Sidst opdateret den

Der findes mange forskellige varmekilder, man kan bruge i sit hus, og en luft til vand varmepumpe er én af dem. Hvis du har gået og overvejet en luft til vand pumpe, kan du sandsynligvis finde en på vores bedst i test liste længere nede. Inden vi når til de specifikke varmepumper, vil vi gerne give dig en introduktion til, hvordan du effektivt finder den bedste varmepumpe til dine behov, og hvilke ting, du skal kigge efter, når du undersøger de forskellige luft til vand varmepumper. 

De bedste luft til vand varmepumper i test

Den bedste luft til vand varmepumpe kan være svær at finde, men ved hjælp af vores liste, kan du forhåbentlig finde en rigtig god pumpe, der passer til netop dine behov. Vi viser dig nogle af de allerbedste luft til luft pumper, der er på markedet, så du i sidste ende kan vælge din favorit. 

Vær opmærksom på, at de første tre pumper på listen udelukkende er inde- eller udedele, og derfor ikke et helt varmepumpesæt. Du skal tilkøbe den anden del, hvad end det er en inde- eller udedel, separat. 

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel med indbygget IP Modul

Den første på listen er en Bosch model. Bosch er et mærke, der er kendt for at levere kvalitetsvarer, og derfor kan du også være sikker på, at du får en varmepumpe, der fungerer, hvis du køber denne. 

Compress 7000i AW-5 er en pumpe, der er skabt til at være nem at styre, og derfor finder du f.eks. touch-styring på pumpen. Modellen har et ret godt energimærke og en god SCOP-værdi, der begge tilføjer til kvaliteten af denne pumpe. Det er ikke den mest stille varmepumpe på markedet, men du bør spørge dig selv, om det betyder noget, når du netop får god kvalitet med i pakken.

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,9
 • Energimærke A++
 • Støj på 64 dB
 • Touch-styring, der gør pumpen nem at overskue

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Metroair 330 indedelMetroair 330 unit med forbedret bufferbeholder

Den næste på listen er en model fra Metroair med et rigtig godt energimærke og en forbedret SCOP-værdi. Herudover kommer pumpen også med en masse funktioner og udstyr såsom indbygget styring, el-patron, cirkulationspumper osv., der gør, at du ikke skal ud og bruge penge på ekstraudstyr. Grundet det gode energimærke og ekstraudstyr, som denne pumpe indeholder, er prisen også på den lidt dyrere side, hvilket som sagt er en generel ting for luft til vand varmepumper. Du skal blot huske på, at du med denne varmepumpe får høj kvalitet, og at du i det lange løb kan komme til at spare en masse på varmeregningen.

Specifikationer:

 • Energimærke A+++
 • Den forbedrede bufferbeholder på 55 liter giver en bedre SCOP-værdi
 • MyUpway giver dig nem adgang til pumpens energiforbrug og generelle driftstatus

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også vores artikel om: Luft til luft varmepumpe test

Bosch Compress 7000i AWM-17 indedel i stilrent design

Bosch Compress 7000i AWM-17Her har vi endnu en Bosch model, som også leverer gode resultater. Pumpen er både stilren og nem at styre, hvilket gør, at du hverken burde have problemer med at kontrollere temperaturen eller at den fylder for meget i dit hus. En varmepumpe kan nemt komme til at se lidt klodset ud, men det er ikke et problem, du kommer til at have med denne model. 

Compress 7000i AWM-17 skal kombineres med en udedel fra Bosch i model AW13 eller model AW17. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,84
 • Energimærke A++
 • Stilrent design
 • IP Modul, der gør det nemt at styre pumpen
 • Støjsvag

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Panasonic CZ25 TKE – fint effektivitetsniveau

Panasonic CZ25 TKEHer har vi det første samlede sæt på listen. Panasonic har udviklet en varmepumpe, der er i en rimelig energiklasse, og som har en SCOP-værdi, der sikrer dig høj energieffektivitet. Du kan være sikker på at have et behageligt indeklima året rundt med grundvarmefunktionen, der ikke tillader, at temperaturen falder til under 8 grader, og at du derfor heller ikke får frost i huset. 

Der kan tilkøbes en IC5 Remote Control, der gør, at du kan styre pumpen via din mobil. Det er en særdeles god funktion, hvis du ofte er ude at rejse og hader at komme hjem til et koldt hus. Da pumpen også kan bruges i f.eks. et sommerhus, er IC5 Remote Control også effektiv her, af samme grund. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,10
 • Energiklasse A+
 • Til 95-130 m2
 • Støj på 21-40 dB

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Panasonic CZ35 TKE med høj ydeevne hele året rundt

Panasonic CZ35 TKEI denne model, har Panasonic sørget for, at du får ekstra energieffektivitet. Den er i en god energiklasse og har samme SCOP-værdi som forrige pumpe, hvilket som sagt er helt fint. Panasonic har gjort meget ud af at sørge for, at alle deres modeller virker optimalt i koldere lande, som f.eks. Danmark, og CZ35 TKE er ingen undtagelse. 

CZ35 TKE har også en grundvarmefunktion, der holder temperaturen i dit hjem over 8-10 grader på ethvert tidspunkt. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,10
 • Energiklasse A++
 • Støj på 21-42 dB
 • Mulighed for tilkøb af den smarte IC5 Remote Control
 • Til 120-165 m2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Panasonic HZ25 UKE med SCOP-værdi på 5,2

Med denne model har Panasonic virkelig oppet sig i forhold til energieffektivitet. Ikke nok med, at pumpen har en meget høj SCOP-værdi, så har den også en ekstremt god energiklasse. Hvis du gerne vil spare på varmeregningen, er dette sandsynligvis pumpen for dig. Det gode ved denne pumpe er også, at den er god til de lidt større huse, så hvis dit hus er godt isoleret, kan pumpen faktisk bruges på op til 180 m2

Ligesom de andre pumper fra Panasonic, har de sørget for, at den kan bruges i det kolde, danske miljø, og at du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt den vil kunne holde til vinterens kolde grader. Der et desuden et indbygget wi-fi-modul, der gør det muligt at fjernstyre pumpen via din telefon, så du altid kan komme hjem til et varmt hus. 

Det er sandelig en pumpe, der hører til på vores bedst i test liste. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 5,20
 • Energiklasse A+++
 • Wi-fi er indbygget i pumpen
 • Støj på 18-45 dB
 • Til 130-180 m2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

21.825,00

Panasonic HZ35 UKE – indbygget wi-fi-modul

Panasonic HZ35 UKEDenne pumpe er endnu en højtudviklet model fra Panasonic. Desuden har den en forholdsvis lav pris, der måske kan være lidt nemmere at overskue end f.eks. priserne på Bosch-pumperne. Med en høj SCOP-værdi og en rigtig god energiklasse, får du det meste ud af dine penge på længere sigt, ved at købe en model som denne.

Som tidligere sagt gør Panasonic meget ud af, at alle deres modeller skal kunne bruges i det nordiske klima, og derfor har HZ35 UKE også en grundvarmefunktion, der holder temperaturen i huset over 8-10 grader. 

I pumpen finder du et indbygget wi-fi-modul, der gør det nemt og ligetil, at styre pumpen fra din mobil. Det hjælper dig med at holde styr på forbruget, og hvorvidt du vil have din varmepumpe tændt eller ej.

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 5,10
 • Energiklasse A+++
 • Til 140-195 m2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

21.825,00

Panasonic NZ35 TKE effektiv mod mikroorganismer

Panasonic NZ35 TKEPanasonics NZ-modeller er skabt med henblik på, at du nemt skal kunne udskifte din gamle Panasonic model. Det er måske ikke den mest energieffektive pumpe på listen, men den har nogle funktioner, de andre pumper ikke besidder. For eksempel har pumpen et såkaldt nanoe system, der renser luften og derfor er et effektivt værn mod bakterier, mug og andre mikroorganismer. Pumpen sørger også for altid at holde temperaturen i dine rum på et behageligt niveau hele tiden, så du ikke behøver at bekymre dig om hverken at fryse eller have det for varmt i dit hjem.

Specifikationer:

 • SCOP-værdi på 4,60
 • Energiklasse A++
 • Til 130-180 m2
 • Med effektivt nanoe system, der renser luften

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Installation af en luft til vand pumpe

Forhåbentlig har du nu fundet en rigtig god varmepumpe, der passer til lige netop dine behov og mangler. Når din nye varmepumpe skal installeres, er det vigtigt at være opmærksom på nogle ting. F.eks. er det lovpligtigt, at pumpen skal installeres af en person, der har det såkaldte KMO-certifikat, der beviser, at en person er autoriseret til at arbejde med kølemidler og derfor også varmepumper. Du skal også huske på, at din pumpe skal være mindst 5-10 meter fra skellet til din nabo, da den kan komme til at larme og ikke må være til gene for dine naboer. 

Det kan også betale sig at forhøre dig hos kommunen. Er der f.eks. nogle bestemte dispensationer, du skal have, før du må sætte din varmepumpe op? Det er sådan nogle ting, der vigtige at få på plads, før du begynder at sætte din nye varmepumpe op. 

Det er måske også muligt for dig at få energitilskud. Det er et tilskud, du kan få, hvis monteringen af varmepumpen medfører en energibesparelse i dit hus. Her skal du dog være opmærksom på, at der blot ydes 50% tilskud ved sommerhuse. 

Når du endelig har fået sat din varmepumpe op, kan du regne med, at du ikke behøver at gøre mere. En luft til vand varmepumpe passer sig selv det meste af tiden, så det eneste, du kan være nødsaget til at gøre en gang imellem, er, at fjerne blade fra udedelen. Hvis du får uventede problemer med pumpen, og du umiddelbart ikke kan finde årsagen til problemet, bør du ringe til en installatør og få problemet fikset så hurtigt som muligt.

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

Der er mange årsager til, hvorfor du bør vælge en luft til vand pumpe. Den største årsag er, at du kan mindske dine udgifter for varme, samtidig med at du kan sænke dit generelle CO2-udslip. Hvis du i øjeblikket ejer et olie- eller gasfyr, udleder du faktisk en hel del CO2, og ved at installere en varmepumpe, vil det ikke længere være tilfældet. 

Du oplever måske, at du bliver en smule overrasket på prisen på nogle af varmepumperne, men du skal ikke lade dig skræmme væk. Se på en varmepumpe som en investering; den er måske en smule dyr i indkøbspris, men den holder i mange år og sænker udgifterne til varme en hel del. Faktisk kan du spare helt op til 50-60% på din varmeregning, hvis du udskifter dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe. 

Luft til vand varmepumper er specifikt skabt til de større huse, der er godt isolerede, og bruges sammen med radiatorer eller gulvvarme. Det er en meget effektiv type pumpe, der holder i mange år, og som du ikke burde være nødt til at investere mere i, efter den er købt. 

Nogle fordele ved en luft/vand varmepumpe kan være, at:

 • Du får en langtidsholdbar pumpe, der holder i mange år og som tjener sig selv ind på omkring 5-7 år
 • Du sparer en masse på din varmeregning
 • Varmepumpen udnytter temperaturen, der allerede er i rummet, så den også er bedre for miljøet

Hvad er SCOP-værdi?

SCOP-værdien er meget central, når du kigger på varmepumper af alle slags. Den viser dig, hvor effektiv pumpen er, og derved også hvor meget varme, du får ud, i forhold til hvor meget strøm, pumpen bruger. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance, og det var altså denne værdi, der tog over for COP-værdien for kort tid siden. COP står for Coefficient of Performance, og grunden til at den blev skiftet ud med SCOP-værdien, er, at den ikke tog hensyn til sæsonmæssige temperaturforandringer. Det gør SCOP-værdien til gengæld, og derfor er det også en mere præcis måde at måle en pumpes effektivitetsniveau på. 

I forbindelse med SCOP-værdien, er det også en god ide at holde øje med energimærket på de forskellige varmepumper. Selvom en varmepumpe er bedst i test, betyder det ikke, at den nødvendigvis har energimærke A+++. Energimærkerne går fra G til A+++, hvor A+++ er det bedste at gå efter. Alle pumperne på denne liste kommer til at have forholdsvis høje SCOP-værdier og energimærke. Det vil sige, at energimærkerne vil variere fra A til A+++, og at der derfor ikke er nogle pumper med dårlig energieffektivitet på listen. 

Se også artiklerne: Test af Bedste Traepiller

Se også artiklerne: Luft til luft varmepumpe test

You might also be interested in reading Uafhængig test af varmepumper er nødvendig for pålidelig COP

Denne side er anmeldt af: Abellona Mathiesen Rating 10/10

Dette indlæg har fået 4.17 stjerner baseret på 12 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar