De fleste kender den fantastiske følelse af hygge og stemning som en havepejs giver med sin varme og glød. Synet af ilden eller glødens farver sætter noget i gang hos de fleste. Det er som at ilden altid har været menneskets fascination og en del af os. Og helt løgn er det jo ikke.

Bålet har fra langt tilbage været en del af menneskets hverdag, både som varmekilde, men også som det åbne køkken eller ildsted, hvor mange måltider er tilberedt.

Pejsen har været muret inde i bygninger, både som varmekilde og hygge arne. Senere er pejsen blevet udskiftet med jern eller stål, i mange forskellige designs og former, men stadig med samme formål. Og i dag, i parcelhuse, nu mere brændeovne, som også er bygget i det hårdeste stål, mere populære end nogensinde. Det er forståeligt – fordi pejsene eller brændeovnene giver en rigtig god varme.

Nu er trenden også flyttet uden for. Flere og flere får installeret pejs på terrassen eller deres altan. For hyggens og varmens skyld. Men mange kombinerer også pejsen med muligheden for at lave maden over ilden fra pejsen.

En havepejs ses i mange varianter og materialer – for eksempel byg selv havepejse, mexicanske havepejse, havepejse i ler, i beton, havepejs i sten eller støbejern. I det følgende vil vi vise nogle af de pejse modeller som kan bruges til et varmetårn med eller uden mulighed for madlavning.

Cuenca havepejs

Cuenca havepejs
699 kr.

En flot og moderne designet havepejs, som et højt konisk tårn, som inviterer til mange timers hygge på terrassen sammen med familie og venner. Havepejsen er fremstillet i en millimeter stål og har fået sort varmebestandig maling.

  • Mål: H 85 x Ø 31 cm
  • Vægt: 5,5 kg

Det er virkelig et meget enkelt og smukt design og meget let at tænde op i. Helt klart en mulighed for en havepejs til rimelige penge, men uden mulighed for madlavning.

SE OGSÅ: Robotplæneklipper

Gardenlife havepejs – Firedroms Flames

Gardenlife havepejs - Firedroms Flames
999 kr.

Med denne havepejs fra Gardenlife, er der god mulighed for at have en æstetisk plads til at få varme og lys fra flammerne. Det er et super godt bud på en havepejs, der både er flot i udseende, og som samtidig kan bidrage til den hyggelige stemning i haven om aftenen.

Den er lavet i et design, hvor siderne på pejsen er designet med et mønster, som ligner flammer og så er den sort hele vejen igennem. Materialet er metal.

Det er en ildtønde, hvor man lægger brænde ned i pejsen og hullerne i siderne giver mulighed for at se og styre ilden udefra.

Gardenlife havepejs – Firedroms Flames vejer 22,5 kg., så den står godt solidt placeret, samtidig med at den er til at flytte rundt på, hvis man ønsker dette.

Mål: 39 x 39 x 118 cm.

Kingfire havepejs model XL

Kingfire havepejs model XL
0 kr.

Denne Kingfire havepejs model XL fra Schiedel Isokern er for gør-det-selv typen, der elsker at få leveret et samlesæt, og så bygge det hele op fra bunden. Hele pakken bliver leveret til døren, og så er det bare at gå i gang med projektet.

Sættet indeholder havepejs, moduler til fire meter skorsten, lim, ildfaste sten, ildfast mørtel, puds, topring og tag til topring. Havepejsen leveres usamlet, men med en meget udførlig vejledning.

Det ender med at blive dit livs pejs. Den er helt perfekt til en stor åben terrasse, som pejsen udmærket kan varme op selv i de kolde aftener. Den sydlandske stemning breder sig hurtigt, når der tændes op. Pejsen er udført i høj kvalitet, og vil helt klart leve op til forventningerne, og prisen er rimelig fair.

Hyldahl Thomsen – H1 Havepejs

Hyldahl Thomsen - H1 Havepejs
1.599 kr.

Havepejsen fra Hyldahl Thomsen er fremstillet i 3 millimeter Cortenstål, som betyder at pejsen er varme- og vejrbestandig, og holder i rigtig mange år uden vedligeholdelse. Med tiden får havepejsen en flot og rustik overflade i rustfarve, som både er moderne og falder godt ind i mange miljøer.

Havepejsen er en rigtig hyggespreder til terrassen, og giver en helt fantastisk varmestråling.

Havepejsen samles og skilles nemt ad, ved hjælp af et simpelt klik-system.

Det er en stilren og moderne havepejs til en fornuftig pris, der giver masser af varme og glæde.

  • Mål: (HxBxD): 115 x 62 x 56 centimeter
  • Vægt: 30 kg. 

Åben terrassepejs med gnistfang H 121 cm

Åben terrassepejs med gnistfang H 121 cm
0 kr.

En flot støbejernspejs i klassisk og nostalgisk design med 360 graders kig til ilden. Pejsen har indbygget gnistfang, så gløderne ikke springer ud på terrassen. Det er en hyggelig pejs, som også virker som en smuk dekoration på terrassen.

Støbejernet giver masser af strålevarme, og virker som en helt fantastisk terrassevarmer på de kølige sommeraftener.  og fungerer som en stor radiator, når pejsen har været tændt i et stykke tid. En meget simpel konstruktion og lige til at gå til

  • Mål: 42 x 42 x 121 centimeter
  • Vægt: 50 kg.

Gardenlife havepejs – Granada

Gardenlife havepejs - Granada
1.799 kr.

Denne havepejs skiller sig ud fra de andre med dens design. For det første er det en åben havepejs, og for det andet, så er den ikke sort.

Den har i stedet en rustbrun farve fordi den er lavet i rusten cortenstål, hvilket må siges at være et smukt design, som også kan passe ind på mange terrasser. Cortenstålet er syrebehandlet, hvilket også gør den utrolig holdbar.

Det åbne ildsted giver bedre mulighed for at se ilden samtidig med at man også nemmere kan komme til at administrere ilden, mens der er gang i den.

Under ildstedet er der plads til opbevaring af f.eks. brænde, så man hele tiden har nyt brænde lige ved hånden, når der skal lægges nyt på.

Specifikationer:

  • Højde: 120 cm.
  • Bredde: 44 cm.
  • Dybde: 44 cm.
  • Materiale: 1,6 mm. syrebehandlet cortenstål

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

Gardenlife havepejs – Huelva

Gardenlife havepejs – Huelva
899 kr.

Huelva havepejs i støbejern er en god løsning, hvor du får en god pejs, som ikke fylder så meget. Den er nemlig ikke så høj, som nogle af de andre havepejse på denne liste.

Den er åben foran så man kan se ilden og samtidig har man adgang til ilden, så man kan fylde brænde på og administrere ilden fra åbningen.

Den har et aftageligt låg på toppen, så man kan styre om røgen skal kunne komme ud dér eller man vil lukke når det regner, så røgen kun ledes væk fra åbningen foran.

Den er et rigtig godt bud på en havepejs, der kan give hyggelige og lange aftener på terrassen. Den vejer 24,2 kg.

Mål: 40 x 38 x 70,5 cm.

Jydepejsen Firebird

Jydepejsen Firebird
6.995 kr.

Lange aftener på terrassen er bare noget helt særligt i sommermånederne, og en havepejs kan være en rigtig god måde at forlænge aftenerne på terrassen. Den bringer ekstra hygge med sig, samtidig med at det giver både varme og lys.

Denne havepejs er helt speciel fordi denne både er en havepejs og en grill. Den medfølgende rist giver nemlig mulighed for at man kan grille sin mad, og når man er færdig med at grille, kan man med fordel fjerne risten, og lade flammerne fortsætte.

Den kommer i et råt design med sit rustne corten-stål. Farven kan ændre sig en smule med tiden hvor der skabes noget patina.

Jydepejsen er en dansk producent af pejse, som betegner denne model som det perfekte samlingspunkt for familien.

Denne havepejs er 130 cm. høj.

Mustang Spring Slate havepejs

Mustang Spring Slate havepejs
4.499 kr.

Så er vi nået til en af de lidt større pejsekonstruktioner på listen. Denne havepejs har, ligesom den forrige, mulighed for at grille samtidig med at den kan skabe hygge som en pejs.

Dette giver altså familien mulighed for at lave mad, ved at sætte risten ind og lægge maden på, og efterfølgende kan pejsen så bruges, som en traditionel havepejs.

Den er lavet i et flot, naturligt sten-lignende design. Den er lavet i beton og det betyder at den udelukkende er beregnet til kul og briketter.

Mustang Spring Slate er egnet til at stå udenfor hele året rundt pga. dens solide materialer. Den giver god mulighed for at blive brugt til at varme sig på og til at lave mad, lige når man ønsker det.

Der medfølger en rist på 52 x 34 cm. Havepejsen har en højde på 187 cm.

Sunwood Marino terrassepejs

Sunwood Marino terrassepejs
6.995 kr.

Denne terrassepejs skiller sig ud fra de andre ved at have mere skarpe linjer og et mindre naturligt design. Den vil derfor være perfekt til forbrugeren der, eksempelvis, har en skarp loungeindretning på terrassen, og mangler det sidste hygge derude.

Denne havepejs, vil kunne skabe en masse hygge og varme og er beregnet til at blive set og være en del af indretningen på terrassen.

Den er lavet i et enkelt design med hærdet sikkerhedsglas på alle 4 sider, så man rigtig kan se ilden fra alle sider af pejsen. Den afgiver derudover en masse varme til omgivelserne omkring den, så man nemt kan holde varmen efter solen er gået ned.

Derudover har den hjul, så man let kan flytte rundt på den. Den bruger gas som energikilde, så man skal bare tilslutte en gasflaske, og så kan man justere flammerne og varmen gennem den trinløse regulering på pejsen.

Sunwood Marino terrassepejs er 126 cm. høj og vejer 48 kg.

Modellen fås både i sort og hvid, så man kan nemt finde en neutral farve, der passer ind i terrasseindretningen.

SE OGSÅ: Vægdrivhus

Mange muligheder for varm terrassehygge

Der er uendelig mange muligheder og modeller når det gælder havepejse, og dem vi har omtalt er bare et lille udsnit. Dog er det et repræsentativt udvalg af de modeller der findes på markedet, og også i forhold til prisniveau.

Selvfølgelig koster de rigtig store og luksuriøse modeller en del mere end de enkle og brugbare modeller, men det har også sin berettigelse, når det handler om kvalitet, levetid og materialer.

Uanset anvendelse og behov finder du rigtig mange gode bud på en havepejs i det foregående, og du kan sagtens finde en model der passer til både varmekilde og grill, for en fornuftig pris.

Husk altid på sikkerheden, når du skal tænde op i grillen – undgå brandfarlige væsker, men brug optændingsblokke eller små kviste og papir. En pejs har bedst af at blive opvarmet langsomt.

Ild og varme er farligt, og skal være under opsyn hele tiden. Børn skal lære at omgås ild med forsigtighed, og vide, at man skal holde sikker afstand, og at leg ikke sker i nærheden af ild.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Skriv en kommentar