Vindspil & vindklokker -Få hyggelig stemning i haven med dejlige lyde

Vindspil og vindklokker er kendt fra meget langt tilbage i tiden, og stammer fra oldtidens Kina. Men også i andre asiatiske lande har man kendt til disse tingester.

Grunden til at bruge ordet tingester, ligger i den måde vindspil og vindklokker er lavet på, og i det materiale de fremstilles af. De kan nemlig laves i alle mulige materialer og i virkelig mange former for designs og med mange forskellige lydeffekter.

Vindspil eller klokker blev tidligere brugt til at varsle om eller forudsige vejret. Når vindspillene eller klokkerne gav lyd fra sig, betød det forandring, og de var placeret sådan, at man en lyd fortalte om vestenvind, mens en anden og østenvind og så videre.

Varianter og opbygning

Vindspil er flotte hængende tingester, som virker både som musikalsk kunst eller dekor til dit hjem, gårdhave, og haven. De varierer fra perfekt afstemt rør vindspil, klingende vindspil til klokkespil, som er designet til at forbedre din feng shui til lunefuldt eklektisk vindspil, der er fyldt med individuelle karaktertræk.

De grundlæggende komponenter i et vindspil er en bøjle, en header og tråde der indeholder de dekorative og musikalske elementer.

I det følgende vil vi beskrive lidt forskellige vindspil og klokkespil som findes på markedet, som både har forskellige lyde og sanseeffekter. Der findes utrolig mange varianter, og du vil helt sikkert finde en favorit i vores omtalte modeller.

Windy Vindspil

Windy Vindspil
149 kr.

Et vindspil er for dem der godt kan lide smukke toner i haven, mens vinden blæser mildt i træer og dermed også vindspil.

Det er en smuk oplevelse, og man kan let hengive sig til de smukke toner fra vindspillet.

Dette Windy Vindspil har et meget æstetisk og smukt design, som passer ind i de fleste haver. Det er sort med en malet top og sorte metal stænger.

Den er nem at hænge op, hvor man synes at den passer bedst, og hvor man synes at man vil have lidt lyd i haven.

Den vejer kun 0,9 kg. og har en længde på 37 cm.

Vindspil 55 centimeter – Jade

Vindspil 55 centimeter – Jade
0 kr.

Et typisk flot og solidt vindspil som er fremstillet i japansk pagode-stil.

Rørene er firkantede og rammes af en gylden klode i midten af spillet, når det blæser eller vindspillet berøres.

Jadestenen i centertråden sættes i svingninger, og den gyldne klode rammer rørene og skaber de smukkeste toner.

Vindspillet afsluttes af en meget smuk jadesten, som også understreger den japanske stil.

Det er den kendte producent Woodstock som står bag dette vindspil af meget høj kvalitet.

Længde: 55 centimeter.

Vindklokke Gregorian – 43 centimeter

Vindklokke Gregorian – 43 centimeter
391 kr.

Dette smukt udførte vindspil er lavet i sort finish, og består af otte sorte aluminiumsrør, hvis diameter og længde er nøje afstemt til at give de flotteste toner, når det rammes af vinden.

Afstemningen er håndlavet, og derfor har vindspillet en helt exceptionel lyd.

Længde: 43 centimeter

SE OGSÅ: Havepejs

Vindspil 39 centimeter: Feng Shui Træ

Vindspil 39 centimeter: Feng Shui Træ
0 kr.

Dette flotte og velklingende vindspil har fokus på træ-elementet indenfor Feng Shui.

Vindspillet er fremstillet af fem aluminumsrør med en kugle i midten som rørene berører, når vinden blæser i spillet.

De flotte afstemte toner, afspejler naturen og de lyde den skaber og er i. vinden, træer, buske, løv og mange flere.

Vindspillet er designet af firmaet Woodstock som har lavet vindspil siden 1979.

Længde: 39 centimeter

Woodstock Have Klokker

Woodstock Have Klokker
0 kr.

Vindklokkerne fra Woodstock er meget smukke, og virker efter et lidt andet princip. Vindklokkerne stiller du på terrassen, altanen eller i haven sammen med planter for eksempel.

De fremtræder næsten som en skulptur i sig selv, og står og svajer i vinden.

Vindklokkerne består af gyldne messingskåle, som er placeret på syv metalstænger. Stængerne er så fleksible at skålene rører hinanden i vinden og frembringer en skøn beroligende klang.

Du kan også placere dem tæt ved en sti, dør eller gennemgang, så de bliver aktive, når du går forbi og strejfer dem.

Højde: 61 centimeter

Vindklokke My Butterfly – 53cm

Vindklokke My Butterfly - 53cm
319 kr.

Denne vindklokke er lavet i sortfarvet fyrretræ inkl. 5 bronze aluminiumrør. Det er en rigtig lækker farve, som vil stå rigtig flot i haven.

Vindspillet er håndlavet og designet er unikt. Vindspillet giver derfor en helt unik og lækker lyd.

I bunden af vindklokken hænger en sommerfugl i samme bronzedesign som aluminiumrørene, hvilket er en lille ekstra feature, som giver den et smukt design.

Længde: 53 cm.

SE OGSÅ: Vægdrivhus

Vindspil 63 centimeter: Bali

Vindspil 63 centimeter: Bali
0 kr.

Vindspillet Bali har en dybere frekvens og en dybere klang, som passer godt til dig, der ikke er til for høje toner. Det har et meget flot udseende og design med lyse trædetaljer i kirsebærtræ.

Rørene er i aluminium og giver klokken et moderne og friskt look.

Lyden af dette Bali vindspil er en mere eksotisk lyd, fordi klokken er afstemt til en balinesisk skala, som er meget typisk for de mere eksotiske lyde.

Trods de skønne, dybe toner har klokken en let og lys afslutning og kan bruges overalt, hvor du lige synes den passer ind.

Højde: 63 centimeter

Vindspil 43 centimeter: Mars Bronze

Vindspil 43 centimeter: Mars Bronze
0 kr.

Der er bare noget over bronze som tænder de fleste mennesker. Enten er det den omskiftelige farve eller gløden. Dette 43 centimeter lange vindspil har fokus på planeten Mars med en kugle i midten og fem aluminiumsrør i en bronze finish.

Når vinden blæser eller vindspillet berøres, rammer kuglen rørene og frembringer en smuk og velafstemt musisk lyd. Vindspillet er produceret af Woodstock og designeren bag hedder Garry Kvistad. Han er uddannet musiker og har siden 1979 designet vindspil og instrumenter.

Vindspillet er vejrbestandigt og i en høj kvalitet. Der er brugt hårdt træ, behandlede nylon strenge og rustfrie rør.

Højde: 43 centimeter

Vindklokke med Rosenkvarts – 30 centimeter

Vindklokke med Rosenkvarts – 30 centimeter
130 kr.

Vindklokken er enkelt og smukt designet, og består at metalrør som giver en suveræn fin og nuanceret lyd.

Vindspillet er hånd-stemt og giver en vidunderlig lyd.

Længde: 30 centimeter

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

Mystik, religion og det spirituelle

Vindspil og vindklokker giver os evnen til at sanse “Chi” strømmen ved den lyd som de giver.  Det er Chi´s positive strømning, der understøtter energierne for et godt helbred, glæde og et lykkeligt liv. Vindspil, klokker og gonger spiller stadig en vigtig rolle religiøse og andre rituelle handlinger. I den vestlige verden har man også taget vindspil og klokker til sig.

Det er også mest i forbindelse med for eksempel spirituelle handlinger, såsom meditation eller bøn, at de bruges i dag. Der er noget sanseligt ved lyden, og noget som kalder til koncentration eller fokus.

Hovedkategorier for vindspil og klokker

  • Rør vindspilVindspil af rør har en række toner baseret på længden og tykkelsen af rørene og materialet. Rør vindspil betragtes som et percussion instrument; nogle har en dyb resonans, og andre kimer med en lys klirre eller klingen.
  • Bambus vindspil Bambus vindspil er fremstillet af den tørrede bambus stilk. De tørrede stilke er typisk mellem en halv og to tommer i diameter, og skæres til i varierende længder. Bambus vindspil er roligere end rør vindspil. Bambus stilke giver en blød ranglelyd når de rammer hinanden, i modsætning til den klokkelignende lyd af rør vindspil.
  • Muslinge vindspil Muslinge vindspil er en anden mere stille type af vindspil, som er fremstillet ag muslingeskaller. Muslingeskallerne er i den ene ende ophæng i bøjlen, og giver en klikkende lyd, når de rammer hinanden ved vindens kraft.
  • Perle vindspil En anden type af vindspil, som giver en blødere lyd, nærmest en kimen, er perle vindspil. Glas, krystal eller keramik perler er meget egnede til udendørs brug. Perlerne kan være den primære komponent til klokkespil eller de kan sættes sammen med bambus, klokker, krystaller, muslingeskaller, redskaber og andre vindspil elementer.
  • Eklektisk vindspil Eklektisk vindspil betyder, at de er sammensat af det bedste du ved. Hvis du for eksempel elsker havet, kan muslinger, rav og strandsten udgøre dit yndlingsvindspil. Det kan også være lavet med gamle redskaber, små kobjælder, keramikstykker, vintage smykker eller noget andet, som et småt nok til at dingle fra en blok af træ eller bøjle af lige hvad du vil.

Bliv inspireret

Uanset hvilken lyd du ønsker at indrette dine rum med, så er der rigtig mange muligheder for at finde lige det du går og søger. I mange butikker – fysiske som netbutikker, er der mulighed for at høre vindspillene og vindklokkerne i reallyd. Prøv at forestil dig, hvilken stemning du vil skabe, og hvad du gerne vil med lyden.

Hvis du er til det spirituelle og meditation, så lad dig inspirere af en tur i haven. Find et sted, som siger dig rigtig meget – måske en sanseplads, og tænk så en lyd ind i miljøet. Din yndlingslyd. Det virker helt vildt afslappende med en sanseplads. At sidde der i nogle minutter og bare lukke alt ude, og kun høre lyden fra vindspillet og alt det der foregår inde i dig.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑