Det kan være lidt af jungle, at finde rundt i grill verdenen. Hvad skal man vælge? Hvilken størrelse og materiale passer bedst til mit eller vores behov?

I følgende artikel har vi kun valgt at behandle emnet gasgrill, og har derfor ikke medtaget typer af kul grill, som jo også kunne være et alternativ.

En gasgrill har rigtig mange generelle fordele i forhold til en kul grill, og det vil vi selvfølgelig også komme ind på. Men det primære er, at klæde dig lidt bedre på, i forhold til dine ønsker, krav og behov, som du har til en grill, og til madlavning generelt.

Det hænger en del sammen, at have det bedste udstyr og kunne kokkerere de bedste måltider for familien og dine gæster.

At grille hører i Danmark mest til i sommer halvåret, hvor vejret tillader lidt mere ude aktivitet, hygge og dermed også madlavning på grill. Og der er flere og flere, der etablerer udekøkkener med udstyr, der fuldt ud lever op til det som man har inde i køkkenet, og nogle gange endnu bedre.

En gasgrill er ingen undtagelse. De allerbedste modeller er ofte langt bedre end kogeplader og ovn i køkkenet i boligen.

Generelt kan man sige, at hvis man vælger en mere avanceret model, så får man også langt flere tilberedningsmuligheder. Men det kræver så til gengæld også at man skal lære endnu mere.

Weber Genesis Gasgrill med tre brændere

Grillsæsonen står for døren, og så er det super, hvis vejret og grillen er perfekt. Grillen her fra Weber er en hver families drøm af en grill.

Den er udstyret med tre brændere, og kan håndterer al slags madlavning, når du skal grille med familie og venner.

Der er plads til det hele, uanset om du skal koge, stege eller grille. Modellen Genesis fra Weber fås i rustfrit stål eller i sort, så du selv kan vælge stil.

Gasgrillen har elektronisk tænding som virker hver gang, og så har den et system som klarer fedt med mere, så grillen bliver lettere at rengøre, og som forhindrer flammer over dine råvarer.

Leveres med sammenklappeligt sidebord, integrerede redskabskroge, og grillarealet er 68 x 48 centimeter.

Her får du virkelig en effektiv grill med stor kapacitet, så du sagtens kan invitere mange gæster til grillarrangement.

SE OGSÅ: Bålfad

Weber Genesis gasgrill med fire brændere

Fra den en af de førende producenter på markedet, kommer denne lækre og effektive gasgrill.

Weber har fremstillet denne yderst flotte grill i stål, og den har fire brændere, så du kan lave mad på flere niveauer, når du skal grille med hele familien.

Der er plads til det hele og så lidt til. Det er et perfekt ekstra udekøkken, hvor du har plads til både at koge, stege og grille på en gang.

Grillen har selvfølgelig masser af grillplads, nemlig 86 x 48 centimeter grillareal. Det giver god plads til alle råvarerne på grillen.

Uanset om du inviterer mange til grillselskab, så klarer denne effektive model fra Weber det hele.

Den tændes op ved elektronisk tænding, som virker hver gang, og du skal ikke vente længe, 10 minutter, så kan du begynde at grille dine lækre retter til familie og venner.

Den leveres i to farver, sort og koks eller smoke grey, har sidebord og integrerede kroge til grillredskaber.

Denne gasgrill vil du få store oplevelser med i løbet af sæsonen. God fornøjelse.

Broil King Baron 590

Er du til uovertruffen luksus, når det kommer til gasgrill, så kan Baron 590 sagtens være et godt bud på din næste gasgrill.

Her har vi nemlig at gøre med en gasgrill, som har en masse lækre funktioner, og så er det hele bare lavet i super god kvalitet. Canadiske Broil King er nemlig kendt for at levere kvalitet, og det er også noget som prisen afspejler, der ligger i den høje ende.

Broil King har faktisk produceret gasgrill, som ligger i en højere prisklasse, men med denne grill, får man super lækker mad til hele familien. Man kan sagtens lave mad til den lille familie, men også til den store familie.

Man bestemmer nemlig helt selv hvor mange gasbrændere, som man vil tænde af gangen, hvilket variere efter hvor meget mad, der skal ligge på grillen.

Broil King Baron 590 har i alt 5 dual-tube brændere, der er lavet i rustfrit stål. De kan alle justeres individuelt foran på grillen. Hver brænder tændes ved hjælp af den elektriske startknap, som også sidder foran på grillen.

Grillen har ydermere et termometer installeret i låget, så man hele tiden kan følge med i, hvor varmt der er under låget på grillen.

Broil King Baron 590 har et ”Flav-R-Wave”-system, som leder saft og fedt væk fra brænderne og sørger for at det fordamper og bidrager til en lækker saftig grillsmag i maden.

Mål:

 • Højde: 172 cm.
 • Bredde: 157 cm.
 • Længde: 256 cm.
 • Vægt: 82 kg.

Weber Q1000 Gasgrill

Her kommer et stort set perfekt bud på en grill, der kan transporteres eller bruges fast af den lille familie. Den har nemlig en meget lille og kompakt størrelse, som gør den ideel til at transportere og bruge på ture.

Weber er kendt for at levere god kvalitet, og den gode kvalitet ses bestemt også i denne model, hvor der ikke er gået på kompromis med andet end størrelsen.

Den er super nem at tage under og armen, hvis man lige vil en tur på stranden eller i skoven og grille, da den tilmed heller ikke vejer så meget.

Den har en brænder under grillresten, som kan reguleres på siden, så man kan opnå det perfekte grillresultat.

Grillristen er lavet i porcelænsemaljeret støbejern, og låget er i aluminium. Slangen passer lige til de små gasflasker på 445 gram, og hvis man vil bruge den som en permanent grill derhjemme, er det også muligt at tilkøbe ny slange, så den kan bruges med en større gasflaske.

Der er 5 års garanti på grillen.

SE OGSÅ: Havepavillon i træ

Morsø Forno Piccolo Gasgrill

Er man til en mindre, men samtidig æstetisk gasgrill, så har vi den perfekte gasgrill lige her. Det er en super god gasgrill, som ikke særlig mange har – derfor er der også mulighed for at skille sig ud fra mængden med denne gasgrill.

Den flotte runde form, solide materialer og praktiske funktioner, gør denne gasgrill til en konkurrencedygtig gasgrill i feltet. Den kan både stå derhjemme og være den lille smarte grill eller den kan transporteres og tages med på stranden, hvis man ønsker det.

Den har én brænder, stegetermometer og en skorsten, som leder røgen ud af grillen. Grillristen er lavet i støbejern med en glaseret emalje, som gør at man kan lave mad uden at skulle tænke på at foretage timers rengøring efterfølgende.

Morsø Forno Piccolo Gasgrill tændes ved hjælpe af en praktisk drejeknap, og grillen leveres med slange, så man blot skal tilslutte en gasflaske, og så er den klar til brug.

Mål:

 • Højde: 39,5 cm.
 • Bredde: 46 cm.
 • Dybde: 49,2 cm.
 • Vægt: 12 kg.

Nexgrill Evolution 4B+ Gasgrill

Den sidste gasgrill på listen henvender sig til forbrugeren der godt kan lide at grille, men ikke vil ud at investere alt for mange penge. Prisen på denne grill befinder sig nemlig på et mellem prisniveau, hvor man stadig får rigtig meget grill for pengene.

Denne gasgrill er perfekt til den almindelige familie på 3-6 personer, da man kan lave meget mad på den eller man kan nøjes med at tænde én eller to brændere og så lave mindre mad.

Det er nemt at tilpasse mængden af mad, da man blot tænder for den mængde brændere, som der er mad til. Gasgrillen indeholder 4 brændere, som alle kan reguleres individuelt foran på grillen. Den har tilmed en sidebrænder, som giver den endnu flere muligheder for madlavning.

Nexgrill Evolution 4B+ Gasgrill bruger et såkaldt DIBS-system, som betyder at man kan benytte flere forskellige tilberedningsmetoder, så man kan lave alt slags mad på denne grill.

Dette system gør det altså muligt at lave hele måltidet på grillen hvad enten der skal koges kartofler, laves sauce eller grilles kød.

Når man køber denne grill, følger der handsker, grillsæt, grillbørste og overtræk med, så man nemt og hurtigt kan komme i gang med at bruge grillen, og kan passe godt på den når man ikke bruger den.

Mål: 116 x 129 x 57,5 cm.

SE OGSÅ: Havepejs

Outdoorchef City 420 Gasgrill

Outdoorchef City 420 Gasgrill
0 kr.

Denne unikke gasgrill fra Outdoorchef er verdens eneste gas kuglegrill, som har tragt system, der beskytter mod opflamning. Outdoorchef City 420 er en mindre kompakt model, som alligevel har et ret stort grillareal på 42 centimeter.

Grillen har både direkte og indirekte grill. Den unikke tragt-teknologi gør, at grillarealet til den indirekte stegning er næsten lige så stort som selve grillen. Derfor kan du sagtens grille stege af ret store størrelser.

Tragt-teknologien gør at den beskytter mod stikflammer og ubehagelig røgudvikling, som der normalt kommer af afdryppende fedt fra kødet i grillen.

Outdoorchef er et anerkendt mærke fra Schweiz, som er kendte for den høje kvalitet og et solidt design. En virkelig god og gedigen gasgrill, som giver gode muligheder for madlavning i bedste stil, da den er ret enkel og betjene.

 • Leveres inkl. understel med lange ben, piezotænding og indbygget termometer.
 • Verdens mest kompakte gaskuglegrill
 • Unik tragtteknologi fra Outdoorchef
 • Højeste kvalitet og let betjening

Generelt

En grill ekspert kender sin grill ud og ind, og alle de muligheder der er til rådighed. Har grillen mere end en brænder, så kan man udnytte flere af grillens egenskaber, og det stiller også krav til brugeren.

Først og fremmest skal du have styr på dit behov. Hvilke krav stiller du til din nye grill, i hvilket omfang vil du bruge den, og hvad vil du bruge den til? Derefter skal du vælge materiale og design. Jo kraftigere materiale, des længere levetid har grillen, og er den behandlet – for eksempel anti-rust, så kræver den måske mindre vedligeholdelse og så videre.

Læs om de nyeste gasgrill i 2020

Generelt skal en grill altid rengøres grundigt efter brug hver gang, og du bør tildække den, hvis den er placeret udendørs. Det gør din investering langt mere økonomisk, da grillen holder i meget længere tid – uanset materiale.

Den primære grund til at folk vælger gasgrill frem for kulgrill er opstarten. Med en gasgrill har du varme næsten med det samme (fem til ti minutter), hvorimod du skal regne med 30 til 45 minutters optænding og klartid med en kulgrill. I det følgende vil vi beskrive syv forskellige gas-modeller i alle prisklasser, men uden at gå på kompromis med den generelle kvalitet.

Gasgrill til alles behov

Uanset hvilken gasgrill man vælger til sit yndlingsudstyr på terrassen eller altanen, så er alle beskrevne af meget høj kvalitet, men giver som forklaret forskellige muligheder. Hvis du har planer om næsten daglig brug af grill i sommeren, kan det godt betale sig at investere lidt mere i en grill med flere brændere.

Det giver lidt flere tilberedningsmuligheder, og ikke mindst smagsoplevelser fra udekøkkenet. Har du derimod ikke de vilde gastronomiske planer, andet end et par grillede pølser i ny og næ, kan du sagtens nøjes med en bordmodel af en god og sikker kvalitet.

At benytte gasgrill i dag, er ikke farligere end med almindelig kulgrill, men man skal uanset hvad, altid omgå ild, gas og varme med forsigtighed. Efterlad aldrig din grill uden opsyn, og vær særligt opmærksom, når der er mindre børn til stede.

Author

Write A Comment