Et fuglefoderbræt er en god investering, hvis du gerne vil pifte din have op med liv. Når du sætter et fuglefoderbræt op med mad vil du tiltrække nabolaget fugle.

At have fugle ude i sin have kan gavne dig meget. Humørmæssigt vil du blive gladere, da du kan se hvordan fuglene nyder livet. Om morgenen vil du desuden kunne blive vækket af fuglenes sang, hvilket er noget bedre end det larmende vækkeur.

Du kan i dag få fuglefoderbrætte som er tilpasset din have. Der findes minimalistiske brætte, hvis du har en simpel have og ønsker at den skal forblive simpel. Derudover kan du få moderne, klassiske og udfordrende fuglefoderbrætte.

Det er vigtigt at foderbrætte bliver holdt rene. Du kan derfor vælge at købe et simpelt fuglebræt, som kræver mere rengøring end andre fuglebrætte.

Du kan dog også vælge at investere i et vedligeholdelsesfrit fuglebræt, som automatisk beskytter foderet mod regn og slud.

Foderbrætte bliver i dag næsten kun lavet af tre materialer. De tre materialer er rustfrit stål, glas og plastik. Det er muligt at finde foderbrætte som er lavet af god kvalitet med alle materialerne.

Nogle foderbrætte bliver i dag også lavet af massivt træ. Det er dog ikke mange producenter der vælger denne løsning mere. Massivt træ har dog nogle fordele, da det føles mere naturligt end plastik.

Inden du begynder at investere i et foderbræt skal du dog være opmærksom på om der er store eller små fugle nær dig. Er det store fugle skal du nemlig købe nogle andre foderbrætte end ellers.

Ryom fuglefoderhus – Et klassisk element i haven

Ryom fuglefoderhus

Har du en ven eller veninde, der elsker at kigge på fugle i sin have? Så er dette Ryom Fuglefoderhus den perfekte gave til ham eller hende, da hele formålet netop er at tiltrække fuglene og give dem en hjælpende hånd i jagten på mad. Ryom Fuglefoderhus er et af de mest populære hos 10-4.dk. Fuglehuset er et klassisk og smukt fuglehus, der bringer den helt rette stemning til haven. 

Dette fuglefoderhus måler 34 cm i højden, 29 cm i bredden og 29 cm i længden, og det har en sekskantet form, der stærkt minder om den typiske form på en pavillon. 

Husets særlige og smukke form komplimenteres yderligere af det flotte zinktag, der lukker fuglehuset af, samt en wire, som du kan bruge til at hænge Ryom fuglefoderhuset op med i et træ eller lignende. Foderhuset kan placeres, hvor end du føler, at du bedst har pladsen; har du et hegn eller stakit, der indrammer din terrasse, hvor stolperne er bredde nok til at bære huset, så kan du også placere det her.

Det er nemt at fodre fuglene med Ryom fuglefoderhuset, da det har en lille indsats, hvorpå du kan lægge frø og vildfugleblanding til fuglene, så de nemt kan få fat i det. 

Der er mange, der kan få flere timer til at gå i haven eller blot ved at kigge ud på den og nyde naturen og dyrene i den. Hvis du er en af dem, der finder en vis ro i naturen, så er dette fuglehus perfekt til dig, da det bringer fuglene til din have, så du kan bruge flere timer på at kigge ud ad vinduet eller blot få et lille positiv indslag bestående af fugle, der samles om det lille hus. 

Et fuglehus er også blot en simpel måde at sikre, at du kommer en lille smule ud hver dag, da du har et formål med det. En lille hyggelig udendørsaktivitet, der kan bringe dig en masse glæde. 

Udvalgte specifikationer:

 • Fuglefoderhuset er fremstillet i materialet træ
 • Taget er fremstillet i materialet zink
 • Huset måler 34 cm i højden, 29 cm i længden samt 29 cm i bredden

Ryom fuglefoderhus Basic – et moderne glashus

Ryom fuglefoderhus Basic

Det mest populære foderhus er foderbrættet, og disse findes i mange forskellige typer, dog er der ikke mange, der minder om dette Ryom fuglefoderhus basic, hvilket også er årsagen til, at netop dette foderbræt er blandt de mest populære hos 10-4.dk

Dette fuglefoderhus fra Ryom lader dig holde øje med fuglene i haven samtidig med, at det har form præcis som et hus med vinduer og tag, hvilket er en sjov lille detalje til haven. 

Foderhuset har sider og tag af akryl, hvorfor du kan se fuglene, når de sidder i huset og spiser foderet, som du har lagt på brættet. De to gavle med udskæringer til vinduer er fremstillet i træ, hvorfor du får et spil mellem forskellige materialer, der giver fuglefoderhuset et moderne look, der vil klæde din have. 

Fuglefoderhuset fra Ryom måler 28 cm i længde, 20 cm i bredden og 22 cm i højden, hvorfor det har en relativt stor størrelse, og dermed behøver du ikke nødvendigvis at fylde brættet helt så ofte. Det giver dig mere tid til at nyde fuglene i haven og mindre arbejde for at gøre det. Derudover er der også lavet huller til dræn, hvorfor fuglefoderet ikke ligger og bliver dårligt, selvom det regner. Altså er huset brugbart alle sæsonerne. 

Huset har desuden et håndtag, der kan bruges til ophæng, hvilket er fremstillet i et rustfrit materiale. Dermed er holdbarheden på foderhuset længere, og det holder sit gode udseende i flere sæsoner. 

Dette fuglefoderhus er perfekt til dig, der nyder at se dyr i menneskelige omgivelser, da foderbrættet er formet som et ægte hus. Dette er en sød detalje, og fuglene er det, der i sidste ende fuldender produktet. Fyld blot brættet med dit foretrukne fuglefoder og nyd synet dag efter dag.

Udvalgte specifikationer:

 • Foderhuset måler 28 cm i længde, 20 cm i bredden og 22 cm i højden
 • Foderhuset har huller til dræn
 • Håndtaget er fremstillet i et rustfrit materiale
 • Siderne og taget er fremstillet i akryl, hvorfor du kan se ind til fuglene i huset
 • Gavlene er fremstillet i træ

Foderautomat – Til dig der nyder liv i haven

Foderautomat

En fugleautomat er perfekt til dig, der nyder synet af fuglene, der flokkes i haven, men ikke nødvendigvis nyder hele tiden at skulle fylde foderbrættet op, for at fuglene har noget at spise. Hvis du er typen, der har det på denne måde, så er denne fuglefoderautomat perfekt til dig, og også til mange andre. Faktisk er den blandt de mest populære modeller hos 10-4.dk, og der er altså mange andre, der har haft stor glæde af denne automat. 

Foderautomaten har en højde på 28 cm, hvoraf det ikke er det hele, der blot holder på foderet. Den nederste del fyldes med foder, mens den øverste udgør en siddeplads til fuglene, hvis de blot trænger til et sted at være. Der er fire siddepladser til fuglene, der vil have noget at spise fra automaten. Disse består blot af en pind, der stikker ud lidt under et hul, der går ind til selve foderet. 

Fuglefoderkassen er firkantet; mere specifikt rektangulær, da den har form som et højhus. Dette spiller sammen med, at der er fire pladser til fuglene, hvor de kan spise, samt en plads øverst, hvor de blot kan sidde.

Selve huset er fremstillet i sort metal, mens taget er fremstillet i gråt metal. Indtil foderet er der en væg i glas, hvorfor du hele tiden kan holde øje med, hvor meget foder, der endnu er til fuglene. 

Foderautomaten kan bruges til både frø og vildfugleblanding alt efter, hvad du foretrækker at fodre fuglene med. 

Denne foderautomat er som sagt perfekt til dig, der ikke nødvendigvis nyder at bruge en masse tid på at fodre fuglene, men gerne vil se dem samle sig i haven, men faktisk er det også en god gave til en ven eller veninde, der har samme interesse, da den ikke er lige så tidskrævende som lignende foderhuse. Dermed lægger du ikke en masse pres over på modtageren af gaven, men tilbyder dem blot lidt ekstra liv i haven.

Udvalgte specifikationer

 • En simpel foderautomat, der lader dig kigge på fuglene i haven
 • Foderautomaten er fremstillet i sort og gråt metal
 • Der er en glasvæg indtil foderet, så du kan se hvor meget foder, der er tilbage

Birdfeed’er – Born In Sweden

Har du en veninder, som tænker meget på fuglene ude i haven, kan du give dette fuglefoderbræt i værtindegave. Det er et lille fuglefoderbræt, som er let at transportere rundt.

Det smarte ved dette fuglefoderbræt, i forhold til mange andre, er at du kan montere det på din vindue. Dette gør at fuglene kommer helt tæt på, og du har nemmere ved at tage billeder af fuglene i din have.

Dette fuglefoderbræt har desuden vundet en pris for sit lækre og smukke design.

Eva Solo foderbræt

Dette fuglefoderbræt har taget udgangspunkt i det klassiske og populære Eva Solo. De har opgraderet designet en smule, hvilket har gjort det mere funktionsdygtigt i forhold til andre foderbrætte.

Hvis du vælger at studere designet på dette fuglefoderbræt vil du hurtig opdage at det er let og organisk – noget som fuglene elsker.

Designerne  bag dette foderbræt har ligeledes valgt at fokusere på at holde foderet rent og sikkert. Der er en glaskuppel, som sørger for at foderet ikke bliver vådt og ødelagt når det regner.

Eva Solo Fuglefoderrør

Dette fuglefoderrør fra Eva Solo har et meget enkelt design, og det egner sig perfekt til at blive stillet i blomster bedet på altanen eller i haven.

Røret indeholder to åbninger i bunden, som forsyner mindre fugle med foder.

Eva Solo Fuglefoderrør er skabt til at være diskret, så man ikke lægger så meget mærke til det, men stadig kan få en masse fugleliv omkring hus eller lejlighed.

Foderrøret er 29 cm. højt og 7 cm. bredt.

TRIXIE Fuglefoderbræt på fod, Natura – vær god ved fuglene i haven med et fuglehus

TRIXIE Fuglefoderbræt på fod, NaturaDer er ikke noget, der er meget hyggeligere end at overvåge havens småfugle spise fuglefrø udenfor stuevinduerne. Med et TRIXIE fuglefoderbræt kan du nu få fuglene på helt tæt hold. Fuglehuset er i naturlig træfarve og på fod, så det passer godt ind i en have. 

Fuglefoderbrættet har målene 46 cm * 22 cm * 44 cm. Inklusiv foden er fuglehuset 115 centimeter. Taget på selve fuglehuset har speciel tagbeklædning, så det kan holde til vind og vejr. Trefoden gør, at fuglehuset ikke vælter.

Fuglefoderbræt til Vinduet

Fuglefoderbræt til VinduetHvis du gerne vil have en bedre udsigt, samtidig med at du er helt vild med fugle bør du investere i dette fuglefoderbræt til dit vindue.

Når fuglene kommer for at spise den mad du har sat ud til dem, kan du få et rigtig godt billede af dem. Dette gør at hyggen er lidt større, hvis du selv sidder udenfor i det gode sommervejr.

Det er nemt at sætte dette fuglefoderbræt fast. Dette gøres nemlig med sugekopper, som blot skal sidde på ruden. Når du ikke længere vil have fuglefoderbrættet op kan vinduet oftest trænge til en lille vask.

Mågen Fuglefoderbræt

Mågen FuglefoderbrætHar du fugle i haven, og vil du gerne forkæle dem som aldrig før? Så kan dette smarte foderbræt klare dine behov. Foderautomaten har et rigtig godt design, som både er effektivt i brug og flot at kigge på.

Det er vist ikke svært at se, hvorfor dette fuglefoderbræt har fået navnet ’Mågen’. Det er nemlig designet i et helt specielt design som gør, at det ligner lidt en måge. Designet er lavet af Morten Kristofersen og foderbrættet er produceret af Gardenlife.

Foderbrættet er lavet i sort pulverlakeret stål, og den vil fremstå yderst elegant på enhver terrasse, have eller altan.

Denne konstruktion gør det derfor nemt at fodre fuglene året rundt, så de har noget at leve af og så man også får lidt fugleliv omkring huset.

Suppler dit fuglefoderbræt

Et fuglefoderbræt er en god start hvis du ønsker fugle i haven. Du kan dog vælge at købe mere tilbehør til fuglene i din have, hvis du ønsker dette.

Noget af det, som går godt sammen med foderbrætte er fuglehuse. Ved at investere i fuglehuse kan fuglene holde sig varme om vinteren,

Alt efter hvor stor en have du har, kan du også supplere med et fuglebad. På denne måde kan du være sikker på at fuglene vælger at blive i din have, hvilket vi allesammen ved skaber glæde hos dig og de nærmeste.

Læs også vores artikel om: Hønsehus – skab den bedste hønsegård i haven

Author

Write A Comment