk på 105 bar. Sprøjteindstillingerne kan justeres afhængig af opgaven.

Slangen på fem meter giver dig en stor aktionsradius, når du arbejder med maskinen ved din bolig. Højtryksrenseren leveres med en tilkobling til haveslange samt en flaske med rengøringsmiddel.

 • Rens terrasse, haveredskaber, bil og havemøbler
 • Maksimumtryk på 105 bar
 • Motor på 1400 watt

 

SE OGSÅ: Vindspil – Vindklokker

Kärcher HD 7/18 C Plus

Kärcher HD 7/18 C Plus
Kärcher HD 7/18 C Plus
0 kr.

Er en kompakt og meget effektiv koldtvandsrenser til professionelt brug. Den yder op til 215 bar, og må siges at være top kvalitet inden for klassen.

Motoren er kraftfuld og har lang holdbarhed, som det kræves af professionelle maskiner. Da den er rimelig kompakt i størrelse, betyder det, at den er let at transportere og håndtere, når du skal arbejde med den.

 • Easy press pistol
 • Pistol håndtag med softgrip
 • 10 meter slage
 • Dirt blaster
 • Antio twist system
 • Pressostatkontrol
 • Servo control

Snavs eller belægning som skal fjernes

De forskellige typer snavs eller belægning som skal fjernes, kræver forskellig behandling eller metode. Vandtryk er en metode, højtryk med varmt vand en anden, og højtryk med sæbe eller rengøringsmiddel er en tredje. Undersøg hvilken metode der egner sig bedste til dine opgaver.

Tryk, vandmængde og temperatur

Maskinerne på markedet har forskellige styrker og svagheder. Derfor skal man søge efter en højtryksrenser, der fuldt ud lever op til de fleste krav man har. Har man meget forskellige opgaver, med alt for store udsving i krav til maskinkapacitet, så skal man overveje at købe en maskine til de fleste opgaver, og måske leje en til en specifik krævende opgave

Kvalitetskrav til rengøring

Visuelt ren, bakteriologisk, fysisk, kemisk rent er kategorierne, og nogle af dem er jo af professionel karakter, og derfor afgørende for valg af udstyr og ikke mindst kompetencer i forhold til udførelsen af opgaven. Skal der for eksempel anvendes rengøringsmidler med mere.

Kompetencer og sikkerhed

Alt efter opgave type skal man have øje for, at det ikke er sikkert man selv kan løse opgaven. Måske skal der uddannet personale til. Professionelle løsninger med højtryksrensere, hvor der skal bruges rengøringsmidler – måske kemi, kræver et helt andet setup, og måske helt andre sikkerhedsforanstaltninger. Derfor skal man søge råd og vejledning hos eksperter, hvis det er specielle løsninger der er tale om.

Stationære eller mobile højtryksrensere

De mindre modeller har en grænse for kapacitet, men kan løse omfattende opgaver helt fint. Men de store tunge og kraftige højtryksrensere kan klar meget mere og hurtigere. Ved professionelt brug, kan det godt betale sig at benytte de dyrere og bedre maskiner.

Det gælder for så vidt også maskiner i den billige ende. Man kan let underdimensionere, og så er sparede penge lige pludselig mange spildte penge.

At komme i gang med højtryksrenser

Generelt kan man sige, at højtryksrensere er blevet tilgængelige for flere med hensyn til priser og størrelsen på maskineriet. Det faktum, at renserne nu fås i hobby-udgaver, gør at flere også selv vil forsøge at løse opgaver ved hjemmet med denne mulighed. Men det er ikke alle opgaver som kan eller bør udføres af ikke uddannede folk.

Går du selv i gang med din helt nye højtryksrenser, bør du læse vejledningen grundigt, og sikre dig på bedste vis. Det vil sige beskyttelses-tøj og briller. Arbejdet med renser kan også svine en del, og du bør også have for øje, at dit arbejde kan hvirvle smuds, støv og sten op, som kan ramme andre eller naboens bil. Find en retning for dit spulearbejde der matcher med god afstand til andre eller andet.

Det er altid godt at være to om en opgave, så allier dig med en ven eller nabo, og hjælp hinanden, måske har naboen også et par opgaver i kan løse sammen.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑