Er du en af dem der godt kan lide at have god plads i sengen og som samtidig også gerne vil slippe for at have en stor dobbeltseng stående, som ender med at fylde halvdelen af værelset?

Halvanden mands seng, trekvart seng, 3/4 seng – kært barn har mange navne, og der er ikke nogen tvivl om, at trekvart sengen er et meget populært valg for dem, der ikke har lyst til at skulle sove i en enkeltmandsseng.

Det skal understreges, at denne seng ikke er synderligt velegnet som dobbeltseng, medmindre i godt kan lide at sove rigtig tæt, da man ganske enkelt er nødt til det, hvis man skal ligge to personer i en trekvart seng.

3/4 seng er dermed primært målrettet de personer, der gerne vil have lidt yderligere plads at boltre sig på sammenlignet med en enkeltmandsseng.

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anderkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens faglige, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi hos Byg og Hjem vurderer sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogen af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Saga Fjäll – Dobbelt lag fjedre giver ekstra komfort

Saga Nordlys - 140x200

 

Når dine gæster skal sove godt, så er Saga Fjäll et godt valg til gæsteværelset. En komfortabel gæsteseng sørger for, at dine overnattende gæster vågner glade og veludhvilede. Sengen Saga Fjäll fra Nordic Dream er en danskproduceret kvalitetsseng, der er fremstillet med øje for den ekstra gode komfort.

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Kvalitetsseng designet og produceret i Danmark

Saga Fjäll er både designet og produceret i Danmark. Du kan derfor regne med en særlig høj kvalitet af både materialer, håndværk og design. Selve sengerammen er bygget i svensk fyrretræ, der er hårdført og solidt fra naturens side. Det sikrer en stabil ramme med en højde på 8 cm, der kan holde mange år ud i fremtiden.

Boxmadrassen fra Nordic Dream, i målene 140 x 200 cm, er helt enkel og klassisk. Sengen er derfor let at få plads til selv i mindre rum. Du kan læse meget mere om boxmadrasser lige her.

Optimal støtte og aflastning hele natten igennem

Mange kan opleve smerter i skuldre, ryg og hofter, hvis de ikke får den rigtige støtte i løbet af natten. Det er der taget højde for med madrassen fra Saga Fjäll, hvor 2 lag af pocketfjedre tilpasser sig kroppens vægt og bygning. Det ekstra lag fjedre giver en bedre liggekomfort.

Udover 2 lag pocketfjedre, så sørger de 7 komfortzoner i boxmadrassen for, at kroppen bliver aflastet korrekt under både hvile og søvn.

Med 7 komfortzoner er samtlige fjedre tilpasset madrassens tykkelse og struktur, hvilket ifølge sengeeksperterne fra Nordic Dream betyder, at madrassen har den mest optimale støttefunktion. Når kroppen får den rigtige støtte, vil du opleve en bedre søvn og vågne op veludhvilet.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Saga Fjäll vs. markedet

Boxmadrassen fra Nordic Dream kan være det helt rigtige valg til det mindre gæsteværelse. Sammenlignet med andre modeller i oversigten, så er Saga Fjäll kun en enkeltmandsseng. Den egner sig derfor særlig godt til dig, der har mindre plads eller ønsker at sammensætte din egen dobbeltseng til gæsteværelset.

Saga Fjäll er udviklet af danske sengeeksperter med et dobbelt lag pocketfjedre for den bedste støtte til kroppen. Gennem innovative løsninger har de sørget for, at du kan give dig selv eller dine gæster en behagelig seng at sove i. 

 • Dansk designet og produceret boxmadras
 • Sengeramme i svensk fyrretræ
 • 2 lag af ergonomiske pocketfjedre
 • 7 komfortzoner for optimal støtte
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

Saga Fjäll findes i følgende størrelser:

80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

 

Værd at vide om Saga Boxmadrassen

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation – Klassisk dansk design med pocketfjedre

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation 140x200

Prestige Eksklusiv Elevation er et premiumvalg. En seng, der støtter hele kroppen, og som er designet og produceret her i landet under ordnede forhold. Den fås med to fastheder – medium eller fast – alt efter, hvad du finder mest behageligt.

Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid.dk. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Pocketfjedre og cooltex-skum

Prestige Eksklusiv Elevation har en komfortabel springmadras med støttende pocketfjedre. Fjedrene er isoleret i små stofposer, som giver mere efter ved de områder af kroppen, som har mere tyngde. På den måde hjælper fjedrene din krop med at slappe helt af om natten.

Uanset om du samsover eller sover alene i trekvartsengen, kan du også få glæde af fjedrenes lyddæmpede design. Der er ingen metallisk kontakt mellem fjedrene, som kan forstyrre nattesøvnen. Har du en partner, vil I heller ikke forstyrre hinanden, når I hver især bevæger jer om natten. Fjedrene arbejder udelukkende, der hvor belastningen fra kroppen sker.

Madrassen har integreret cooltex-skum på 25 mm. Skummet er åndbart og afleder fugt, og det gør madrassen ekstra holdbar. Madrassen hviler på en solid bund med 42 lameller, og sengens ramme er i 20 cm træ. Ved brud på rammen eller fjedrene kan du gøre brug af garantien på 25 år.

Elevation i særklasse

Det er ikke alene ramme, bund og madras, der gør Prestige Eksklusiv Elevation til et premiumvalg. Sengens elevation byder også på særskilt komfort. Motoren er fremstillet af danske Linak, som er en kvalitetsbevidst producent. Den støjer ikke og har et reduceret strømforbrug, som gør sengen til et mere miljøvenligt valg. 

Når du vil tage elevationen i brug, kan du bruge en trådløs fjernbetjening eller en simpel app på mobilen eller tabletten. Det er på den måde muligt at indstille funktionerne til din ønskede position, inden du indtager din plads i sengen.

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation vs. markedet

Prestige Eksklusiv Elevation er blandt de bedste elevationssenge på markedet. Sengen har et langtidsholdbart, tidløst design i robuste materialer. Kombinationen af pocketfjedre og cooltex-skum gør springmadrassen mere holdbar og støttende end de fleste. 

Pocketfjedrene sikrer en behagelig seng, uanset din sidde- eller liggeposition. De tilpasser sig efter din krop, så din ryg får god støtte. Når du vil elevere sengen, kan du bruge en trådløs fjernbetjening eller en app på din tablet eller smartphone. Hverken elevationsmotoren eller fjedrene støjer i soveværelset.

Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

 • Klassisk dansk design
 • Styring via app eller fjernbetjening
 • Pocketfjedre og cooltex-polstring
 • To komfortable nakkevip
 • 25 års brudgaranti

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation findes i følgende størrelser:

Boxmadrasser:

Comfort 140×200 cm Boxmadras

Comfort 140x200 cm Boxmadras

Her er der tale om en boxmadras af høj kvalitet. Det er en boxmadras med en samlet højde på hele 28 centimeter, der dog forhøjes med yderligere 20 centimeter, når benene bliver monteret.

Den er udstyret med pocketfjedre (posefjedre), der er med til at give en god søvn, da de både giver dig en rigtig god støtte og en meget behagelig komfort – de har nemlig 2,5 gange flere støttepunkter end almindelige Bonellfjedre, der er de billigste fjedre på markedet.

Endvidere, så er der hele 7 forskellige komfortzoner i madrassen, som er med til at gøre trykket fra din kropsvægt afbalanceret, hvilket blot er med til at øge den samlede komfort yderligere.

Sengen har desuden også et meget skandinavisk og moderne look, der udelukkende består af farverne sort og hvid, hvilket gør at den passer ind i næsten ethvert dansk og moderne hjem. Det er også er én af de ting, der kendetegner denne Comfort-serie.

Kontinentalseng:

Tempur Fusion Kontinental til dig, der gerne vil opleve fantastisk komfort i en kontinentalseng

Tempur Fusion Kontinental til

En seng med god komfort er fundamentalt for en god og velfungerende hverdag. Sengen danner rammen for en god nats søvn, og det er vigtigt, at du har en seng med god komfort. Den komfort kan Tempur Fustion Kontinental kontinentalseng give dig.

Tempur Fusion Kontinal er en dobbeltseng på 180 cm * 200 cm. Sengen består af to Tempur boxmadrasser samt en Tempur kontinentalmadras. Samlet set giver det optimal komfort, når I skal nyde en god nats søvn. Desuden medfølger også en 7 centimeter tyk topmadras som prikken over i’et.

Sengen kommer i et flot, gråmeleret design, der passer ind i ethvert soveværelse. Det simple look gør, at du uden problemer kan have en plante i vindueskarmen eller et par skuffer i soveværelset, uden det bliver for presset. Det er den optimale løsning i et stilfuldt soveværelse.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet section for .dk

 

Krone Box NU 140 x 200 cm – En rigtig god seng til en overkommelig pris 

 • 15 års garanti Krone Box NU 140x200cm

Denne lækre Krone Box NU kan du finde på sengetid.dk, som selv beskriver sengen således: ”Rigtig meget seng for pengene. – Det er den billigste seng i vores sortiment, men det betyder bestemt ikke det er en dårlig seng”. 

Denne seng kommer med en masse lækre fordele; bl.a. er sengen super solid og robust, hvormed den kan holde mange år ud i fremtiden. Skulle der dog opstår et problem, så får du 15 års garanti med i prisen, hvilket er en super lækker bonus. 

Krone Box NU vs. markedet 

Denne seng kommer til er relativ overkommelig pris, hvilket kan være en stor fordel for nogle forbrugere. Dertil får du stadig rigtig meget seng for pengene, hvilket altså gør, at denne seng er et super godt køb, hvis du ønsker at sove bedre om natten.

Derfor anbefaler vi Krone Box NU 

 • 5 komfortzoner
 • Dansk produceret
 • Valgfri topmadras og ben

Krone Signatur Kontinental Plus 140 x 200 cm – Luksuriøs seng med et flot design

 • 2 komfortlag, 5 komfortzoner Krone Signatur Kontinental Plus 140x200cm

Denne Krone Signatur Kontinental Plus kan du også finde på Sengetid.dk, som har dette at sige om sengen: ”Er du på udkig efter en kontinentalseng som giver fantastisk liggekomfort uden at springe budgettet, så er Krone Signatur Kontinental Plus et godt bud på den rigtige seng”. 

Sengen er bygget med fokus på at kunne give dig optimal støtte og liggekomfort. Det er dermed en seng, som du bør overveje, hvis du generelt sætter pris på velvære, såvel som høj kvalitet. 

Krone Signatur Kontinental Plus vs. markedet 

Denne seng har en super overkommelig pris, hvilket gør den til en mulighed for mange forbrugere. Det er en super god og luksuriøs seng, som helt sikkert vil kunne tage din nattesøvn til et højere niveau. 

Derfor anbefaler vi Krone Signatur Kontinental 

 • Valgfri luksus Topmadras 
 • To lag posefjedre for stabilitet
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud 

 

Outlet section for .dk

 

 

Derfor skal du vælge en 3/4 seng i stedet for en enkeltmandsseng

Det er naturligvis slet ikke alle, der mener at en 3/4 seng er noget for dem, for som tidligere nævnt i denne artikel, så er det primært for dem, der gerne vil have lidt mere plads end hvad de kan få med en enkeltmandsseng.

Hvis du falder indenfor den kategori, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på en trekvart seng i forbindelse med købet af din nye seng – uanset om du foretrækker en kontinentalseng, en elevationsseng eller måske blot en ganske almindelige seng med en boxmadras og eventuelt en topmadras ovenpå, for at give lidt ekstra støtte, så vil du kunne finde en sådan seng i en størrelse, der er svarende til en trekvart seng, som også kaldes for en halvanden mands seng og en 3/4 seng.

Den mest normale størrelse for en 3/4 seng er 140 cm. x 200 cm., hvorimod det er meget almindeligt at en ganske almindelig enkeltmandsseng har en størrelse, der lyder på 90 cm. x 200 cm., hvorfor det nærmest blot er halvdelen af en enkeltmandsseng, der er blevet tilføjet til den yderligere bredde på sengen – det giver dig en nogenlunde forståelse for, hvor stor en 3/4 seng er i forhold til en almindelig enkeltmandsseng.

Endvidere, så kan du også se, at der ikke er forskel på længden af sengene, men der er selvfølgelig også mulighed for at finde både længere og kortere modeller, men den mest gængse længde for en seng, hvad end der er tale om en enkeltmandsseng, en trekvart seng eller en dobbeltseng er 200 cm., hvorfor det også er de modeller, der har denne længde, som kan erhverves til de bedste priser.

Skal jeg have fokus på det økonomiske aspekt ved købet af en 3/4 seng?

Der er ikke nogen tvivl om, at det økonomiske aspekt altid vil spille en rolle – uanset om man er god for 100.000 kroner eller man god for flere millioner kroner. En seng er en stor investering, som kommer til at have stor betydning for din hverdag, hvorfor det altså ikke kun er i forhold til det økonomiske aspekt, at der er tale om en stor investering, når man går ud og køber en ny seng.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke lader dig rive med og blot vælger en af de billige modeller, fordi du dermed kan komme billigst muligt ud af det og dermed også få dig en ny seng til blot et par tusinde kroner.

Der er ikke nogen tvivl om, at du kommer til at virke glad for din investering det første stykke tid, fordi du har fået en helt ny seng til en rigtig god pris, men det kommer dog ikke til at vare synderligt længe, inden du finder ud af, at det nok havde været bedre at bruge lidt ekstra penge på din seng.

Uanset om du skal købe en trekvart seng, en enkeltmandsseng eller en dobbeltseng, så er det naturligvis klart, at det oftest er de dyrere modeller, der også er de bedste modeller. Derfor kan det være en god idé at tage et lidt dybere greb i lommen og rent faktisk investere i en bedre seng.

Som sagt tidligere, så er det en investering, som kommer til at have stor betydning for din hverdag, for hvis ikke du sover optimalt om natten, så vil du meget hurtigt få svært ved også at være effektiv om dagen og få ydet det, du skal.

Derfor er det meget vigtigt, at du ikke lader det økonomiske aspekt være det afgørende for dit sengekøb, for det kommer du meget hurtigt til at fortryde, når du finder ud af, at du ikke sover synderligt godt på den meget billige seng, som du har købt.

Det er ikke ensbetydende med, at du ikke må lede efter gode tilbud, for det skal du naturligvis gøre, da der ikke er nogen grund til ikke at spare, hvor der er mulighed for at spare.

Kan jeg nøjes med en 3/4 seng i stedet for en dobbeltseng?

Der er selvfølgelig også rigtig mange personer, der vælger at eksperimentere lidt med tanken om, hvorvidt de kan nøjes med at købe sig en trekvart seng i stedet for en dobbeltseng, men faktum er dog, at dig og din partner kommer til at ligge meget tæt, hvis I vælger en trekvart seng.

Hvis det er noget, som I rigtig godt kan lide, så er det naturligvis ikke noget problem, men på samme tid vil I dog også blive langt mere afhængige af hinandens sovemønstre, da sengen er så lille, at I vil bemærke, hvis den anden part ligger meget uroligt i sengen, fordi han/hun eks. ser fjernsyn, læser i en bog eller er i gang med at besvare de sidste e-mails fra computeren.

Hvis du gerne vil sove, så er det selvfølgelig meget irriterende, at du hele tiden kan mærke, at din partner sidder eller ligger uroligt i sengen, fordi han eller hun ikke har intentioner om, at skulle sove endnu.

Derfor er der rigtig mange ting, der taler imod, at dig og din partner vælger at investere i en 3/4 seng i stedet for en rigtig dobbeltseng, og der er også rigtig mange søvneksperter, der råder til ikke at gøre det, da I ganske enkelt ikke får en optimal søvn, hvis I ligger så tæt, at I nærmest ligger ovenpå hinanden.

Det eneste, der egentlig taler for, at I skulle vælge en trekvart seng i stedet for en dobbeltseng er det økonomiske aspekt, men som der også blev nævnt tidligere, så er det meget vigtigt, at I ikke lader økonomien styre jeres valg af seng, da I blot kommer til at fortryde det, og så er det bedre at I lige skal undvære et par flasker god rødvin og en biograftur den første måned med sengen end, at I kommer til at sove dårligt og ukomfortabelt indtil den dag I vælger at skifte sengen ud.

Author

Write A Comment