Sidst opdateret den

Det tidlige forår er en tid, hvor rigtig mange skal i gang med syslerne i haven. Ja faktisk lidt tidligere endda. Nu skal der gøres klar til udelivet, som snart er på trapperne. Haven, altanen og terrassen skal gøres klar, og det er et kæmpe arbejde, som måske starter ved plantebordet.

Det er her, at alle spirer og frø bliver klargjort til udplantning i kummer, bed, kasser og køkkenhave. Lige når frosten er forsvundet, og ikke virker til at komme tilbage førend det sene efterår, så et det tid til at sætte eller plante, alt det som man i løbet af sæsonen skal nyde synet af, og høste af.

Der kræver en del forberedelse, og for manges vedkommende er der lagt en decideret plan, for hvad der skal placeres hvor.

Når planen er lagt, og tegnet, så er det om at gå i gang med de allertidligste sysler, som for eksempel at sætte frø, som gerne skal spire en måned senere, for så at blive sat ud eller plantet rundt omkring i haven. Det kræver en masse tid, og et godt sted, hvor der er plads til at arbejde.

Forspiring er i øvrigt meget bedre end at sætte eller ligge frø direkte i jorden. God plads, hvor man kan have overblik og system i tingene, får man ved et plantebord, hvor man kan arbejde med jord, frø, spirer og vand.

Plantebord – Emil

Plantebord – Emil
1.299 kr.

Plantebord i Emil er fremstillet i varmgalvaniseret stål, og det er et utroligt flot designet og meget holdbart bord. Et bord, der er udført i stål, tåler en hårdhændet behandling, og kan stå ude hele året, uanset vind og vejr, hvis det skal være.

Bordet er meget robust og har i den ene side påmonteret rundstang, som kan benyttes til at hænge tilbehør på. Bordet er også forsynet med en hylde med huller, så vand og fugt ikke samler sig på hylden.

Bordet har rigtig mange anvendelsesmuligheder som for eksempel plantebord, afsætningsbord ved havebordet, anretterbord, køkkenbord til udekøkken eller som udstillingsbord til fint udendørs nips.

Bordet er i varmgalvaniseret stål, som over tid vil få en fin grå patina. Det robuste materiale kræver ingen vedligeholdelse udover almindelig rengøring med sæbevand, og det tåler at stå ude hele året. Plantebordet leveres usamlet.

Mål: H 90 x B 40 x L 110 centimeter, Vægt: 30 kilo

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Vindspil

Plantebord Stål

Plantebord Stål
1.299 kr.

Skab kreativt planteværksted i det fri med dette dejlige plantebordet, som er produceret i varmgalvaniseret stål, så familiens blomsterekspert får en holdbar arbejdsstation til hele sæsonen. Måske kan planteeksperten og grilleksperten deles om bordet, så det får flere anvendelsesmuligheder.

Det kraftige stål kræver ingen vedligeholdelse, og det robuste bord kan, på grund af galvaniseringen tåle at stå ude hele året. Vejr og vind vil med tiden farve bordets overflade til en flot rustik mat grå, som er tidsløs og meget populær.

Bordet har en hylde med perforerede huller, som gør at den ikke samler vand og fugt. Om det er plantebord, anretterbord eller udekøkken som du vil bruge det til, så får du helt sikkert et bord som du kan benytte i rigtig mange år.

Mål: BxLxH: 40x110x90 centimeter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Plante- eller anretterbord i stål

Plante- eller anretterbord i stål
0 kr.

Dette fine plante- eller anretterbord i varmgalvaniseret stål, har en størrelse der passer ind de fleste steder, både i udestuen, på altanen eller på terrassen. Det kan på grund af galvaniseringen holde til al slags vejrlig, og kan derfor stå ude hele året rundt, hvis du ønsker det.

Bordet egner sig perfekt til mange ting, for eksempel til at lave opstillinger på terrassen eller ved døren, som anretterbord på terrassen, som plantebord i haven, bord i drivhuset, eller noget helt andet. Mulighederne er mange, og det er kun dine egne ideer der sætter grænser.

Bordet har også en hylde med perforerede huller, som gør at vand og fugt ikke samler sig på den.

Mål: 45 x 75 x 80 centimeter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Havepavillon i træ

Plantebord/anretterbord

Plantebord/anretterbord
1.299 kr.

Om det er på terrassen, altanen, i drivhuset eller i udestuen, så vil det fine galvaniserede stål bord tager sig rigtigt godt ud, og det har mange anvendelsesmuligheder, både som plantebord, anretterbord, udstillingsbord med planter eller som bord i udekøkkenet.

Bordet kan holde til at stå ude hele året rundt, og er forsynet med en hylde med huller, som gør, at det ikke samler vand og fugt, som senere kan udvikle sig til rust. Galvaniseringen betyder også, at bordet med tiden vil få en mere rustik og flot tidløs farve.

Mål: 40 x 110 x 90 centimeter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Plantebord med hylder

Plantebord med hylder
449 kr.

Dette plantebord er fremstillet i letvægts aluminium, og er forsynet med tre hylder og ni plastbakker. Højden er en meter, og det er meget nemt at samle. Da det ikke vejer så meget, er det et bord som let kan flyttes rundt med, alt efter lyst og behov.

Aluminiumsplantebordet kan bruges til opbevaring af allerede plantede potter, men du kan også plante direkte i de medfølgende såbakker. Kom jord i bakkerne, og så frø. Cirka en måned efter vil frøene spire, og så er de klar til udplantning. Det er et smart koncept, som du vil få stor glæde af, hvis du er en rigtig have-nørd.

Skal du være hjemmefra i nogen dage, kan du fylde bakkerne med vand og stille dine potter heri – så er du sikret, at de får vand og ikke bliver overvandet.

Vægt: 3,7 kilo, bredde: 40 centimeter, højde 100 centimeter, længde 76 centimeter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Altankasser

Coop plantebord

Coop plantebord
599 kr.

Her er et super elegant og naturligt plantebord fra Coop. Det er et bord, som sagtens vil kunne passe ind i de fleste indretninger med sit naturlige udseende, hvor man virkelig kan se træet.

Det er lavet af FSC-certificeret akacietræ og bordpladen er af letvægtscement. Derfor er det også et bord der kan holde til at stå ude, hvor man let kan komme til at pleje planter, grøntsager og hvad man ellers kunne forestille sig at have på bordet.

Der medfølger 5 kroge, som gør det muligt at hænge haveredskaber eller handsker, så de altid er lige ved hånden, når man skal bruge det.

Bordet er ikke frostsikkert, så man skal huske at stille bordet væk, når frostvejret melder sin ankomst.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tralle bord

Tralle bord
2.995 kr.

Tralle grill/plantebord i FSC mærket trætralle i grundmalet drivtømmerfarve, er yderst anvendeligt i haven eller på terrassen, som plantebord, grillbord eller i forbindelse med dit udekøkken. Bordbenene er varmgalvaniseret stål som er powercoated skifergrå.

Det sorte look er meget populært, og træet har en meget lang levetid. Bordet har hjul på, så man let kan transportere det rundt.

FSC mærket er din garanti for at du kan købe træprodukter med god samvittighed. I FSC-skove bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

Alle ovennævnte løsninger er produceret med henblik på en kvalitet der sikrer dig borde som holder i lang tid, og kan tåle hårdhændet behandling og det skiftende danske klima. Om det er stål eller jern du vælger som dit materiale, er nok en smagssag, og hvad der lige passer ind i det miljø, som du har tiltænkt dit nye plante- eller anretterbord.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.098,00

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

Materialer

I princippet så kan man bruge et hvilket som helst bord til plantebord, og de findes også i flere forskellige versioner. Mange har hjemmelavede borde som passer til deres behov. De findes også i mange forskellige materialer, og de typiske er nok af træ, plast og jern/stål.

De borde der er på markedet i dag, og som er mest populære er lavet i træ og jern. Og kort sagt, er det også det der anbefales. Et bord skal være solidt og holdbart, og holde til mange forhold i mange år, og det gør træ og jern bedst.

En anden vigtig pointe er, at mange bruger deres bord til andet end plantebord, og har det behov, skal det naturligvis også med i overvejelserne, inden man investerer i nyt bord. Om det er et behov for to-i-en løsning nu, eller om man skuer lidt frem i tiden, for eventuelt andre anvendelsesmuligheder for bordet. Her tænkes der på løsninger som for eksempel udekøkken og grill-anretter-bord med mere.

I det følgende vil vi beskæftige os med nogle udvalgte modeller af planteborde, hvoraf nogle af dem også ville egne sig som fortrinlige anretterborde eller som decideret køkkenbord i et udekøkken arrangement.

Et plantebord skal kunne tåle lidt af hvert. Både fordi man har jord, vand og planter på det, men også fordi det jo står udenfor det meste af året og bliver udsat for det danske klima. Derfor skal man sikre sig, at vælge den helt rigtige type bord, i størrelse, form og x antal hylder, som man nu ser som nødvendigt.

Det skal passe til det individuelle behov. En ret undervurderet pointe er højden af bordet. Et plantebord skal passer til din højde, så bliver det meget sjovere at stå og arbejde ved. Sørg for at højden er helt perfekt. Hvis du ikke kan købe den helt rigtige højde, kan du altid skære af eller hæve det med kiler eller andet.

Da bordene har en lang levetid, og ikke kræver megen vedligeholdelse, så kan du i stedet bruge tiden til at nyde, og glæde dig over de flotte løsninger som du er kommet frem til med dit nye bord.

Se vores artikel om: Byg selv drivhus – få det skønnest orangeri til afslapning, grønsager og blomster derhjemme 

Denne side er anmeldt af: Josefine W. Poulsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar