I dag er der flere og flere, som ønsker at tyverisikre deres hjem, men også gøre mange funktioner i hjemmet smartere med SmartHome. 

Med en bevægelsessensor kan du fx automatisk indstille lyset til at slukke og tænde. Nogle sensorer har kamera, som du kan slå til, når du ikke er hjemme. Det er i bund og grund en form for tyverialarm, og nogle kan være røgalarm og sikkerhedssikring i én.

I stedet for at have mange forskellige apparater, kan du samle det i ét. Du skal dog være opmærksom på hvilke funktioner, dit apparat har. Redaktionen har gjort det nemt for dig at få et overblik og samlet nogle af markedets bedste bevægelsessensorer ifølge eksperterne.

Sådan udvælger vi produkterne:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger i sidste ende på redaktionens professionelle, subjektive vurdering.

Vi vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fra fx Trustpilot og Google
 • 2
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data omkring hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af produktet

Alt dette måler vi op mod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov og ønsker.

Philips Hue bevægelsessensor – Vores anbefaling


Set til: 358,00

Køb hos Proshop

Philips Hue

Introduktion

Vi på redaktionen er utrolig begejstrede for Philips Hue bevægelsessensor. Det er der også andre, der er. Philips får fine anmeldelser flere steder, og forbrugerne er også godt tilfredse med produktet.

Den får en 4. plads hos T3, og de udnævner den til at være: ”One of the best smart motion sensors money can buy.” De skriver om grunden til 4. pladsen hos Philips Hue Smart: ”Hvad der gør Philips Hue Smart Motion Sensor virkelig imponerende, er ikke, hvad den er, men hvad du kan gøre med den”. Med Hue-appen til smartphones kan du oprette mulige rutiner og handlinger. Du kan spare energi, når der ikke er nogen i rummet, og tænde lysene automatisk, når nogen er.

Hos PC mag får Philips’ bevægelsessensor også en god anmeldelse med på vejen. Anmelderen er begejstret for, hvordan det er super nemt at opsætte bevægelsessensoren, og at den fungerer beklagelsesfrit: ”Hue-bevægelsessensoren arbejdede fejlfrit i testningen. Jeg konfigurerede det til at tænde mit spisestuelys, når bevægelse blev registreret, og det fungerede som beregnet”. Det er ifølge anmelderen også muligt at konfigurere lyset, så det tænder med én farve og skifter til en anden efter et vist antal minutter.

Forbrugerne på Amazon giver bevægelsessensoren 4,7/5 stjerner, hvilket er en ganske god vurdering. En af de glade forbrugere skriver om produktet: ”Long story short, this thing is awesome. I originally bought it because I hated having to hunt around for the light switch in the dark – instead, now I just walk in, and the sensor will kick on our hue bulbs within a few seconds. Super cool tech.”

Om Philips Hue Smart

Philips Hue Smart gør det nemt for dig at slukke og tænde lyset – du skal nemlig ikke selv gøre det, den gør det for dig. Den aktiverer automatisk de tilsluttede lyskilder ved bevægelse, og slukker når ingen er i rummet. Du aktiverer selv indstillingerne, og så klarer Philips resten.

Den har dag- og natindstillinger, så du kan få et behageligt afdæmpet lys, når du står op. Du kan indstille det i app’en. Bevægelsessensoren er uden ledning og batteridrevet. Med en medfølgende magnet kan du sætte den på køleskabet eller andre magnetiske overflader.

Med Philips bliver dit hjem forvandlet til et smart-home, hvor du nemt kan indstille hjemmets funktioner via app’en. 

Philips Hue Smart bevægelsessensor er desuden den billigste i oversigten, hvilket gør den helt ideel. God kvalitet for billige penge.

Fordele

 • Nem at installere
 • God værdi for pengene
 • God forbindelse til andre enheder
 • Fleksibel

Ulemper

 • Kræver en bro

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 5,5 x 5,5 x 2,0

 

Fibaro Motion Sensor – Bedst til prisen


Fibaro Motion Sensor

Set til: 3.099,00

Køb hos Proshop

Introduktion

Fibraro Motion Sensor er godkendt af T3 og får en 8. plads i deres test af de bedste bevægelsessensorer. Anmelderen roser Fibraro for at have et kompakt design, at være nem at bruge og at have 4 sensorer i én. Anmelderen skriver: “If you’re looking to keep an eye – literally – on the goings-on in and around your home, then the Fibaro Motion Sensor could be the best smart sensor for you. Powered by a CR032 battery and totally wireless, the 5cm semi-spherical ‘eyeball’ sensor can be placed almost anywhere.” 

Af Vueville får Fibraro  7,1 point. Den scorer højt på design og performance. Her skriver anmelderen om Fibraro: “the Fibaro brand is one of the most popular home automation brands around today.”

Forbrugerne på Amazon giver bevægelsessensoren 3,6/5 stjerner. En glad forbruger skriver følgende om produktet: ”I love this motion sensor! It’s by far the best looking sensor in the market”. Der er desuden neighed om, at lyset er meget behageligt, når det kan justeres.

Om Fibraro Motion Sensor bevægelsessensor

Fibraro tilbyder fire hovedfunktioner. Det er, at den kan registrere bevægelse, temperatur, lys og vibrationer. Den kan advare dig via en gratis app eller ved at blinke. 

Prismæssigt ligger den i den lave ende, men der findes billigere versioner såsom Philips Hue Smart og Eve Motion. Til gengæld får du en masse for pengene med Fibraro. 

Den kan som mange af de andre registrere bevægelse og slukke og tænde lyset i et rum. Det sker på baggrund af bevægelse, og hvad du indstiller den til. Den kan også indstilles med andre funktioner om natten.

Udvalgte specifikationer

 • Apple homekit
 • Trådløs forbindelse
 • Mål: 4,6 x 4,6 x 4,6 cm

SikkertHjem S6evo bevægelsessensor– Premiumvalg


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

S6evo

Introduktion

Hos Ereviews får S6evo en god anmeldelse. Den roses særligt for det simple design, let i brug, de mange funktioner og bagudkompatibilitet. SikkertHjem leverer et system for den almindelige borger, da det er nemt at sætte op og er simpelt at bruge.  Anmelderen skriver: ”Den mest prominente detalje ved Sikkerthjem S6evo er efter min mening dog stadig, at man ikke skal abonnere på et månedligt abonnement eller lignende”. Du betaler derfor kun for sættet, og så er du kørende.

Hos Smartso.se får systemet følgende vurdering med på vejen: ”Med S6evo er det lykkedes danske Sikkerthjem at tilbyde en komplet alarm, der udstråler kvalitet, er nemlig simpelt fra det tidspunkt, du åbner kassen, indtil systemet aktiveres”. Det tager ifølge dem maksimalt 5 minutter at sætte op og det fungerer pålideligt og uden problemer.

Den får 4,6/5 stjerner hos forbrugerne på Elgiganten. En forbruger skriver: ”Rigtig godt system – stor tilfredshed. Systemet virker perfekt efter hensigten.”

Om SikkertHjem S6evo bevægelsessensor

S6evo er et alarmsystem, der kan forbindes til internettet, og hvis det er nede, er der mulighed for SMS-backup. Det har mange funktioner og er samtidig en tyverialarm. Det alarmerer ved brand, oversvømmelse, og kan give dig besked, når børnene eller rengøringshjælpen kommer og går. 

Det tilsluttes alt sammen ved en QR-kode. Installeringen klares hurtigt, så du kan komme i gang med dit nye system. Du kan nemt tilpasse systemet og tilføje brugere. Det taler med dit mobil telenetværk, så der er ikke noget abonnementsordning eller gebyrer. 

Systemet giver dig informationer om lavt batteriniveau, forbindelsesproblemer, ændring af strømforsyning osv. Du kan alarmsikre din bolig, når du er ude og hjemme.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Flot design
 • Simpel app
 • Mange funktioner

Ulemper

 • Dårlig batterilevetid

Specifikationer

 • Pakken indeholder:
  • 1 x SmartBox
  • 1 x SmartPad
  • 2 x Nøglebrikker
  • 2 x Fjernbetjeninger
  • 2 x Åbningskontakter
  • 2 x Bevægelsessensorer (dyreimmune)
  • 1 x Strømforsyning
  • 1 x 1-meter Ethernet-kabel
  • 1 x Brugervejledning
  • 3 x Dobbeltsidede alarmmærkater
  • 1 x Skruer og rawlplugs

Eve Motion udendørs sensor – bedste bevægelsessensor til Apple brugere


Set til: 370,00

Køb hos Proshop

Introduktion

Eve Motion bliver rost af T3, som også giver den en flot 6. plads. De roser den for at være nem at bruge, at den er vandafvisende og har mange funktioner. Den egner sig til Apple brugere, hvilket du skal være opmærksom på. Anmelderen på T3 skriver: “Having said that, the Eve Motion is a powerful piece of kit. It’s easy to set up and use.”

Hos PCmag får den 3/5 point og ”good”. Anmelderen her gør også opmærksom på, at den er lavet til iOS-systemer. Her gør den det så også til gengæld rigtig godt: ”The Eve Motion is a solid choice if you use Apple’s HomeKit platform to control your smart home”. Den er ifølge PCmag let at sætte op og kan placers hvorend, du har brug for den. Den holder styr på hjemmet og de forskellige menneskers kommen og gåen ifølge deres tests.

Om Eve Motion bevægelsessensor

Eve Motion giver dig individuel tilpasning og stor sikkerhed. Den kan byde dig velkommen ved automatisk at tænde lyset, og slukke det igen når du er væk. Hvis der skulle ske noget mistænksomt i dit hjem, når du er af sted, kan den sende dig beskeder om det. 

Eve er en del af Home-kit familien. Det kræver en iPhone, iPad eller iPod med touch og iOS 11.2 eller seneste opdatering. Den giver dig informationer om luftkvalitet, temperatur, luftfugtighed, energiforbrug og ekstra sikkerhed. 

Den har en maksimal rækkevidde på 9 m, og lyset tænder med en reaktionstid på 2 sekunder.

Fordele

 • Vandafvisende bevægelsessensor
 • Nem at installere
 • Forbindelse til Home-kit
 • Mange funktioner

Ulemper

 • Arbejder kun med Home-kit

Specifikationer

 • Vandafvisende
 • Siri-forbindelse
 • Bluetooth 4.0
 • Kræver ikke abonnement
 • Mål: 8 x 8 x 3,2 cm
 • Vægt: 235 gram

Minut Point Smart Home Alarm – god all around bevægelsessensor med enkel installation


Set til: 759,00

Køb hos Proshop

minute point (1)

Introduktion

Minut Point Smart Home Alarm er testvinderen hos T3, hvilket er en stor anerkendelse. De skriver om den: “One sensor does it all – perfect for home security and room health.” De er meget begejstrede for produktet; dets design, funktioner og kvalitet. Noget af det bedste ved bevægelsessensoren er: “It’ll also keep an eye on temperature, it includes a motion sensing PIR which can sound a siren should you arm it to do so.” På en fuld opladning skal du gerne have strøm til mindst et halvt års uafbrudt brug.

PCmag er også begejstrede og giver den 4/5 stjerner og ”excellent”. De roser den for at være trådløs og at have en høj sirenelyd, hvis det er nødvendigt. De skriver: ”Minut Smart Home Alarm er et solidt valg for alle, der ønsker at overvåge hjemmeaktivitet uden at skulle installere et påtrængende kamera”. Modellen er udstyret med adskillige sensorer, der registrerer bevægelses-, lyd- og miljøforhold i dit hjem og lader dig indstille tærskler for hver sensor, der udløser push-alarmer til din telefon.

Hos PriceRunner er anmelderne også glade for produktet. Den får en 2. plads i deres test af de bedste bevægelsessensorer. De skriver om den: ”Minute er en temmelig speciel alarm, fordi den kun er en enhed, og den er så enkel”. De roser den for at være nem at opsætte og anvende, så alle kan være med.

Om Minut Point Smart bevægelsessensor

Minut Point er et alarmsystem til hjemmet, der skal gøre det nemt for dig. Det er kompatibelt med bluetooth og Wi-fi. Det er nemt at installere og bruge. Den kan registrere, om det er risiko for svamp, om en rude går i stykker, luftfugtighed, temperatur, bevægelse, indbygget sirene, og den reagerer, hvis din røgalarm går i gang. Den alarmerer dig også, hvis nogen forsøger at deaktivere den.

Den bedste dækning får du i en 25m2 bolig. Batterilevetiden er fænomenal – op til 6 måneder. Den kan bruges med Google Home, Homekit og Amazon Alexa.

Specifikationer

 • Sirenelydniveau: 90 dB
 • Mål: 8,5 x 8,5 x 4,6 cm

Somfy One All-in-one – bedste kamera alarmsystem


Set til: 1.649,00

Køb hos Proshop

Somfy One All-in-one Alarm System (1)

Introduktion

Somfy får gode anmeldelser hos blandt andet Techadvisor. De giver den 4/5 stjerner. Vurderingen beror på, at Somfys kamera er ganske godt – også til prisen. Anmelderen skriver: “the Somfy One is a great smart security camera. The camera is crisp and clear, the motion detection is accurate and the ability to edit motion zones is a nice touch.” Den har ifølge testen bade røgalarm og indbygget alarm med 90dB, hvis der skulle komme ubudne gæster. De skriver dog, at designet er lidt akavet, og den kan ikke vinkeljustere. 

Pocket-lint giver også produktet 4/5 stjerner. De skriver: “The Somfy One has some features that make it an excellent smart home camera. We’re impressed with its wide-angle lens, ability to capture footage in low-light situations, the range of flexible options, physical privacy shutter, and the sheer volume of that built-in alarm/siren.” De er dog ikke helt tilfredse med, at der er lidt forsinkelse i videooptagelserne og de begrænsede muligheder med den gratis pakke.

Somfy får en flot andenplads hos PriceRunner i deres test. De skriver: ”Overordnet er det et prisgunstigt og gennemtænkt produkt, hvis man vil øge trygheden i hjemmet, men ikke vil bøvle med flere forskellige produkter.”

Om Somfy

Somfy er et alarmsystem, der giver god kontrol af hjemmet. Det er nemt at installere på bare 10 minutter. Den er vinklet 130 grader med HD-kamera med bevægelsesdetektorer, der kan zoneopdeles. En fysisk klap kan give privatlivsbeskyttelse, som kan skydes ind foran linsen.

Alarmen aktiveres og slås nemt fra via din smartphone. Den er kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung Nest.

Fordele

 • Vide vinkler
 • Høj alarm
 • Imponerende detektorsystem

Ulemper

 • Høj pris
 • Abonnement er nødvendigt

Specifikationer

 • Sirene: 90 dB
 • Kamera
 • Mørkesyn

Sådan vælger du en bevægelsessensor

Når du skal vælge en bevægelsessensor, skal du gøre dig klart, om den skal sidde inde eller ude. Hvis den skal sidde ude, skal den være vandafvisende. Et par modeller i oversigten her er vandafvisende og kan bruges udenfor. Det er også forskelligt, hvor stort et område bevægelsessensoren kan dække. Det er en god idé at vælge en bevægelsessensor med lavt strømforbrug. Mange af bevægelsessensorerne her er dog batteridrevne.

Det er også vigtigt at finde ud af, hvilke systemer bevægelsessensoren er kompatibel med. Ét af produkterne er kun kompatibel med Home-Kit.

Hvordan virker en bevægelsessensor?

En bevægelsessensor virker på den måde, at den vil registrere bevægelser, lyde, mistænksomme begivenheder, temperatur osv. Den vil alarmere dig, alt efter hvad du indstiller den til. Signalet vil komme frem til din smartphone, så du kan også se det, hvis du er på arbejde eller udenbys.

Råd til opsætning af bevægelsessensor

I dag er de fleste bevægelsessensorer trådløse og meget nemme at installere. De kræver ikke noget professionel hjælp eller værktøjer. De kan kommunikere med andre af dine systemer. Du installerer den på følgende måde:

 1. Pak den ud af indpakningen
 2. Beslut dig for, hvor den skal sidde. Det er en god idé at placere den, hvor udefrakommende sandsynligvis vil komme ind.
 3. Du skal nu sætte den op enten med en skruetrækker, eller nogen kan sættes op via en magnet eller lignende.
 4. Nu skal du forbinde systemet via din smartphone eller tablet
 5. Derefter kan du indstille det, så det tilpasses dine behov

FAQ

🤩 Hvilken bevægelsessensor er bedst i test?

Vi har udvalgt Philips Hue Smart som den bedste i test. Du finder dog også vores Bedst til prisen eller Premiumvalg, hvis du er på jagt efter en mere prisvenlig eller eksklusiv model.

🤔 Hvordan vælger man en bevægelsessensor?

Du skal vælge ud fra, hvad dit behov er, og hvilke funktioner du har brug for. Nogle modeller har mange funktioner, du selv kan vælge mellem, mens andre er mere begrænsede.

🧐 Hvordan virker en bevægelsessensor?

Du styrer sensorerne gennem apps. De er kompatible med enten Home-Kit, Google Nest, Samsung Nest, Amazon Alexa osv., som de fleste kender fra andre elektroniske apparater med SmartHome.

Author