Foråret er på vej. Vejret bliver stille og roligt mildere og varmere. Det er snart tid til at rykke ud i haven og nyde den dejlige stemning udenfor. Følelsen af den friske luft og alle havens herligheder er det bedste, der findes.

Og der er mange herligheder i haven, der skal nusses om. Blomsterbede, krukker og hæk. Og selvfølgelig også havens hjerte – græsplænen.

Den pynter på hele havens udtryk, så den er vigtig at holde flot og frodig. Men hvordan gør du det hurtigst og nemmest? Svaret er simpelt. En robotplæneklipper.

Sæt din robotplæneklipper i sving på ganske kort tid og lad den gøre det hårde arbejde. Mens den får sved på panden, kan du bruge din tid på andre ting. Læn dig tilbage i havestolen og slap helt af.

Hiv havehandskerne frem fra skuffen og giv dine blomsterbede og krukker din fulde opmærksomhed og kærlighed. Eller lav en dejlig frokost til familien og spis ude i det gode vejr. Når din robotplæneklipper er færdig, stopper den af sig selv og kører på plads.

Bagefter kan du nyde det fantastiske resultat – en pæn og velholdt græsplæne. For din græsplæne er en robotplæneklipper bare præcis den klipper, som den har brug for hver eneste gang, den skal klippes. For dig er livet bare lettere og skønnere med en robotplæneklipper.

Bliv klogere på at vælge den rigtige robotplæneklipper

Det kan godt føles lidt som at køre i karrusel, når du står over for at træffe et valg om en robotplæneklipper. For hvilken en er den rigtige?

Det er nemt at blive en smule forvirret over, hvilken robotplæneklipper der passer til dit behov. Men fortvivl ikke. Vi har lavet en beskrivelse af forskellige robotplæneklippere, så du nemt og enkelt kan matche dig selv med din kommende robotplæneklipper.

SE OGSÅ: Bålfad

Robomow RC 308 Pro – Klarer det hårde arbejde for dig

Robomow RC 308 Pro

Denne RC 308 Pro robotplæneklipper, som er lavet af brandet Robomow, er blevet testet af testsiden T3.com, som netop har afprøvet nogle af de mest lovende robotplæneklippere fra sæsonen 2020. 

I denne test har Robomow robotplæneklipperen opnået det super flotte resultat, at den er blevet kåret til testvinder. 

I testen fremhæver T3.com specielt, at denne robotplæneklipper har en super god ydeevne, såvel som at den er i stand til at klare relativt stejle stigninger på op til 36 %, hvilket altså er ganske imponerende. 

Udover det fine resultat i T3.coms testen, er denne plæneklipper også blevet testet på Easylawnmowing.co.uk, som har tildelt maskinen hele 8,5 ud af 10 mulige point. 

Derfor anbefaler vi Robomow RC 308 Pro

 • Lang batterilevetid og kort opladningstid 
 • Relativt lavt støjniveau sammenlignet med markedet
 • Kan styres fra den medfølgende app

Hvis du virkelig ikke bryder dig om den opgave, det kan være at slå græs, så bør du bruge et minut på at læse om denne RC 308 Pro robotplæneklipper fra Robomow. 

Med denne robot behøver du nemlig aldrig rejse dig fra havestolen igen for at slå græs, hvilket næsten lyder for godt til at være sandt – men det er tilfældet med denne lille robot. 

Robotten har nemlig en batterilevetid på op til 70 minutter, som den vil bruge på at slå græsset. Når batteriet bliver lavt, kører denne robot selv over til sin garage, hvor den oplader i 70 – 90 minutter, før den igen begiver sig ud og slår resten af græsset. Denne cyklus vil maskinen fortsætte, indtil alt græsset er slået.

Selvom de i testen på T3.com er ganske imponerede over denne robot, så fremhæver de dog også,  at det godt kan tage lidt tid, før man har fået plæneklipperen helt op at køre, hvilket naturligvis kan være et minus. Til gengæld fungerer den super, når den først er installeret.

Robomow RC 308 Pro vs. markedet

Når man sammenligner denne maskine med resten af markedet af robotplæneklippere lige nu, så er det en rigtig solid model, som helt sikkert vil få arbejdet gjort. Det kræver dog lidt, før den kan fungere optimalt. Du skal nemlig opsætte eller nedgrave de wirer, som robotten orienterer sig ud fra, men når dette er gjort, så klarer den til gengæld græsslåningen for dig. 

Prismæssigt er det ikke den billigste model, men i forhold til markedet, så kommer den til en relativ overkommelig pris, som er fair for den maskine og de egenskaber, du får for dine penge.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch Indego M+ 700 Connect – Perfekt til den gennemsnitlige have på under 700 m2

Bosch Indego M+ 700 Connect

Denne Indego M+ 700 Connect robotplæneklipper fra Bosch, der netop er kendt for at lave kvalitetsværktøj, er også blevet testet af T3.com

Denne plæneklipper har modtaget en flot tredjeplads i testen af robotplæneklippere fra sæsonen 2020. 

I denne test bliver robotten rost for at have et rigtig godt og intelligent navigationssystem, som er med til at sørge for, at du får en god og ensartet klipning af din plæne. Dertil er robotten også i stand til at finde og klippe eventuelle områder, som den skulle have misset. 

Denne Bosch robot er også blevet vurderet på Which.co.uk, som har tildelt denne plæneklipper en score på 77 %, hvilket altså også er et super pænt resultat, som indikerer, at det er en god robot. 

Derfor anbefaler vi Bosch Indego M+ 700 Connect

 • Udstyret med det intelligente og gode LogiCut navigationssystem
 • Holder selv øje med vejrudsigten, så den undgår regn
 • Kan styres med Bosch Smart Garden App og Amazon Alexa 

Hvis du er ejeren af en god, gennemsnitlig have, kan denne Bosch robotplæneklipper være lige netop det redskab, som kan gøre dit liv endnu nemmere om sommeren. 

Denne dygtige robot egner sig særligt til en have, som ikke er større end 700 m2, og er dermed perfekt til den gennemsnitlige havestørrelse.

En rigtig behagelig ting ved denne robotplæneklipper er, at den kan følge et lige mønster, når den slår græsset. Som man kan opleve ved andre robotplæneklippere, bliver der brugt et zigzag mønster, hvilket godt kan give et lidt rodet look under græsslåningen, selvom det selvfølgelig bliver fint til sidst.

Denne Bosch robotplæneklipper slår derimod græsset ved at køre frem og tilbage i haven. På den måde ser græsset bedre ud under klipningen, hvilket kan være en rigtig god egenskab, som nogle forbrugere vil sætte rigtig stor pris på. 

Bosch Indego M+ 700 Connect vs. markedet 

Når du sammenligner denne robot med andre modeller på markedet, så er der nogle punkter, hvor den ikke helt kan følge med. For eksempel egner denne plæneklipper sig bedst til en mindre have, da den ganske enkelt ikke er stærk eller hurtig nok, hvis du har en stor have. 

Prismæssigt placerer denne robotplæneklipper sig iblandt de billigere modeller i denne oversigt. Faktisk kommer maskinen til så god en pris, at den er blevet kåret som værende den billigste på Pricerunner. Du sparer altså en del penge på denne robot, hvis den passer til dig og din have.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

McCullock ROB S600 – En god simpel robotplæneklipper til en attraktiv pris 

McCullock ROB S600

Denne robotplæneklipper, som er lavet af brandet McCullock, er blevet testet i Pricerunner.dks store test af robotplæneklippere. 

I denne test har denne plæneklipper sneget sig ind på tredjepladsen, hvilket er et godt resultat. Pricerunner.dk roser blandt andet denne robot for, at den er relativ hurtig hastighedsmæssigt i forhold til dens pris. Dertil er den enormt brugervenlig, da den er let at opsætte og komme i gang med – selv hvis man ikke har prøvet at eje en robotplæneklipper før. 

Udover testen på Pricerunner.dk er denne robot også blevet testet og anmeldt på en række andre sider på nettet: 

 • Kåret som værende nr. 7 i testen af robotplæneklippere på Independent.co.uk
 • 4,5 ud af 5 mulige stjerner på testsiden T3.com

Derfor anbefaler vi McCullock ROB S600

 • Super god og pålidelig under de rette forhold
 • Enormt nem at programmere og sætte i gang for første gang
 • Relativ hurtig hastighed for sin prisklasse

Hvis du gerne vil have muligheden for at slippe for at slå græsset selv hele tiden, så bør du tage et kig på denne robotplæneklipper fra McCullock. Denne robot kan nemlig fås til en overkommelig pris, hvormed langt de fleste forbrugere kan være med. 

Robotten kommer med et guidekabel, hvilket hovedsageligt kun bringer fordele med sig. Dog kan robotten ikke finde vej tilbage til sin oplader uden dén, hvilket andre modeller i samme prisklasse kan. 

Et minus ved denne robotplæneklipper er desuden, at den ikke er i stand til at genkende sin garage. Dette resulterer i, at den godt kan komme til at køre relativt hårdt ind i garagen, hvilket naturligvis ikke er optimalt for hverken opladeren eller for plæneklipperen selv. Derfor kan det godt være en god ide lige at holde øje med plæneklipperen, så der ikke er noget, der går i stykker. 

McCullock ROB S600 vs. markedet 

Denne McCullock robotplæneklipper er lige noget for dig, hvis du påskønner en maskine til en fair pris. Den lever til gengæld også op til sin pris med henblik på kvalitet. Èn af de mest brugbare fordele ved denne maskine er helt sikkert, at den er nem at programmere.

Maskinen er dog blandt de billigste modeller i denne oversigt, hvilket betyder, at den selvfølgelig kan lidt mindre end nogle af de dyrere modeller. Dermed ikke sagt, at denne robotplæneklipper ikke er god, for den indeholder nemlig en række gode egenskaber, som gør den til et super godt køb i sidste ende. Dog er det ikke denne model, du skal gå efter, hvis du ønsker mange avancerede indstillinger og egenskaber i din robotplæneklipper.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Robomow Robotplæneklipper

Robomow RS615U 2020

Man tror næsten ikke helt sine egne øjne, når man ser farmand ligge på solsengen med en god bog, og så den røde robotplæneklipper, der bare arbejder sig frem, meter efter meter, og klarer hele græsplænen på næsten ingen tid. Men det er nutiden, som før bare var en sjov tanke.

Nu er det virkelighed, og du kan nu bruge al din tid til meget andet, end at slå græsplæne. Robomow er udstyret med et smart klippesystem, og med sine skarpe stålknive klipper den græsset helt perfekt.

Du kan invitere naboen til et kig, og måske en kold forfriskning, mens at Robomow klarer jobbet for dig, og du kan da vise ham, hvor smart det er med app og program, så der er styr på det hele.

Han bliver måske helt grøn af misundelse, når du nu bare kan ligge og slappe af, mens din nye maskine klarer alting selv.

Den må han bare sluge, for du har jo også tid til en sank med ham imens. Læn dig tilbage, mens græsset bliver trimmet. Klarer op til 1.600 kvadratmeter. En sand testvinder fra TÆNK.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

SE OGSÅ: Vægdrivhus

ROBOMOW MS2500 Robotplæneklipper

Robomow er et anerkendt mærke inden for robotplæneklippere. Med over 20 års erfaring inden for branchen ved firmaet, hvad der skal til for at give dig en brugervenlig og havevenlig robotplæneklipper. Det grafiske display er nemt at navigere i.

Her finder du forskellige installationsmuligheder, som alle er nemme at finde rundt i. Når du har sat ROBOMOW MS2500 i gang, kan du stole på, at den udfører dit program til punkt og prikke. Og resultatet er fantastisk.

De kraftige, velkonstruerede knive og et fjederophængt knivsystem giver din græsplæne en fremragende og maksimal klipning hver eneste gang. Selv kuperede landskaber eller en langhåret græsplæne udgør ikke noget problem. Her vil dit græs også fremstå flot og velholdt efter klipningen.

De kraftige og 50% bredere hjul sikrer ROBOMOW MS2500 en god manøvredygtighed. Og med en unik kantklipfunktion vil ROBOMOW MS2500 give din græsplæne en særlig finish ud i alle kanter. Den gør altså hele arbejdet for dig, så du ikke behøver at gå efter med en kantklipper.

ROBOMOW MS2500 kan klare en græsplæne op til 2500 m². Selvom du har en stor have, betyder det ikke en lang klipningstid. Den store klippebredde på 56 cm betyder en hurtig klipning og dermed færre klippetimer. Og selvom den er kraftig som bare pokker, har den en lav lydstyrke. Den forstyrrer ikke dig eller dine naboer, mens den arbejder for en flot og velholdt græsplæne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

LÆS OGSÅ: Overdækket terrasse

GARDENA SILENO Robotplæneklipper

GARDENA SILENO

GARDENA SILENO er en robotplæneklipper i en klasse for sig. Denne lille, effektive maskine gør plænepleje så let. Med sin moderne teknologi har den særlige fordele frem for mange andre robotplæneklippere.

Ved hjælp af de to integrerede sensorer, SensorControl og SensorCut, kan den ikke bare programmere sig selv efter græsplænens vækst, men efterlader også et perfekt græstæppe uden striber på grund af et ekstra rent snit. Det er altså en intelligent robotplæneklipper, som tænker selv og automatisk afgør, hvor ofte den skal klippe. GARDENA SILENO kan klare en plæne op til 1000 m².

Ujævnt terræn og stigninger på 35% klarer den snildt takket være dens kraftfulde baghjulstræk.

Den giver ikke bare terrænet baghjul, men også andre robotplæneklippere, fordi den er enestående i forhold til komplekse græsarealer. Blomsterbede, krukker og havens andre herligheder er ingen hindring for, at GARDENA SILENO udfører et pålideligt, jævnt og stribefrit stykke arbejde.

EasyPassagefunktionen gør det nemlig let for maskinen at klare snævre og vinklede passager. Ser du ikke GARDENA SILENO starte sin græsslåning, vil du slet ikke observere, at den arbejder. Den er så støjsvag, at den næsten lydløst slår græsset. Du opdager kun, at den har forladt ladestationen, fordi du ser den perfekte græsslåning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

16.995,00 DKK

LÆS OGSÅ: Anlæg af græsplæne

WORX LANDROID M700 Robotplæneklipper

WORX LANDROID M700

Velkommen til 1. klasse inden for robotplæneklippere. WORX LANDROID M700 er bare den ultimative robotplæneklipper, som enhver haveejer med op til 700 m² græsplæne må eje. Har du først prøvet en WORX LANDROID M700, er der ingen anden robotplæneklipper for dig.

Den har alt, hvad en robotplæneklipper skal have. Og det er ikke uden grund, at maskinen suverænt er blevet kåret til en af de allerbedste robotplæneklippere til denne pris. Her skal du slet ikke tænke på noget. Efter græsslåningen kører WORX LANDROID M700 selv tilbage til ladestationen, når den er ved at løbe tør for strøm. En integreret regnsensor stopper automatisk robotten, når det begynder at regne.

Den registrerer selv forhindringer og sørger for at undgå dem, så der ingen skade sker. Sikkerheden er i højsædet. En indbygget sensor stopper knivene med det samme, hvis maskinen vælter eller bliver løftet. Materialerne er af høj kvalitet. Den er så robust, at den ingen investeringer kræver de næste mange år. Og med sin 40 cm bredde klarer robotplæneklipperen smalle, nørklede områder uden problemer.

Den kan træffe beslutninger selv, så den slår de områder, som andre robotplæneklippere passerer henover. WORX LANDROID M700 tilpasser sig din have. Din have skal ikke tilpasse sig en WORX LANDROID M700.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

LÆS OGSÅ: Trampolin nedgravning

Grouw robotplæneklipper 1200 m2

Grouw robotplaeneklipper 1200 m2

Det særlige ved denne robotplæneklipper er at den styres gennem en app, som kan downloades til både android og iOS.

Grouw Robotplæneklipper kan slå et græsareal på op til 1200 m2. Det betyder at den kan bruges i rigtig mange haver, og så er prisen heller ikke så høj, som ved mange af de andre robotplæneklippere.

Det er tilmed meget nemt at komme i gang med at bruge den da man ikke behøver at programmere den før man skal bruge den første gang. Den kan klare stigninger op til 35% og kører helt automatisk tilbage i ladestationen, når den er færdig.

Den er udstyret med regnsensor og tyverisikring, så man ikke behøver at bekymrer sig for den, hvis man ikke er hjemme.

Der medfølger afgrænsningskabel, pløkke, skruer og kabelsamlere, så man let kan komme i gang med at bruge robotplæneklipperen lige så snart ladestationen er monteret.

Mål på robotplæneklipper: 57 x 39 x 26 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

LÆS OGSÅ: Fundament til skur

ROBOMOW RS635 Robotplæneklipper

ROBOMOW RS635 Robotplæneklipper
0 kr.

ROBOMOW RS635 er den perfekte robotplæneklipper til den store have. Op til 3600 m² er den i stand til at slå uden problemer. Den er batteridrevet, så den er en miljøvenlig maskine i forhold til den traditionelle plæneklipper med brændstof og CO2-udledning.

Det specielle ved ROBOMOW RS635 er den kulfrie motor. En kulfri motor er et godt valg, fordi det betyder en meget længere holdbarhed for robotplæneklipperen. Samtidig har en kulfri motor også de fordele, at robotten simpelthen larmer mindre, og at den generelt er mere energieffektiv.

Materialerne er af høj kvalitet, hvilket gør ROBOMOW RS635 robust til at klare alt slags terræn og hældninger helt op til 36%. Robotten er udstyret med klinger, så den også klipper kanter. Den efterlader altid et flot og sundt resultat, uanset om det er lige, skæve eller stigende opgaver, den bliver sat til. Alt i alt får du en robotplæneklipper, du kun bliver glad for.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gardena Robotplæneklipper

Kan du finde på noget der er meget sjovere og spændende end at slå græsplæne, så er du ikke helt alene.

Der er mange som dig, der hader at bruge tid på at slå græsset, og som hellere vil bruge tiden sammen med familien.

Det kan du gøre nu, ved at investere i denne pragt maskine af en robotplæneklipper. Nu skal du ikke spilde tiden med græsset, for den klarer hele arbejdet uden dig som påhæng. Du skal bare sætte den i gang, og så har den klaret jobbet i løbet af et par timer, alt efter hvor stor en plæne du har.

Gardena R70Li robotplæneklipperen er din nye græs-makker, som sørger for at din plæne bliver klippet og veltrimmet uden at du rører en finger.

Du skal bare læse manualen, programmere klipperen, og så kan du sætte den i gang. Det bliver ikke nemmere og mere simpelt.

Gardena er kendt for de bedste haveprodukter, og denne maskine vil helt sikkert heller ikke skuffe dig og dine forventninger.

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

En robotplæneklipper er en god investering

I årevis har de forskellige firmaer knoklet for at give dig som haveejer en robust og effektiv robotplæneklipper. Og det hårde arbejde har givet pote. Som aldrig før er markedet spækket med fantastiske robotplæneklippere, som hver især har gode egenskaber at tilbyde.

En selvstyrende maskine. En flot og præcis slåning af hele din græsplæne, også kanter og komplekse strukturer. Brugervenlighed. Miljøvenlighed. Energieffektivitet. Og meget, meget andet. Og efterhånden, som flere og flere robotplæneklippere brager frem på markedet, har det også en indvirkning på prisen.

Der er forskellige prisklasser, så der er noget for enhver pengepung.

Se også denne lignende artikel på vores side: Her finder du de bedste cylinderklippere

Forfatter

Skriv en kommentar