Nu, hvor vintermånederne nærmer sig, så er det nærliggende gerne at ville have en dejlig varmende brændeovn eller pejs sat op i hjemmet. Og, er du allerede der i processen, hvor skorstenen er muret og brændeovnen valgt, så mangler du jo egentlig kun lidt af det sidste udstyr – herunder, en røgsuger. 

Hvorfor anskaffe sig en røgsuger?

En røgsuger er et nøgleelement i enhver brændeovns- eller pejseejers set up. En røgsuger er nemlig et apparat, der kører på en elmotor, og som benyttes i skorstenen, for at lede lugt og røg væk fra ens brændeovn eller pejs. En røgsuger fungerer derfor som en ventilator for brændeovnen eller pejsen, og sørger for, at der er et konstant optimalt træk i skorstenen. Dette medfører både hurtigere optænding, lettere genfyring og at forbrændingen af brændet optimeres. En røgsuger kan også forbedre indeklimaet i hjem med brændeovn eller pejs, og kan derfor anses som et helt essentielt stykke elektronik, som enhver brændeovns- eller pejseejer skal have installeret. 

Det helt essentielle til en god brændeovns- eller pejseoplevelse er en god luftgennemstrømning samt cirkulation, og dette er forhold som en røgsuger kan kreere. 

Nu da du kender vigtigheden, samt fordelene ved at få installeret en røgsuger, så er det tid til at få mere viden om nogle af de røgsugere, som er på markedet. 

Derfor har vi lavet en sammenligning af fire røgsugere, så du kan vælge den røgsuger, som passer bedst til dine behov. 

Sådan udvælger vi produkterne:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger i sidste ende på redaktionens professionelle, subjektive vurdering.

Vi vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fra fx Trustpilot og Google
 • 2
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data omkring hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af produktet

Alt dette måler vi op mod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov og ønsker.

Draftbooster

Er du den miljøbevidste forbruger, der leder efter en måde at gøre din brændeovn eller pejs en tand mere klimavenlig? Så kan Draftbooster røgsugeren hjælpe dig godt på vej. 

Draftbooster røgsuger medvirker nemlig til at kreere en bedre luftgennemstrømning og bedre træk i din skorsten, hvilket bl.a. medfører fordele som; lettere optænding samt en mere miljørigtig forbrænding af brændet. Derudover vil en Draftbooster røgsuger også give dig fordele i form af at modvirke tilsodet glas, give en bedre forbrænding og dermed udnyttelse af dit brænde – dette er især en fordel, der også kan spare dig penge!

Draftbooster røgsuger hjælper derfor dig som brændeovns- eller pejseejer til at opnå en mere miljørigtig samt effektiv forbrænding. Derudover så har Draftbooster røgsuger også et lavt strømforbrug, og faktisk medfølger der også en fjernbetjening, der gør det muligt for dig at starte og stoppe røgsugeren, alt efter behov – på denne måde sparer du på elregningen. Draftbooster tager sig også godt ud, med en plade produceret i rustfrit stål.

Synes du, at en Draftbooster røgsuger lyder som en nem og enkel løsning, så har du helt ret. Draftbooster røgsuger er nemlig også verdens første røgsuger med ’plug-and-play’, der giver en nem og hurtig montering. Desuden er Draftbooster røgsuger godkendt til selv at måtte montere og igen kan du spare penge på installationen. 

Draftbooster røgsuger passer på en muret skorsten samt stålskorstene, som har en indvendig diameter på maks. 220mm. Røgsugeren kan tåle en røgtemperatur på maks. 250oC og passer til lukkede brændeovne, der har en kapacitet på op til 8 kW. 

Når du bestiller din Draftbooster røgsuger får du derudover også en 230 V kabel på 5 meter med i købet. 

Se vores artikel om: Test af brændeovne

Exodraft Røgsuger med vertikalt afkast

En meget brugervenlig røgsuger fra Exodraft.  

Udført i støbt aluminium og produceret i en god kvalitet, der sikrer en høj driftssikkerhed, er du sikker på en pålidelig røgsuger, hvis du køber en Exodraft røgsuger med vertikalt afkast. 

Det vertikale afkast gør, at den røg som røgsugeren hjælper af vejen, ryger ud i toppen af røgsugeren. Du skal derfor ikke bekymre dig om en oset stue eller en tilsodet rude i din brændeovn, da Exodraft røgsuger med vertikalt afkast sørger for, at røgen let og simpelt fjernes væk fra skorstenen. 

Exodraft røgsuger er derudover oplukkelig og dermed meget brugervenlig. Du kan tilgå den let og simpelt, hvilket giver dig som bruger mulighed for en enkel og let service af røgsugeren, skulle dette blive nødvendigt. 

Om du bruger olie, gas eller fastbrændsel, så kan Exodraft røgsuger klare det hele. Røgsugeren har nemlig en aksialvinge, der både egner sig til røggas fra olie, gas og fastbrændsel. Røgsugeren kan derudover klare en røggastemperatur på op til 250oC. 

Er du interesseret i en Exodraft røgsuger, så find bedste pris med 2 års fabriksgaranti på tabellen herunder:

Exodraft Røgsuger med horisontalt afkast

I samme serie som Exodraft røgsuger med vertikalt afkast, findes også Exodraft røgsuger med horisontalt afkast. 

Exodraft røgsuger med horisontalt afkast er også udført i støbt aluminium, oplukkelig, tilpasset med en aksialvinge til røggas fra olie, gas eller fastbrændsel, og kan også klare en røggastemperatur på maks. 250oC. 

Exodraft røgsuger med horisontalt afkast kaster derimod røgen ud af siden, når den hjælper med gennemstrømning, cirkulation og rensning af luften i skorstenen. Du skal derfor ikke frygte hverken sod, røg i stuen eller andre skavanker, som ofte kommer med brændeovne eller pejse, da Exodraft røgsuger med horisontalt afkast let og enkelt hjælper med at fjerne røgen fra skorstenen. 

Lyder Exodraft med horisontalt afkast som noget for dig, så find den bedste pris herunder: 

Læs også vores artikel om: Test af træpillefyr

Røgsuger med horisontalt afkast & ottekantet bæreplade

Er du brændeovns- eller pejseejer samt ejer af en stålskorsten, så har du med stor sandsynlighed behov for en røgsuger med en ottekantet bæreplade. Exodraft producerer en røgsuger med horisontalt afkast og en ottekantet bæreplade, som egner sig helt perfekt til stålskorstene. 

Røgsugeren er udført i støbt aluminium og kan holde til en røggastemperatur på op til maks. 250oC. Derudover er den oplukkelig og dermed let tilgængelig for en enkelt, hurtig og let service af brugeren. Ligesom Exodraft røgsuger med henholdsvis vertikalt og horisontalt afkast, så er Exodraft røgsuger med horisontalt afkast og ottekantet bæreplade også udstyret med en aksialvinge, der egner sig til røggas fra både olie, gas og fastbrændsel. 

Passer din stålskorsten ikke helt i målene til Exodraft røgsuger med ottekantet bæreplade, så kan der heldigvis også tilkøbes en flange, der passer til det eksakte lysningsmål. 

Ejer du derfor en stålskorsten, så er Exodraft røgsuger med horisontalt afkast og ottekantet bæreplade helt sikkert det produkt du lige går og mangler. 

Hvordan træffer du så det rigtige valg?

Er du nu blevet lidt nysgerrig på, om ikke en røgsuger var en klog investering, så er det blevet tid til at vælge. Men hvordan vælger man, og hvilken tager man i sidste ende? Det kan godt være en lidt svær beslutning, da mange måske slet ikke kender til røgsugere – derfor er det blot endnu vigtigere, at du føler dig helt klar, inden du træffer din beslutning og køber en røgsuger til dit hjem. 

Vi vil derfor give dig nogle konkrete punkter, som er gode at have afklaret inden du køber din nye røgsuger. Er du efterfølgende stadig lidt uafklaret, så er det en god idé at snakke med forhandleren, da de gerne hjælper dig mod det helt rette valg, samt svarer på de spørgsmål, som ofte opstår inden et køb. 

Men, først og fremmest skal du tænke på brugervenligheden. Vil du selv kunne betjene og montere din røgsuger, så du kan spare lidt penge? Draftbooster røgsugeren er jo en model, der egner sig godt til forbrugeren, der vil spare lidt på installation, men senere hen også på mængden af brænde og på udledningen af CO2. Draftbooster røgsuger kan du kontrollere med en fjernbetjening og du kan derfor let tænde og slukke for den, alt efter, om din brændeovn eller pejs har behov for lidt ekstra hjælp. 

Er du derimod til en røgsuger der er let at komme til og let at servicere, skulle der opstå problemer – så er Exodrafts røgsugere rigtig gode. De er oplukkelige og derved rigtig lette at komme til og yde service på. Hvor brugervenlig kunne du tænke dig, at din røgsuger er?

Derudover skal du overveje, hvilken form for brændsel du har. Er det udelukkende træbrænde, så egner Draftbooster røgsugeren sig rigtig fint. 

Har du derimod enten gas- eller oliebrændsel, så er Exodrafts røgsugere bedre kvalificerede. Med deres aksialvinge kan de nemlig både håndtere røggas fra både olie, gas og fastbrændsel. 

Slutteligt skal man vide, om man har en muret skorsten eller en stålskorsten. Til de murede skorstene, samt stålskorstene passer Draftbooster røgsugeren perfekt til. Den egner sig nemlig både til murede skorstene, samt dem produceret i stål. Har du derimod en stålskorsten er Exodrafts røgersuger med horisontalt afkast og en ottekantet bæreplade også et oplagt valg. 

Tøv endelig ikke med at læse meget mere om røgsugerne, deres effekt, kvaliteter og evner, så du kan blive helt klar til at vælge lige netop din røgsuger. Og husk, at du jo også kan henvende spørgsmål til forhandleren. 

Vi håber, at guiden har været behjælpelig og har hjulpet dig i rette retning mod, at vælge en røgsuger, så du kan få det mest optimale ud af din brændeovn eller pejs, samt det brændsel du bruger. 

 

Læs også vores artikel om: Find din nye gaspejs i dag

Måske kunne du også være interesseret i at læse Bedste støvsugere i 2020

Author

Write A Comment