Noget af det allerkedeligste ved at være haveejer er at oprulle og udfiltre vandslanger. Derfor er der heldigvis opfundet noget så fantastisk som en vandslangeopruller. Der fås både manuelle og automatiske vandslangeoprullere, ligesom der findes oprul med slanger på helt op til 50 meter.

Det kan dog stadig være svært at regne ud, hvilket oprul der er bedst til lige netop dig. Derfor har vi har samlet fem af de bedst anmeldte vandslangeoprullere, så du kan danne dig det komplette overblik. 

Gardena Comfort 35 vægslangeboks – Topscorer


Vandslangeopruller

Set til: 1.097,00

Køb hos Plantetorvet

Testresultater

Når det kommer til testresultater, kan Gardena Comfort bryste sig af lidt af et generalieblad. Gardenas haveslanger er nemlig blevet kåret som bedst i test af svenske Testfakta, hvilket betyder, at slangen i Gardena Comfort 35 i sig selv er en topscorer.

Ligeledes er den batteridrevne udgave af Gardena Comfort 35 – Gardena 35 LI – blevet kåret som bedst i test af norske Vi i Villa. Men ikke nok med de fine testresultater, så har Gardena Comfort også modtaget enormt gode brugeranmeldelser, hvor brugerne især fokuserer på slangeoprullets evne til at holde slangen ret og ufiltret.

Om Gardena Comfort 35

Gardena Comfort 35 er blandt de allerbedste vandslangeoprullere på markedet, og det er der god grund til. Gardenas slangeoprul er ekstremt kompakt og klar til brug, ligesom den vægmonterede slangeboks indeholder 35 meter slange med automatisk oprul, hvilket gør den ideel til større haver.

Slangeoprullet tillader dig nemt og bekvemt at trække slangen ud med et minimum af anstrengelse, og samtidig stoppes slangen i korte intervaller af 50 cm, hvilket betyder, at den ikke pludselig løber løbsk. Oprullet er udstyret med en integreret stålfjeder, der er som skabt til slangens længde, hvilket sikrer et kraftigt og monotont opløb.

Det indbyggede slangestyr er med til at forhindrer snoning og sammenfiltring af selve slangen og ligeledes er det nemt og hurtigt at sætte slangeboksen op.

Specifikationer

 • Slangelængde på 35 meter
 • Topscorer slange
 • Automatisk oprul
 • God holdbarhed
 • Gode brugeranmeldelser.

Green-it – Bedst til prisen


Vandslangeopruller

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

En af de ting de fleste vandslangeoprullere fokuserer på er kapaciteten til at indeholde lange slanger. Det er selvfølgelig glimrende, men det betyder også, at billigere modeller sjældent kan holde til vægten, når der er tale om et 40-50 meter slangeopruller. Hvis du derimod har en lille have, og derfor leder efter en kortere slange, kan der være en fordel i at kigge nærmere på de lidt billigere modeller.

Om Green-it

Vandslangeoprulleren fra Green-it er udstyret med en kortere, lidt mindre og lettere slange end mange af konkurrenterne. Det betyder dog, at de samtidig har kunnet producere et meget holdbart produkt, der er en del billigere end hvad mange af konkurrenterne kan levere.

Vandslangen har en størrelse på en halv tomme og en længde på 20 meter, hvilket betyder, at den stadig kan nå godt rundt i de fleste private haver. Derudover leveres den inklusive strålespids og monteringsbeslag, hvilket betyder, at den er hurtig at få i gang.

Specifikationer

 • Slangelængde på 20 meter
 • Automatisk oprul
 • God holdbarhed.

Hozelock Auto Reel – Premium valg


Vandslangeopruller

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hvis du virkelig vil have noget for pengene, så bør du se nærmere på Hozelock Auto Reel, der giver dig mulighed for at komme langt omkring i haven helt uden besvær og det tager bare et enkelt ryk at rulle slangen sammen igen efter brug.

Om Hozelock Auto Reel

Hozelock Auto Reel er udstyret med en slange af ekstremt høj kvalitet med anti-knæk, og der er endda 15 års garanti på slangen, selvom du nok ikke får behov for at gøre brug af den. Slangen er 30 meter lang, hvilket betyder, at den er ideel til mellemstore og store haver og den er ligeledes udstyret med en sikkerhedsfunktion, der gør, at den ikke pludselig går af, eller bliver sat i gang, hvis mindre børn pludselig får fat i den, og ligeledes er oprullet udstyret med en lås, der gør, at den ikke pludselig rulles ind, imens du er i gang med at vande.

Der er tale om en vægmonteret slangeboks, men den kan faktisk dreje 180 grader, så du nemt kan komme hele vejen rundt i haven. At vægbeslaget kan drejes, betyder også, at det ikke fylder synderligt meget, fordi det kan drejes op ad væggen, når slangen ikke er i brug.

Specifikationer

 • Slangelængde på 30 meter
 • Automatisk oprul
 • Vægbeslag kan drejes 180 grader
 • 15 års garanti
 • Ekstremt høj kvalitet
 • Anti-knæk
 • God holdbarhed.

Det skal du huske inden du køber vandslangeopruller

Som med de fleste andre produkter, kan det godt betale sig at lægge ud med at kigge nærmere på podukterne i den lidt dyrere ende. Rigtig mange husejere kan nemlig nok nikke genkendende til, at de har forsøgt sig med et billigere haveslangeoprul, og har måttet skifte det ud indenfor det første år.

Når det er sagt, bør du dog også overveje, hvor stor en have du skal vande. De dyreste modeller er ofte udstyret med meget lange slanger, men hvis du bare skal vande en lille gårdhave, er det ikke sikkert, at du har behov for 30 meter slange.

Testkilder

For at finde de bedste vandslangeoprullere til denne gennemgang har vi kigget nærmere på en række forskellige tests udført på såvel haveslanger som vandslangeoprullere. Resultaterne fra både danske, norske og svenske tests er blevet sammenlignet inden udarbejdelsen af denne liste. Du kan læse nærmere om nogle af de forskellige tests nedenfor.

Viivilla.no’s test af slangeoprullere

https://www.viivilla.no/hage/hagemaskering-og-hageredskaper/test-av-slangeopprullere/

I norske Vi i Villas test af slangeoprullere testede de 8 forskellige væghængte oprullere. Der var primært tale om modeller i den dyre ende, og de blev sammenlignet på kvalitet, funktionalitet og betjening. Vinderen af testen var den batteridrevne udgave af Garden Comfort 35 – Garden 35 Li.

Gør det selvs test af slangeoprullere

https://goerdetselv.dk/vaerktoej/haveredskaber/test-af-slangeoprullere

Gør det selv tester en lang række værktøjer og redskaber til brug i hjemmet, og deres test af 8 slangeoprullere fra 2015 har været brugt som grundlag for denne gennemgang.

Testfaktas test af slangeoprullere

https://www.testfakta.se/sv/sport-fritid/article/basta-tradgardsslangen-utsedd

Svenske testfakta har testet syv forskellige haveslanger, hvor de er blevet sammenlignet på tværs af prisklasser med fokus på både kvalitet, brugervenlighed og funktionalitet. Topscorer i denne test var Gardena Classic.

Læs også: Få inspiration til et lille drivhus til haven, altanen eller terrassen: 8 gode bud

Læs også Slangeopruller test – her er 4 af de bedste haveslanger med opru udgivet af bomagasinet.dk.

Author