Der findes mange forskellige varmekilder, man kan bruge i sit hus, og en luft til vand varmepumpe er én af dem. Hvis du har gået og overvejet en luft til vand pumpe, kan du sandsynligvis finde en på vores bedst i test liste længere nede. Inden vi når til de specifikke varmepumper, vil vi gerne give dig en introduktion til, hvordan du effektivt finder den bedste varmepumpe til dine behov, og hvilke ting, du skal kigge efter, når du undersøger de forskellige luft til vand varmepumper. 

Modtag 4 tilbud – Varmepumpe

De bedste luft til vand varmepumper i test

Den bedste luft til vand varmepumpe kan være svær at finde, men ved hjælp af vores liste, kan du forhåbentlig finde en rigtig god pumpe, der passer til netop dine behov. Vi viser dig nogle af de allerbedste luft til luft pumper, der er på markedet, så du i sidste ende kan vælge din favorit. 

Vær opmærksom på, at de første tre pumper på listen udelukkende er inde- eller udedele, og derfor ikke et helt varmepumpesæt. Du skal tilkøbe den anden del, hvad end det er en inde- eller udedel, separat.

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel med indbygget IP Modul

Den første på listen er en Bosch model. Bosch er et mærke, der er kendt for at levere kvalitetsvarer, og derfor kan du også være sikker på, at du får en varmepumpe, der fungerer, hvis du køber denne. 

Compress 7000i AW-5 er en pumpe, der er skabt til at være nem at styre, og derfor finder du f.eks. touch-styring på pumpen. Modellen har et ret godt energimærke og en god SCOP-værdi, der begge tilføjer til kvaliteten af denne pumpe. Det er ikke den mest stille varmepumpe på markedet, men du bør spørge dig selv, om det betyder noget, når du netop får god kvalitet med i pakken.

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,9
 • Energimærke B
 • Støj på 64 dB
 • Touch-styring, der gør pumpen nem at overskue

METROAIR I 16 – En frekvensstyret testvinder

Metroair I fra Metro Therm er en luft/vand varmepumpe i topklasse. Det er ikke så underligt, for mærket er også blandt Nordeuropas førende producenter af varmepumper.
Denne varmepumpe er både nem at installere og bruge. Til at guide dig gennem hele installeringsprocessen fra start til slut er Metroairs startassistent. Når varmepumpen er installeret, konfigurerer systemet sig selv og reguleringen styres ved frekvens. Det betyder, at varmebehovet i dit hus tilpasses af kompressoren, så du ikke skal bekymre dig om hele tiden at tænde og slukke. Det gør samtidig, at varmepumpens levetid også forlænges.

Velegnet til alle temperaturer

Denne varmepumpe fungerer godt til alle temperaturer. Den er effektiv ved opvarmning af brugsvand selv ved lave udetemperaturer. Faktisk kan den ved en udetemperatur på -25 grader producere en fremløbstemperatur på hele 63 grader. Samtidig kan den give aktiv køling på varme dage.
Metroair I er altså særdeles velegnet til et klima, hvor temperaturen kan svinge meget alt efter årstiden f.eks. som i Danmark. Den kan nemt opvarme dit hjem, selv på de koldeste vinterdage, men giver også en behagelig og tiltrængt nedkøling på de varme sommerdage, vi af og til får.

Grundigt testet

Metroair I varmepumpen har gennemgået en række tests i et højteknologisk klimalaboratorium. Her er den blevet udsat for ekstreme påvirkninger af både kulde, varme, vand og tørke.
Gennem disse tests har Metro Therm sikret sig, at varmepumpen kan stå imod al slags vejr. Som køber kan du derfor føle dig helt tryg ved at investere i denne varmepumpe. Det er ikke den billigste varmepumpe på markedet, derfor er det også rart at vide, at den er særdeles holdbar.

METROAIR I 16 vs. markedet

Noget af det, der hovedsageligt adskiller denne varmepumpe fra andre på markedet er, at den er frekvensstyret. Den justerer altså ydelsen efter det varmebehov, der er i huset. På sigt kan dette spare dig for mange penge på varmeregningen. Som endnu et plus forlænger frekvensstyringen også varmepumpens levetid.

Derudover er denne varmepumpe særdeles energieffektiv. Den har markedets bedste SCOP-værdi på 5. Det betyder, at du får energien 5 gange igen.

Derfor bør du vælge METROAIR I 16 

Denne varmepumpe fra Metro Therm er en varmepumpe i topklassen. Derfor er der flere gode grunde til at købe netop den. Bl.a.:

 • Nem installation
 • Godt design
 • Høj effektivitet
 • Velegnet til alle temperaturer og al slags vejr
 • Frekvensstyret

Metroair I vil fungere godt i langt de fleste danske hjem. Den er især et godt køb, hvis du er på udkig efter en effektiv varmepumpe, der både er nem at installere og bruge.

Specifikationer

 • Mål: 612x1280x1165 mm
 • Energimærke B
 • Støjniveau: 53 dB
 • Ydelse: 12,00/11,00

Modtag 4 tilbud – Varmepumpe

Vaillant AroTherm vwl 35/5as l/v split – Udviklet med fokus på bæredygtighed

Denne varmepumpe fra Vaillant er et godt valg til dem, der gerne vil spare penge og samtidig skåne miljøet.

Installeringen er nem og behøver ikke at tage mere end en enkelt dag. Får man en af Vailants egne certificerede installatører til at klare arbejdet, er der hele 7 års garanti på varmepumpen.
Mærket Vaillant har i lang tid været anerkendt og eftertragtet, når det kommer til opvarmning. De seneste år er Vaillant dog også begyndt at markere sig med varmeteknologier, der anvender grøn energi.

Udnytter naturens gratis ressourcer

AroTherm varmepumpen placeres udenfor, hvor den omdanner vind til både opvarmning og varmt brugsvand. Den bruger naturens ressourcer på den mest effektive måde. Disse ressourcer er gratis, hvilket betyder, at man på sigt kan spare rigtig mange penge på varmeregningen.
Derudover er varmepumpen et mere miljøvenligt alternativ, da den anvender grøn energi fremfor fossile brændstoffer, såsom kul og gas.

Fleksible systemløsninger

Denne varmepumpe kan benyttes i fleksible systemløsninger. F.eks. med uniTOWER indelen, der har en indbygget varmtvandsbeholder på 190 liter og integrerede hydrauliske komponenter. Man kan også vælge en løsning med den væghængte hydraulikstation VWL. Til denne løsning benyttes en separat varmtvandsbeholder, der kan være lige fra 300 til 2000 liter alt efter, hvilket behov man har i sin husstand.
Varmepumpen er også velegnet til løsninger, hvor solens stråler udnyttes til solenergi. Der er altså mange mulige løsninger med denne varmepumpe, hvilket betyder, at den kan opfylde langt de flestes behov.

Varmepumpe AroTherm vwl 35/5as l/v split vs. markedet

Det der først og fremmest adskiller denne varmepumpe fra andre på markedet er, at den er udviklet med fokus på bæredygtighed. Derfor er den et godt valg til den miljøbevidste forbruger.
Der er dog også flere andre fordele ved AroTherm varmepumpen. F.eks. ved Vaillant at både effektivitet og støjsvaghed er vigtige funktioner ved alle hårde hvidevarer, man har i hjemmet. Derfor sigter de efter at gøre deres varmepumper så støjsvage som muligt uden at gå på kompromis med effektiviteten. Det er lykkedes med AroTherm varmepumpen, der er blevet tildelt ”the Quiet Mark”.

Derfor anbefaler vi AroTherm vwl 35/5as l/v split

Denne varmepumpe har flere smarte funktioner, der gør den til et godt køb. Bl.a.:

 • Anvender naturens ressourcer
 • Støjsvag
 • Stor effektivitet
 • Kan installeres i haven, hænges på en mur eller på taget
 • Flere fleksible systemløsninger

Alt i alt er det en varmepumpe, der både er skånsom mod miljøet og din pengepung, og som formentlig vil kunne opfylde alle de behov netop din husstand har.

Specifikationer

 • Bredde på udedel: 1100 mm
 • Dybde på udedel: 450 mm
 • Højde på udedel: 765 mm
 • Ydelse: 3 kW
 • Energimærke: B

Metroair 330 indedelMetroair 330 unit med forbedret bufferbeholder

Den næste på listen er en model fra Metroair med et rigtig godt energimærke og en forbedret SCOP-værdi. Herudover kommer pumpen også med en masse funktioner og udstyr såsom indbygget styring, el-patron, cirkulationspumper osv., der gør, at du ikke skal ud og bruge penge på ekstraudstyr. Grundet det gode energimærke og ekstraudstyr, som denne pumpe indeholder, er prisen også på den lidt dyrere side, hvilket som sagt er en generel ting for luft til vand varmepumper. Du skal blot huske på, at du med denne varmepumpe får høj kvalitet, og at du i det lange løb kan komme til at spare en masse på varmeregningen.

Specifikationer:

 • Energimærke A
 • Den forbedrede bufferbeholder på 55 liter giver en bedre SCOP-værdi
 • MyUpway giver dig nem adgang til pumpens energiforbrug og generelle driftstatus

Læs også vores artikel om: Luft til luft varmepumpe test

Bosch Compress 7000i AWM-17 indedel i stilrent design

Bosch Compress 7000i AWM-17Her har vi endnu en Bosch model, som også leverer gode resultater. Pumpen er både stilren og nem at styre, hvilket gør, at du hverken burde have problemer med at kontrollere temperaturen eller at den fylder for meget i dit hus. En varmepumpe kan nemt komme til at se lidt klodset ud, men det er ikke et problem, du kommer til at have med denne model. 

Compress 7000i AWM-17 skal kombineres med en udedel fra Bosch i model AW13 eller model AW17. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,84
 • Energimærke B
 • Stilrent design
 • IP Modul, der gør det nemt at styre pumpen
 • Støjsvag

Panasonic CZ25 TKE – fint effektivitetsniveau

Panasonic CZ25 TKEHer har vi det første samlede sæt på listen. Panasonic har udviklet en varmepumpe, der er i en rimelig energiklasse, og som har en SCOP-værdi, der sikrer dig høj energieffektivitet. Du kan være sikker på at have et behageligt indeklima året rundt med grundvarmefunktionen, der ikke tillader, at temperaturen falder til under 8 grader, og at du derfor heller ikke får frost i huset. 

Der kan tilkøbes en IC5 Remote Control, der gør, at du kan styre pumpen via din mobil. Det er en særdeles god funktion, hvis du ofte er ude at rejse og hader at komme hjem til et koldt hus. Da pumpen også kan bruges i f.eks. et sommerhus, er IC5 Remote Control også effektiv her, af samme grund. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,10
 • Energiklasse C
 • Til 95-130 m2
 • Støj på 21-40 dB

Panasonic CZ35 TKE med høj ydeevne hele året rundt

Panasonic CZ35 TKEI denne model, har Panasonic sørget for, at du får ekstra energieffektivitet. Den er i en god energiklasse og har samme SCOP-værdi som forrige pumpe, hvilket som sagt er helt fint. Panasonic har gjort meget ud af at sørge for, at alle deres modeller virker optimalt i koldere lande, som f.eks. Danmark, og CZ35 TKE er ingen undtagelse. 

CZ35 TKE har også en grundvarmefunktion, der holder temperaturen i dit hjem over 8-10 grader på ethvert tidspunkt. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,10
 • Energiklasse B
 • Støj på 21-42 dB
 • Mulighed for tilkøb af den smarte IC5 Remote Control
 • Til 120-165 m2

Panasonic HZ25 UKE med SCOP-værdi på 5,2

Med denne model har Panasonic virkelig oppet sig i forhold til energieffektivitet. Ikke nok med, at pumpen har en meget høj SCOP-værdi, så har den også en ekstremt god energiklasse. Hvis du gerne vil spare på varmeregningen, er dette sandsynligvis pumpen for dig. Det gode ved denne pumpe er også, at den er god til de lidt større huse, så hvis dit hus er godt isoleret, kan pumpen faktisk bruges på op til 180 m2

Ligesom de andre pumper fra Panasonic, har de sørget for, at den kan bruges i det kolde, danske miljø, og at du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt den vil kunne holde til vinterens kolde grader. Der et desuden et indbygget wi-fi-modul, der gør det muligt at fjernstyre pumpen via din telefon, så du altid kan komme hjem til et varmt hus. 

Det er sandelig en pumpe, der hører til på vores bedst i test liste. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 5,20
 • Energiklasse A
 • Wi-fi er indbygget i pumpen
 • Støj på 18-45 dB
 • Til 130-180 m2

Panasonic HZ35 UKE – indbygget wi-fi-modul

Panasonic HZ35 UKEDenne pumpe er endnu en højtudviklet model fra Panasonic. Desuden har den en forholdsvis lav pris, der måske kan være lidt nemmere at overskue end f.eks. priserne på Bosch-pumperne. Med en høj SCOP-værdi og en rigtig god energiklasse, får du det meste ud af dine penge på længere sigt, ved at købe en model som denne.

Som tidligere sagt gør Panasonic meget ud af, at alle deres modeller skal kunne bruges i det nordiske klima, og derfor har HZ35 UKE også en grundvarmefunktion, der holder temperaturen i huset over 8-10 grader. 

I pumpen finder du et indbygget wi-fi-modul, der gør det nemt og ligetil, at styre pumpen fra din mobil. Det hjælper dig med at holde styr på forbruget, og hvorvidt du vil have din varmepumpe tændt eller ej.

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 5,10
 • Energiklasse A
 • Til 140-195 m2

Panasonic NZ35 TKE effektiv mod mikroorganismer

Panasonic NZ35 TKEPanasonics NZ-modeller er skabt med henblik på, at du nemt skal kunne udskifte din gamle Panasonic model. Det er måske ikke den mest energieffektive pumpe på listen, men den har nogle funktioner, de andre pumper ikke besidder. For eksempel har pumpen et såkaldt nanoe system, der renser luften og derfor er et effektivt værn mod bakterier, mug og andre mikroorganismer. Pumpen sørger også for altid at holde temperaturen i dine rum på et behageligt niveau hele tiden, så du ikke behøver at bekymre dig om hverken at fryse eller have det for varmt i dit hjem.

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,60
 • Energiklasse B
 • Til 130-180 m2
 • Med effektivt nanoe system, der renser luften

Installation af en luft til vand pumpe

Forhåbentlig har du nu fundet en rigtig god varmepumpe, der passer til lige netop dine behov og mangler. Når din nye varmepumpe skal installeres, er det vigtigt at være opmærksom på nogle ting. F.eks. er det lovpligtigt, at pumpen skal installeres af en person, der har det såkaldte KMO-certifikat, der beviser, at en person er autoriseret til at arbejde med kølemidler og derfor også varmepumper. Du skal også huske på, at din pumpe skal være mindst 5-10 meter fra skellet til din nabo, da den kan komme til at larme og ikke må være til gene for dine naboer. 

Det kan også betale sig at forhøre dig hos kommunen. Er der f.eks. nogle bestemte dispensationer, du skal have, før du må sætte din varmepumpe op? Det er sådan nogle ting, der vigtige at få på plads, før du begynder at sætte din nye varmepumpe op. 

Det er måske også muligt for dig at få energitilskud. Det er et tilskud, du kan få, hvis monteringen af varmepumpen medfører en energibesparelse i dit hus. Her skal du dog være opmærksom på, at der blot ydes 50% tilskud ved sommerhuse. 

Når du endelig har fået sat din varmepumpe op, kan du regne med, at du ikke behøver at gøre mere. En luft til vand varmepumpe passer sig selv det meste af tiden, så det eneste, du kan være nødsaget til at gøre en gang imellem, er, at fjerne blade fra udedelen. Hvis du får uventede problemer med pumpen, og du umiddelbart ikke kan finde årsagen til problemet, bør du ringe til en installatør og få problemet fikset så hurtigt som muligt.

Modtag 4 tilbud – Varmepumpe

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

Der er mange årsager til, hvorfor du bør vælge en luft til vand pumpe. Den største årsag er, at du kan mindske dine udgifter for varme, samtidig med at du kan sænke dit generelle CO2-udslip. Hvis du i øjeblikket ejer et olie- eller gasfyr, udleder du faktisk en hel del CO2, og ved at installere en varmepumpe, vil det ikke længere være tilfældet. 

Du oplever måske, at du bliver en smule overrasket på prisen på nogle af varmepumperne, men du skal ikke lade dig skræmme væk. Se på en varmepumpe som en investering; den er måske en smule dyr i indkøbspris, men den holder i mange år og sænker udgifterne til varme en hel del. Faktisk kan du spare helt op til 50-60% på din varmeregning, hvis du udskifter dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe. 

Luft til vand varmepumper er specifikt skabt til de større huse, der er godt isolerede, og bruges sammen med radiatorer eller gulvvarme. Det er en meget effektiv type pumpe, der holder i mange år, og som du ikke burde være nødt til at investere mere i, efter den er købt. 

Nogle fordele ved en luft/vand varmepumpe kan være, at:

 • Du får en langtidsholdbar pumpe, der holder i mange år og som tjener sig selv ind på omkring 5-7 år
 • Du sparer en masse på din varmeregning
 • Varmepumpen udnytter temperaturen, der allerede er i rummet, så den også er bedre for miljøet

Hvad er SCOP-værdi?

SCOP-værdien er meget central, når du kigger på varmepumper af alle slags. Den viser dig, hvor effektiv pumpen er, og derved også hvor meget varme, du får ud, i forhold til hvor meget strøm, pumpen bruger. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance, og det var altså denne værdi, der tog over for COP-værdien for kort tid siden. COP står for Coefficient of Performance, og grunden til at den blev skiftet ud med SCOP-værdien, er, at den ikke tog hensyn til sæsonmæssige temperaturforandringer. Det gør SCOP-værdien til gengæld, og derfor er det også en mere præcis måde at måle en pumpes effektivitetsniveau på. 

I forbindelse med SCOP-værdien, er det også en god ide at holde øje med energimærket på de forskellige varmepumper. Selvom en varmepumpe er bedst i test, betyder det ikke, at den nødvendigvis har energimærke A. Energimærkerne går fra G til A, hvor A er det bedste at gå efter. Alle pumperne på denne liste kommer til at have forholdsvis høje SCOP-værdier og energimærke. Det vil sige, at energimærkerne vil variere fra A til A, og at der derfor ikke er nogle pumper med dårlig energieffektivitet på listen. 

Se også artiklerne: Test af Bedste Traepiller

Se også artiklerne: Luft til luft varmepumpe test

You might also be interested in reading Uafhængig test af varmepumper er nødvendig for pålidelig COP

Author

Write A Comment