Din græsplæne har altid godt af at få besøg af en plænelufter, og der findes rigtig mange gode modeller på markedet, som kan købes i de forskellige byggemarkeder. Men hvordan vælger man egentlig den rigtige plænelufter, og hvad skal man kigge efter? Det ser vi nærmere på i denne store test af nogle af de bedste plæneluftere.

Hvis du står og mangler en plænelufter til din græsplæne, er du måske usikker på, hvorfor du bør anskaffe dig en, og hvad du skal kigge efter ved de forskellige modeller.

Det er ikke så sært, for der findes rigtig mange slags på markedet. Denne test vil forsøge at gøre dig klogere på, hvad du skal holde øje med.

Der findes forskellige niveauer af plæneluftere, og nogle af dem foretager blot en rivning af græsset. Det kan sagtens være brugbart, hvis du blot skal gøre det et par gange årligt.

Det er dog ofte langt bedre for plænen at vælge den mere komplekse løsning, som går ned og skærer rødderne over og laver riller i jorden. Det betyder, at der lettere optages vand i jorden, hvilket vil gøre græsset sundere og pænere.

Når rødderne skæres over, vil der komme nye frem, som giver et endnu bedre resultat. Der er ingen tvivl om, at det gør græsset sundere, og hvis du gerne vil undgå mos, så er det helt klart en af måderne.

Tommelfingerreglen er, at jo tykkere græsset er, jo mere mos vil der komme. En plænelufter tynder det, så det ikke bliver for voldsomt, og dermed kan det være nemmere at undgå store mængder af mos.

AL-KO Combi Care 38 E Comfort – Effektiv og populær

Derfor anbefaler vi den:

AL-KO Combi Care 38 E Comfort klarer sig godt i tests. Den er bl.a. vurderet til at være den bedste plænelufter til små haver af det tyske testmagasin, Gatenspring. Samtidig scorer plænelufteren en 4. plads i test hos den tyske testside, Expertentesten. Her vurderes plæneklipperen som værende meget god.

Det tyske testmagasin Sonntagmorgen giver maskinen en høj samlet testscore på 83%, og herunder scorer plæneklipperen 85% på både idriftsættelse og montering, pris kontra ydeevne samt håndtering. Maskinen scorer desuden 80% på sine skæreresultater. Alt i alt anbefales denne plænelufter, fordi den får gode anmeldelser af eksperterne og klare sig godt i tests. 

Om AL-KO Combi Care 38 E Comfort:

Denne AL-KO Combi Care 38 E Comfort er meget mere end bare en simpel plænelufter. Denne plænelufter fungerer også som en vertikalskærer og er tilmed udstyret med en smart opsamler. Arbejdsbredden for denne maskine er også god. Lufterdelen har en arbejdsbredde på 37 cm, og selve luftervalseren består af hele 24 stålfjedre. Vertikalskæredelen giver dig en arbejdsbredde på 38 cm og består af hele 14 stålknive.

Denne maskine opsamler også nemt. Samtidig behøver du ikke tømme opsamleren særlig ofte, da den kan rumme helt op til 55 liter. AL-KO Combi Care 38 E Comfort er også udstyret med en kraftig elmotor med hele 1.300 watt. 

Du kan bruge denne maskine til plæner på helt op til 800 m2. Den er også udstyret med en central dybdeindstilling, som kommer med hele 5 forskellige trin. Disse forskellige dybder gør, at du får et meget fleksibelt produkt, hvor du kan justere dybden til dit aktuelle behov. Skjoldet på maskinen er lavet af kunststof PP. Dette er altså en maskine med mange gode funktioner, som du let kan tage i brug med det samme. 

Du kan bl.a. tage denne plæneklipper i brug, hvis du drømmer om en smuk græsplæne, hvor mos hører fortiden til. Her hjælper maskinen dig, når mosset skal fjernes, fordi den river mosset fri. Vertikalskæreren i maskinen kan give luft helt ned til græsrødderne, så din græsplæne kan vokse sig tæt og kvæle mosset. 

AL-KO Combi Care 38 E Comfort vs. markedet

Sammenlignet med andre plæneluftere er AL-KO Combi Care 38 E Comfort et godt køb til prisen. Det tyske testmagasin Sonntagmorgen skriver, at maskinen er foran andre konkurrenter, fordi ”Den koster mindre, er lettere og væsentligt nemmere at montere og vedligeholde”. 

Magasinet fortsætter med at rose plænelufteren: ”Skæreresultaterne er gode, og den irriterende blokering af hjul i benzinmotorer er absolut ikke noget problem her”.  Alt i alt bliver denne plæneklipper vurderet som et godt valg, hvis du gerne vil have en sammenhæng i pris og ydeevne. Det betyder, at prisen er lav, men der er ikke gået på kompromis med ydeevnen. 

Specifikationer ved AL-KO Combi Care 38 E Comfort:

  • Arbejdsbredde lufter: 37 cm
  • Arbejdsbredde vertikalskærer (cm): 38 cm
  • Opsamler volumen: 55 liter
  • Lufter valse: 24 stålfjedre
  • Skjold: Kunststof PP
  • Motor: El, 1.300 W
  • Til græsplæner op til: 800 m2
  • Dybdeindstilling: Central, 5 trin
  • Vertikalskærevalse: 14 stålknive
  • Vægt: 14 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gardena plænelufter EVC 1000

Gardena plænelufter EVC 1000Denne lækre model fra Gardena giver dig mulighed for at fjerne filtlag, mos og forskellige former for ukrudt på din græsplæne, og du kan endda gøre det med god samvittighed.

Denne maskine er nemlig rigtig bæredygtig, da den skåner miljøet sammenlignet med mange andre modeller. Plænelufteren hjælper dig dermed til at holde din plæne sund, fordi den absorberer langt bedre.

Denne komplekse model har skarpe indbyggede knive, som er fremstillet i rustfrit stål, og er yderst effektiv i fjernelsen af uønskede ting. Den går nemlig ind og skærer på hver millimeter, til man har det ønskede resultat.

Det er desuden en maskine, som er rigtig nem at montere og justere, og du kan fx indstille, hvor dybe knivene skal gå ned. Start højt og gå derefter dybere, hvis du ikke er helt tilfreds.

Denne plænelufter er rigtig brugernem, og den har store hjul, som gør det ekstra nemt at dreje og styre rundt med den. Hvis det ikke var nok, så har lufterens styrebånd en omskifter, så man kan bytte rundt efter behov.

Hvis du ikke vil have lufteren slået til, kan du altid bruge andre indstillinger, så knivene vendes opad og sættes på standby-funktion. Denne plæneklipper bør bruges cirka to gange årligt.

SE OGSÅ: Robotplæneklipper

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Pro cut 460TG

Texas Pro cut 460TGDenne model er en rigtig gedigen maskine, som sikrer dig høj kvalitet af din skæring hver gang. Der er tale om en meget robust vertikalskærer, som gør en kæmpe forskel, når der skal fjernes mos, eller når græsrødderne skal iltes. Det er en plænelufter fra det anerkendte Pro cut, som giver høj kvalitet hver gang.

Denne plænelufter anbefales at bruges to gange årligt; en gang forår og en gang efterår. Det vil gøre en markant forskel, hvis man prøver at bekæmpe mos på græsset.

Samtidig vil det give stor vækst til din græsplæne. Der er altså rigtig mange fordele ved at vælge denne plænelufter som din næste.

Denne lufter har en lang levetid, og du vil kunne se det som en fremtidsinvestering, hvis du køber den. Den har flyvende slagler i hærdet stål, og det giver mere robusthed til maskinen.

Det er også en meget nem maskine at bruge, fordi den er nem at håndtere og justere på. Det er ligetil at ændre indstillinger, så man fx ændrer maskinens dybde. Maskinen kan varmt anbefales til udlejning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Elektrisk vertikalskærer 32.5 VE Basic Care Classic

Elektrisk vertikalskærer 32.5 VE Basic Care ClassicDenne elektriske vertikalskærer hører til de mere elegante af slagsen, for den er nemlig både lille i vægt og rigtig handy at have med at gøre.

Den har et ergonomisk udformet skaft, som gør den ekstra behagelig at have i brug. Det er derfor nærsten en fornøjelse at skulle på tur med denne vertikalskærer.

Den giver nemlig rigtig gode forhold for din krop. Det er en skærer, som anbefales til plæner op til 400 kvm2, og den har derfor en stor kapacitet ift. mange andre muligheder.

Den er i besiddelse af et fritstående baghjul, som gør, at du undgår, at der samles en masse græs på ét sted. Det giver samtidig en sikker og god fornemmelse, når man kører henover plænen, fordi den ikke skrider.

Vælger du denne vertikalskærer vil du få et produkt, som både klipper græsset for dig, men også samler det op, så det ikke bliver liggende.

Du kan desuden nemt indstille til fem forskellige dybder, så du får præcis den længde, du har brug for.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

825,00 DKK

LÆS OGSÅ: Anlæg af græsplæne og pleje

MPC1500 2-i-1

MPC1500 2-i-1Denne model er en relativ enkel udgave, som både giver dig mos-fjernelse og vertikalskæring.

Den kan nemlig både fjerne mosset, og desuden samle det op, men samtidig ilte plænen, hvilket anbefales et par gange årligt.

Det giver en sundere og mere jævn græsplæne. Det skaber desuden rigtig gode vilkår for, at græsset vokser bedst muligt.

Det er et fornuftigt valg, hvis du udelukkende ønsker at have en plænelufter, som har de grundlæggende og nødvendige funktioner.

Den er nem at bruge, og du vil altid have en maskine, som kan tages frem de to gange om året, hvor det er nødvendigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

MPC1300

MPC1300En lækker mosfjerner, som også kan ilte græsset, så det får en sundere vækst.

Denne maskine er i besiddelse af kombineret mosfjerner og plænelufter, men man behøver ikke skifte hver gang, da rullen er en kombination af knive og fjedre.

Der er en stor arbejdsradius i rullen, da den er på 34 centimeter.

Fordelen ved denne maskine er, at man rent faktisk kan spare halvdelen af arbejdet, fordi man både kan fjerne mos og vertikalskære på samme tid.

Det betyder, at man slipper for den ekstra omgang rundt på græsplanen.

Der er naturligvis opsamler i maskinen, så den ikke lader græs og mos ligge på plænen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fiskars QuikFit Plænelufter

Fiskars QuikFit PlænelufterDen sidste plænelufter i denne test er denne model fra Fiskars.

Det er en helt anden type end de andre modeller, og denne model bruges primært til at fjerne mos og strå fra græsplænen.

Det er et håndholdt redskab, og det er derfor anvendeligt, hvis du godt kan lide selv at gøre tingene, og du gerne vil helt ned i detaljen med din græsplæne.

Det er et letvægtsredskab, som ikke er tungt at bære rundt på, når man arbejder med det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Handy Sweep 600TG med mosfjerner

Handy Sweep 600TG med mosfjernerEn utrolig lækker plænelufter, som giver dig et rigtig flot resultat, både hvad angår vækst i græsset, og hvor meget mos der bliver fjernet.

Det er samtidig en maskine, som har en række andre funktioner, så den ikke bare skal stå i et hjørne, når den ikke er i brug de to gange årligt. Det er nemlig en maskine, som har store fejere, så den er optimal til snerydning op til 20 centimeters sne.

Denne maskine er velegnet til at holde rent på en lang række udendørsarealer året rundt, når det handler om at fjerne skidt, snavs, blade, grene eller noget helt andet.

Maskinen er fordelagtig ved boligområder til private, men den er også meget anvendelig til parkeringsområder eller ved butikker, hvor der skal holdes rent.

Det er en maskine, som er meget behagelig at bruge, og den er nem at indstille afhængig af behovet. Det er et ideelt køb, hvis du gerne vil have en plænelufter, som også kan bruges til andre ting hele året rundt.

Hvad skal man kigge efter?

Der er selvfølgelig mange parametre, som spiller ind, når man skal vælge den rigtige plænelufter. Først og fremmest skal man finde ud af, hvor store behovene er.

Har man fx en meget lille græsplæne, kan det ofte være fint at leje en lufter en gang imellem, imens folk med meget store plæner måske gerne selv vil være i besiddelse af en plænelufter.

Man bør altid kigge på, hvad man vil bruge den til. Har man store problemer med mos i haven, og vil man gerne komme det problem til livs, så skal man selvfølgelig gå efter en maskine, som er rigtig stærkt på det område.

Er det derimod vigtigst, at man får en præcis skæring og iltning af græsset, så skal man kigge efter denne funktion som det primære.

Hvis du overvejer, om du selv har behov for en plænelufter, kan du snakke med din nabo om at investere i en sammen.

Det er en ting, som sagtens kan deles mellem to gode naboer, fordi maskinen bruges relativt sjældent. Overvej her, om I ikke bør investere i en maskine, som både har vertikalskærer, plænelufter og mosfjerner i sig.

Det vil alt andet lige gøre arbejdet nemmere for jer.

Se også denne lignende artikel på vores side: Her finder du de bedste cylinderklippere

Denne side er anmeldt af: Abellona N. Bertelsen 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar