Hvis du gerne vil have en bålplads i hjemmet bør du investere i et bålfad. Et bålfad er nemlig en nem og alternativ måde hvorpå du kan få et bålplads – og det uden at skulle til at lave et hul i jorden.

Et bålfad er også en sikker måde, hvorpå børnene har mulighed for at lave snobrød eller skumfiduser over gløder. Alt efter hvor store børnene er har i også større mulighed for at holde øje med dem, og sikre at alt går som det skal.

Der findes mange forskellige bålfade, og alle bålfade har hver deres fordel og ulempe. Det er derfor vigtigt at du tænker over hvilke behov du ønsker at dit kommende bålfad skal dække, samtidig med hvor børnevenligt dine bålfad skal være.

Alle de bålfade som vi præsentere her er lavet af de bedste materialer. I visse tilfælde vil der endda være tale om rustfri stål, mens andre ikke nødvendigvis er rustfri stål. Nogle bålfad fås ligeledes med ben, mens andre bliver ‘lagt’ på jorden.

Bålfade kan bruges overalt i huset. Har du overvejet at lave snobrød indendørs skal du huske beskyttelse til gulvet – typisk vil de fleste bålfade dog være tiltænkt haven, hvor en stor terrasse er et godt sted at have dem placeret.

Gardenlife Square – Moderne og innovativ

Gardenlife bålfad - Square

Findes der noget bedre, end at bruge en fridag udenfor med hele familien? Og bliver det hyggeligere, end hvis man kan bruge kvalitetstiden i egen have foran bålet? For at skrue maksimalt op for hyggen må du tage et kig på dette bålfad fra Gardenlife. Målfadet her er populært og anmelderrost hos coop.dk, hvor besøgende på hjemmesiden køber produktet hyppigt.

Designet på dette bålfad er rustikt og enkelt. Selve konstruktionen er moderne og nytænkende, og er særdeles tilfredsstillende for øjet at kigge på. Bålfadet er ikke større, end at det vil passe super godt i alverdens forskellige haver og på mange forskellige typer terrasser. Med sit look i rustfarve er der hverken meget vedligehold eller meget finesse, som skal passes undervejs. Nej, tvært imod. Med dette bålfad kan du lade det stå til, uden at skulle tænke for forældelse eller forrådnelse. Materialet er nemlig råjern, som blot kan stå og passe sig selv med sin rustfarve. Foden, som bålfadet er bygget op på, er firkantet og bredt bundet. Det tilfører en stabil og holdbar konstruktion, som giver en god holdbarhed og et stilrent fad. Størrelsen på selve fadet er 38,5x49x49 cm, og med en vægt på 3,3 kg.

Der er rig mulighed for at lave noget lækkert over bålet, foruden at betragte de fascinerende og skræmmende flammer. Hvad med at stakke lidt brænde i fadet, tænde op og grille en sprød pølse. Eller hvad med at bage et saftigt snobrød eller en sød skumfidus? Mulighederne er mange, og det er næsten kun fantasien, som sætter grænserne. Med dette bålfad fra Gardenlife vil du altså få en smagfuld tilføjelse til din have og terrasse samtidigt med, at du får et nyt samlingspunkt for hele familien, når der skal hygges lidt ekstra udendørs. Lyder det ikke næsten for godt til at være sandt?

Specifikationer:

 • Lavet i råjern, der er rustent
 • Måler 38,5 x 49 x 49 cm
 • Har en vægt på 3,3 kg.

Landmann Ball Of Fire – Levende pynt til terrassen 

Landmann Ball Of Fire bålfad

Når æstetik og hygge kan kombineres, så er det som om, at alt går op i en højere enhed, og det er tilfældet med dette bålfad, Produktet har desuden opnået en høj popularitet hos frishop.dk. Ball Of Fire. Med dette bålfad får du et smukt ildsted, som vil klæde de fleste terrasser og haver. Dette bålfad er netop unikt grundet sin runde form, som danner en smuk ramme om flammerne. Åben bålfadet op, eller lad det være lukket, alt efter hvor stort dit bål skal være. Dette produkt passer perfekt til det moderne hjem, men er altså også en super tilføjelse til alverdens andre typer hjem. Selvom dette bålfad mest af alt ligner et, der er perfekt som pynt til terrassen, så er det altså også så funktionelt, at du sagtens kan lave lækre madretter over bålet. Du kan lave hvad som helst, alt efter hvad du kan lide. Du får altså et bålfad som både er super fint og dekorativt samtidigt med, at det er super funktionelt og godt at bruge til alverdens ting og sager. Det runde fad, som er fremstillet i lakeret plade, står på fødder, og er bygget op som en kuppel af gitter. Højden på fadet er 90 cm, mens diameteren på kuplen er 77 cm. Bålfadet, som er formet som en kuppel, er super til dig, der har brug for lidt ekstra hygge på terrassen, og som samtidigt går op i stil og design. Denne model vil du helt sikkert blive glad for.

Specifikationer:

 • Måler 90 cm i højden
 • Måler 77 cm i diameter
 • Kan åbnes og lukkes efter behov
 • Smukt og unikt design, der bidrager til en smuk terrasse
 • Bruges til bål
 • Kan bruges til madlavning, som ved et almindeligt bål

Morsø Fire Pot – Høj æstetik

Morsø Fire PotHos Pejsen.com er Morsø Fire Pot det mest populære produkt i kategorien ”Bålfad”. Denne model er designet af Klaus Rath, som ikke kun har designet produkter Morsø – men også for Stelton.
Klaus Rath har arbejdet ud fra det koncept, at bålfadet skal fungere som en levende dekoration og som en hyldest til ideen og de små, simple øjeblikke i livet.

Morsø Fire Pot er fremstillet i pladejern og har en lang holdbarhed. Bålfadet er perfekt til bålhygge i haven eller på terrassen, men med en rist, kan det også forvandles til et udekøkken.
Det perfekte valg for dig, der gerne vil have en kombination af et bålfad og en dekoration.

Derfor bør du vælge dette bålfad

 • Høj æstetik
 • Fungerer som levende dekoration
 • Praktisk læskærm
 • Kan bruges til madlavning ved køb af rist
 • Lang holdbarhed

Morsø Fire Pot vs. markedet

Dette er en af de dyrere produkter, vi har medtaget i vores oversigt. Den fortjener dog stadig en plads. For på trods af den lidt høje pris, får du rigtig meget for dine penge. Du betaler så at sige for et stykke dansk design i verdensklasse.

Bon-fire bålfad m. lange ben

Bon-fire bålfad m. lange benDette bålfad er et af de bedste bålfad som vi kan byde på, særligt hvis du er på udkig efter dit første bålfad nogensinde. Når du tager dette bålfad i brug har du mulighed for at bruge det alene eller kombinere det med et sæt.

Bålfadet giver en god stemning, hvis i om aftenen ønsker at have mere lys, samtidig med at i gerne vil have lidt mere varme end ellers.

Da der følger ben med har i ligeledes mulighed for at bruge dette bålfad til madlavning. Når det ikke længere er sommer vil I kunne lave suppe eller gløgg i stedet, og drikke den udenfor til varmen fra bålfadet.

Her vil i kunne koge alt fra kartofler til at lave skumfiduser som dessert – er i villige til at prøve lidt af hvert er det kun fantasien der sætter grænsen har mulighederne. Vi garantere at i vil opleve livet udenfor på en helt ny måde.

Størrelserne på dette bålfad fås i fire forskellige størrelse, og kan derfor dække behovet hos selv den største familie.  Bålfadet er sort emalje i 68 cm, og er inkl. beslag til 3 ben på 50 cm – benene er selvfølgelig pulverlakerede.

Stort bålfad i støbejern 78,5 cm

Stort bålfad i støbejern 78,5 cmDette er et meget stort bålfad i klassisk sort støbejern. Det runde bålfad er perfekt hvis du står og mangler et bålfad til terrassen eller hvis du gerne vil have grillmad uden det store besvær, og netop madlavning er nemt i dette store bålfad.

Det gode ved dette bålfad er at den har mulighed for at stå udenfor hele året rundt. Det eneste du skal huske er at smøre det ind i olie hvert kvartal, eller hvis du gerne vil være sikker på at undgå rust, hver måned.

Når du smører dit bålfad ind i olie vil det også beholde sin flotte sorte farve. Farven på bålfadet gør at du kan bruge det til alle designs og uanset hvordan du har indrettet dit hjem.

Hvis du ikke har et behov på 78,5 cm, men i stedet gerne vil have et godt bålfad der minder meget om dette har dette bålfad en lillebror på kun 60 cm. Du skal bare huske på, at jo større et bålfad du har, desto nemmere og mere mad har du mulighed for at lave på en gang.

Bålfadet har en levetid på mange år, hvis blot du behandler det ordentligt, og du har mulighed for at få brugt mange timer foran dette bålfad.

LÆS OGSÅ: Fuglefoderbræt

Greenhand bålfad – The fire pit bowl

Greenhand bålfad - The fire pit bowlDette fad er særligt brugbart hvis du ønsker et fad, som du kan bruge til din træterrasse.

Dette bålfad er sort og er lavet i metal. Det betyder at det er utrolig holdbart og det kan sagtens stå på terrassen og være klar til hygge og varme om aftenen.

Det er perfekt til at bage snobrød eller riste skumfiduser, så det er helt sikkert et bålfad for børnefamilierne. Det er også muligt at tilkøbe en grillrist til dette bålfad, således at man kan lave andet mad over bålet.

Bålfadet står på 3 solide ben i metal og det har en diameter på 70 cm. Vægten på bålfadet er 10 kg., så det står solidt på jorden, samtidig med at det nemt kan flyttes, hvis man ønsker dette.

Eva Solo ildsted – FireGlobe

Eva Solo ildsted - FireGlobeDesign og funktion er i højsædet med dette ildsted. Det er et bålfad af det kendte mærke Eva Solo, hvilket er et mærke som altid har indtænkt netop disse to faktorer når de f.eks. har produceret køkkenting.

Eva Solo ildsted lægger op til aftenhygge på terrassen eller i haven, og den kan bruges til at skabe varme, men den er også velegnet til at lave bålsnacks, som f.eks. marshmallows.

Den er lavet i et enkelt og moderne design, hvor bålfadet er formet som en åben kuppel, der gør at man rigtig kan nyde ilden og varmen.

Bålfadet er lavet i emaljeret stål og pulverlakeret aluminium og har et håndtag øverst i kuplen, som gør det nemt at flytte rundt på det.

Mål: 66 x 64 cm.

Bålfad med firkantet granitfod

Bålfad med firkantet granitfodMed dette bålfad følger der en stor granitfod. Denne fod giver bålfadet et unikt design, og hvis du ønsker et bålfad som er mere kreativt end andre bålfade er dette lige dig. Det er et stort bålfad i sort støbejern, og du vil uden problemer kunne lave mad til 3-5 personer.

Udover madlavning er dette bålfad også særlig effektivt hvis du står og mangler en terrassevarmer. En terrassevarmer er ofte et rigtig godt samlingspunkt for ens familie og i vil kunne få en hyggelig tid foran det rette bålfad – også selvom teenagedatteren har veninder på besøg.

Målene på dette bålfad er 59x59x23 cm. (uden fod). Som vi nævnte tidligere har du mulighed for at lave mad til en lille familie, og hvis du har et større behov end det, anbefaler vi at du enten køber to af disse bålfad eller kigger dig om efter en tredje.

Bon-fire sæt med halvpande og bålfad

Bon-fire sæt med halvpande og bålfadBon-fire er et af de få producenter af kvalitets-bålfade, og med dette bålfad har de gjort det igen. Køber du dette sæt vil du få en halvpande sammen med et bålfad, og derfor alt hvad du har brug for, for at kunne lave lækker mad i weekenden eller når overskuddet er til det.

Det er nemt at transportere dette sæt frem og tilbage, hvilket betyder at i kan tage ud i skoven og grille, på stranden eller et helt tredje sted – det bestemmer i selvfølgelig selv. En ting er sikkert; Med dette bålfad er det nemt.

Halvpanden som følger med er den nye smarte BBQ pande. Der følger ligeledes monteringsbeslag med, ligesom at der også er forniklede kæder til ophæng og grillrist med i købet.

Netop halvpanden kan være nyttigt hvis i kommer for sent i gang med at tænde op for bålfadet. I vil nemlig kunne stege kødet mens der er flammer, ligesom at i også kan lave en lækker hjemmelavet pizza eller paella.

Bon-fire er det nye sort når det kommer til bålfade. TV2 lavede ligeledes et indlæg om hvordan du på bedste vis kunne lave en god bålplads rundt om et bålfad fra Bon-fire.

LÆS OGSÅ: Anlæg af græsplæne

Trip Trap – Helios Fyrfad – bålplads

Trip Trap - Helios Fyrfad - bålpladsNemt transportabelt bålfad. Med dette bålfad vil du uden problemer kunne lave hyggelig mad sammen med resten af din familie.

Bålfadet er lavet af det bedste støbejern som der findes på markedet. Da det er stål vil det med tiden komme til at ruste, og du skal derfor tage nogle forbehold, hvis du ønsker at undgå rust.

For at undgå rust kan du vælge at smøre bålfadet ind i olie, ligesom at du også kan vælge at bære den indenfor når du eller resten af familien ikke bruger den længere.

Designet er det klassiske Trip Trap, som stadig vinder ind i de danske hjem. Det gode ved Trip Trap er at de ikke udskiller sig for meget, og du kan derfor have en flot have med denne bålfad stående på terrassen, uden at bålfadet tager alt opmærksomheden.

Bålfad med rund granitfod

Elsker du granit? Så har du muligheden for at kombinere granit med det at lave mad over et bål. Med dette bålfad følger der nemlig en rund granitfod med.

Granit-foden gør dog at du ikke har mulighed for at flytte rundt på bålfadet ligeså tit som du vil kunne gøre med andre. Derimod pynter dette bålfad mere i haven, og hvis du i forvejen har statuer eller andre former for granit-pynt i haven går man aldrig galt med dette bålfad.

Det er et lille bålfad, hvilket gør at der kun vil kunne lave mad til den lille familie, medmindre du har den kørende i lang tid.

Gør hverdagen mere hyggelig med et bålfad

Hvis du gerne vil gøre din hverdag lidt mere hyggelig end ellers, anbefaler vi kraftigt at du investere i et bålfad. Når du har et bålfad kan du samle hele familien til en omgang lækker grillmad.

Køber du et stort bålfad vil der ligeledes være plads til at invitere kammerater og andre venner på besøg – og har du en datter eller søn vil de straks stige i popularitet om sommeren.

Et bålfad kan ligeledes fås i mange forskellige designs. Går du meget op i din have eller din terrasse, kan det være vigtigt at finde det helt rigtige bålfad. Køber du et bålfad i et forkert design vil du komme til at fortryde det i længden.

 

Author

Write A Comment