Hvorfor ikke organisere dit tøj og komme rodet i dit klædeskab til livs med et tøjstativ? Eller hvad med en stumtjener i entréen, så dine gæster let kan smide overtøjet?

Med et smart og lækkert tøjstativ kan du få styr på dine klude og samtidig få overblik over mængden af tøj.

Køb et fedt tøjstativ og oplev, hvordan dine klæder integreres i rummet på en fed og funktionel måde.

Der findes et hav af løsninger derude til dig, der ønsker et tøjstativ. Det traditionelle stativ med én stang er bestemt ikke det eneste, der kan fremskaffes. Der findes nemlig utallige designs, farver, former og materialer, og her guider vi dig til at finde dét, der passer dig bedst.

Du må først og fremmest overveje, hvorvidt dit tøjstativ skal være praktisk, dekorativt, personligt eller noget helt fjerde. Der findes nemlig mange forskellige typer i mange forskellige prisklasser.

Kristina Dam Studio Grid Tøjstativ – stilfuldt design

Kristina Dam Studio Grid Tøjstativ – stilfuldt designTøjstativet, Studio Grid, fra Kristina Dam er perfekt til et lille hjørne i bryggerset, entréen eller i soveværelset. Det kan bruges forskellige steder i hjemmet, og med dens størrelse passer det perfekte ind i alle hjem. Tøjstativet er også populær hos unoliving.com, da det har et flot og stilfuldt design og man kan nemt bruge det til så meget forskelligt i hjemmet. 

Det er perfekt til at opbevarer overtøj på, hvor man kan lægge hatte eller handsker ovenpå og sko kan stilles på hylden. Den kan også sagtens bruges til at vise ens flotte kjoler eller jakker frem i soveværelset, eller hvis man gerne vil hænge ens tøj frem til næste morgen. 

Man kan også bruge den, hvis man har brug for ekstra plads til at hænge ens tøj op. Det kan nemlig knibe med opbevaringsplads, særligt hvis man bor i lejlighed. 

Studio Grid er lavet i sortmalet stål, som giver den et stilrent og enkelt look som passer ind i alle hjem. Den er meget åben, og det giver den mange muligheder for brug. Dens design gør det muligt for den enkelte ejer at bestemme, hvordan den skal bruges og hvor i hjemmet den skal stå. 

Det er som sagt muligt at opbevare sko på hylden, men man kan også sætte kurve med tøj eller tasker. Det sortmalede stål er også nemt at holde rent og pænt, hvis man for eksempel bruger den til at sætte fodtøj på. 

Tøjstativet har også en god størrelse. Den har en højde på 131 cm, en bredde på 45 cm og en længde på 76 cm. Den tilbyder altså gode muligheder for at opbevare en del forskelligt tøj, også lange kjoler og lange frakker. Størrelsen gør, som sagt, at den kan være forskellige steder i hjemmet. 

Hay Loop Stand Hall – Nr.1 hos Pricerunner

Hay Loop Stand HallLoop Stand Hall fra Hay er det perfekte tøjstativ til det private hjem, kontoret eller receptionen. Det er nr. 1 kategorien på pricerunner.dk, og det er bestemt også forståeligt. 

Det er et stilren, simpelt men unikt design, og den kan være med til at bryde gæster velkommen, uanset hvor det er. Tøjstativet vil også være godt til både at have til at stå i en entré eller et soveværelse i det private hjem, hvor man har brug for at vise jakker eller andet tøj frem. Det fylder nemlig ikke meget, og kan derfor nemt placeres rundt i hjemmet uden problemer. 

Det er lavet i et pulverlakeret sort stel, som giver det et flot mat look som er meget stilrent. Det er derfor robust og kan sagtens holde alt fra fine sommerkjoler til tunge frakker. Det er et minimalistisk og unikt design, som også gør, at det står ud i hjemmet i forhold til andre tøjstativer. Designet bryder med det almindelige tøjstativ, og det gør det mere spændende og dynamisk at kigge på. 

Hvis du har mange andre møbler eller genstande fra Hay, så vil det særligt passe perfekt ind blandt det. Loop Stand Hall er dog ikke begrænset til hjem som allerede har Hay møbler i hjemmet. Det vil også passe flot ind i andre moderne hjem, som ønsker et særligt tøjstativ som møder gæsterne i døren, når de kommer på besøg. 

Tøjstativet har også en god størrelse, og det fylder ikke meget i rummet, uanset hvilket rum det er. Det er 150 cm i højde, 45 cm langt og har en bredde på 39 cm. Det gør nemlig, at den sagtens skal stå i en mindre entré eller i et soveværelse, hvor gulvpladsen er begrænset. 

Trento – Smart og praktisk væghængt tøjstativ

Trento – Smart og praktisk væghængt tøjstativTrento er et tøjstativ som adskiller sig en del fra andre tøjstativer. Det står ikke på gulvet som mange andre gør, men det hænger i stedet for på væggen. Det tager derfor ikke unødvendig gulvplads, men det sørger i stedet for, at tøjet hænger op over gulvet. Tøjstativet har også knager, som man kan hænge jakker, tasker eller halstørklæder på. Det er særlig populært hos  unoliving.com, hvor man kan købe det. Det er bestemt også forståeligt, at det er så populær blandt deres kunder.

Trento giver også mulighed for, at man kan placere tøjstativet som man ønsker, og i den højde som der er brug for. Det er også muligt at placere flere ved siden af hinanden, og eventuelt i børnehøjde, så alle i familien kan bruge det. 

Det er lavet i sort metal, som giver tøjstativet et moderne look. Det passer derfor ind i de fleste hjem, og det kan bruges både i entréen og i soveværelset. Der har altså mange muligheder for brug, og man bliver bestemt ikke begrænset af at købe det. 

Designet gør også, at man har fri gulvplads uden tøjstativet til blandt andet et skostativ eller andre møbler. Man har altså fri mulighed for at sammensætte tøjstativet med et hav af forskellige ting, som passer ind i ens hjem og behov. Det kan være alt fra skostativ til en bænk eller puf, som man kan bruge, når man tager sko på.  

Tøjstativet har også en god størrelse. Det har en højde på 82 cm, en dybde på 30 cm og en bredde på 3 cm. Det gør også, at man kan placere det i den højde, som man har behov for. Det fylder derfor ikke meget i rummet, uanset hvilket rum det er. 

Emma Tøjstativ

Her har vi at gøre med et tøjstativ til den modebevidste forbruger, der kan lide et minimalistisk design i en neutral sort farve.

Tøjstativet er lavet ud af tynde vandrør hele vejen igennem, og netop dette koncept er blevet en rigtig populær løsning til at hænge sine skjorter, kjoler, eller bukser op på. Det giver nemlig plads til rigtig meget tøj, som kan hænge fremme på værelset eller i sit walk-in closet.

Eksemplet på billedet er et stativ med en bredde på tøjstativet er 158 cm. og rørene har en diameter på 2,1 cm., men det er faktisk også muligt at vælge en bredde på både 108 og 58 cm., og diameteren på rørene, kan også øges til 2,7 cm., hvis man ønsker dette.

Samlestykkerne kan vælges i både sort og messing. Der er altså god mulighed for at finde en størrelse og et design, som passer lige til de ønsker og behov man har.

Tøjstativet leveres delvist samlet, så det er nemt og hurtigt at sætte op og bruge.

Johanne Tøjstativ

Er man til et lidt mindre tøjstativ, som kan bygges ud fra væggen, så har vi det perfekte eksemplar på et tøjstativ her.

Det er perfekt til et mindre hjørne eller hvis man ikke har så meget plads på værelset, men stadig har brug for lidt plads til en bøjlestang. Dette tøjstativ er nemlig kun 35 cm. i dybden, hvilket giver plads til at de vigtigste skjorter eller kjoler kan komme op at hænge.

Materialet er sorte jernrør, som samles med samlinger i enten sort eller messing.

Prisen varierer en smule efter hvilket materiale man ønsker til samlingerne og hvilken diameter man ønsker at rørene har. Prisen starter ved 449 kr. og går op til 519 kr.
Fødderne kan justeres, så man selv bestemmer hvor langt de skal stå fra hinanden og dermed bestemmer man også selv højden på tøjstativet.

SE OGSÅ: Seng med opbevaring

Muubs Copenhagen Tøjstativ

Vi bliver i det minimalistiske med dette tøjstativ, som er utrolig elegant samtidig med at det også er praktisk.

Det fylder ikke så meget i landskabet, og med sine afrundede kanter og tynde stænger, ser det meget let og fint ud, hvad enten det står på badeværelset eller soveværelset.

Der følger læderstropper med til stativet, hvilket giver forskellige muligheder for at sætte det op, og det kan f.eks. vinkle ud fra væggen og holdes af læderstropperne, hvis man ønsker et lidt anderledes look til sit tøjstativ.

Det gør det til et anderledes, men stadig smukt møbel, som giver en helt særlig stil i indretningen, som også vil passe perfekt ind i en nordisk indretningsstil.

Bøjlestangen er sort og det samme er de medfølgende læderstropper, hvilket må siges at være en neutral farve der kan passe ind de fleste steder.

Dimensioner: Bredde: 75 cm. Højde: 160 cm. Dybde: 2 cm.

Northgate Tøjstativ

Et andet stativ, som ligeledes kommer med flere muligheder for opbevaring, er ”Northgate Tøjstativ” fra Woodman. Ligesom hos nogle af de andre stativer kombineres træ og metal også her. Stativet har en ramme i massiv eg, stænger til ophæng i forkromet stål og en hvid hylde i bunden af melaminlaminat.

Materialekombinationen gør stativet unikt, og dets firkantede og klassiske facon gør det tidløst. Stativet har hele syv stålstænger – en lang øverst og tre på hver side. Dette gør, at du får meget opbevaringsplads for pengene og har mulighed for at bruge bøjler såvel som blot at hænge dit tøj over stængerne.

Tøjstativets bundhylde er desuden smart, da du får ekstra opbevaringsplads, som du for eksempel kan bruge til sko, æsker, hatte eller lignende. Stativet er alt i alt temmelig klassisk, men med dets materialekombination og flere muligheder for opbevaring gør det tøjstativet smart og utraditionelt.

Ferm Living tøjstativ Herman

Hvis vi bevæger os lidt over i en anden afdeling, hvor man i højere grad vægter det dekorative end det funktionelle, så er Ferm Livings tøjstativ ”Herman” ikke til at komme udenom. Ved første øjekast kan tankerne ledes hen på et tørrestativ, men her er der altså tale om et tøjstativ, som ikke går på kompromis med designet.

Ferm Living har designet et nytænkende og unikt tøjstativ, som er dekorativt og personligt at have stående i både soveværelset, på badeværelset og i entréen. Stativet er lavet af pulverlakeret metal og holdes sammen af en stærk lædersnor samt fine messingbolte.

Tøjstativet har flere stænger og dermed flere steder, du kan opbevare dit tøj, håndklæder eller overtøj. ”Herman”-stativet er bestemt til den stilbevidste mand eller kvinde, som ønsker et alternativ til det klassiske tøjstativ.

SE OGSÅ: Senge test

Railhang – Væghængt tøjstativ

Så er vi nået til et tøjstativ, som skiller sig ud fra de forrige på listen, på det parameter at det ikke optager noget plads på gulvet. Netop dette gør det til en utrolig elegant løsning, som giver nogle helt andre muligheder.

Dette tøjstativ vil nemlig kunne hænge højt på en væg, hvilket kan være praktisk i rum, så gulvarealet ikke er så stort, mens der er rigtig meget væg at gøre brug af.

Railhang er en konstruktion af stålrør, som sættes fast i væggen og er så vinklet ud fra væggen, så den danner et rektangel hvor man så kan hænge sit tøj.

Det er både en elegant og solid løsning, der kan holde til, at der hænger rigtig meget tøj.

Railhang kommer i flere forskellige størrelser, og man kan vælge mellem 50, 100 eller 150 cm. i bredden, som definerer hvor meget tøj der kan hænge på stativet. Det er 30 cm. i dybden og diameteren på rørene er 2,7 cm.

Nordal – Tøjstativ m. spejl

Hvorfor ikke kombinere spejl og garderobe i en samlet løsning?

Det er lige præcis hvad Nordal har gjort med denne model. Men bruger næsten altid et spejl når man klæder sig på, så man kan se om det hele sidder som det skal og hvordan tøjet lige passer sammen i de enkelte kombinationer.

Netop derfor er det rigtig smart at integrere spejlet i tøjstativet, så kan man løbende holde sig opdateret hvordan tøjet ser ud mens man klæder sig på med det tøj, som alligevel hænger lige ved siden af.

De tværgående bøjlestænger giver forskellige muligheder, for at hænge tøj direkte på stængerne eller hænge kroge og bøjler, mens dybden på tøjstativet kan udnyttes til at hænge de lidt større og længere stykker tøj.

Nordahl Tøjstativ med spejl er lavet i sortlakeret jern, og det er 190 cm. højt.

House Doctor Tøjstativ m. sort hylde

Dette tøjstativ kan noget andet end de fleste andre tøjstativer på markedet fordi det har en indbygget hylde, som passer perfekt til f.eks. sko.

Det er lavet i et gennemført sort design med knager i toppen, som giver mulighed for at man kan hænge tøj eller tasker på tøjstativet.

Stængerne er designet tynde og stativet fylder ikke så meget fordi det læner sig ind mod væggen i toppen, hvilket gør at det kan stå de fleste steder uden at fylde for meget i rummet.

Materialet der er brugt til stativet, er sort stål, som kan passe på i de fleste værelser. Tøjstativet er 170 cm. højt og 74 cm. bredt. Hylden for neden, har samme bredde, mens den er 32 cm. i dybden.

Nomess – “Dress up 90” Tøjstativ

Nomess Copenhagen er, som navnet siger, en dansk producent der laver møbler i det traditionelle danske og nordiske design.

Dette tøjstativ er et helt klassisk tøjstativ med fire ben og en bøjlestang der går på tværs, men det har alligevel Nomess Copenhagens sædvanlige udseende, hvor materialet er i fokus.

Deres Dress up 90 model fås i forskellige farver, så det er nemt at finde en farve, som passer ind til det værelse og look, som man ønsker at skabe.

Denne model er sort hele vejen igennem og materialet til fødderne er i ask, mens stangen er lavet i metal.

Dimensioner: 90 x 48 x 147 cm.

SE OGSÅ: Sengebord

Belina Tøjstativ

Sidst, men ikke mindst, er et spændende og elegant ”Belina Tøjstativ” i sort eg. Stativet er tiltænkt at være en herrebetjent, hvor jakkesæt, manchetknapper og slipsenåle skal holde til. Stativet har en bøjlestang i metal samt en lille hylde til opbevaring. Stativet er blot 44 cm bredt og derfor ideelt til mandens yndlings jakkesæt. Stativet kombinerer sort eg og metal for et interessant, men samtidig klassisk og stilet look.

Tøjstativets design er tidløst og klassisk og forandrer altså det ordinære tøjstativ til en station med jakkesæt og tilbehør til den moderigtige mand.

Der er altså et hav af muligheder, når man går på jagt efter det helt rigtige tøjstativ.

Du kan vælge det simple og klassiske, som ikke larmer for meget og blot opbevarer dit tøj uden at gøre et møbel ud af sig selv.

Du kan vælge det ultimativt praktiske og købe et tøjstativ, som har flere opbevaringsmuligheder i form af for eksempel hylder, og som kan pakkes væk i en fart. Og så kan du vælge at gå all in på design og kvalitet med et stativ, som i højere grad er et møbel, og som kan påvirke indretningen i hjemmet.

Tøjstativ med dobbelt bøjlestang

Dette tøjstativ udmærker sig ved at have en dobbelt bøjlestang. Det giver mere plads til tøj, når det kan hænge i to rækker, så dette er en rigtig fin løsning, hvis man ønsker meget tøj, hvor pladsen er lidt trang.

Bøjlestængerne kan højdejusteres efter behov, så det kan tilpasses rummet det står i, samtidig med at de kan tilpasses det tøj som skal hænge på stativet.

Stativet er lavet i krom og kan justeres til en højde mellem 110 og 170 cm. Bredden er 140 cm. og dybden er på 70 cm.

Det tåler maksimal belastning på 100 kg.

Tøjstativ i klassisk industrielt design

I den praktiske ende finder man for eksempel ”Tøjstativ i klassisk industrielt design – Emma” fra vvsgiganten.dk. Her er det tydeligt, at der er lagt vægt på det praktiske og tidsløse, da tøjstativet består af galvaniserede stålrør.

Det er desuden blot 45 cm bredt og egner sig derfor godt som supplement til klædeskabet eller som stumtjener i entréen. Stativet er enkelt, og til en lille pris på er det perfekt til den praktiske type, som ikke ønsker et tøjstativ, der larmer for meget.

Derudover tilbyder vvsgiganten.dk, at du selv kan designe rørenes mål på tøjstativet. Du kan således selv bestemme rørenes højde, længde og størrelse, hvorved prisen på stativet naturligvis ændrer sig.

Dette er en super smart og nyttig funktion, som sikrer dig, at tøjstativet kommer til at passe perfekt ind i dit hjem.

Author

Write A Comment