Danskerne er vilde med udelivet, og lige så snart at vejret er til det rykker de ud, for at nyde solen og det varme vejr. Men solen og varmen er ikke altid en fast gæst i landet, og det betyder flere er begyndt at anskaffe sig en havepavillon i træ til at nyde deres have længere.

Før du går i gang

Inden man anskaffer sig en løsning, er det vigtigt at klarlægge sit behov, så det bliver helt perfekt. Så undgår man at investere mange penge i noget, der senere viser sig ikke at holde stik med forventningerne. Hvad vil du have?

Formål: Flere udetimer i både sol og regn

  • Overdækning, ly og læ, sol, vind og regn
  • Indretning og plads
  • Faciliteter, lys, el, møbler med mere
  • Hårdt eller blødt underlag
  • Permanent eller mobil løsning
  • Helårsløsning eller nedtagelig i vintersæsonen
  • Plads til opbevaring
  • Budget eller pris
  • Levetid og holdbarhed

Havepavillon 2 med vandtæt dug

Havepavillon 2 med vandtæt dugHavepavillonen model Pavillon 2 er fremstillet i trykimprægneret gran/fyr og har et tag af vandtæt dug i sort meget kraftig vævet polyester med PVC belægning.

Denne model kommer meget tæt på en løsning der minder om en decideret udestue, da den er en permanent pavillon, med nedgravede stolper, og flere sider med glasvæg, der skærmer rigtig god for vinden.

Hvis du skal have gulv i pavillonen, for eksempel træ, skal du huske, at tage det med i selve planlægningen af opførelsen.

Du får en skøn, elegant og ret luksuriøs havepavillon til haven eller terrassen. Når først den står færdig, vil du og familien få rigtig mange ekstra timer ude i haven, og masser af plads (10,8 kvadratmeter) til større sammenkomster.

Pavillonen er lukket på to sider med otte glas elementer, og den leveres usamlet og umalet (ikke hvidmalet). Der medfølger en meget detaljeret instruktion i hvordan den samles.

Stolpemål: H 290 x B 7 x D 7 cm (til nedgravning)
Udvendige mål: H (til kip) 284 x B 387 x D 387 cm
Indvendigt grundmål: B 328 x D 328 cm

Havepavillonen er FSC-mærket, og det er din garanti for, at pavillonen er produceret med respekt for natur, dyr og skovarbejdere.

SE OGSÅ: Vindspil & vindklokker

Palram Palermo 3600 havepavillon – giver dig muligheden for at skabe et overdækket hjørne i haven

Palram Palermo 3600 havepavillonDer er ikke noget skønnere end at kunne trække sig tilbage til yndlingshjørnet i haven på en solrig sommerdag. Med en Palram Palermo 3600 havepavillon har du muligheden for at skabe skygge for solen, og du kan opnå en følelse af at sidde helt adskilt fra resten af haven, samtidig med du har et godt overblik over, hvad der sker omkring dig.

Havepavillonen er 3,6 m * 3,6 m og du har derfor mulighed for at stille et lille havebord og et par stole under den uden problemer. Pladerne i taget er bronzelakerede, så de reflekterer solens stråler tilbage, og aluminiumsskelettet er let og modstandsdygtigt. Pavillonen kan holde til at stå ude i vind og vejr, uanset om det er stærk sol, regn eller blæst. 

Havepavillonen har tagrende, der opsamler vand, hvis du har lyst til det. Havepavillonen kommer adskilt, men er enkel at samle med medfølgende skruer og paneler. 

Havepavillonen har ikke vægge, men vil du gerne have en læskærm eller muligheden for at opsætte et myggenet, så kan dette tilkøbes. Det bliver ikke lummert i pavillonen, da der er udluftning i taget.

Plus+ Havepavillon

Plus+ HavepavillonPavillon+ giver jer et nyt fristed i haven. Denne luksus udgave af en pavillon er med til at skabe en større oase i haven. Placeret væk fra boligen, vi I kunne nyde udelivet lidt mere på både solrige og regnfulde dage.

For nogle vil denne model langt hen ad vejen virke som et sommerhus, hvor hyggen breder sig, når familien er samlet, enten til madhygge eller andet. Det gælder om at få så mange timer ude i det fri som overhovedet muligt, og det giver Plus+ modellen.

Når den er sat op, kan I selv sætte jeres personlige præg på farve, indretning og om I vil trække strøm til el, eller bare nøjes med olie og fyrfadslamper. Det er nemt at samle byggesættet, når den medfølgende vejledning bliver fulgt.

Producenten sætter fleksibilitet i højsædet, og det betyder, at pavillonens gulv, tag og sider kan sammensættes i præcis den stil, der passer til jeres ønsker og behov. Træværket er i trykimprægneret træ, så det er utroligt holdbart og giver det danske vejrlig god modstand. Med denne model har I pavillon i mange år frem.

Sættet består af:

Trykimprægneret høvlet og krydsskåret nåletræ. – ikke hvidgrundet

• Grundsæt: B:387xL:387xH:294 centimeter
• Grundmål: 328×328 centimeter
• Tagkonstruktion: 70×70/ 45×95 millimeter
• Stolper: 70x70x2900 millimeter
• Remme: 70×70 millimeter

Inklusiv tilbehør:

• Tagdug i valgfri farve (hvid, sort, grøn)

Luxus Pavillon 3×4 meter Beige

Luxus Pavillon 3×4 meter BeigeHvis I er mere til den mobile eller flytbare løsning, så kunne Luksus Pavillon være en god løsning. Det er top kvalitet inden for de flytbare pavilloner, og er fremstillet i meget hårdført materiale, så den kan tåle lidt af hvert.

En rigtig smart feature med denne model er myggenettet, som I vil prise jer lykkelige for at have på de lune sommeraftener. Den leveres med tag og sider i beige polyester og sort stel.

Vægge og myggenet monteres på en aluminiumskinne så det nemt kan trækkes til side. Taget er fremstillet i polyester med en PU-coating på bagsiden. Sømmene er tapede, så regn og vand holdes ude. Små drænhuller i taget forhindrer store vandansamlinger.

Hvis I sørger for at tage pavillonen ind i vinterhalvåret, så holder denne model i mange år. Selvom det er kraftige fødder til stolperne, anbefales det, at tage den ned, når det varsles om meget kraftig vind.

Mål:
3 x 4 meter. Højde: 2,5 meter.

i samarbejde med PriceRunner

 

SE OGSÅ: Havepejs

Pergola Pavillon – 3×4 meter

Pergola Pavillon – 3×4 meterPergola modellen er en lidt anderledes men godt tænkt løsning. Den er stor i areal, der er kun fire hjørner, den er let og flytbar. Du skal ikke forvente at få ret meget læ eller ly for regnen, men det får du til gengæld i solafskærmning. Med den smarte snoretræk løsning, kan taget trækkes frem og tilbage efter behov.

Stellet er i aluminium og taget i polyester. Det er huller til fastgørelse i bunden af stolperne, men det anbefales, at pergolaen nedtages ved varsel om dårligt vejr – såsom kraftig regn eller blæst.

Mål:
3 x 4 meter. Højde: 2,5 meter.

Masser af muligheder er konklusionen omkring emnet havepavilloner, og helt sikkert også i forskellige prisklasser.

SE OGSÅ: Robotplæneklipper

Overdækning og flere glæder

Flere og flere har fundet ud af, at forlænge udesæsonen lidt, ved blandt andet at anskaffe sig overdækkede altaner, terrasser og diverse pavilloner. Det betyder, at selvom det regner en smule, og temperaturen er høj nok, så kan man stadig dyrke udehygge.

Nogle går endnu længere, og investerer i terrassevarmere, så de også har en perfekt temperatur, uanset hvordan vejret er. Det giver langt flere udetimer i perioden fra april til oktober, og det er der rigtig mange der glæder sig over.

Overdækkede arealer som for eksempel terrasse, altan eller græsplæner kan laves på mange måder, og i mange forskellige prisklasser. Den dyreste er selvfølgelig at bygge en udestue i forbindelse med bolig, og den billigste, er at hænge en presenning op. Men der findes en del gyldne mellemveje, som er enkle i konstruktion, og som er nemme at opstille eller selvbygge.

Krav og behov

Om du skal vælge den ene eller anden model, afgør du selv, ud fra de krav og behov du har. Det er klart, at de lidt større og tunge løsninger, som er mere eller mindre permanente og luksuspræget, koster en del mere end de lette og flytbare løsninger. Men man får også rigtig meget mere for pengene.

Mere for pengene

Holdbarhed/levetid og ikke mindst styrke i forhold til vejrliget, er en af de store forskelle på de dyre løsninger og de lidt billigere. Om det er de flere penge værd i investering skal den enkelte selv vurdere, men hvis en permanent og dyr løsning holder i ti år, så er det kun cirka 1.500 kroner om året for et lille ekstra ”sommerhus” eller en overdækket oase i sin have.

Og en anden pointe, der handler om din boligs værdi, hvis den skal sælges en dag – mon ikke de nye beboere også ville juble vildt over lidt ekstra tilbehør i en flot anlagt have.

Informationer og hjælp

Der er masser af overvejelser du skal gøre dig, inden du træffer valget om en pavillon løsning hjemme hos dig selv. Spørg løs hos forhandlere, naboen, venner eller familie, hvis du mangler information. Vær sikker på, at det du springer ud i, er noget du selv eller med hjælp kan overskue og klare.

Mange af de selvbyg systemer der findes i dag, kan flere godt klare selv, men nogle gange kræver det hjælp, til at holde en stolpe eller andet under samlingen med videre.

Inddrag familien

Tal med familien, og stil krav og behov op. Tegn en tegning over projektet i den større sammenhæng, tag mål og vær sikker på for eksempel underlag og forhindringer. Forberedelse gør bare projekter lettere at gennemføre i den sidste ende, og hvad vigtigere er, at man undgår fejl, misforståelser, ærgrelser og sparer sikkert også en masse tid, energi og penge.

Professionel hjælp

Har du fundet en løsning som du bare må have, men mangler erfaring eller ekspertise i forhold til det praktiske, er det nogle gange en billigere løsning, at få en professionel til at hjælpe dig. Det kan koste dig dyrt, hvis du laver alvorlige fejl, og så giver det bedre mening, at betale lidt ekstra for den perfekte hjælp.

God fornøjelse med dit pavillon projekt.

Author

Write A Comment