Sandkasser er et eldorado for småbørn. Det er et legested, hvor børn kan udfolde sig motorisk, kreativt, lærende og ikke mindst have det sjovt og hygge sig.

Når man skal etablere sandkasse er der nogle vigtige kriterier man skal have øje for, og som man bør sørge for er helt i orden.

Stedet hvor sandkassen er placeret

Man kan i princippet have en sandkasse allevegne, men nogle steder er bedre end andre. Sørg for at stedet er afskærmet for anden færdsel og trafik. Børns leg er ofte uforudseelig, og alt kan ske. Sandkassen skal være overvåget mens børn leger der, og det skal være sikkert i forhold til at børnene ikke finder på uhensigtsmæssige ting.

Kassen skal også være beskyttet overfor uvedkommende – såsom katte og andre dyr, som også synes at sand er hyggeligt at besørge i for eksempel. Derfor er overdækning ret smart, når den ikke benyttes.

Øvrig sikkerhed

En sandkasse skal være et sikkert sted, og det stiller krav til de materialer som kassen er fremstillet i. alle samlinger skal være hele, og der må ikke være nogen muligheder for at blive revet eller for at sidde fast eller fastklemt. Er kassen lavet i træ, må der ikke være splinter i, eller søm og skruer, der ikke er forsænkede for eksempel.

Der må heller ikke være nogen former for skarpe kanter. En plastkasse, som er gået en smule itu, kan sagtens være skarp, og det må ikke forekomme. Skift den ud, eller reparer den, så der ikke længere er nogen fare for børnene.’

I det følgende vil vi beskrive et antal forskellige modeller, som kan anbefales, og som lever op til sund og sikker leg for børnene. Hvis du køber legetøj eller tilbehør til børnenes sandkasse, skal du være opmærksom på, at noget plast ikke egner sig til børns leg.

SE OGSÅ: Vindspil & Vindklokker

Hörby Bruk 150 – svensk topkvalitet

Hörby Bruk 150Sandkasse 150 er fremstillet af den svenske familievirksomhed Hörby Bruk. Det er en sandkasse i gode og gedigne materialer. Brædderne i den sekskantede form er alle kraftige og trykimprægnerede, mens hjørnerne er forarbejdet af UV-resistent plast. Sandkassen har opnået flere forskellige certificeringer, heriblandt CE og TÜV, så den er fuldstændig sikker for børnene, der skal i gang med deres nye lege i sandet. Den har tilmed gode siddeflader på alle sider, og der er god plads til flere børn på én gang. Sandkassen kan rumme 0,3 m3 sand, og dens største bredde er 150 cm. Den vil derfor passe perfekt ind i selv de mindste havemiljøer, og eftersom sandkassen primært er fremstillet af træ med grønne detaljer, vil den kunne integreres på helt naturlig vis. Sandkassen har en egenvægt på 25 kg. 

Hörby Bruk Sandkasse 150 er et populært produkt på Computersalg.dk, der er officiel dansk forhandler af disse svenske sandkasser. Hörby Bruk har været i branchen gennem en menneskealder og er kendt for at kombinere det klassiske svenske håndværk med den moderne teknologi. Den svenske producent er kendt vidt og bredt for sine træprodukter, og sortimentet indeholder bl.a. også gyngestativer og legetårne, hvis du ønsker at udvide børnenes legeområde. Det er vigtigt at skærpe børnenes fantasi og motorik.

Derfor bør du vælge dette produkt:

 • Populært produkt på Computersalg.dk
 • Kompakt størrelse – bredde på 150 cm
 • Mål: 0,28 m (højde) x 0,60 m (længde på siderne)
 • Gedigne materialevalg 
 • CE-og TÜV-certificeret

Hörby Bruk 150 vs markedet

Søger du en lidt anderledes form på din sandkasse, er denne sekskantede model et godt og prisvenligt valg. Den er desuden et populært valg hos de danske forbrugere, og der er anvendt både vedligeholdelsesvenlige, gennemtestede og gedigne materialer til hele sandkassen. Vil du gerne have en lidt større model, fås sandkassen også i størrelsen 210 cm. Du bør være OBS på, at der ikke medfølger overdækning eller en bund til sandkassen. Overdækningen kan imidlertid købes som et separat tilbehør, og det er anbefalelsesværdigt, så sandkassen beskyttes mod grene og andre skarpe genstande. Hermed er den altid klar til børnenes fantasifulde leg.

Pipe sandkasse fra Plus

Pipe sandkasse fra PlusSmå børn er vilde sandkasser. De hygger sig, bygger, lege madlavning og meget andet, og det er sundt for børnenes udvikling. Denne sandkasse er helt perfekt til den lille baghave, hvor der ikke er så meget plads, men hvor man vil have en flot, holdbar og sikker sandkasse til ungerne.

 • Robust konstruktion med lang levetid
 • Inklusiv fiberdug til bund, og overdækningsnet
 • CE godkendt

Sandkasse i gode materialer

Pipe sandkassen er i gode, solide materialer og har et råt og moderne udtryk. Siderne er i trykimprægneret træ, og er grundmalet i sort. Hjørnerne er i galvaniseret stål med en top i genbrugsgummi. Møtrikkerne, som sandkassen samles med, kan skjules med de medfølgende møtrikhætter.

Fiberdugen skal placeres i bunden inden sandet kommes i kassen. Det medfølgende net er til at overdække sandkassen, så uvedkommende dyr ikke forvilder sig ned i ungernes legekasse.

Sandkassen er CE mærket. Det betyder at sandkassen er fremstillet i overensstemmelse med de fælles europæiske sikkerheds-krav i normen DS/EN 71-8 til privat brug – ikke til erhvervs- eller institutionsformål.

Woodlii – populær model med stribet tag

WoodliiDen firkantede sandkasse af mærket Woodlii byder på en række charmerende detaljer, der vil inspirere børnene til nye herlige lege, enten alene eller sammen med flere kammerater. Dette populære produkt er med tag, så børnene helt uforstyrret kan lege time efter time, selvom solen skinner fra en skyfri himmel. Taget kan også klare let regn i de omskiftelige forårs- og efterårsmåneder. De farverige striber på taget leder næsten tankerne hen på retrolooket, og de er med til at gøre sandkassen til et naturligt blikfang i haven – og børnene vil straks blive begejstrede ved synet af deres nye legested. Skulle det være et ønske, er det muligt helt at fjerne taget og få en mere regulær firkantet sandkasse. Denne sandkasse har målene 159 x 183,5 x 135 cm, en vægt på 39 kg, og den kan totalt rumme 0,5 m3 sand. Andre herlige detaljer på sandkassen tæller de små bænke i hjørnerne samt de to blå beholdere på den ene side. Her er det helt perfekt at opbevare ekstra sand, vand eller legeredskaber såsom skovle og bolde. Sandkassen er det oplagte sted for børnene at opbygge deres egen lille fantasiverden med sandslotte på rad og række. Eller måske står den på sandkager, når kammeraterne eller resten af familien kigger forbi.

Sandkassen er fremstillet af træ. Den kan klare en max. belastning på 100 kg, så selv de ældre børn kan være med i legen. 

Derfor bør du vælge dette produkt:

 • Populært produkt med tag
 • Rummeligt design
 • Gode siddepladser
 • Smarte ekstra beholdere på siden
 • Mål: 159 x 183,5 x 135 cm

Woodlii vs markedet

Børneprodukterne fra Woodlii er generelt kendt for deres finurlige designs til såvel børneværelset som legepladsen, og denne sandkasse er bestemt ikke nogen undtagelse. Taget er ideelt til dig, der som forælder gerne vil give børnene den optimale solbeskyttelse. Den er desuden et godt valg til dig, der gerne vil have en rummelig sandkasse, hvor der er plads til flere børn på én gang. I og med at modellen er både stor og rummelig, ligger prisen på et fornuftigt niveau.

Plum Palm Beach – simpel sandkasse med baldakin

Plum Palm BeachDen engelske fabrikant Plum står bag den firkantede sandkasse Plum Palm Beach, hvis unikke kendetegn er den medfølgende baldakin med en god skyggeeffekt. Den giver tilmed sandkassen et mere iøjnefaldende udtryk end de helt klassiske modeller. Dette simple design med smart baldakin er forarbejdet i FSC®-certificeret træ og stof, og det er forsynet med to bænke på siderne, hvor børnene kan udvikle deres kreative lege. En god idé er at tilkøbe et par skovle, spande og måske også nogle bolde, så der er grobund for nye lege. Sandkassen er egnet til børn fra alderen 18 måneder og opefter og kan klare en max. vægt på 50 kg. Med mål på 1,20 m (L) x 1,20 m (B) er der god plads til, at flere børn kan opholde sig i sandkassen på samme tid. Der skal anvendes mellem 80-160 kg sand.

Den engelske virksomhed Plum har været på markedet siden 1988 og er etableret af et forældrepar, der har gjort deres personlige erfaringer med livet som småbørnsforældre og de mange udfordringer, der følger med.

Derfor bør du vælge dette produkt:

 • Simpelt design med smart baldakin
 • God kvalitet – FSC®-certificeret træ
 • Mål: 1,20 m (L) x 1,20 m (B) x 1,10 m (H) 
 • Nem at samle (ca. 1 time for én person)
 • Med overdækning samt bundbeskyttelse i tekstil

Plum Palm Beach vs. markedet

Sandkassens simple design med baldakin vil tiltale mange forældre – især hvis sandkassen skal placeres i et område med masser af sol. Den giver derfor den optimale beskyttelse i forhold til mange andre lignende produkter på dagens marked, og børnene vil kunne lege i timevis, selvom solen bager ned fra en skyfri himmel. Der medfølger desuden en smart overdækning, så sandet bliver beskyttet mod skarpe genstande, og producenten anbefaler, at dette altid anvendes, når sandkassen ikke er i brug. Sandkassen er desuden forsynet med et tekstildække i bunden, så der ikke gror ukrudt op mellem sandet, men samtidig kan vandet løbe ud. Alt i alt får du her et kvalitetsprodukt i et godt træmateriale, der er nem at samle for en enkelt voksen. Det er derfor et godt valg til prisen.

Paradiso Toys Sandkasse

Paradiso Toys SandkasseDenne dejlige sandkasse og legeplads for småbørn er aldeles fin til formålet.

Den er enkel i konstruktion, og en flot blå farve.

Sandkassen er formet som en muslingeskal og konstrueret med en smart åbne- og lukkemekanisme, som gør det muligt at lukke sandkassen når den ikke bruges.

 • Materiale: Plastik
 • Højde: 20 cm.
 • Bredde: 102 cm.
 • Dybde 88 cm.
 • Godkendelse: CE

Plum Træ Sand Børne Bord/Bænke sæt

Plum Træ Sand Børne Bord Bænke sætHvis pladsen er trang i haven eller du har brug for et smart bord og sandkasse i en løsning, så skal du kigge nærmere på denne model, Sand og picnic bord fra Plum. Det kan bruges som en picnic bord i haven til hyggelige stunder med mad og fælles oplevelser, som at tegne og spille spil.

Når du fjerner det midterste bræt eller bordplade, så bliver det forvandlet til en skøn lille sandkasse – lige til at gå til for børnene. Så er der legetid i timevis, og så sidder børnene godt på de indrettede bænke.

Lad børnene slippe deres kreativitet løs, med at grave, bygge og lave sjove former i sandet. Denne model er produceret i FSC certificeret træ, og er sikker for børnene med dens afrundede hjørner med mere. Et rigtigt godt valg til dig med den lille have eller terrasse, som gerne vil gøre lidt ekstra for børnene.

Plum Treasure Beach Sandkasse

Plum Treasure Beach SandkasseTreasure Beach sandkassen fra Plum vil giver børnene mange timers fornøjelser med masser af leg og kreativitet.

Den er produceret i FSC træ og er ottekantet, med masser af plads til leg.

Den leveres med både bunddækken og topdække til at beskytte mod dyr eller andet uvedkommende i sandkassen.

Husk at vælge det helt rigtige sand til sandkasser, så børnene har noget dejligt at lege i.

Det betyder så meget at det føles lækkert og rent. En sandkasse som er grim og ulækker har ikke den samme tiltrækningskraft på børn.

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

 

Sandkasse Skildpadde

Sandkasse SkildpaddeDen kraftige plastik skildpadde sandkasse kender de fleste.

Den er ret smart konstrueret og formen som en skildpadde tiltrækker de fleste børn.

Den er let at flytte rundt med, hvis du har det behov, og der følger top med til kassen, så den kan dækkes til, når den ikke bruges.

Denne skildpadde plast sandkasse kan bære op til 68 kilo sand.

Mål centimeter: 99 x 109 x 30.

Pirat Sandkasse båd i træ

Pirat Sandkasse baad i traePirat sandkassen er både og. Skal ungerne lege vand og skib er det helt perfekt, og vil de bare lege sandkasse, så er det meget velegnet til det også.

Et dodt tænkt produkt, som børnene elsker at lege ved.

Robust Piratskib er med indbygget sandkasse og opbevaringsrum, og måler cirka: 200 x 116 x 151 centimeter.

Træet er solidt og holdbart, og er helt sikkert for børnene.

Der er mange timers leg i denne model, og husk at børnene aldrig må lege uden opsyn.

Junior Træ Sandkasse

Junior Træ Sandkasse-pDenne Firkantet junior sandkasse, som har sæder i hjørnerne til børnene, er helt eminent til børnene.

Den giver masser af legetimer og er helt igennem sikker og meget solid.

Den vil holde i mange år, og børnene vil kunne udvikle sig både med leg, læring, kreativitet og sjov.

Der medfølger plast overtræk til denne model.

Størrelse: 90 x 90 x 12 centimeter

SE OGSÅ: Robotplæneklipper

Sandkasse med overdække

Junior Trae SandkasseDenne flotte sandkasse med overdække giver børnene skærmning fra solens kraftige stråler, når de leger. Overdækket skaber også hygge og føles som om, at man er i et lille hus.

Lad børnene boltre sig i sandkassen, og udvikle deres sanser, motorik og kreativitet.

Det er sjovt, og familien kan sagtens lege med. Sandkassen er lavet af vejrbestandigt træ. Der følger et overdække med til at beskytte sandet i dårligt vejre.

Overdækket hjælper børnene med at kunne lege plus at være i skygge når solen er på.  Der medfølger to plastisk spande til leg.

Vasket sand 15 liter

Vasket sand 15 literNår du skal vælge sand til jeres sandkasse, så vælg det, som giver dig den bedste samvittighed.

Købe sand giver en form for tryghed, da det er mere end velegnet, sorteret og rent.

Det kan du ikke være sikker på, hvis du henter det på stranden.

I det foregående har vi foreslået en del modeller som er sikre valg.

Gå efter din egen mavefornemmelse, og vælg det som giver børnene de bedste muligheder.

Så vil du helt sikkert blive populær, og børnene er næsten ikke til at stoppe, når først legen i sandet er i gang.

Træ sandkasse med net

En sandkasse er et af de mest populære steder for børn. Her kan de udfolde og udvikle sig, samtidig med at de leger. Det er også en rar fællesoplevelse for familien, når børnene leger der. Med sand i sandkassen og en masse tilbehør som for eksempel skovl, spand og forme, så kan legen begynde.

Brug oceaner af tid med sjov leg i sandkassen og sæt det medfølgende net på, når du er færdig med at lege.

 • Inklusiv sandkassenet som nemt trækkes på
 • Inklusiv 200 kg. specialudviklet sandkassesand
 • Smarte indbyggede siddepladser til børnene
 • Kan bruges som blomsterbed når børnene er store

Den firkantede sandkasse er fremstillet i komposit. Brug det medfølgende sandkassenet og undgå at katte eller andre dyr hopper i kassen.

Sandkassen leveres usamlet med monteringsvejledning.

Kassen måler 24 centimeter i højden og 120 centimeter i længde og bredde.

SE OGSÅ: Havepavillon i træ

Leonie sandkasse

Flot og meget enkel konstrueret sandkasse i ubehandlet træ med god plads til børnenes leg.

Det smarte tag kan indstilles i højden, og giver god skygge for børnene mod solens kraftige stråler.

 • Massivt gran, ubehandlet
 • Mål: 117 x 117 x 113 centimeter, sæde 11 centimeter
 • Sænkbart tag
 • Anbefales til børn 1 til otte år

Sandkasse byggepladsen

Denne model fra Little Tikes er en kombination mellem en sandkasse og et lille vandland. Her kan børnene rigtigt udfolde sig med både sand og vand på samme tid.

Det lave bord er i kraftigt plast og fylder ikke ret meget. Det leveres med masser af tilbehør, og så kan legen ellers gå i gang.

Både, biler og kraner og en parasol, så der kan laves skygge når der leges i haven følger med pakken.

Bordet kan indeholde cirka 23 kilo sand og 7,5 liter vand.

Mål: 55 x 136 x 112 cm

Materialer

En sandkasse består af en beholder med sand i, og som er beregnet til at små børn kan lege der. Intet andet. Beholderen kan være i plast, træ eller gummi, og sandet er enten købt til formålet eller hentet på stranden.

Det specielt indkøbte må anbefales. Så ved man at sandet er ok.

Henter man sand fra stranden, så er det en god ide at sortere eller si det, inden det kommer i kassen. Tænk også på holdbarhed og vedligeholdelse, når du investerer i en sandkasse.

Billigt plast er ikke altid den bedste løsning, selvom det er lidt lettere at flytte rundt på denne model.

God fornøjelse.

Forfatter

Skriv en kommentar