Brændeovne har altid fyldt meget i danskeres bevidsthed, da vi alle sammen har hygget foran en pejs eller brændeovn med hele familien. Samtidig var det i mange år den primære måde at opvarme mange boliger på. Selv den dag i dag er der mange steder, hvor man benytter brændeovne til eneste opvarmning. Det er tilfældet i ældre sommerhuse og kolonihavehuse.

Brændeovne har også fået lidt af en genkomst, fordi det kan spare os for penge på varmeregningen, som hele tiden bliver dyrere pga. afgifter. En brændeovn er også ofte bedre for miljøet, fordi man udleder mindre Co2 ved at fælde træer, fordi man i Danmark altid planter nye træer. Derfor siger mange eksperter, at det er mere klimaneutralt og det kan være en god idé at mindske Co2 udledning. Det løser langt fra alle problemer, men hvis du kan mindske dit brug af andre varmekilder, så er det klart værd at overveje.

Det er klart, at alle brændeovne ikke er lige gode og derfor har vi lavet denne test af brændeovne, så du kan vælge den brændeovn eller pejs, som er både bedst for din bolig og for miljøet.

Målet med vores store test af brændeovne er, at du er klar til at købe den helt rigtige brændeovn, når du har læst hele testen.

Kaminexperten SKAL – Bestseller

Kaminexperten SKALSKAL er en klassisk brændeovn, der med sine enkle og kantede design passer ind i mange forskellige typer hjem, hvilket også medvirker til, at den har scoret sig en plads som Bestseller hos Frishop.dk. Den er fremstillet i stål af høj kvalitet, hvilket er et holdbart materiale, hvorfor du får en brændeovn, som du kan bruge i mange år, uden at den går af mode.

Brændeovnen kommer med et integreret rum til opbevaring af brændestykker, og så er den opbygget i ét lag, hvilket lader den udsende og frigive koncentreret strålevarme. Dermed opvarmer den særligt området tæt på brændeovnen, men varme spreder sig selvfølgelig også til resten af rummet.

Lågen har en glasfront, der giver et flot indkig til flammerne, hvorfor den altså også ser fin ud og spreder stemning omkring sig, hvorfor det kan blive et samlingssted en kold vinterdag.

Brændeovnens røgafgang i toppen har en omkreds på 155 mm, og skal kobles til en skorsten, der er godkendt til 350 grader celsius.

Kaminexperten SKAL vs. Markedet

Brændeovnen er skabt med tanke på forbrugeren, hvilket særligt ses ved rengøring og vedligeholdelse af brændeovnen. Asken tømmes nemt ud, da brændeovnen har en askebakke, der kan tage ud og tømmes efter behov. Dog er dette ikke den eneste fordel for dig som forbruger; du kan nemlig også udskifte brændkammerets dele, hvis de går hen og bliver slidte, hvorfor holdbarheden på SKAL altså er længere end på brændeovne, hvor dette ikke er en mulighed.

Derfor bør du vælge denne brændeovn

 • Grundet isolerede plader opnås en renere forbrænding og træets udnyttes bedre.
 • Ved nominel varmeydelse på 7 kW har brændeovnen en virkningsgrad på 75%
 • Forbruger kun ca. 2,4 kg træ på en time

Generelt om Kaminexperten SKAL

 • Benytter træ som brændsel
 • Sikkerhedsafstand bag: 20 cm
 • Sikkerhedsafstand til siden: 25 cm
 • Godkendelser: EN13240

Brændeovn Patty Langå

Brændeovn Patty Langå

Langå er en kendt italiensk producent af brændeovne og træpilleovne. Det har mange års erfaring på markedet og de har da også med Patty Langå skabt en brændeovn, som er god for miljøet, samtidig med at den giver effektiv varme. 

Den har energimærket C med en ydelse på 7 kW. Den kommer i flot sort og den ser præcis ud, som du gerne vil have en brændeovn skal se ud. Den er relativ let at gøre rent, da den har en smart skuffe, hvor alt aksen ryger ned. På den måde kan du fjerne næsten alt asken både nemt og hurtigt. Du undgår meget af det svineri, som du ville få med gammeldags pejse. 

Det er lykkedes for dem at skabe en god effektiv brændeovn, som har en virkningsgrad på 86%. Det er næsten ligeså effektiv som mange af de nye moderne træpilleovne. Den store fordel ved en brændeovn er, at du selv kan bruge dit eget brænde, så mange ender med at spare mange penge, når de supplerer deres varmeregning med en brændeovn. Den opvarmer hele 133 m2, så den er oplagt at have til en almindelig bolig, sommerhus eller kolonihavehus.

Der følger ikke et røgrør med, når du køber den. Du bruger et røgrør, så brændeovnen kan blive tilkoblet til skorstenen. Det er noget, som du vil skulle gøre, uanset hvilken brændeovn du ender med at investere i.

Når det kommer til test af brændeovne, så vi altid imponeret over modeller fra Langå og du går aldrig galt i byen med en brændeovn fra dem. Den er en smule højere, end nogle af de andre modeller, som vi kommer til. Men det er ikke noget, som har den store betydning for dit hjem.

Generelt om Patty Langå

 • Mål: B 49,2 x H 111,1 x D 42,8 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 133 m2.
 • Den har virkningsgrad på 86%
 • Ydeevne på 7 kW
 • Der kan være 13 kg brænde i den

TermaTech brændeovn model TT20

TermaTech brændeovn model TT20

Hvis du er mere til det klassiske look, når det kommer til en brændeovn, så er TermaTech brændeovn model TT20, måske det helt rigtige for dig. Den kommer i farven grå/ sort og der er tale om en flot maskulin brændeovn, da den ligner de gamle brændeovne. Den står på ben, så den bliver hævet lidt op i luften og dermed varmer mere direkte ud i rummet. Det gør den også optimal at sidde foran og hygge sammen.

Den har en noget lavere virkningsgrad end modellen fra Langå med kun 83,5%. Det ændrer ikke på, at den stadigvæk er relativ god for miljøet og den har derfor også i energiklasse C. Den har også en noget lavere ydeevne med sine 5 kW. 

Det betyder ikke, at den er et dårligt valg, når det kommer til at vælge brændeovn, for i det store perspektiv er der ikke nødvendigvis den helt store forskel, så mange vælger den, fordi de bedre kan lide designet.

Den kan opvarme mellem opvarme mellem 30 – 120 m2. I sidste ende kommer det an på, hvor godt isoleret I har i hjemmet. Så den kan være bedre til et ældre kolonihavehus, bolig eller sommerhus. Men den kan også være utrolig anvendelig, hvis du kun skal bruge den til din stue eller et par rum. Ofte med brændeovne i hjemmet der er de et supplement til andre varmekilder og her er den stadigvæk god at vælge.

Den har desuden en række certifikater som EN13240, SINTEF, HETAS og DERFRA. Det betyder bl.a., at du kan være sikker på, at den håndterer røg korrekt. Du skal dog ikke være bekymret med nogle af de andre modeller, da vi kun har taget de bedste med i denne test af brændeovne, for det er klart, at en brændeovn altid skal leve op til en række krav, da vi har dem indenfor. Vi synes, den er et rigtig godt bud på en god brændeovn, som du kan have stående i din stue.

Generelt om TermaTech brændeovn model TT20

 • Mål: B 47,8 x H 95,4 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,5%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Den har rudeskyl

TermaTech TT20Bazic brændeovn

TermaTech TT20Bazic brændeovn

Denne brændeovn er også fra TermaTech, som altid laver nogle gode kvalitetsovne. Der er tale om endnu en flot brændeovn i klassisk design. Fordi den er hævet over jorden, er der plads til, at du kan opbevare brænde under ovnen. Så du kan altid lige kaste et ekstra stykke brænde på, når du har brug for det.

Den har en virkningsgrad på 83,5% og en ydeevne på 5 kW. Dette gør bl.a., at den er mest velegnet til at bruge i stuen eller i et mindre sommerhus, da den dækker et areal på 30 – 120 m2. Den store forskel fra 30 til 120 m2 skyldes, at det kommer helt an på, hvor god isolering du har mellem rummene, da den ikke er så kraftig. Selvom den har en lavere virkningsgrad end modellen fra Langå, så har den stadigvæk i energiklassen C. Den er derfor et godt valg, hvis du vil supplere varmen i dit hjem med en brændeovn og dermed være bedre for miljøet og få en lavere varmeregning.

Den kommer også med rudeskyl. Det er en funktion, hvor opvarmet luft føres ned over glasset og på den måde bliver det langt lettere for dit at gøre din brændeovn rent, da der er mindre sod på glasset. 

Den har også en række certifikater tilknyttet, så du kan være helt sikker på, at der er tænkt sikkerhed ind i den. Der kommer ingen røg ud i din stue. Denne brændeovn er et godt valg, hvis du gerne vil have en solid brændeovn til en mindre bolig eller til et enkelt rum. Desuden kan du ofte få den for 1.000 kr. billigere end mange modeller fra Langå, så det er værd at overveje, når du vælger din brændeovn.

Generelt om TermaTech TT20Bazic brændeovn

 • Mål: B 53,1 x H 95,6 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,5%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Den har rudeskyl

TermaTech TT20 brændeovn

TermaTech TT20 brændeovn

Endnu en flot brændeovn fra TermaTech, som kommer i et flot stilrent design i sort. Den passer ind i alle danske hjem og den er perfekt til at varme et par rum op, eller hvis du et mindre sommerhus eller kolonihavehus. Den kan varme mellem 30-120 m2 op, så det er ikke den bedste brændeovn, hvis du vil bruge den til at varme et helt hus op. For de fleste er det ikke noget problem, da vi primært bruger den i det rum, hvor hele familien er samlet.

Den har en virkningsgrad på 83,5%, som placerer den solidt i energiklassen C. Så den er et godt valg, hvis du vil have en moderne og flot brændeovn. Der er ikke tale om en stor brændeovn, men den vil være mere end passende for de fleste hjem.

Selve designet gør, at du kan placere brænde under brændeovnen og på den måde kan du være sikker på, at du altid har noget ekstra at varme dig på. Den har en stor glaslåge, så du kan sidde og kigge på flammerne. Her er det rart, at den kommer med rudeskyl, så du let kan gøre den rent. Herudover samles det mest aske i en askeskuffe. På den måde kan du gøre brændeovnen rent uden at risikere, at der kommer røg ud i hele rummet.

Vi tror, at mange i denne brændeovn test vil blive glade for TermaTech TT20, fordi den kommer i et flot design, som passer godt ind, hvis du i forvejen har en minimalistisk stil. Den kommer også med en række certifikater, så du kan være sikker på, at den virker helt som den skal efter gældende EU-regler.

Den er lidt højere, end de andre modeller fra TermaTech, som vi allerede har gennemgået.

Generelt om TermaTech TT20 brændeovn

 • Mål: B 47,8 x H 104,5 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,5%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Den har rudeskyl

Termatech TT20S brændeovn

Termatech TT20S brændeovn

Det er samme model som Termatech TT20, men det der adskiller Termatech TT20S er, at det er en flot brændeovn med fedtsten. Forskellen på en almindelig brændeovn og så en brændeovn med fedtsten er, at der ikke er to ovne, som ligner hinanden. Hvis du er på udkig efter noget unikt, så er det det helt rigtige valg for dig.

Forenden er fortsat i sort, men siderne er i naturmaterialet fedtsten. Det gør den også til en del dyrere, end mange af de andre brændeovne, men dit hjem vil også skille sig ud med en brændeovn med fedtsten.

Herudover kan den helt det samme som med Termatech TT20, som er ca. 2.000 kr. billigere. Dvs. at den er i energiklassen C, så den er god for miljøet, da du kan spare lidt penge på dit elforbrug og i stedet bruge brænde, som anses for at være klimaneutralt. 

Den varmer mellem 30 – 120 m2 op, så det anbefales også, at du vælger den, hvis du skal bruge en god brændeovn til din stue. Eller hvis du skal have en til dit sommerhus eller kolonihavehus. Fordi der er tale om en brændeovn med fedtsten, bør du have den et sted, hvor andre kan se den og hvor den er i samspil med dine møbler. For så flot er denne model, at det er en, man har lyst til at vise frem.

Du kan få den enten med sort eller grå låge. Den har en virkningsgrad på 83,4%. Den har også nogle lidt andre model end TermaTech TT20, men der er tale om næsten det samme. Det er materialet natursten, som gør hele forskellen, så det er det, som du skal afgøre, om du gerne vil have. Det vil helt sikkert give din stue mere sjæl.

Generelt om TermaTech TT20S brændeovn med natursten

 • Mål: B 47 x H 100,75 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Den har rudeskyl

TermaTech TT20SA brændeovn med sandsten

TermaTech TT20SA brændeovn med sandsten

Denne model er også en del af TermaTech TT20 serien. Den helt store forskel på denne og de andre modeller er, at det er en brændeovn med sandsten. Det gør den end smule dyrere end natursten, men generelt set ligger de i samme prisleje. Forsiden er fortsat i sort, da det er siderne, som er lavet i natursten. 

Den er ligesom de andre modeller også i energiklassen C. Den er endt der, fordi det er bedre for miljøet at brænde træ i forhold til andre energikilder, da træ er klimaneutralt, da man planter nye træer. Den har en virkningsgrad på 83,4% med en ydeevne på 5 kW. 

Som de andre modeller er den let at gøre rent, da der er en smart askeskuffe, hvor det mest af din aske ender. På den måde kan du let tømme den, uden at du risikerer at svine andre steder. Under den har du mulighed for at lægge brænde, så du altid har noget lige ved hånden.

Den er oplagt at have stående i dit hjem, fordi de flotte sandsten er værd at vise frem. Den dækker samtidig kun et areal på mellem 30-120 m2, så mange bruger den til at varme stuen op, hvor hele familien er samlet. Den har en række certifikater, så du kan være sikker på, at du får en brændeovn af høj kvalitet.

Du får også 5 års garanti, så du ikke skal være bange for, at der sker noget med dine sandsten elelr selve brændeovnen, for du betaler trods alt flere penge for den. Til gengæld er den også i et flot design med sandsten i siderne.

Hvis du allerede har kigget på nogle af de andre TermaTech TT20 modeller, så vil jeg anbefale, at du også ser nærmere på denne. For der er noget helt unikt ved en brændeovn i sandsten.

Generelt om TermaTech TT20SA brændeovn med sandsten

 • Mål: B 47 x H 100,75 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW

TermaTech TT20R brændeovn

TermaTech TT20R brændeovn

TermaTech TT20R brændeovn kommer i et tidsløst design og fås i sort. Pga. materialet kan du få den til ca. 2.000 kr. billigere end modellerne med sandsten og en brændeovn med natursten. Du får stadigvæk de samme funktioner, da den er en del af deres TT20 serie. 

Den kommer i energiklassen C, så der er tale om en god brændeovn, som passer relativt godt på miljøet. Det betyder bl.a., at den er mere effektiv end mange tidligere brændeovne, da den har en virkningsgrad på hele 83,4% med en ydeevne på 5 kW. Det betyder også, at den måske ikke er det bedste valg, hvis du vil have en brændeovn, som opvarmer hele dit hus. Man skal regne med, at den opvarmer mellem 30 til 120 m2. Det gør den stadigvæk optimal til de fleste hjem, da man gerne vil have en brændeovn, som opvarmer ens stue. Eller et andet rum hvor hele familien ofte samles.

Fordi den er god for miljøet, kommer den også med en række certifikater, som er din garanti for, at alt er, som det skal være. Mange af disse certifikater siger næppe almindelige personer noget, men det er nogle, du kan slå op, hvis du gerne vil vide, hvad de omhandler. Den er blevet CE godkendt, 15A godkendt, DIN+ godkendt, SINTEF godkendt, HETAS godkendt og DEFRA godkendt. Nogle af disse certifikater har bl.a. at gøre med, at der ikke kommer røg ud i jeres hjem, så der er ingen fare ved at have denne brændeovn stående indenfor.

I vores test af brændeovne er den manges favorit, fordi de gerne vil have en brændeovn med et klassisk look. Den ligner en af de ovne, som du er vokset op med, men den har stadigvæk alt den nyeste teknologi bag sig. Den er let at gøre rent, bl.a. fordi den har rudeskyl, som fjerner sod fra glasset.

Under brændeovnen er der plads til, at du kan lægge brænde. Det betyder også, at selve glasset er loftet lidt fra jorden, da man aldrig må have en brændeovn direkte på gulvet og det får også varmen bedre ud i rummet.

Generelt om TermaTech TT20R brændeovn

 • Mål: B 53,1 x H 105,9 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW

TermaTech TT20RS – En brændeovn med fedtsten

TermaTech TT20RS – En brændeovn med fedtsten

TermaTech TT20RS er også en del af modellerne TT20 fra TermaTech, hvor der er tænkt funktionalitet, miljø og udseende ind. Forskellen på denne og de andre modeller er, at det er en brændeovn med fedtsten. Forsiden ligner de andre brændeovne, men siderne er lavet af fedtsten.

Det gør den til en utrolig flot brændeovn, som passer ind i de fleste moderne skandinaviske hjem. Mange vælger den, fordi en brændeovn med fedtsten giver hele stuen end sjæl. Det er ikke alle, som godt kan lide det mere almindelige klassiske stållook og her er den et godt alternativ. En brændeovn med fedtsten koster ca. 2.000 kr. mere end de andre modeller.

Den har stadigvæk alt den funktionalitet, som de andre modeller har. Med en virkningsgrad på 83,4% og ydeevne på 5 kW, er den i energiklassen C. Så den er god for miljøet, fordi træ er tættere på at være klimaneutralt, da man har mulighed for at plante nye træer. Den da den ikke har den største ydeevne, betyder det også, at den er mest anvendelig til ældre huse uden meget isolering mellem rummene, eller hvis du benytter den til at varme få rum op. 

Den kan opvarme mellem 30-120 m2 og det er grunden til, at den er et oplagt valg til stuen. Især fordi en brændeovn i fedtsten ser pænt ud i din stue. Så det er almindeligt, at man giver den en central placering i ens hjem.

Den er let at gøre rent, fordi den kommer med en smart askeskuffe, som du også får låg til. Det hjælper med, at der ikke kommer aske alle vegne, når du først gør rent. Modsat nogle af de andre modeller, så er der ikke mulighed for opbevaring af brænde under den.

Du skal vælge at betale de ekstra penge, hvis du gerne vil have en flot brændeovn med fedtsten, for det giver helt sikkert lidt ekstra til det rum, hvor den står i. Det er som at have et ekstra moderne møbel, så hvis du har pengene til det, kan vi varmt anbefale det.

Generelt om TermaTech TT20RS brændeovn

 • Mål: B 53,1 x H 107,5 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW

TermaTech TT21R brændeovn

TermaTech TT21R brændeovn

TermaTech TT21R brændeovn har mange af de samme funktioner, som modeller TT20 fra TermaTech. Men der er tale om et andet design, da du med denne model får en brændeovn, som er elipseformet. Det gør brændeovnen til mere blød, så hvis du synes, at mange af de andre modeller er for skarpe i kanterne, så er TermaTech TT21R brændeovn et godt alternativ.

Selve funktionerne adskiller den sig ikke væsentligt, fordi modeller med TT er skabt bag samme princip. Du får altid en god kvalitet og derfor er der også en række certifikater som TermaTech TT21R brændeovn har fået. Den er CE/EN 13240 godkendt, SINTEF godkendt, HETAS godkendt og DEFRA godkendt. Det sidste er et certifikat, som garanterer, at den ikke skaber noget som helst røg i det rum, hvor den står.

Den kommer i energiklassen C, som skyldes, at den har en ydeevne på 5 kW med en virkningsgrad på 83,5%, hvilket er standard for disse modeller. Denne ydeevne gør, at den kan bruges til sommerhuse, boliger og kolonihavehuse. Den dækker typisk mellem 30 til 120 m2, så vi vil anbefale dig, at du køber denne brændeovn, hvis du allerede ved, at du kun skal bruge den til en del af dit hus. Det kan f.eks. være til din stue. 

Under selve brændeovnen er der plads til, at du kan have brænde. Det ser flot ud, da det er en del af designet og så behøver du heller ikke at have et separat sted til alt dit brænde. Den er let at gøre rent, da den har en askeskuffe med låg, så du er sikker på, at der ikke kommer akse andre steder hen end i skraldespanden. Herudover har den også rudeskyl, så det er lettere for dig at holde selve glasset rent. Vi anbefaler altid, at du finder en brændeovn med rudeskyl, for det er besværligt at fjerne sod fra glas. Det er ikke, fordi den altid kan fjerne alt sod, men den gør generelt et godt job, så din rengøring bliver minimal.

Generelt om TermaTech TT21R brændeovn

 • Mål: B 51,9 x H 107,3 x D 41,2 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Kommer med rudeskyl

TermaTech TT21RL brændeovn

TermaTech TT21RL brændeovn

TermaTech TT21RL brændeovn er en del af modellerne TT fra TermaTech. Det betyder, at de altid har design og funktionalitet i tankerne. Denne model har mere runde kanter, hvor TT20 modeller har mere firkantet hjørne. Denne model er en del mindre, end mange af de andre, da den bl.a. ikke har et sted til brænde under den. Den har selve glasset og så har den en askeskuffe, som gør det let at gøre den rent.

Herudover får du også rudeskyl, som altid er den af modellerne fra TermaTech og det er en funktion, som du kommer til at hjælpe. Det gør simpelthen, at du undgår sod på glasset, eller i hvert fald minimerer det kraftigt. På den måde bliver det langt lettere for dig at holde denne brændeovn ren.

Som de andre modeller er den i energiklassen C, som betyder, at den er god for miljøet. Det er den bl.a., fordi den har en ydeevne på 5 kW og virkningsgrad på 83,4%, som er godt for brændeovne. Det er ikke ligeså højt, som hvis du brugte træpiller, men til gengæld er brænde også billigere for dig.

Den kan opvarme et område på 30 til 120 m2, som betyder, at hvis du har et hjem, uden alt for meget isolation mellem rummene, så kan du sagtens bruge den til at varme det hele op. Derfor er den mere end anvendelig i et kolonihavehus eller ældre sommerhus. Til hjem benytter de fleste den alligevel til stuen, hvor man så kan mindske sin varmeregning markant. Her er den rigtig god og det er en brændeovn, som man har lyst til at samle hele familien foran.

Den kommer med 5 års garanti, som de kan tilbyde, fordi alle modellerne fra TermaTech altid bliver tjekket helt i gennem, hvilket er grunden til, at de er godkendt med en række certifikater.

Generelt om TermaTech TT21RL brændeovn

 • Mål: B 51,9 x H 98,3 x D 41,2 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Kommer med rudeskyl

TermaTech TT21RS brændeovn med fedtsten

TermaTech TT21RS brændeovn med fedtsten

Denne model er virkelig flot at have stående i sin stue eller et rum, hvor alle ser. Det er en brændeovn med fedtsten. Som vi allerede har gennemgået, kan du enten få en brændeovn med fedtsten i modellen TT20 eller TT21. Den helt store forskel på disse to modeller er, om der er runde eller kantet hjørner. I denne model er der runde hjørner og det ser virkelig flot ud sammen med fedtsten.

Herudover er funktionaliteten meget det samme, da alle modeller TT er lavet ud fra det samme princip. Netop en høj kvalitet, god virkningskraft og god ydeevne. Det er også grunden til, at den er i energiklassen C.

Ydeevnen er 5kW og den har en virkningskraft på 83,5%. Den dækker et område på 30 – 120 m2 alt efter forholdene på din bolig. For de fleste er det mere end rigeligt, da en brændeovn med fedtsten primært skal stå i din stue, hvor familien og dine gæster ofte befinder sig. Her er min. på 30 m2 mere end fint. Du kan også godt have den stående i et sommerhus, men mange vælger den til hjemmet, fordi den koster ca. 2.000 kr. mere end de andre modeller. Når man betaler ekstra, skyldes det, at fedtsten er dyrere.

Især denne model hvor du får de flotte afrundede fedtsten, som man kan se, at der er brugt lang tid på. Under den kan du placere alt dit brænde.

Som de andre modeller er den utrolig let at holde ren, da der er en askeskuffe med låg til. Det gør, at du ikke skal være bekymret for at få aske i hele din stue, når du gør den rent. Samtidig er der også rudeskyl til denne model. På den måde slipper du for at skulle skrubbe glasset, da rudeskyl allerede tager det værste.

Denne model er det helt rigtige valg til dig, hvis du er på udkig efter en brændeovn med fedtsten med runde former. Hvis du anser de andre modeller for en smule maskuline, så er denne her model det helt rigtige valg til dig.

Generelt om TermaTech TT21RS brændeovn med fedtsten

 • Mål: B 53,1 x H 100,75 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Kommer med rudeskyl

TermaTech TT21RH brændeovn

TermaTech TT21RH brændeovn

Denne model fra TermaTech er en del af TT21 serien. Den kommer i et flot stilrent sort med afrundede sider. Her har du ingen mulighed for at gemme brænde under den. Nogle foretrækker denne model fordi den bliver mere end helhed med låge hele vejen til gulvet.

Som de andre modeller har den fået energiklasse C, som bl.a. kommer af, at den har en virkningsgrad på 83,4% og ydeevne på 5kW. Der er tale om en god solid brændeovn, som især er god, når du vil have en brændeovn til at varme en stue eller et par rum op. Det skyldes, at den dækker 30-120 m2, så den er næppe det bedste valg til at varme et helt hus op med gode isolerede rum, men det er heller ikke det, som man normalt ville bruge en brændeovn til.

Den er let at holde ren, da den ligesom de andre modeller har rudeskyl, som fjerner sod fra glasset. Herudover har den også en askeskuffe med låg, så du aldrig får aske alle steder, når du gør rent.

Der er tale om en højere model end de andre fra TermaTech og den er flot at vælge til stuen.

Generelt om TermaTech TT21RH brændeovn med fedtsten

 • Mål: B 51,9 x H 116 x D 41,2 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Kommer med rudeskyl

TermaTech TT21RLS brændeovn med fedtsten

TermaTech TT21RLS brændeovn med fedtsten

Den sidste brændovn er også fra TermaTech. Der er tale om en flot brændeovn med fedtsten. Du skal vælge denne model, hvis du vil have en brændeovn med fedtsten med bløde sider.

Herudover kan den det samme, som de andre modeller fra TermaTech, da den er en del af samme serie. Den er let at gøre rent og den er i energiklassen C. 

Du får fem års garanti på den, som de kan tilbyde, fordi den har en række certifikat-godkendelser. Forsiden er i sort stål og siderne er afrundet med fedtsten. Det er den perfekte model til mange danske hjem og den koster ca. 2.000 kr. mere end modellerne med ren stål. 

Generelt om TermaTech TT21RH brændeovn med fedtsten

 • Mål: B 53,1 x H 98,5 x D 41,9 cm
 • Energimærke C.
 • Opvarmer 30-120 m2.
 • Den har virkningsgrad på 83,4%
 • Ydeevne på 5 kW
 • Kommer med rudeskyl

Hvad skal du vælge ud fra denne test af brændeovne?

Med hensyn til brændeovne så har vi i løbet af denne anmeldelse skrevet om, hvorfor du kunne vælge en bestemt brændeovn. Der er ikke en overordnet testvinder, fordi det er individuelt, hvad du gerne vil have ud af en brændeovn. Især fordi alle modeller som vi har skrevet om er i energiklassen C, så de anses alle sammen for at være gode for miljøet. 

Hvis du vil have den, som er bedst for miljøet, så skal du vælge brændeovnen Patty Langå. Den ligger også i den fornuftige ende, når det kommer til pris, da den er i samme prisleje, som modeller i sort fra TermaTech. Fordelen ved Langå er, at de har lavet en brændeovn, som kommer tæt på det, som du ser for pilleovne. Dens virkningsgrad er på 86%. Dog er det ikke langt fra TermaTech modellerne, som er på mellem 84-85%.

Det kommer også an på din boligsituation og hvor du skal benytte brændeovnen henne. I vores test af brændeovne er modellen fra Langå den bedste, hvis vi kigger på en model, som kan holde hele huset varmet op. Ofte vil man dog ikke bruge en brændeovn til dette formål og du kan også godt benytte TermaTech her, så længe der er tale om et hus, som ikke er isoleret så godt mellem rummene. 

TermaTech modellerme har den fordel, at de er lette at gøre rent, fordi de bl.a. har rudeskyl. Rudeskyl er en sekundær luft, som er en forvarmet luft, som skydes op mod glasset. Dette gør, at sod ikke ligeså let sidder fast og det gør det langt lettere at gøre rent. Herudover har TermaTech også en primærluft og tertiærluft. Primærluft sker i bunden af brændkammeret. Hvis der ikke er luft, så ville der heller ikke være noget ild, så det er helt almindeligt opbygning, når man laver en brændeovn. Tertiærluft er ifølge TermaTechs hjemmeside en blandingsluft, som skydes ind forskellige steder i ovnen. Når du har deres ovn, er det vigtigste at vide, at sekundærluft er det, som også kaldes for rudeskyl og det sørger for, at dit glas ikke bliver fyldt med sod, som ofte skete med brændeovne i gamle dage.

Derfor er TermaTech modellerne gode at vælge, hvis du vil have en brændeovn, som er let at holde ren. De har også den fordel, at de fås med med natursten, sandsten eller en brændeovn med fedtsten. Hvis du vil have en brændeovn med et andet design end alle andre, så er de klart dit bedste bud.

For mange er design noget af det vigtigste, hvis du skal have en brændeovn i natursten, sandsten eller brændeovn med fedtsten, så skal du typisk betale omkring 2.000 kr. mere. De fleste brændeovne ligger på mellem 8.000-12.000 kr.

Se vores artikel om: Den bedste hjemmestoevsugertest

Læs også vores artikel om: Luft til vand varmepumpe test

Læs også vores artikel om: Test af bedste traepiller

Author

Write A Comment