En højtryksrenser er et fantastisk stykke værktøj. Selve princippet med vand og tryk kender man mange år tilbage. Vand under højtryk spuler bedre end vand der bare løber, og med årene har udviklingen gjort, at det er blevet ret meget bedre.

For det første er maskinerne blevet markant mindre samtidig med at de også har fået et højere arbejdstryk/vandtryk. En anden vigtig faktor er selve dysen, hvor vandet kommer ud. Dyserne er meget forskellige, og har hver især sine fordele. Det er alt sammen noget vi kigger nærmere på i denne højtryksrenser test.

Tidligere skulle kraftige rensere også fødes med mere power, altså 380 volt, og i dag kan man faktisk nøjes med 220 volt, og stadig få en meget kraftig højtryksrenser.  Det betyder billigere drift, nemmere adgang til strøm, og så er modellerne blevet en del billigere i investering.

Man kan få en ret god renser for under 1.000 kroner, som tidligere kostede 10.000 kroner for samme effekt.

Når man i dag skal investere i en højtryksrenser, skal man overveje flere ting. Men lad os dele det op i privat brug og de maskiner, som skal bruges erhvervsmæssigt – altså som skal arbejde mange timer hver dag, og med stor kraft eller effekt.

En højtryksrenser til det private segment vil aldrig kunne dække behovet eller opfylde kravene til en professionel maskine.

Hvad skal man så kigge efter, når man vælger højtryksrenser?
SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer – Hold dig varm altid

Hvad skal den bruges til

En højtryksrenser kan bruges til at spule overflader rene. Typisk er det alger på tag, fliser og sten, jord eller mos på sten og fliser, rengøring af havemaskiner, redskaber og køretøjer, nedspuling af ydervægge, bygningssokler, og mange flere – men typisk rengøringsopgaver.

I den følgende højtryksrenser test har vi kigget på nogle modeller som er på markedet, og som kan løse de fleste lette opgaver. Nogle enkelte betragter vi som egnede til professionelt brug, men det kommer vi ind på.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Sådan udvælger vi produkterne:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger i sidste ende på redaktionens professionelle, subjektive vurdering.

Vi vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fra fx Trustpilot og Google
 • 2
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data omkring hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af produktet

Alt dette måler vi op mod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov og ønsker.

Højtryksrenser fra Kärcher

Højtryksrenser fra Kärcher
1.999 kr.

Kärcher K3 Home T150 er meget velegnet til lejlighedsvis rengøring af bilen, små terrasser, rækværk, cykler, haveredskaber og motorcykler. Den leveres med Vario Power dyse og Dirt Blaster dyse.

Derudover medfølger en pakke bestående af en T 150 terrasserenser til rengøring af større overflader, en blød vaskebørste og en skumdyse, der er særligt velegnet til bilvask. Dirt Blaster dyse Vario Power dyse giver et tryk fra 20 til 120 bar.

Brugervenlig og nem at opbevare

K3 er let at opbevare efter brug, fordi den både har Quick Connect system til højtrykslangen og tilbehørsholdere til højtrykspistol og -slange. Med K3 kan du påføre rengøringsmiddel enten ved at hælde det i den indbyggede tank eller via sugeslangen, som blot føres ned i flasken med rengøringsmiddel.

Terrasserenser

Terrasserenser
0 kr.

Den lille og meget handy terrasserenser er meget nem at håndtere. Den er kraftfuld og gør arbejdet ret godt trods sin størrelse.

Skal du have rengjort træ med alger og mos eller jord på fliser eller sten, er denne maskine et godt bud på en løsning.

Når man skal fjerne skidt og møg på for eksempel fliser, kan det være en god ide at gøre emnet vådt i forvejen med en smule rengørings- eller algemiddel.

Lad det sidde lidt for derefter at spule 15 minutter efter. Det giver den bedste effekt.

Nilfisk højtryksrenser C 120.7-6

Nilfisk højtryksrenser C 120.7-6
1.325 kr.

Nilfisk højtryksrenser C 120.7-6 Compact er en mindre model, som kan klare de fleste hjemlige opgaver. Renseren er handy og nem at betjene, transportere og opbevare.

Det er en højtryksrenser, som kan anbefales til dig der har mindre krævende rengøringsopgaver omkring hus og have så som rengøring af indkørslen, terrassen, redskaber, køretøjer med mere. Højtryksrenseren har Click & Clean dyse koncept, som gør det hurtigt og let at skifte tilbehør.

Den velkendte bajonetkobling fra Nilfisk sikrer kompatibilitet med et bredt program af hobbyrensertilbehør og selve højtryksrenseren er som standard udstyret med en driftssikker og robust universalmotor med lang levetid. En lille smart model med stor kraft – op til 120 bar, som kører på 220 volt strøm.

Medfølgende

 • 6 meter højtryksslange
 • Click & Clean Tornado PR dyse
 • Click & Clean Powerspeed dyse
 • Click & Clean skumsprayer med dunk
 • Compact Patio terrassevasker
 • Rør- og kloakrenser

Hedvandsrenser, Kärcher HDS 9/17-4 CX

Hedvandsrenser, Kärcher HDS 9-17-4 CX
33.995 kr.

Den næste i vores højtryksrenser test er model HDS 9/17-4 CX fra Kärcher. Det er en kompakt maskine til bil- og staldvask. Den kompakte model gør at den er nem at transportere og opbevare. Det er en varmvandsrenser, og kan derfor klare lidt større opgaver.

Den leverer op til 170 bar i effekt, og er dieseldrevet. Maskinen kan klare længerevarende opgaver, og er en renser i den professionelle ende af skalaen.

Når du renser med højtryk skal du være meget opmærksom på sikkerhed. Brug sikkerhedstøj og briller, da det både er beskidt arbejde, men der kan også hvirvle emner rundt i luften, som du ikke vil have i øjnene.

LÆS OGSÅ: Plænelufter test

Hedvandsrenser Reno HW 4000

Hedvandsrenser Reno HW 4000
0 kr.

Denne hedvandsrenser er på hjul, hvilket gør den meget mobil og nem at tage med rundt mens man arbejder. Renserne er med trykløs styring, således at der ingen tryk er på slanger og rør, mens maskinen er i gang.

HW 4000 kommer med en 30 liter dieseltank og automatisk start og stop, hvor der er 20 sekunders forsinkelse på stoppet.

Pumperne har keramiske stempler, koniske lejer, separat oliesystem og rustfrie ventiler, som er nemme at komme til.

Hedvandsrenseren leveres med højtryksslange, pistol og lanse, som har fladstråle-dyse.

Den bruger op til 15 liter vand i minuttet og kan yde et vandtryk på op til 160 bar.

SE OGSÅ: Havepavillon i træ

Bosch Advanced Aquatak 150 højtryksrenser

Bosch Advanced Aquatak 150 Højtryksrenser
0 kr.

Med denne højtryksrenser fra Bosch, er der god mulighed for at rengøre hus, bil, cykel eller terrasse. Den er nemlig super kraftig og leverer et vandtryk på helt op til 150 bar.

Den 4-cylindrede pumpe er den, der gør at maskinen kan levere så højt et tryk, og som giver gode resultater på de overflader som man ønsker at rengøre.

Der medfølger forskellige dyser til højtryksrenseren, hvilket giver dig god mulighed for at skifte ift. det arbejde, som skal udføres.

Teleskopskaftet og metalpumpen gør det nemt at betjene og transportere højtryksrenseren rundt, mens man arbejder. Den kommer ydermere med en 8 meter lang højtryksslange, så man nemt kan bevæge sig rundt og bruge højtryksrenseren.

Bosch Advanced Aquatak 150 højtryksrenser bruger op til 480 liter vand i timen.

SE OGSÅ: Vindspil – Vindklokker

Kärcher HD 5/12 CX PLUS

Kärcher HD 5/12 CX PLUS
7.950 kr.

Dette er en koldtvandsrenser, som er både er let, kompakt og samtidig også meget effektiv. Den yder op til 120 bar, og er velegnet til ’gør-det-selv’-manden eller håndværkeren, som vil have en mindre, men stadig professionel maskine.

Et stort vandfilter sikrer, sammen med det automatiske trykudligningssystem, at man ikke slider unødvendigt på højtryksrenseren, så den holder i længere tid.

Kärcher HD 5/12 CX PLUS leveres med:

 • Easy press pistol
 • Pistol håndtag med softgrip
 • 15 meter slage
 • Trippeldyse
 • Anti-twist system
 • RotoJet strålerør
 • Indbygget tromle til højtryksslanger

Snavs eller belægning som skal fjernes

De forskellige typer snavs eller belægning som skal fjernes, kræver forskellig behandling eller metode. Vandtryk er en metode, højtryk med varmt vand en anden, og højtryk med sæbe eller rengøringsmiddel er en tredje. Undersøg hvilken metode der egner sig bedste til dine opgaver.

Tryk, vandmængde og temperatur

Maskinerne på markedet har forskellige styrker og svagheder. Derfor skal man søge efter en højtryksrenser, der fuldt ud lever op til de fleste krav man har. Har man meget forskellige opgaver, med alt for store udsving i krav til maskinkapacitet, så skal man overveje at købe en maskine til de fleste opgaver, og måske leje en til en specifik krævende opgave

Kvalitetskrav til rengøring

Visuelt ren, bakteriologisk, fysisk, kemisk rent er kategorierne, og nogle af dem er jo af professionel karakter, og derfor afgørende for valg af udstyr og ikke mindst kompetencer i forhold til udførelsen af opgaven. Skal der for eksempel anvendes rengøringsmidler med mere.

Kompetencer og sikkerhed

Alt efter opgave type skal man have øje for, at det ikke er sikkert man selv kan løse opgaven. Måske skal der uddannet personale til. Professionelle løsninger med højtryksrensere, hvor der skal bruges rengøringsmidler – måske kemi, kræver et helt andet setup, og måske helt andre sikkerhedsforanstaltninger. Derfor skal man søge råd og vejledning hos eksperter, hvis det er specielle løsninger der er tale om.

Stationære eller mobile højtryksrensere

De mindre modeller har en grænse for kapacitet, men kan løse omfattende opgaver helt fint. Men de store tunge og kraftige højtryksrensere kan klar meget mere og hurtigere. Ved professionelt brug, kan det godt betale sig at benytte de dyrere og bedre maskiner.

Det gælder for så vidt også maskiner i den billige ende. Man kan let underdimensionere, og så er sparede penge lige pludselig mange spildte penge.

At komme i gang med højtryksrenser

Generelt kan man sige, at højtryksrensere er blevet tilgængelige for flere med hensyn til priser og størrelsen på maskineriet. Det faktum, at renserne nu fås i hobby-udgaver, gør at flere også selv vil forsøge at løse opgaver ved hjemmet med denne mulighed. Men det er ikke alle opgaver som kan eller bør udføres af ikke uddannede folk.

Går du selv i gang med din helt nye højtryksrenser, bør du læse vejledningen grundigt, og sikre dig på bedste vis. Det vil sige beskyttelses-tøj og briller. Arbejdet med renser kan også svine en del, og du bør også have for øje, at dit arbejde kan hvirvle smuds, støv og sten op, som kan ramme andre eller naboens bil. Find en retning for dit spulearbejde der matcher med god afstand til andre eller andet.

Det er altid godt at være to om en opgave, så allier dig med en ven eller nabo, og hjælp hinanden, måske har naboen også et par opgaver i kan løse sammen.

Læs også vores artikel om: Oversigt over de bedste vandslangeoprullere på markedet

Author

Write A Comment