Når solens stråler først begynder at titte frem gennem de grå, danske skyer, så er der en ting der er sikkert, og det er, at det bliver hyggeligt at gå i haven. For nogen bliver det en livsstil at sørge for, at blomsterne gror flot, og at hækken står knivskarpt. For andre er det dog stadig en pligt, der skal overstås.

Lige meget hvilken gruppe du hører til, så er det dog vigtigt at have udstyret i orden. Derfor har vi taget et nærmere kig på en lang række af de allerbedste hækkeklippere på markedet, så du kan bruge tiden på at få overstået havearbejdet i stedet.

Sådan udvælger vi produkterne:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger i sidste ende på redaktionens professionelle, subjektive vurdering.

Vi vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fra fx Trustpilot og Google
 • 2
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data omkring hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af produktet

Alt dette måler vi op mod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov og ønsker.

Stihl HLA 56 – let og elegant brug


 • Stihl HLA 56 - let og elegant brugTestvinder – radron.se
 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk

Stihl HLA 56 er til dig, der leder efter en hækkeklipper, som kan de hele uden at være kompliceret at anvende. 

Den er batteridreven, så du ikke skal snorkle med en dum ledning. Kniven kan drejes i -45 til +90 grader. Den larmer næsten ikke, så du behøver ikke have radio eller en musiktjeneste i ørene. 

Den muliggør desuden, at du kan klippe den helt høje hæk, om så du ikke selv er særlig høj. Den har nemlig en skaftlængde på hele 210 cm og en sværdlængde på 45 cm. 

Hækkeklipperen er altså til dig, der ønsker en kvalitets hækkeklipper, når du skal i haven og klippe buske og høje hække. 

Hos Forbrugerrådet Tænk bliver denne model udnævnt som testvinder og scorer hele 84 ud af 100%. Eksperterne hos Forbrugerrådet Tænk udtaler således om produktet: ”En supergod batteridreven stanghækkeklipper der klipper flot uanset hækketype og hjælper med at få opgaven overstået hurtig”.

i samarbejde med PriceRunner

 

Om Stihl HLA 56

Formålet med at skabe HLA 56 har klart været at gøre hækkeklipningen så nem og ligetil som mulig, samtidig med at klipningen er særlig fin. 

Hækkeklipperen er udstyret med en dråbeformet kniv, der giver et langt bedre resultat, når hækken klippes. Du slipper for grove og grimme blade eller kviste, der ødelægger synet af en nyklippet hæk. 

Længden på hele klipperen har desuden den fordel, at den gør din afstand til kniven længere og din sikkerhed bedre. 

Den drejbare klinge gør ligeledes sikkerheden bedre. Du skal ikke forvilde dig ud i overmodige klippeteknikker. Du kan nå de høje hække og de svære vinkler uden besvær og uden at bringe din sikkerhed i fare. 

Til sikkerheden og komforten hører sig det lækre loop håndtag. Det giver dig en bedre manøvrering og en langt bedre oplevelse med hækkeklipperen. Har du prøvet en hækkeklipper med loop håndtag, foretrækker du det fremover. 

Med HLA 56 er de små og store vanskeligheder ved hække-, buske- og træklip gennemtænkt og velovervejet, før klipperen røg i produktionen. De høje hække bliver aldrig lettere at holde i stand, og de lave klipper du også med snilde med HLA 56. 

Derfor anbefaler vi denne hækkeklipper

 • Populært produkt blandt eksperter
 • Muliggør klip af høje hække
 • Høj sikkerhed
 • Fornuftig pris

Stihl HLA 56 vs. markedet

Hvorfor skal du vælge HLA og ikke en anden hækkeklipper? 

I de fleste tilfælde vil det nok være længden, der vinder dig over. Har du prøvet at klippe en høj hæk med en hækkeklipper, der ikke er høj nok, gør du det nok aldrig igen. 

Det er risikabelt, ubehageligt og bare utrolig tidskrævende. HLA skiller sig ud fra sine konkurrenter på markedet ved at have en god og rar længde, som kan nå, hvor de andre ikke kan. Længden er altså klart en faktor her. 

Derudover er en batteridreven-stanghækkeklipper bare en populær sag. Du slipper for at bøvle med en ledning, med at være bange for at jokke i den med ubehagelig følger. 

Du slipper for at bevæge dig helt op ad kniven, når den dresserer hækken. 

Støjniveauet er utrolig lavt, så du skal ikke tænke på høreværn eller andet, du får ikke ondt i hovedet af larmen, selvom du har en laaang hæk. 

HLA 56 er bare en rigtig god hækkeklipper, komfortabel, rar at bruge og giver god tryghed. Det samme kan ikke siges om de andre hækkeklippere på markedet. Derfor er HLA 56 et godt valg til alle glade hækkeklippere. 

Specifikationer

 • Skaftslænge på 210
 • Drejbare kniv -45 til +90
 • Dråbeformede knive til bedre resultat
 • Loop håndtag 
 • Lavt støjniveau

Einhell GE-EH 6560 – stærk og sej hækkeklipper


Einhell GE-EH 6560 - stærk og sej hækkeklipper

Set til: 917,00

Køb hos VidaXL.dk

 • Godt køb – Forbrugerrådet Tænk
 • Bedste køb – which.co.uk

Einhell er som navnet antyder et tysk produkt, og det betyder, som med så meget andet tysk maskineri, høj kvalitet. 

Her får du en kniv på hele 660 mm, altså for du rig mulighed for at klippe hækken i et hug. Hvis hækken er bredere end 60 cm, så i hvert fald mulighed for at tage et stort indhug i første skud. 

Den er selvfølgelig batteridreven, så du ikke skal tænke på forlængerledning og andet besvær. 

Motoren lyder på 650W, hvilket giver dig rigelig med motorkræft til at fjerne de svære og hårde grene.

Udover den høje ydeevne er klipperen også særligt præcisionsvenlig, den kan sagtens bruges til at klippe fine udsnit, skulle du være til det. 

Dette tyske produkt er altså til dig, der vil have en god og sikker hækkeklipper og som ikke er bange for en lang klinge, men derimod trives med denne.  

Eksperterne hos Forbrugerrådet Tænk fremhæver særligt den høje kvalitet i forhold til prisen: ”Denne kablede hækkeklipper klipper rigtig flot uden at komme helt op på niveau med testvinderne. Til gengæld er den nem at arbejde med og en af de lettere modeller med en vægt på 3,8 kilo”.

Om Einhell GE-EH 6560

Det er allerede nævnt, at klingen på Einhell er lang og yderst effektiv. Den kan måske endda virke en smule voldsom, hvis du ikke har prøvet en hækkeklipper før. 

Trods den høje ydeevne og den lange klinge er den dog en tryg og rar hækkeklipper at bruge. Den har indbygget flere sikkerhedsmekanisme. Den har f.eks. et ergonomisk håndtag, der sikrer et fantastisk hold på hækkeklipperen. 

Den har også håndskræm, der søger for at holde grene, blade og kviste for dine hænder, så du ikke pludselig oplever ubalance. 

Selvfølgelig er der også et tohånds sikkerhedsafbryder. Derudover er klingen laver af laserskåret diamantslebet stål, der gør klingen egnet til præcisionsklining, men også øger sikkerheden. 

GE-EH 6560 har et hurtigstopsystem, der kan standse klingen på mindre end et sekund. Skulle du komme i ubalance eller et uheld forekomme, skal du ikke frygte for slem klingeulykke. 

Samlet set bliver din sikkerhed slet ikke svækket, selvom hækkeklipperen har en længere klinge end de fleste andre hækkeklippere. Sikkerheden er i top og er velovervejet af den tyske udbyder. 

Tænk hellere over, hvad du kunne finde på at udskære af busken i forhaven, end om du tør bevæge dig ud med den lange klinge. 

Derfor anbefaler vi denne hækkeklipper

 • Fantastisk ydeevne 
 • Præcisions hækkeklipper
 • Hurtigt arbejde
 • Sikker trods høj styrke

Einhell GE-EH 6560 vs. markedet

GE-EH 6560 er en hækkeklipper, der på mange måder står i modsætning til HLA 56. Den har en højere ydeevne – altså mere power – den er især god til tæt og fin beskæring og så er den væsentlig kortere. 

De er begge to batteridrevne, hvilket en god hækkeklipper også skal være – selvom det ikke er alle, der er det. 

GE-EH 6560 har udover den pæne og nemmere udskæring på tæthold også en den fordel, at den er væsentlig kortere. Selvom klingen er lang, er hækkeklipperen ikke meget længere end en meter. 

Du får altså et fantastisk tag om din hækkeklipper, og den smutter ikke bare ud af hånden på dig. 

Så når den sammenlignes med sine konkurrenter på markedet, gør GE-EH 6560 det helt fantastisk godt. Den alsidig, rar, sikker og stærk at bruge. 

Og så er det ikke mange hækkeklippere, der kan nå hele hækken igennem på en køre. 

Specifikationer

 • 660 mm klinge
 • Ergonomisk håndtag 
 • Mange og velovervejede sikkerhedsforanstaltninger
 • 650W motor
 • Batteridreven

Makita akku hækkeklipper DUH523Z 18V – bedst i test


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hækkeklipper

Testresultater

Mest prominent for Makitas akku hækkeklipper med det mundrette navn DUH523Z er, at den er blevet kåret som bedst i test af det svenske testmagasin Testfakta, hvor den blandt andet høstede roser for sit ergonomiske greb og det faktum, at den er ekstremt let at betjene. De roser gjorde, at den i sidste ende løb med titlen som bedste hækkeklipper foran seks konkurrenter.

Om Makita DUH523Z

Når man kigger på de bedste hækkeklippere på markedet, er det svært at komme udenom den japanske elværktøjsproducent Makita, og der er da også en grund til at Makita ikke alene har flere hækkeklipper med i toppen af de fleste tests, men at de også ender på toppen af den liste.

Makita DUH523Z er anset for at være en af de mest behagelige hækkeklippere på markedet. Det hænger sammen med, at den både har et dejligt ergonomisk greb, samtidig med at den er batteridrevet, hvilket betyder, at du ikke ender i akavede stillinger fordi du skal tage højde for ledningen, og samtidig er den meget støjsvag.

Makita har derudover formået at lave en miljøvenlig hækkeklipper, der ikke vejer mere end 3,3 kilo og med et vibrationsdæmpende greb, hvilket er med til yderligere at hæve komforten. Ydermere er den sikret imod overbelastning gennem en lille lampe, der fortæller dig, når hækkeklipperen har behov for en pause, så kort sagt leverer Makita et enormt højt niveau, og det er også derfor, den får så stor ros herfra.

Specifikationer

 • Udstyret med Li-Ion batteri med en spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den opnå 1350 omdrejninger i minutet
 • Afstanden mellem bladene er på 15 mm
 • Den måler 938 x 196 x 191 mm (længde x bredde x højde)
 • Den har en knivlængde på 52 cm
 • Den vejer lige under 3,4 kilo.

Bosch akku hækkeklipper AHS 50-20 Li 18V solo – bedst til prisen


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hækkeklipper

Hvis du leder efter en hækkeklipper der kan holde til lidt af hvert, kan levere et enormt højt arbejdsniveau og samtidig ikke kommer til at gøre alt for ondt på pengepungen, så bør du bestemt se nærmere på Bosch AHS 50-20, der i særklasse lever op til titlen som ”bedst til prisen”. Denne billige hækkeklipper er blevet vurderet til 4,7 ud af 5 mulige stjerner på mere end 350 anmeldelser hos PriceRunner.

Hvis din er lidt genstridig er denne Bosch akku hækkeklipper det oplagte valg, da den virkelig kan levere en stor mængde råstyrke, og når man ser nærmere på prisskiltet, er det ligeledes et under, at der overhovedet er flere af dem på lager.

Om Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 Li er en letvægtshækkeklipper med smæk på. Det har et enormt højt energi-output, der leveres fra det monterede 18 volts batteri, hvilket betyder, at du er helt fri for at skulle bakse med ledninger, og derfor ender du ikke i akavede positioner, der kan mærkes i kroppen dagen efter. Du skal dog være opmærksom på, at du hos de fleste forhandlere skal købe batteriet separat.

Bosch har dog begået en genistreg med deres Power For ALL linje, hvor du kan bruge det samme 18 volts batteri til en lang række af deres produkter. Det gør også, at der, hvis du i forvejen er ejer af elværktøj fra Bosch, muligvis slet ikke er behov for at anskaffe dig et nyt batteri.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 2600 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 20 mm
 • Den har en knivlængde på 50 cm
 • Den vejer 2,5 kilo.

DeWALT akku hækkeklipper 18V 5,0 Ah – premium valg


HækkeklipperHvis kun det bedste af det bedste er godt nok, og du ikke har noget imod at betale lidt ekstra, for at få lov at vælge fra allerøverste hylde, så er der ikke grund til at lede andre steder end hos DeWALT. De er nemlig kendt for at levere professionelt udstyr i allerhøjeste kvalitet, og det forholder sig ikke anderledes, når det kommer til deres hækkeklippere. Hækkeklipperen er vurderet til 4,7 ud af 5 mulige stjerner hos PriceRunner.

Om DeWALT  aku hækkeklipper 18V 5,0 Ah

DeWALT har skabt en meget kompakt hækkeklipper, der vejer ekstremt lidt i forhold til hvor robust den føles. Den lette vægt er samtidig med til at gøre, at det ikke er så besværligt at arbejde med den i længere perioder i træk.

Ligesom Bosch har DeWALT et batterisystem, der gør, at du ikke behøver investere i mange forskellige batterier, og denne hækkeklipper fungerer med DeWALTS XR-batterisystem, så hvis du allerede er den lykkelige ejer af en DeWALT maskine gør det i sig selv denne hækkeklipper til det oplagte valg.

Hækkeklipperen, der hos de fleste forhandlere leveres uden batteri og lader, er i en professionel kvalitet, hvilket også betyder, at den kan køre uafbrudt i omkring en 45 minutter, hvilket er ekstremt længe for en hækkeklipper.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 1400 DA SPM
 • Afstanden mellem bladene er på 19 mm
 • Den har en knivlængde på 55 cm

i samarbejde med PriceRunner

Makita hækkeklipper 550W UH4570 – det brugervenlige valg


Set til: 1.201,00

Køb hos Frishop.dk

Hækkeklipper

Ikke nok med at Makita har formået at producere en af de absolut bedste hækkeklippere på markedet, så har de også formået at skabe en af de absolut mest brugervenlige. Makita UH4570 er på den måde det optimale valg til dig, der bare skal bruge en hækkeklipper, og ikke vil tænke for meget over det. Samtidig er den også oplagt til de små haver.

Testresultater

Forbrugerrådet TÆNK har i deres gennemgang af hækkeklippere kåret Makita UH4570 som bedst i test, og det er blandt andet sket på baggrund af den høje brugervenlighed. Der er nemlig tale om en maskine, der er ekstremt let at gå til, samtidig med, at den er enormt effektiv.

Om Makita UH4570

Der er en grund til at Makita er et velkendt navn blandt professionelle og haveentusiaster, der sætter pris på kvalitetsværktøj. Makita UH4570 er en meget kraftfuld og pålidelig maskine, der især egner sig godt til den semi-professionelle bruger.

Men det betyder ikke, at den ikke er noget for den afslappede haveentusiast, da den er udstyret med alt hvad den skal være udstyret med fra skridkobling og kvikstop til en brugerkomfort, der er helt i top. Ligeledes er det kompakte letvægtsdesign med til at mindske den træthed, der kan opstå under forlænget brug af store maskiner.

Kort sagt er det en maskine, der kan udføre mange af selv de allertungeste opgaver, samtidig med at den er ekstremt let at gå til, hvilket kort sagt betyder, at den er det åbenlyse valg, hvis du skal have kvalitet, der er let at gå til.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 1600 omdrejninger i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 18 mm
 • Den har en knivlængde på 45 cm
 • Den måler 862 x 223 x 204 mm (længde x bredde x højde)
 • Den vejer 3,6 kilo.

Bosch akku hækkeklipper AHS 55-20 LI 18V SOLO – med indbygget quick-cut teknologi


HækkeklipperHvis du er den type, der overvejer miljøpåvirkningen af dine maskiner og derfor er på udkig efter en hækkeklipper med intelligent energistyring, så har Bosch begået lidt af et pragteksemplar i denne Bosch AHS 55-20 Li 18V SOLO.

Testresultater

Selvom det ikke er AHS 55-20 LI, der er den helt store af Boschs testvindere, så er det heller ikke fordi, den ikke har formået at få et par ord med på vejen. Grunden til at denne hækkeklipper måske er blevet forbigået, hænger sammen med vægtklassen den ligger i, da den faktisk er til den billige side. Men den er blevet udnævnt som ”godt køb” i Gør Det Selv magasinets test af hækkeklippere.

Om Bosch AHS 55-20 LI 18V SOLO

Bosch AHS 55-20 LI 18V SOLO er en ekstremt effektiv maskine og en glimrende hjælp til havearbejdet. Den er udstyret med Quick-Cut-teknologi, hvilket betyder, at den skærer kviste og grene over i første omgang, hvilket gør hækkeklipningen til noget, der overstås både hurtigt og nemt.

Derudover er Bosch AHS 55-20 LI 18V SOLO udstyret med en Syneon Chip, der giver intelligent energistyring, samtidig med at den er udviklet med en helt optimal balance, hvilket sammen med den lave vægt også er med til at sikre en rigtig god ergonomi.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 2600 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 20 mm
 • Den har en knivlængde på 55 cm
 • Den vejer 2,6 kilo.

i samarbejde med PriceRunner

Bosch el-hækkeklipper AHS 65-34 700W – til de store opgaver


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hækkeklipper

Testresultater

Bosch AHS 65-34 er en ekstremt kraftfuld hækkeklipper, og det er også e af grundene til, at den har udmærket sig så meget at magasinet Gør Det Selv har kåret den som bedst i test, til trods for, at den er udstyret med en ledning. Med alt den kraft den kan levere, er ledningen nemlig ikke længere noget problem. Den har særligt høstet roser for sin brugervenlighed og det effektive design. 

Om Bosch AHS 65-34 700W

Hvis du står overfor de helt store haveopgaver, men samtidig leder efter en hækkeklipper, der kan være ved din side gennem mange års havearbejde frem i tiden, så bør du måske kigge nærmere på AHS 65-34 fra Bosch, der er blandt det bedste all-round hækkeklippere på markedet. Det eneste minus er, at den har ledning, hvilket dog er til at overkomme.

Bosch AHS 65-34 er særdeles velegnet til de mere krævende haver, særligt fordi den er designet med en ret stor knivafstand. Det er på en gang en let og meget stærk plæneklipper og selvom den er udstyret med ledning, er den gode vægtfordeling med til at gøre den ekstremt nem at håndtere.

Da der er tale om en meget kraftfuld hækkeklipper, er det selvfølgelig vigtigt, at sikkerheden er i top, og derfor er den også blevet udstyret med et tredelt håndtag med separate sikkerhedsknapper, hvilket betyder, at den kun kan betjenes med to hænder. 

Bosch AHS 65-34 er i høj grad det optimale valg, hvis du leder efter en hækkeklipper, der har en enorm kapacitet for styrke, og da den er AGR-certificeret betyder det også, at den er skånsom mod ryggen. Selvom den er lettere en mange tidligere Bosch-modeller, er den dog stadig relativt tung, men det er svært at forvente andet af så solid en hækkeklipper.

Specifikationer

 • Udstyret med ledning
 • Ubelastet kan den nå helt op på 3400 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 34 mm
 • Den har en knivlængde på 65 cm
 • Den vejer 3,8 kilo.

Bosch el-hækkeklipper AHS 480-24 T 550W – bedste ergonomi


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hækkeklipper

Testresultater

Denne Bosch AHS 480-24 T er blevet kåret som bedst i test ikke bare én, men hele to gange, og det af to forskellige testmagasiner. Den første kåring kommer fra Forbrugerrådet TÆNK, hvor den især er blevet rost for sine gode klippeegenskaber.

Den anden kåring kommer fra det svenske magasin Råd og Rön, hvor den er blevet topscorer og har modtaget stor ros for at præstere suverænt på alle parametre. I begge hækkeklipper tests er den blevet rost for at være velegnet til store såvel som små grene.

Om Bosch AHS 480-24 T

Man skulle næsten tro at Bosch ikke lavede andet end at producere anmelderroste hækkeklippere, og det er da også lige før, men det hænger måske også sammen med, at Bosch producerer hækkeklippere i rigtig mange forskellige prislag og vægtklasser, hvilket betyder, at der er mange forskellige forbrugertests, hvor en Bosch-maskine passer ind.

Bosch AHS 480-24 T er en af hækkeklipperne på denne liste med det korteste skær, men det betyder ikke, at den ikke er mere end leveringsdygtig i de fleste danske haver. Faktisk er det primært til professionel brug, at den vil komme til kort.

Derudover er den udstyret med et specialdesignet greb, der er lavet til både at være betjeningsdygtigt for højre og venstrehåndede, og det er endt med at være ekstremt vellykket, hvilket betyder, at den udover at være en glimrende hækkeklipper, er det perfekte valg til husstande med en blanding af højre og venstrehåndede.

Specifikationer

 • Drives af et 18 volts batteri
 • Ubelastet kan den nå helt op på 2800 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 24 mm
 • Den har en knivlængde på 48 cm
 • Den vejer 3,9 kilo.

Stiga SHT 600 – til den lille have


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hækkeklipper

Det er ikke alle, for hvem de største og mest potente haveværktøjer er den rette løsning, men heldigvis er der en løsning. Hvis du har brug for en hækkeklipper, du kan bruge til at klippe hækken og måske til lidt hobbybetonet havearbejde, så er SHT 600 fra Stiga noget du bør se nærmere på.

Om Stiga SHT 600

SHT 600 er en kraftig, velfungerende og ekstremt leveringsdygtig hækkeklipper, der er særdeles velegnet til mindre haver, hvor der skal klippes hæk og et par buske. Til lige netop det formål er SHT 600 en fantastisk hækkeklipper, men den har også sine begrænsninger.

SHT 600 er designet med fem forskellige indstillingspositioner, hvilket betyder, at du kan variere din arbejdsstillinger, så du altid arbejder i den bedst mulige og mest ergonomiske stilling. Derudover er hækkeklipperen udstyret med vibrationsdæmpning i håndtaget, hvilket mindsker belastningen på arme og hænder, og ligeledes er den lave vægt med til at gøre SHT 600 til et yderst behageligt haveværktøj. 

Specifikationer

 • Drives af et 18 volts batteri
 • Ubelastet kan den nå helt op på 1700 omdrejninger i minuttet
 • Den har en knivlængde på 60 cm
 • Den vejer 3,3 kilo.

Det skal du overveje, når du køber hækkeklipper

Det kan ofte være svært at overskue præcis hvilken hækkeklipper, det giver mest mening at investere i, og det hænger i høj grad sammen med, at det er enormt afhængigt af lige netop din situation, hvilken hækkeklipper der er den bedste. Derfor bør du overveje din situation, inden du anskaffer dig en hækkeklipper.

Det første du skal overveje, er hvad du skal bruge hækkeklipperen til. Hvis du bare skal have klippet hækken en gang om året, er det nok ikke nødvendigt at investere i en professionel hækkeklipper. Omvendt er det heller ikke særlig smart at have investeret i en for billig model, hvis du har en mindre skov i baghaven, der skal klippes til.

Derudover bør du også overveje, hvad dit budget er. For de fleste vil det nok lyde, at jo billigere jo bedre, men det er ikke altid den rette løsning. Selv hvis to maskiner kan det samme på papiret, så er der ofte en grund til, at den ene er 1000 kroner billigere end den anden. Så hvis du vil undgå at skulle købe flere hækkeklippere end højest nødvendigt, så bør du gå udenom de allerbilligste modeller.

Hvornår skal hækken klippes?

Du har måske hørt, at hækken skal klippes inden Sankt Hans. Selv hvis du ikke har, så er det en gammel huskeregel, men det er i høj grad en sandhed med modifikationer. Det hænger sammen med at tidspunktet for hvornår en hæk skal klippes både afhænger af, hvilken type hæg der er tale om, og hvor tæt hækken bliver klippet. Der er dog alligevel et par ting du skal holde dig for øje.

Hvis der er tale om en kraftigt voksende hæk eller busk, kan det give rigtig god mening at klippe din hæk et stykke tid inden Sankt Hans, men så skal du også klippe hækken igen henimod slutningen af august.

For de fleste hække gælder det dog, at du ikke bør klippe dem når kalenderen er nået til september. Det hænger sammen med at en for sen klipning, vil resultere i nye skud, der fordi de ikke når at modne ordentligt, vil være sårbare overfor frostskader.

Du kan ligeledes spare en klipning, hvis du venter med at klippe hækken til vi rammer juli måned. Det kræver selvfølgelig, at du kan leve med at have en lidt langhåret hæk i løbet af foråret og den tidlige sommer.

Heldigvis skal stedsegrønne buske, altså buske der er grønne hele året, kun klippes en gang om året.

Og sidst men ikke mindst skal du huske, at hvis du venter til omkring Sankt Hans med at klippe din hæk, skal du være meget opmærksom på, om der er fuglereder i hækken, da der på det tidspunkt vil være sammenfald mellem trimningen af hækken og fugleunger i rederne.

Testkilder

I udarbejdelsen af denne liste over de bedste hækkklippere på markedet lige nu, har vi gjort brug af informationer fra en lang række forskellige testmagasiner i både Danmark og Sverige. Denne liste der derfor baseret på informationer fra blandt andre følgende magasiner.

Gør Det Selv

https://goerdetselv.dk/vaerktoej/havemaskiner/haekkeklipper/test-af-haekkeklippere-2016

Gør Det Selv har udført en større test af hækkeklippere, hvor de har sammenlignet syv hækkeklippere på parametrene ergonomi, robusthed, kapacitet og sikkerhed. Ligeledes udfører de fra tid til anden individuelle anmeldelser af produkter til hus og have, og flere af deres anmeldelser af hækkeklippere har været brugt til at lave denne liste.

Testfakta

https://www.testfakta.se/sv/hem-hushall/article/hacksaxarna-klipper-olika-bra

Det svenske testmagasin Testfakta har fået testet 6 akku hækkeklippere på et uvildigt laboratorie i Tyskland. Hækkklipperne er blevet testet på deres klippeegenskaber, støjniveau, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed.

Forbrugerrådet TÆNK

https://taenk.dk/test/haekkeklippere

Forbrugerrådet TÆNK tester løbende en lang række produkter, for at levere vejledning i købssager til danske forbrugere. I deres test af hækkeklippere, har de lagt vægt på selve klipningen såvel som maskinernes holdbarhed, batteri, lader og brugervenlighed.

Råd og Rön

https://www.radron.se/tester/boende-tradgard–husdjur/hacksaxar/

Det svenske forbrugermagasin Råd og Rön har udført en test af 18 forskellige hækkeklippere, hvor maskinerne blev testet på baggrund af klippeevner, holdbarhed, betjening, batteri og lader.

 

Se også denne artikel på fyens.dk: Slut med ledningsklip

 

Author