Sidst opdateret den

Er du en af dem der godt kan lide at have god plads i sengen og som samtidig også gerne vil slippe for at have en stor dobbeltseng stående, som ender med at fylde halvdelen af værelset?

Halvanden mands seng, trekvart seng, 3/4 seng – kært barn har mange navne, og der er ikke nogen tvivl om, at trekvart sengen er et meget populært valg for dem, der ikke har lyst til at skulle sove i en enkeltmandsseng.

Det skal understreges, at denne seng ikke er synderligt velegnet som dobbeltseng, medmindre i godt kan lide at sove rigtig tæt, da man ganske enkelt er nødt til det, hvis man skal ligge to personer i en trekvart seng.

3/4 seng er dermed primært målrettet de personer, der gerne vil have lidt yderligere plads at boltre sig på sammenlignet med en enkeltmandsseng.

Norland Eksklusiv EL 140 x 200 cm – En af de bedste senge på markedet lige nu

 • Mest for pengene 

Norland Eksklusiv EL 140x200 cm.Hvis du drømmer om en fantastisk god seng, som emmer af luksus og eksklusivitet, så er denne Norland Eksklusive EL fra Sengetid.dk måske lige netop den seng, som du leder efter. Sengetid.dk beskriver selv sengen således: ”Det er en af vores absolut bedste senge overhovedet, hvilket tydeligt kan mærkes, når du ligger i den”.

Sengen består af en 20 cm tyk træramme, en springmadras med pocketfjedre og til sidst et tykt lag Cooltex polstring. Disse ting sørger for, at du ligger perfekt om natten, hvilket du virkelig vil kunne mærke på din krop. 

Nordland Eksklusiv EL vs. markedet  

Selvom sengen har en relativ høj pris, så er den altså alle pengene værd – og mere til endda. Du får virkelig mange lækre fordele med denne seng, hvormed den klart er værd at investere i.

Derfor anbefaler vi Nordland Eksklusiv EL 140 x 200 cm

 • Lavet i høj kvalitet 
 • 25 års brudgaranti 
 • Smukt og eksklusivt design

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Krone Box NU 140 x 200 cm – En rigtig god seng til en overkommelig pris 

 • 15 års garanti Krone Box NU 140x200cm

Denne lækre Krone Box NU kan du finde på sengetid.dk, som selv beskriver sengen således: ”Rigtig meget seng for pengene. – Det er den billigste seng i vores sortiment, men det betyder bestemt ikke det er en dårlig seng”. 

Denne seng kommer med en masse lækre fordele; bl.a. er sengen super solid og robust, hvormed den kan holde mange år ud i fremtiden. Skulle der dog opstår et problem, så får du 15 års garanti med i prisen, hvilket er en super lækker bonus. 

Krone Box NU vs. markedet 

Denne seng kommer til er relativ overkommelig pris, hvilket kan være en stor fordel for nogle forbrugere. Dertil får du stadig rigtig meget seng for pengene, hvilket altså gør, at denne seng er et super godt køb, hvis du ønsker at sove bedre om natten.

Derfor anbefaler vi Krone Box NU 

 • 5 komfortzoner
 • Dansk produceret
 • Valgfri topmadras og ben

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Krone Signatur Kontinental Plus 140 x 200 cm – Luksuriøs seng med et flot design

 • 2 komfortlag, 5 komfortzoner Krone Signatur Kontinental Plus 140x200cm

Denne Krone Signatur Kontinental Plus kan du også finde på Sengetid.dk, som har dette at sige om sengen: ”Er du på udkig efter en kontinentalseng som giver fantastisk liggekomfort uden at springe budgettet, så er Krone Signatur Kontinental Plus et godt bud på den rigtige seng”. 

Sengen er bygget med fokus på at kunne give dig optimal støtte og liggekomfort. Det er dermed en seng, som du bør overveje, hvis du generelt sætter pris på velvære, såvel som høj kvalitet. 

Krone Signatur Kontinental Plus vs. markedet 

Denne seng har en super overkommelig pris, hvilket gør den til en mulighed for mange forbrugere. Det er en super god og luksuriøs seng, som helt sikkert vil kunne tage din nattesøvn til et højere niveau. 

Derfor anbefaler vi Krone Signatur Kontinental 

 • Valgfri luksus Topmadras 
 • To lag posefjedre for stabilitet
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Boxmadrasser:

Comfort 140×200 cm Boxmadras

Comfort 140x200 cm BoxmadrasHer er der tale om en boxmadras af høj kvalitet. Det er en boxmadras med en samlet højde på hele 28 centimeter, der dog forhøjes med yderligere 20 centimeter, når benene bliver monteret.

Den er udstyret med pocketfjedre (posefjedre), der er med til at give en god søvn, da de både giver dig en rigtig god støtte og en meget behagelig komfort – de har nemlig 2,5 gange flere støttepunkter end almindelige Bonellfjedre, der er de billigste fjedre på markedet.

Endvidere, så er der hele 7 forskellige komfortzoner i madrassen, som er med til at gøre trykket fra din kropsvægt afbalanceret, hvilket blot er med til at øge den samlede komfort yderligere.

Sengen har desuden også et meget skandinavisk og moderne look, der udelukkende består af farverne sort og hvid, hvilket gør at den passer ind i næsten ethvert dansk og moderne hjem. Det er også er én af de ting, der kendetegner denne Comfort-serie.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kontinentalseng:

Tempur Fusion Kontinental til dig, der gerne vil opleve fantastisk komfort i en kontinentalseng

Tempur Fusion Kontinental tilEn seng med god komfort er fundamentalt for en god og velfungerende hverdag. Sengen danner rammen for en god nats søvn, og det er vigtigt, at du har en seng med god komfort. Den komfort kan Tempur Fustion Kontinental kontinentalseng give dig.

Tempur Fusion Kontinal er en dobbeltseng på 180 cm * 200 cm. Sengen består af to Tempur boxmadrasser samt en Tempur kontinentalmadras. Samlet set giver det optimal komfort, når I skal nyde en god nats søvn. Desuden medfølger også en 7 centimeter tyk topmadras som prikken over i’et.

Sengen kommer i et flot, gråmeleret design, der passer ind i ethvert soveværelse. Det simple look gør, at du uden problemer kan have en plante i vindueskarmen eller et par skuffer i soveværelset, uden det bliver for presset. Det er den optimale løsning i et stilfuldt soveværelse.

Jupiter No. 2 140×200 cm Boxmadras

Jupiter No. 2 140x200 cm BoxmadrasHvis du er på jagt efter en 3/4 seng, så kunne Jupiter No. 2 meget vel være det oplagt valg for dig, da den er af rigtig høj kvalitet og vil uden tvivl give dig en komfort, som du aldrig nogensinde har oplevet fra en boxmadras før.

Den er udstyret med multipocketfjedre, der er de klart bedste fjedre på markedet – og ikke nok med det, så finder du hele 500 fjedre pr. m2.

Den er udstyret med hele 5 forskellige komfortzoner, der sørger for at din vægt bliver afbalanceret på perfekt vis, så du får den korrekte mængde støtte i forhold til din kropsvægt.

Sengen kommer desuden med en polstring af 25 mm. polyetherskum såvel som en 8 cm. træramme. Sengen har en samlet højde på hele 49 cm., hvor af 19 cm. er ben, 23 cm. er madrassen og de resterende 7 cm. er den medfølgende topmadras.

Venus No. 2 140×200 cm Boxmadras

Venus No. 2 140x200 cm BoxmadrasDer er ikke nogen tvivl om, at der er mange senge at vælge mellem med boxmadrasser, men der er ikke mange, der er lige så gode som Venus No. 2, der har en samlet højde på 55 cm., hvoraf 19 cm. er benene, ca. 29 cm. er selve madrassen, mens de resterende 7 cm. er topmadrassen.

Den er udstyret med multipocketfjedre, som er med til at give dig en optimal støtte og en perfekt komfort, som gør din søvn meget bedre – og du får oven i købet lov til at ligge på hele 500 multipocketfjedre pr. m2.

Endvidere, så er der tale om en polstring bestående af 25 mm. latex, hvilket selvfølgelig også giver sine fordele, da det dermed er en 100% naturlig madras, som også er meget allergivenlig sammenlignet med andre madrastyper.

Sengen kommer desuden med en 14 cm. træramme og hele 15 års garanti på både ramme og fjedrebrud.

Elevationsseng:

Jupiter Wood Elevationsseng 140×200 cm

Jupiter Wood Elevationsseng 140x200 cmDer er ikke mange senge, der kan bryste sig af den samme store popularitet som elevationssenge kan i øjeblikket. Det er med stor sandsynlighed grundet de mange muligheder, som en elevationsseng byder på og det tiltaler rigtig mange.

Er du selv på jagt efter en elevationsseng, så kan det meget vel være denne Jupiter No. 1 Elevationsseng fra Kinnabädden, som er det rigtige valg for dig, da den kommer med pocketfjedre og endda hele 220 individuelle pocketfjedre pr. kvadratmeter og hele 5 komfortzoner, der er med til at sikre dig en optimal støtte og en perfekt komfort, som selvfølgelig også betyder en fantastisk søvn.

Den kommer med en polstring med 25 mm. polyetherskum og en samlet højde på 56 cm., hvoraf 19 cm. er benene, hele 12 cm. er bund, 18 cm. er madras og de resterende 7 cm. er den medfølgende topmadras.

Derfor skal du vælge en 3/4 seng i stedet for en enkeltmandsseng

Det er naturligvis slet ikke alle, der mener at en 3/4 seng er noget for dem, for som tidligere nævnt i denne artikel, så er det primært for dem, der gerne vil have lidt mere plads end hvad de kan få med en enkeltmandsseng.

Hvis du falder indenfor den kategori, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på en trekvart seng i forbindelse med købet af din nye seng – uanset om du foretrækker en kontinentalseng, en elevationsseng eller måske blot en ganske almindelige seng med en boxmadras og eventuelt en topmadras ovenpå, for at give lidt ekstra støtte, så vil du kunne finde en sådan seng i en størrelse, der er svarende til en trekvart seng, som også kaldes for en halvanden mands seng og en 3/4 seng.

Den mest normale størrelse for en 3/4 seng er 140 cm. x 200 cm., hvorimod det er meget almindeligt at en ganske almindelig enkeltmandsseng har en størrelse, der lyder på 90 cm. x 200 cm., hvorfor det nærmest blot er halvdelen af en enkeltmandsseng, der er blevet tilføjet til den yderligere bredde på sengen – det giver dig en nogenlunde forståelse for, hvor stor en 3/4 seng er i forhold til en almindelig enkeltmandsseng.

Endvidere, så kan du også se, at der ikke er forskel på længden af sengene, men der er selvfølgelig også mulighed for at finde både længere og kortere modeller, men den mest gængse længde for en seng, hvad end der er tale om en enkeltmandsseng, en trekvart seng eller en dobbeltseng er 200 cm., hvorfor det også er de modeller, der har denne længde, som kan erhverves til de bedste priser.

Skal jeg have fokus på det økonomiske aspekt ved købet af en 3/4 seng?

Der er ikke nogen tvivl om, at det økonomiske aspekt altid vil spille en rolle – uanset om man er god for 100.000 kroner eller man god for flere millioner kroner. En seng er en stor investering, som kommer til at have stor betydning for din hverdag, hvorfor det altså ikke kun er i forhold til det økonomiske aspekt, at der er tale om en stor investering, når man går ud og køber en ny seng.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke lader dig rive med og blot vælger en af de billige modeller, fordi du dermed kan komme billigst muligt ud af det og dermed også få dig en ny seng til blot et par tusinde kroner.

Der er ikke nogen tvivl om, at du kommer til at virke glad for din investering det første stykke tid, fordi du har fået en helt ny seng til en rigtig god pris, men det kommer dog ikke til at vare synderligt længe, inden du finder ud af, at det nok havde været bedre at bruge lidt ekstra penge på din seng.

Uanset om du skal købe en trekvart seng, en enkeltmandsseng eller en dobbeltseng, så er det naturligvis klart, at det oftest er de dyrere modeller, der også er de bedste modeller. Derfor kan det være en god idé at tage et lidt dybere greb i lommen og rent faktisk investere i en bedre seng.

Som sagt tidligere, så er det en investering, som kommer til at have stor betydning for din hverdag, for hvis ikke du sover optimalt om natten, så vil du meget hurtigt få svært ved også at være effektiv om dagen og få ydet det, du skal.

Derfor er det meget vigtigt, at du ikke lader det økonomiske aspekt være det afgørende for dit sengekøb, for det kommer du meget hurtigt til at fortryde, når du finder ud af, at du ikke sover synderligt godt på den meget billige seng, som du har købt.

Det er ikke ensbetydende med, at du ikke må lede efter gode tilbud, for det skal du naturligvis gøre, da der ikke er nogen grund til ikke at spare, hvor der er mulighed for at spare.

Kan jeg nøjes med en 3/4 seng i stedet for en dobbeltseng?

Der er selvfølgelig også rigtig mange personer, der vælger at eksperimentere lidt med tanken om, hvorvidt de kan nøjes med at købe sig en trekvart seng i stedet for en dobbeltseng, men faktum er dog, at dig og din partner kommer til at ligge meget tæt, hvis I vælger en trekvart seng.

Hvis det er noget, som I rigtig godt kan lide, så er det naturligvis ikke noget problem, men på samme tid vil I dog også blive langt mere afhængige af hinandens sovemønstre, da sengen er så lille, at I vil bemærke, hvis den anden part ligger meget uroligt i sengen, fordi han/hun eks. ser fjernsyn, læser i en bog eller er i gang med at besvare de sidste e-mails fra computeren.

Hvis du gerne vil sove, så er det selvfølgelig meget irriterende, at du hele tiden kan mærke, at din partner sidder eller ligger uroligt i sengen, fordi han eller hun ikke har intentioner om, at skulle sove endnu.

Derfor er der rigtig mange ting, der taler imod, at dig og din partner vælger at investere i en 3/4 seng i stedet for en rigtig dobbeltseng, og der er også rigtig mange søvneksperter, der råder til ikke at gøre det, da I ganske enkelt ikke får en optimal søvn, hvis I ligger så tæt, at I nærmest ligger ovenpå hinanden.

Det eneste, der egentlig taler for, at I skulle vælge en trekvart seng i stedet for en dobbeltseng er det økonomiske aspekt, men som der også blev nævnt tidligere, så er det meget vigtigt, at I ikke lader økonomien styre jeres valg af seng, da I blot kommer til at fortryde det, og så er det bedre at I lige skal undvære et par flasker god rødvin og en biograftur den første måned med sengen end, at I kommer til at sove dårligt og ukomfortabelt indtil den dag I vælger at skifte sengen ud.

Denne side er anmeldt af: Peter A. Knudsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar