Vindspil og vindklokker er kendt fra meget langt tilbage i tiden, og stammer fra oldtidens Kina. Men også i andre asiatiske lande har man kendt til disse tingester.

Grunden til at bruge ordet tingester, ligger i den måde vindspil og vindklokker er lavet på, og i det materiale de fremstilles af. De kan nemlig laves i alle mulige materialer og i virkelig mange former for designs og med mange forskellige lydeffekter.

Vindspil eller klokker blev tidligere brugt til at varsle om eller forudsige vejret. Når vindspillene eller klokkerne gav lyd fra sig, betød det forandring, og de var placeret sådan, at man en lyd fortalte om vestenvind, mens en anden og østenvind og så videre.

Varianter og opbygning

Vindspil er flotte hængende tingester, som virker både som musikalsk kunst eller dekor til dit hjem, gårdhave, og haven. De varierer fra perfekt afstemt rør vindspil, klingende vindspil til klokkespil, som er designet til at forbedre din feng shui til lunefuldt eklektisk vindspil, der er fyldt med individuelle karaktertræk.

De grundlæggende komponenter i et vindspil er en bøjle, en header og tråde der indeholder de dekorative og musikalske elementer.

I det følgende vil vi beskrive lidt forskellige vindspil og klokkespil som findes på markedet, som både har forskellige lyde og sanseeffekter. Der findes utrolig mange varianter, og du vil helt sikkert finde en favorit i vores omtalte modeller.

Vindklokke My Butterfly – 53cm

Vindklokke My Butterfly - 53cmDenne vindklokke er lavet i sortfarvet fyrretræ inkl. 5 bronze aluminiumrør. Det er en rigtig lækker farve, som vil stå rigtig flot i haven.

Vindspillet er håndlavet og designet er unikt. Vindspillet giver derfor en helt unik og lækker lyd.

I bunden af vindklokken hænger en sommerfugl i samme bronzedesign som aluminiumrørene, hvilket er en lille ekstra feature, som giver den et smukt design.

Længde: 53 cm.

SE OGSÅ: Vægdrivhus

Vindklokke 3 Chakra – 44cm

Vindklokke 3 Chakra - 44cmDer er bare noget over denne specielle vindklokke. Enten er det den farverne eller gløden. Dette 44 centimeter lange vindspil har fokus på chakra med en kugle i midten og aluminiumsrør i en stål finish.

Når vinden blæser eller vindspillet berøres, rammer kuglen rørene og frembringer en smuk og velafstemt musisk lyd.

Højde: 44 centimeter

Vindklokke med Rosenkvarts – 30 centimeter

Vindklokke med Rosenkvarts – 30 centimeterVindklokken er enkelt og smukt designet, og består at metalrør som giver en suveræn fin og nuanceret lyd.

Vindspillet er hånd-stemt og giver en vidunderlig lyd.

Længde: 30 centimeter

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

Windy Vindspil – Bambus

Vindklokkerne fra IDEmøbler er meget smukke, og virker efter et lidt andet princip. Vindklokkerne stiller du på terrassen, altanen eller i haven sammen med planter for eksempel.

De fremtræder næsten som en skulptur i sig selv, og står og svajer i vinden.

Vindklokkerne består af bambus rør, som er placeret rundt om hinanden.

Du kan også placere dem tæt ved en sti, dør eller gennemgang, så de bliver aktive, når du går forbi og strejfer dem.

Højde: 61 centimeter

Windy Vindspil

Et vindspil er for dem der godt kan lide smukke toner i haven, mens vinden blæser mildt i træer og dermed også vindspil.

Det er en smuk oplevelse, og man kan let hengive sig til de smukke toner fra vindspillet.

Dette Windy Vindspil har et meget æstetisk og smukt design, som passer ind i de fleste haver. Det er sort med en malet top og sorte metal stænger.

Den er nem at hænge op, hvor man synes at den passer bedst, og hvor man synes at man vil have lidt lyd i haven.

Den vejer kun 0,9 kg. og har en længde på 37 cm.

Vindklokke Gregorian – 43 centimeter

Dette smukt udførte vindspil er lavet i sort finish, og består af otte sorte aluminiumsrør, hvis diameter og længde er nøje afstemt til at give de flotteste toner, når det rammes af vinden.

Afstemningen er håndlavet, og derfor har vindspillet en helt exceptionel lyd.

Længde: 43 centimeter

SE OGSÅ: Havepejs

Mystik, religion og det spirituelle

Vindspil og vindklokker giver os evnen til at sanse “Chi” strømmen ved den lyd som de giver.  Det er Chi´s positive strømning, der understøtter energierne for et godt helbred, glæde og et lykkeligt liv. Vindspil, klokker og gonger spiller stadig en vigtig rolle religiøse og andre rituelle handlinger. I den vestlige verden har man også taget vindspil og klokker til sig.

Det er også mest i forbindelse med for eksempel spirituelle handlinger, såsom meditation eller bøn, at de bruges i dag. Der er noget sanseligt ved lyden, og noget som kalder til koncentration eller fokus.

Hovedkategorier for vindspil og klokker

  • Rør vindspilVindspil af rør har en række toner baseret på længden og tykkelsen af rørene og materialet. Rør vindspil betragtes som et percussion instrument; nogle har en dyb resonans, og andre kimer med en lys klirre eller klingen.
  • Bambus vindspil Bambus vindspil er fremstillet af den tørrede bambus stilk. De tørrede stilke er typisk mellem en halv og to tommer i diameter, og skæres til i varierende længder. Bambus vindspil er roligere end rør vindspil. Bambus stilke giver en blød ranglelyd når de rammer hinanden, i modsætning til den klokkelignende lyd af rør vindspil.
  • Muslinge vindspil Muslinge vindspil er en anden mere stille type af vindspil, som er fremstillet ag muslingeskaller. Muslingeskallerne er i den ene ende ophæng i bøjlen, og giver en klikkende lyd, når de rammer hinanden ved vindens kraft.
  • Perle vindspil En anden type af vindspil, som giver en blødere lyd, nærmest en kimen, er perle vindspil. Glas, krystal eller keramik perler er meget egnede til udendørs brug. Perlerne kan være den primære komponent til klokkespil eller de kan sættes sammen med bambus, klokker, krystaller, muslingeskaller, redskaber og andre vindspil elementer.
  • Eklektisk vindspil Eklektisk vindspil betyder, at de er sammensat af det bedste du ved. Hvis du for eksempel elsker havet, kan muslinger, rav og strandsten udgøre dit yndlingsvindspil. Det kan også være lavet med gamle redskaber, små kobjælder, keramikstykker, vintage smykker eller noget andet, som et småt nok til at dingle fra en blok af træ eller bøjle af lige hvad du vil.

Bliv inspireret

Uanset hvilken lyd du ønsker at indrette dine rum med, så er der rigtig mange muligheder for at finde lige det du går og søger. I mange butikker – fysiske som netbutikker, er der mulighed for at høre vindspillene og vindklokkerne i reallyd. Prøv at forestil dig, hvilken stemning du vil skabe, og hvad du gerne vil med lyden.

Hvis du er til det spirituelle og meditation, så lad dig inspirere af en tur i haven. Find et sted, som siger dig rigtig meget – måske en sanseplads, og tænk så en lyd ind i miljøet. Din yndlingslyd. Det virker helt vildt afslappende med en sanseplads. At sidde der i nogle minutter og bare lukke alt ude, og kun høre lyden fra vindspillet og alt det der foregår inde i dig.

Se vores artikel om: Byg selv drivhus – få det skønnest orangeri til afslapning, grønsager og blomster derhjemme 

Author

Write A Comment