Sidst opdateret den

Når tiden nærmer sig til at slå græsset, så opstår den evige diskussion om, hvilken type græsslåmaskine man bør benytte. Det er måske ikke en diskussion du har hørt før? I korte træk hænger hele overvejelsen sammen med den måde de forskellige græsslåmaskiner slår græsset. En cylinderklipper løfter eksempelvis græsset, så det står flot, når dit græs er slået. En almindelig græsslåmaskine vil derimod slå græsset ned, så det ligger fladmast, når det er blevet kortere.

Hvis du skal have hjælp til at finde den allerbedste cylinderklipper på markedet, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har nemlig samlet en liste over de bedste cylinderklippere fra en lang række forskellige tests.

ALKO Soft Touch – bedst i test


ALKO Soft Touch – bedst i test

Set til: 507,90

Køb hos Computersalg.dk

Testresultater

I samarbejde med chefgreenkeeper Bendy Sørensen fra Odense Eventyrgolf har TV2 Fri testet en række forskellige græsslåmaskiner, og resultatet var mildest talt slående. Den lille, billige håndskubber ente med at være Bendy Sørensens førstevalg. Han forklarede dog, at det hang sammen med, at han havde under 400 kvadratmeter græs derhjemme. Han fortalte ligeledes, at det måske havde set anderledes ud, hvis han havde haft et markant større areal, der skulle klippes.

Om ALKO Soft Touch

Hvis du er ejer af en mindre have, bør du bestemt kigge nærmere på denne Soft Touch cylinderklipper fra ALKO, der har slået konkurrenterne af banen på nationalt TV, der er nemlig tale om en lille, let cylinderklipper, der er ekstremt let at manøvrere. 

ALKO Soft Touch 38 HM Comfort er en fantastisk håndskubbet cylinderklipper og særligt til prisen kan den noget helt særligt.

Cylinderklipperen er udstyret med et polstret håndtag, der giver en ret stor komfort, når man skubber den omkring, og ligeledes er den let at skubbe rundt. Den er udstyret med ret store hjul på hele 22 centimeter i diameter og en klippecylinder med fem stålknive, der tilsammen måler 12,8 centimeter.

Når man taler om manuelle græsslåmaskine håndskubbere er der dog sjældent meget at tale om, fordi det hele fungerer så ekstremt simpelt. Den er ligeledes designet så simpelt, at den kan samles uden værktøj og hele herligheden vejer under otte kilo.

Specifikationer

 • Den har en klippebredde på 38 cm
 • Den vejer 7,9 kg
 • Den kan højdeindstilles i fire trin fra 14 – 35 mm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

ALKO Gudenaa Håndskubber – bedst til prisen


ALKO Gudenaa Håndskubber – bedst til prisen

Set til: 894,00

Køb hos Frishop.dk

Hvis du leder efter en robust og ekstremt stærk cylinderklipper, der ikke høster andet end store roser fra forbrugerne, så er ALKO’s Gudenaa GU 400 håndskuber måske det helt rigtige valg for dig.

Testresultater

Modsat ALKO Soft Touch så er ALKO Gudenaa GU 400 ikke blevet fremhævet i synderligt mange forbrugertests, men det betyder ikke, at den ikke høster store roser alligevel. Hvor den måske er gået anmeldernes næser forbi, så har de danske haveejer kun rosende ord til overs for plæneklipperen, der især får ros for at være let og effektiv – af forbrugerne hos Pricerunner bliver den vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner.

Om ALKO Gudenaa GU 400

ALKO Gudenaa GU 400 ligner måske nok en helt almindelig cylinderklipper, og med den klassiske konstruktion er den heller ikke langt derfra. Den er designet med et ergonomisk håndtag og udstyret med store hjul på hele 22 centimeter i diameter.

Cylinderklipperen er designet med en knivcylinder med 5 knive, der alle er udført i hærdet stål, og som en ekstra bonus er knivene selvskærpende, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om at få dem slebet eller skiftet. Det sker kort sagt ved at de slibes gennem den løbende funktion med resten af mekanismen.

Gudenaa GU 400 vejer 13 kilo alt i alt, hvilket er lidt tungere end ALKO’s Soft Touch, men ligesom Soft Touch, kan dens klippehøjde også justeres i fire trin. Gudenaa GU 400 er kort sagt Soft Touches storebror i mere end en forstand, og den lidt mere robuste konstruktion gør, at den er perfekt til de lidt større haver.

Specifikationer

 • Den har en klippebredde på 40 cm
 • Den vejer 13 kg
 • Den kan højdeindstilles i fire trin fra 18 – 34 mm
 • Den er udstyret med selvskærpende cylinderknive.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gardena Comfort – den pladsbesparende


Gardena Comfort – den pladsbesparende

Set til: 816,00

Køb hos Frishop.dk

Hvis du leder efter en pladsbesparende cylinderklipper, så er Gardena Comfort 400 C nok det helt rigtige valg, der er nemlig tale om en cylinderklipper med et sammenklappeligt håndtag, hvilket betyder, at den let kan pakkes væk i skuret, når den ikke er i brug.

Om Gardena Comfort 400 C

Gardena Comfort er en cylinderklipper med et sammenklappeligt håndtag, hvilket betyder, at den kræver meget mindre opbevaringsplads end de fleste andre cylinderklippere. Man løsner bare et beslag og derefter kan håndtaget klappes ned, så højden halveres. Derudover er den dog som cylinderklippere er flest.

Gardena Comfort 400 C har en 40 centimeters klippebredde og du kan frit justere klippehøjden mellem 12 og 42 millimeter. Der er derfor tale om en relativt lille plæneklipper, hvilket også betyder, at den er bedst egnet til mindre plænearealer.

Specifikationer

 • Den har en klippebredde på 40 cm
 • Den vejer 9,4 kg
 • Den kan højdeindstilles i fire trin fra 12 – 42 mm
 • Den er udstyret med et sammenklappeligt håndtag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fiskars Stay Sharp Max – den præcise


Fiskars Stay Sharp Max – den præcise

Set til: 1.719,00

Køb hos Frishop.dk

Hvis du er på jagt efter luksusudgaven af håndskubbede cylinderklippere, så behøver du ikke lede længere. Med Stay Sharp Max fra Fiskars får du nemlig mulighed for at klippe græsset så tæt op af husmuren, at man ikke kan se græsstrå der rager op. Det er takket være Fiskars specielle design, hvor hjulene er monteret foran og bag cylinderklipperen i stedet fr på siderne.

Om Fiskars Stay Sharp Max

Fiskars Stay Sharp Max har en klippebredde på imponerede 61 centimeter, og den er ligeledes udstyret med et ergonomisk håndtag og store hjul, der ifølge Fiskars selv, ikke efterlader spor i græsset. Derudover skal det også nævnes, at cylinderklipperen fra Fiskars er designet med et fremadrettet udkast, hvilket betyder, at græsset kastet fremad og fordeles bedre mellem græsstrående.

Specifikationer

 • Den har en klippebredde på 61 cm
 • Den vejer 23,5 kg
 • Den kan højdeindstilles i fire trin fra 25 – 100 mm
 • Den har et fremadrettet udkast
 • Hjulene er montere foran og bag cylinderen i stedet for på siderne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det handler om både størrelsen og effektivitet

I sidste ende afhænger det af din have, hvilken cylinderklipper der egner sig bedst til dig. Hvis du har en lille have kan du nok nøjes med en mindre håndskubber, imens større haver ofte vil give dig behov for noget benzindrevet eller i det mindste en noget mere robust plæneklipper.

ALKO Gudenaa benzindreven cylinderklipper – premium valg


ALKO Gudenaa benzindreven cylinderklipper – premium valg

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Hvis du har fået øjnene op for cylinderklipperens vidunderlige evne til at rejse græsset op i stedet for at slå det ned, når du skal have trimmet højden, og er du samtidig ejer af en have der er markant større end 500 kvadratmeter? Så er der heldigvis hjælp at hente. ALKO har nemlig lavet en benzindreven udgave ag Gudenaa cylinderklipperen.

Om ALKO Gudenaa benzindreven cylinderklipper

Denne benzindrevne udgave af ALKO’s Gudenaa cylinderklipper er næsten en tro kopi af sin manuelle forgænger, men også kun næsten. Det er nemlig helt tydeligt, når man ser på den, at der er tale om en benzindreven plæneklipper.

ALKO Gudenaa L45-7, som den hedder, er den ideelle cylinderklipper, hvis du har dårlig ryg eller andre skavanker, der gør, at du ikke kan skubbe en hundrede procent manuel cylinderklipper omkring. Den er ligeledes ideel, hvis du har en lidt større grund, og derfor har brug for lidt assistance til at få plæneklipperen omkring.

Ligesom med ALKO’s manuelle Gudenaa model er der tale om en plæneklipper med en rigtig høj brugerkomfort, og med den kraftige og forstærkede cylinder, kan den klare selv de allerstørste græsplæner, og dens store gummidæk sikrer ligeledes et godt greb, når du skal manøvrere den omkring.

Specifikationer

 • Drives af benzinmotor
 • Den har en klippebredde på 45 cm
 • Den vejer 34 kg
 • Den kan højdeindstilles i fire trin fra 15 – 40 mm
 • Den kan nå helt op på 3200 omdrejninger per minut.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder

Denne gennemgang af cylinderklippere er udformet på baggrund af en række tests på det danske marked, hvilket betyder, at vi har været i stand til at sammenligne det bedste og mest anmelderroste cylinderklippere fra flere forskellige tests. Nedenfor kan du se de tests vores undersøgelse har baseret sig på.

TV2 Fri

Fri tester: Den billige håndskubber slår konkurrenterne i test

TV2 Fri testede i samarbejde med chefgreenkeeperen fra Odense Eventyrgolf fire forskellige græsslåmaskiner, hvoraf kun en var en håndskubbet cylinderklipper, og i sidste ende var det netop den håndskubbede cylinderklipper, der løb med sejren.

Bolius

Håndskubber giver flottere plæne end en motorplæneklipper

Videnscenteret Bolius har sammen med en landskabsarkitekt gennemgået fordele og ulemper ved at bruge en cylinderklipper frem for en rotorplæneklipper.

Forbrugerrådet TÆNK

Test: Plæneklippere

Forbrugerrådet TÆNK tester en lang række produkter på det danske marked, for at give de danske forbrugere den bedst mulige vejledning, når de skal købe dyre produkter. TÆNK’s løbende test og gennemgang af plæneklippere har været brugt som forelæg for denne liste.

 

Læs også vores artikel om: Her er de bedste hækkeklippere på markedet lige nu

Denne side er anmeldt af: Ida Larsen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.