Hvis du altid har ønsket dig at have det sjovt med blomster og planteliv bør du overveje et vægdrivhus. Et vægdrivhus er perfekt til de personer som ønsker at lege med sine grønne fingre hele året, uden at det tager for meget plads.

Du har mulighed for at dyrke alle former for planter og blomster i et vægdrivhus – helt ligesom med et rigtigt drivhus. Den eneste forskel der er, er at et vægdrivhus er lidt mindre end normale drivhuse.

Grøntsager og planter som ikke er gode at dyrke i det danske vejr, er ofte et hit i de danske vægdrivhuse. De mindste vægdrivhuse som du kan købe i Danmark har plads til at have en del plantesække stående – uden at du føler dig mast inde i dit nye vægdrivhus.

Det gode ved et vægdrivhus er der konstant vil være varme. Om dagen vil synes naturligvis skinne på dine planter og producere varme, og om natten vil væggen afgive varme til dine planter, og det er helt uden at bruge penge på varme selv.

Væggen vil nemlig i løbet af dagen optage varme fra solen. Dette kan også varme huset lidt op, men ikke noget som i vil kunne mærke medmindre det er en usædvanlig varm sommer.

Vi har samlet en hel del vægdrivhuse som du kan benytte dig af. Vær dog opmærksom på at nogle drivhuse kun bruges til balkoner, terrasser og andre til små gårdhaver. Dette skal du også være opmærksom på, hvis du kigger på vægdrivhuse andre steder på internettet.

Mini 3 – 3 sek. m/4mm pol

Mini 3 - 3 sek. m/4mm polDette lille vægdrivhus vil passe perfekt, hvis du har en lille terrasse eller en lille have. Selve drivhuset har en størrelse på 1,4 kvadratmeter, og der er derfor plads hvis du ønsker at dyrke dine egne agurker, tomater eller andre ting, som ellers ikke vil kunne gro i det danske land.

Selvom det er et lille vægdrivhus har du mulighed for at udnytte pladsen uden problemer. Der er plads til 2 plantesække nede på jorden, men derefter er der mange muligheder for at kunne hænge hylder op.

Ved at hænge hylder op udnytter du pladsen mere – og netop hylder er noget som kan være i de fleste vægdrivhuse.

LÆS OGSÅ: Anlæg af græsplæne & pleje

Ida 1300

Ida 1300Ida 1300 er det perfekte vægdrivhus til hobbygartneren, og det er ligemeget om det er til den erfarne hobbygartner eller til nybegynderen – alle har mulighed for få det maksimale ud af dette drivhus.

Der er særlig en plante som er god at dyrke i Ida 1300, og det er tomater. Du vil nemlig få meget plads til høje planter med en Ida 1300. Det er et højt, men ikke særligt bredt drivhus.

Da det er et lille drivhus er det nemt at placere overalt. Har du kun en lille forhave vil du kunne gøre underværker og pynte forsiden af dit hus med dette drivhus.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ida 3300 grøn

Ida 3300 grønDette vægdrivhus er også fra det klassiske og kendte mærke Ida. Det er et lille drivhus, hvor du får lov til at eksperimentere med dine grønne fingre.

Ligesom den anden model er der ikke meget plads – men du får dog lov til at lege med lidt mere med denne model end med Ida 1300. Ligesom med modellen ovenover har du også mulighed for at hænge krukker, hylder eller noget helt tredje op, som giver dig mere plads.

Denne model er designet til at passe ind på balkoner og små gårdhaver. Den har et flot design som ikke skaber opmærksomhed. Dette vægdrivhus er ideelt til planter, frø og tomater. Du kan naturligvis også plante andet, hvis lysten er til det.

Der er dørlås hvilket forhindre uønskede gæster i at komme ind, uanset om det er din mand eller rotter. Der er ligeledes indrettet et tagvindue i drivhuset.

Arealet er 3,3 m2 og har en totalhøjde på 2,2 m og en sidehøjde på 1,65 m. Glastykkelsen er på grund 3 mm hvilket giver den optimale effekt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Helena 10200 sølv

Helena 10200 sølvHelena er et af de nyere modeller på markedet, og hvis du køber denne Helena 10200 i sølv, får du et af de nyeste vægdrivhuse.

Dette vægdrivhus er dog ikke som andre klassiske små vægdrivhuse. Du kan nemlig bruge drivhuset som et væksthus for planter, ligesom at du også kan bruge det som en form for havestue eller opholdsrum med flotte blomster.

Der er indbygget to store skydedøre, som du selvfølgelig kan låse for at forhindre uønskede gæster i at træde ind.

Helena fremstiller altid deres vægdrivhuse med stærke anodiserede aluminiumsprofiler. Dette gør at det er nemt for lyset at komme ind i drivhuset, samtidig med at dit drivhus får et pænere look end ellers.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

LÆS OGSÅ: Opsætning af hegn

Helena 10200 sort

Helena 10200 sortVil du ikke have Helena 10200 i sølv kan du også vælge at få den i sort. Hvis du køber modellen i sort vil du kunne få den til at passe på alle haver, uanset hvordan haven er indrettet.

Længden på denne model og det er både sølv og sort er 3,97m i længden, mens den i bredden er 2,66m. Modellen er højere op mod muren, hvor den fylder 2,39m. I front er drivhuset kun 1,87m.

Er du en af de høje personer i Danmark skal du være opmærksom på dette når du træder indenfor i drivhuset.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Køb et vægdrivhus i god kvalitet

Når du køber et drivhus, er det vigtigt at det er i god kvalitet. Et drivhus er ikke noget som man bare køber, da det er en stor investering økonomisk og personligt.

Hvis vi starter med økonomien, kan vi hurtigt afsløre at et godt drivhus ikke nødvendigvis er billigt – slet ikke hvis du ønsker at få et af de nyere på markedet. Pris og kvalitet går ofte i hånd med hinanden.

Der vil selvfølgelig være enkelte undtagelser, og prisen afhænger også af størrelsen på dit vægdrivhus. Et lille vægdrivhus vil være noget billigere end de store modeller – og her kan du bare tage udgangspunkt i vores Ida-test og Helena-modellen.

Rent personligt er dit vægdrivhus et sted hvor du vil komme til at bruge meget tid. Da du planter blomster inden for, skal du naturligvis vande dem jævnligt, samtidig med at du også nusser og pusser blomsterne, frøene eller hvad du nu har plantet.

Dit vægdrivhus skal derfor være et sted hvor det er rart at opholde sig – og dette er ofte et problem når det kommer til små drivhuse. Du kan dog uden problemer planlægge dig udenom disse problemer.

Ved at have en klar oversigt over hvad du vil gøre med dit drivhus fra start, kan du hurtigere udnytte pladsen optimalt og du vil ikke behøve at starte forfra flere gange.

LÆS OGSÅ: Haveindretning

Hvad kendetegner god kvalitet?

Er det første gang du køber et vægdrivhus kan du godt spørge dig selv om hvad god kvalitet rent faktisk er. Uanset hvem du spørger, vil svaret være anderledes fra gang til gang.

Vi ved dog, på grund af vores erfaring, at der er nogle ting som du skal holde øje med, som forbruger. Et af disse ting er om drivhuset er lavet af de såkaldte anodiserede aluminiumsprofiler.

Er de dette er det kun godt. Samtidig skal du også holde øje med om der er et vindue i dit drivhus, som du kan åbne i de varme sommermåneder – oftest for at undgå at dine planter dør af varme.

Typisk vil en producent også skrive flere gode ting ved deres drivhuse inde på deres hjemmeside. Sørg for at sammenlign alle de vægdrivhuse som du er interesseret i, og derefter tjek hvilke der har flest fordele.

At være i stand til at holde på varmen er, for eksempel, meget vigtigt i de kolde vintermåneder hvor solen sjældent er fremme.

Tjek virksomhedens Trustpilot

Hvis du er i tvivl om du vil handle hos et bestemt sted, eller står du måske og overvejer to forskellige sælgere, kan du tjekke virksomhedens Trustpilot. Når det kommer til vægdrivhuse er der mange kunder, som går ind og anmelder.

Vi har naturligvis kun valgt leverandører som gør et godt stykke arbejde, og som altid sørger for at behandle deres kunder godt – men har du fundet et vægdrivhus et andet sted end hos os, bør du tjekke deres Trustpilot.

Kundeservice er meget vigtigt for dig. Fortryder du dit køb har du nemlig 14 dages fortrydelsesret, og bliver sælgeren først besværlig her får du en meget dårlig oplevelse.

En god sælger vil ligeledes kunne hjælpe dig med at sætte det op, samtidig med at de også kan fortælle dig hvordan du får mest ud af dit nye vægdrivhus. De bedste sælgere vil endda kunne tilbyde dig nogle ekstra produkter for en god pris – produkter, som vil kunne hjælpe dine planter med at gro.

Se vores artikel om: Byg selv drivhus – få det skønnest orangeri til afslapning, grønsager og blomster derhjemme 

Læs også vores artikel om: Hønsehus – skab den bedste hønsegård i haven

Forfatter

Skriv en kommentar