Sidst opdateret den

Når solens stråler først begynder at titte frem gennem de grå, danske skyer, så er der en ting der er sikkert, og det er, at det bliver hyggeligt at gå i haven. For nogen bliver det en livsstil at sørge for, at blomsterne gror flot, og at hækken står knivskarpt. For andre er det dog stadig en pligt, der skal overstås.

Lige meget hvilken gruppe du hører til, så er det dog vigtigt at have udstyret i orden. Derfor har vi taget et nærmere kig på en lang række af de allerbedste hækkeklippere på markedet, så du kan bruge tiden på at få overstået havearbejdet i stedet.

Makita akku hækkeklipper DUH523Z 18V – bedst i test


Set til: 689,00

Køb hos 10-4.dk

Hækkeklipper

Testresultater

Mest prominent for Makitas akku hækkeklipper med det mundrette navn DUH523Z er, at den er blevet kåret som bedst i test af det svenske testmagasin Testfakta, hvor den blandt andet høstede roser for sit ergonomiske greb og det faktum, at den er ekstremt let at betjene. De roser gjorde, at den i sidste ende løb med titlen som bedste hækkeklipper foran seks konkurrenter.

Om Makita DUH523Z

Når man kigger på de bedste hækkeklippere på markedet, er det svært at komme udenom den japanske elværktøjsproducent Makita, og der er da også en grund til at Makita ikke alene har flere hækkeklipper med i toppen af de fleste tests, men at de også ender på toppen af den liste.

Makita DUH523Z er anset for at være en af de mest behagelige hækkeklippere på markedet. Det hænger sammen med, at den både har et dejligt ergonomisk greb, samtidig med at den er batteridrevet, hvilket betyder, at du ikke ender i akavede stillinger fordi du skal tage højde for ledningen, og samtidig er den meget støjsvag.

Makita har derudover formået at lave en miljøvenlig hækkeklipper, der ikke vejer mere end 3,3 kilo og med et vibrationsdæmpende greb, hvilket er med til yderligere at hæve komforten. Ydermere er den sikret imod overbelastning gennem en lille lampe, der fortæller dig, når hækkeklipperen har behov for en pause, så kort sagt leverer Makita et enormt højt niveau, og det er også derfor, den får så stor ros herfra.

Specifikationer

 • Udstyret med Li-Ion batteri med en spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den opnå 1350 omdrejninger i minutet
 • Afstanden mellem bladene er på 15 mm
 • Den måler 938 x 196 x 191 mm (længde x bredde x højde)
 • Den har en knivlængde på 52 cm
 • Den vejer lige under 3,4 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch akku hækkeklipper AHS 50-20 Li 18V solo – bedst til prisen


Set til: 749,00

Køb hos 10-4.dk

Hækkeklipper

Hvis du leder efter en hækkeklipper der kan holde til lidt af hvert, kan levere et enormt højt arbejdsniveau og samtidig ikke kommer til at gøre alt for ondt på pengepungen, så bør du bestemt se nærmere på Bosch AHS 50-20, der i særklasse lever op til titlen som ”bedst til prisen”. Denne billige hækkeklipper er blevet vurderet til 4,7 ud af 5 mulige stjerner på mere end 350 anmeldelser hos PriceRunner.

Hvis din er lidt genstridig er denne Bosch akku hækkeklipper det oplagte valg, da den virkelig kan levere en stor mængde råstyrke, og når man ser nærmere på prisskiltet, er det ligeledes et under, at der overhovedet er flere af dem på lager.

Om Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 Li er en letvægtshækkeklipper med smæk på. Det har et enormt højt energi-output, der leveres fra det monterede 18 volts batteri, hvilket betyder, at du er helt fri for at skulle bakse med ledninger, og derfor ender du ikke i akavede positioner, der kan mærkes i kroppen dagen efter. Du skal dog være opmærksom på, at du hos de fleste forhandlere skal købe batteriet separat.

Bosch har dog begået en genistreg med deres Power For ALL linje, hvor du kan bruge det samme 18 volts batteri til en lang række af deres produkter. Det gør også, at der, hvis du i forvejen er ejer af elværktøj fra Bosch, muligvis slet ikke er behov for at anskaffe dig et nyt batteri.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 2600 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 20 mm
 • Den har en knivlængde på 50 cm
 • Den vejer 2,5 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

DeWALT akku hækkeklipper 18V 5,0 Ah – premium valg


Set til: 1.999,00

Køb hos 10-4.dk

Hækkeklipper

Hvis kun det bedste af det bedste er godt nok, og du ikke har noget imod at betale lidt ekstra, for at få lov at vælge fra allerøverste hylde, så er der ikke grund til at lede andre steder end hos DeWALT. De er nemlig kendt for at levere professionelt udstyr i allerhøjeste kvalitet, og det forholder sig ikke anderledes, når det kommer til deres hækkeklippere. Hækkeklipperen er vurderet til 4,7 ud af 5 mulige stjerner hos PriceRunner.

Om DeWALT  aku hækkeklipper 18V 5,0 Ah

DeWALT har skabt en meget kompakt hækkeklipper, der vejer ekstremt lidt i forhold til hvor robust den føles. Den lette vægt er samtidig med til at gøre, at det ikke er så besværligt at arbejde med den i længere perioder i træk.

Ligesom Bosch har DeWALT et batterisystem, der gør, at du ikke behøver investere i mange forskellige batterier, og denne hækkeklipper fungerer med DeWALTS XR-batterisystem, så hvis du allerede er den lykkelige ejer af en DeWALT maskine gør det i sig selv denne hækkeklipper til det oplagte valg.

Hækkeklipperen, der hos de fleste forhandlere leveres uden batteri og lader, er i en professionel kvalitet, hvilket også betyder, at den kan køre uafbrudt i omkring en 45 minutter, hvilket er ekstremt længe for en hækkeklipper.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 1400 DA SPM
 • Afstanden mellem bladene er på 19 mm
 • Den har en knivlængde på 55 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.135,00

Makita hækkeklipper 550W UH4570 – det brugervenlige valg


Set til: 1.169,00

Køb hos Frishop.dk

Hækkeklipper

Ikke nok med at Makita har formået at producere en af de absolut bedste hækkeklippere på markedet, så har de også formået at skabe en af de absolut mest brugervenlige. Makita UH4570 er på den måde det optimale valg til dig, der bare skal bruge en hækkeklipper, og ikke vil tænke for meget over det. Samtidig er den også oplagt til de små haver.

Testresultater

Forbrugerrådet TÆNK har i deres gennemgang af hækkeklippere kåret Makita UH4570 som bedst i test, og det er blandt andet sket på baggrund af den høje brugervenlighed. Der er nemlig tale om en maskine, der er ekstremt let at gå til, samtidig med, at den er enormt effektiv.

Om Makita UH4570

Der er en grund til at Makita er et velkendt navn blandt professionelle og haveentusiaster, der sætter pris på kvalitetsværktøj. Makita UH4570 er en meget kraftfuld og pålidelig maskine, der især egner sig godt til den semi-professionelle bruger.

Men det betyder ikke, at den ikke er noget for den afslappede haveentusiast, da den er udstyret med alt hvad den skal være udstyret med fra skridkobling og kvikstop til en brugerkomfort, der er helt i top. Ligeledes er det kompakte letvægtsdesign med til at mindske den træthed, der kan opstå under forlænget brug af store maskiner.

Kort sagt er det en maskine, der kan udføre mange af selv de allertungeste opgaver, samtidig med at den er ekstremt let at gå til, hvilket kort sagt betyder, at den er det åbenlyse valg, hvis du skal have kvalitet, der er let at gå til.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 1600 omdrejninger i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 18 mm
 • Den har en knivlængde på 45 cm
 • Den måler 862 x 223 x 204 mm (længde x bredde x højde)
 • Den vejer 3,6 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch akku hækkeklipper AHS 55-20 LI 18V SOLO – med indbygget quick-cut teknologi


Set til: 719,00

Køb hos 10-4.dk

Hækkeklipper

Hvis du er den type, der overvejer miljøpåvirkningen af dine maskiner og derfor er på udkig efter en hækkeklipper med intelligent energistyring, så har Bosch begået lidt af et pragteksemplar i denne Bosch AHS 55-20 Li 18V SOLO.

Testresultater

Selvom det ikke er AHS 55-20 LI, der er den helt store af Boschs testvindere, så er det heller ikke fordi, den ikke har formået at få et par ord med på vejen. Grunden til at denne hækkeklipper måske er blevet forbigået, hænger sammen med vægtklassen den ligger i, da den faktisk er til den billige side. Men den er blevet udnævnt som ”godt køb” i Gør Det Selv magasinets test af hækkeklippere.

Om Bosch AHS 55-20 LI 18V SOLO

Bosch AHS 55-20 LI 18V SOLO er en ekstremt effektiv maskine og en glimrende hjælp til havearbejdet. Den er udstyret med Quick-Cut-teknologi, hvilket betyder, at den skærer kviste og grene over i første omgang, hvilket gør hækkeklipningen til noget, der overstås både hurtigt og nemt.

Derudover er Bosch AHS 55-20 LI 18V SOLO udstyret med en Syneon Chip, der giver intelligent energistyring, samtidig med at den er udviklet med en helt optimal balance, hvilket sammen med den lave vægt også er med til at sikre en rigtig god ergonomi.

Specifikationer

 • Drives af et batteri spænding på 18 volt
 • Ubelastet kan den nå helt op på 2600 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 20 mm
 • Den har en knivlængde på 55 cm
 • Den vejer 2,6 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch el-hækkeklipper AHS 65-34 700W – til de store opgaver


Set til: 1.783,00

Køb hos Computersalg.dk

Hækkeklipper

Testresultater

Bosch AHS 65-34 er en ekstremt kraftfuld hækkeklipper, og det er også e af grundene til, at den har udmærket sig så meget at magasinet Gør Det Selv har kåret den som bedst i test, til trods for, at den er udstyret med en ledning. Med alt den kraft den kan levere, er ledningen nemlig ikke længere noget problem. Den har særligt høstet roser for sin brugervenlighed og det effektive design. 

Om Bosch AHS 65-34 700W

Hvis du står overfor de helt store haveopgaver, men samtidig leder efter en hækkeklipper, der kan være ved din side gennem mange års havearbejde frem i tiden, så bør du måske kigge nærmere på AHS 65-34 fra Bosch, der er blandt det bedste all-round hækkeklippere på markedet. Det eneste minus er, at den har ledning, hvilket dog er til at overkomme.

Bosch AHS 65-34 er særdeles velegnet til de mere krævende haver, særligt fordi den er designet med en ret stor knivafstand. Det er på en gang en let og meget stærk plæneklipper og selvom den er udstyret med ledning, er den gode vægtfordeling med til at gøre den ekstremt nem at håndtere.

Da der er tale om en meget kraftfuld hækkeklipper, er det selvfølgelig vigtigt, at sikkerheden er i top, og derfor er den også blevet udstyret med et tredelt håndtag med separate sikkerhedsknapper, hvilket betyder, at den kun kan betjenes med to hænder. 

Bosch AHS 65-34 er i høj grad det optimale valg, hvis du leder efter en hækkeklipper, der har en enorm kapacitet for styrke, og da den er AGR-certificeret betyder det også, at den er skånsom mod ryggen. Selvom den er lettere en mange tidligere Bosch-modeller, er den dog stadig relativt tung, men det er svært at forvente andet af så solid en hækkeklipper.

Specifikationer

 • Udstyret med ledning
 • Ubelastet kan den nå helt op på 3400 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 34 mm
 • Den har en knivlængde på 65 cm
 • Den vejer 3,8 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch el-hækkeklipper AHS 480-24 T 550W – bedste ergonomi


Set til: 872,00

Køb hos Computersalg.dk

Hækkeklipper

Testresultater

Denne Bosch AHS 480-24 T er blevet kåret som bedst i test ikke bare én, men hele to gange, og det af to forskellige testmagasiner. Den første kåring kommer fra Forbrugerrådet TÆNK, hvor den især er blevet rost for sine gode klippeegenskaber.

Den anden kåring kommer fra det svenske magasin Råd og Rön, hvor den er blevet topscorer og har modtaget stor ros for at præstere suverænt på alle parametre. I begge hækkeklipper tests er den blevet rost for at være velegnet til store såvel som små grene.

Om Bosch AHS 480-24 T

Man skulle næsten tro at Bosch ikke lavede andet end at producere anmelderroste hækkeklippere, og det er da også lige før, men det hænger måske også sammen med, at Bosch producerer hækkeklippere i rigtig mange forskellige prislag og vægtklasser, hvilket betyder, at der er mange forskellige forbrugertests, hvor en Bosch-maskine passer ind.

Bosch AHS 480-24 T er en af hækkeklipperne på denne liste med det korteste skær, men det betyder ikke, at den ikke er mere end leveringsdygtig i de fleste danske haver. Faktisk er det primært til professionel brug, at den vil komme til kort.

Derudover er den udstyret med et specialdesignet greb, der er lavet til både at være betjeningsdygtigt for højre og venstrehåndede, og det er endt med at være ekstremt vellykket, hvilket betyder, at den udover at være en glimrende hækkeklipper, er det perfekte valg til husstande med en blanding af højre og venstrehåndede.

Specifikationer

 • Drives af et 18 volts batteri
 • Ubelastet kan den nå helt op på 2800 slag i minuttet
 • Afstanden mellem bladene er på 24 mm
 • Den har en knivlængde på 48 cm
 • Den vejer 3,9 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stiga SHT 600 – til den lille have


Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Hækkeklipper

Det er ikke alle, for hvem de største og mest potente haveværktøjer er den rette løsning, men heldigvis er der en løsning. Hvis du har brug for en hækkeklipper, du kan bruge til at klippe hækken og måske til lidt hobbybetonet havearbejde, så er SHT 600 fra Stiga noget du bør se nærmere på.

Om Stiga SHT 600

SHT 600 er en kraftig, velfungerende og ekstremt leveringsdygtig hækkeklipper, der er særdeles velegnet til mindre haver, hvor der skal klippes hæk og et par buske. Til lige netop det formål er SHT 600 en fantastisk hækkeklipper, men den har også sine begrænsninger.

SHT 600 er designet med fem forskellige indstillingspositioner, hvilket betyder, at du kan variere din arbejdsstillinger, så du altid arbejder i den bedst mulige og mest ergonomiske stilling. Derudover er hækkeklipperen udstyret med vibrationsdæmpning i håndtaget, hvilket mindsker belastningen på arme og hænder, og ligeledes er den lave vægt med til at gøre SHT 600 til et yderst behageligt haveværktøj. 

Specifikationer

 • Drives af et 18 volts batteri
 • Ubelastet kan den nå helt op på 1700 omdrejninger i minuttet
 • Den har en knivlængde på 60 cm
 • Den vejer 3,3 kilo.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det skal du overveje, når du køber hækkeklipper

Det kan ofte være svært at overskue præcis hvilken hækkeklipper, det giver mest mening at investere i, og det hænger i høj grad sammen med, at det er enormt afhængigt af lige netop din situation, hvilken hækkeklipper der er den bedste. Derfor bør du overveje din situation, inden du anskaffer dig en hækkeklipper.

Det første du skal overveje, er hvad du skal bruge hækkeklipperen til. Hvis du bare skal have klippet hækken en gang om året, er det nok ikke nødvendigt at investere i en professionel hækkeklipper. Omvendt er det heller ikke særlig smart at have investeret i en for billig model, hvis du har en mindre skov i baghaven, der skal klippes til.

Derudover bør du også overveje, hvad dit budget er. For de fleste vil det nok lyde, at jo billigere jo bedre, men det er ikke altid den rette løsning. Selv hvis to maskiner kan det samme på papiret, så er der ofte en grund til, at den ene er 1000 kroner billigere end den anden. Så hvis du vil undgå at skulle købe flere hækkeklippere end højest nødvendigt, så bør du gå udenom de allerbilligste modeller.

Hvornår skal hækken klippes?

Du har måske hørt, at hækken skal klippes inden Sankt Hans. Selv hvis du ikke har, så er det en gammel huskeregel, men det er i høj grad en sandhed med modifikationer. Det hænger sammen med at tidspunktet for hvornår en hæk skal klippes både afhænger af, hvilken type hæg der er tale om, og hvor tæt hækken bliver klippet. Der er dog alligevel et par ting du skal holde dig for øje.

Hvis der er tale om en kraftigt voksende hæk eller busk, kan det give rigtig god mening at klippe din hæk et stykke tid inden Sankt Hans, men så skal du også klippe hækken igen henimod slutningen af august.

For de fleste hække gælder det dog, at du ikke bør klippe dem når kalenderen er nået til september. Det hænger sammen med at en for sen klipning, vil resultere i nye skud, der fordi de ikke når at modne ordentligt, vil være sårbare overfor frostskader.

Du kan ligeledes spare en klipning, hvis du venter med at klippe hækken til vi rammer juli måned. Det kræver selvfølgelig, at du kan leve med at have en lidt langhåret hæk i løbet af foråret og den tidlige sommer.

Heldigvis skal stedsegrønne buske, altså buske der er grønne hele året, kun klippes en gang om året.

Og sidst men ikke mindst skal du huske, at hvis du venter til omkring Sankt Hans med at klippe din hæk, skal du være meget opmærksom på, om der er fuglereder i hækken, da der på det tidspunkt vil være sammenfald mellem trimningen af hækken og fugleunger i rederne.

Testkilder

I udarbejdelsen af denne liste over de bedste hækkklippere på markedet lige nu, har vi gjort brug af informationer fra en lang række forskellige testmagasiner i både Danmark og Sverige. Denne liste der derfor baseret på informationer fra blandt andre følgende magasiner.

Gør Det Selv

https://goerdetselv.dk/vaerktoej/havemaskiner/haekkeklipper/test-af-haekkeklippere-2016

Gør Det Selv har udført en større test af hækkeklippere, hvor de har sammenlignet syv hækkeklippere på parametrene ergonomi, robusthed, kapacitet og sikkerhed. Ligeledes udfører de fra tid til anden individuelle anmeldelser af produkter til hus og have, og flere af deres anmeldelser af hækkeklippere har været brugt til at lave denne liste.

Testfakta

https://www.testfakta.se/sv/hem-hushall/article/hacksaxarna-klipper-olika-bra

Det svenske testmagasin Testfakta har fået testet 6 akku hækkeklippere på et uvildigt laboratorie i Tyskland. Hækkklipperne er blevet testet på deres klippeegenskaber, støjniveau, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed.

Forbrugerrådet TÆNK

https://taenk.dk/test/haekkeklippere

Forbrugerrådet TÆNK tester løbende en lang række produkter, for at levere vejledning i købssager til danske forbrugere. I deres test af hækkeklippere, har de lagt vægt på selve klipningen såvel som maskinernes holdbarhed, batteri, lader og brugervenlighed.

Råd og Rön

https://www.radron.se/tester/boende-tradgard–husdjur/hacksaxar/

Det svenske forbrugermagasin Råd og Rön har udført en test af 18 forskellige hækkeklippere, hvor maskinerne blev testet på baggrund af klippeevner, holdbarhed, betjening, batteri og lader.

 

Se også denne artikel på fyens.dk: Slut med ledningsklip

 

Denne side er anmeldt af: Oscar C. Friis Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.