Der er adskillige fordele ved at købe en væghængt brændeovn. Den kan nemt integreres i hjemmet, og den er særdeles attraktiv, idet den hænger på væggen og derfor ikke optager gulvplads. Dette giver også mulighed for, at man kan placere en kurv med brænde forneden, afhængigt af hvor højt oppe man placerer ovnen, for at skabe et flot udtryk, som samtidigt gør det nemt at fylde brænde på. Det er på denne måde også nemt at støvsuge den omkringliggende plads, da man kan komme helt ind til væggen.

En væghængt version er også specielt godt for mindre rum, hvor man ikke ønsker at fylde rummet mere ud, ved at stille en stor brændeovn i hjørnet. Denne type også kan monteres lige, som man ønsker, og man kan derfor tilpasse højden den hænges op i, sådan at den på bedst mulig vis møder ens behov.  

Produktet er ikke kun en varmekilde, men vil også blive til et unikt element af rummet, som giver stemning, atmosfære, varme og hygge.  Derfor er det også værd at tænke på, hvilket slags design man vil gå efter. Der findes mange forskellige slags brændeovne, og de kan se ud på mange forskellige måder. F.eks. kan de være ruden, firkantede, farverige, klassiske eller helt traditionelle. 

Læs også: Test af træpillefyr

Udvalgte produkter bedst i test

Morsø 6870 væghængt brændeovn – Høj kvalitet til en skarp pris

Morsø 6870 væghængt brændeovnMorsø hører til de mest eftertragtede mærker, når det kommer til brændeovne og udepejse. De er blandt andet kendt for deres kompromisløse valg af materialer og deres evne til at lave Svanemærkede produkter.

Morsø 6879 vs. markedet

Vil du have en af de mest solide og funktionelle brændeovne til at hænge op på væggen derhjemme, er Morsø 6870 modellen et godt valg. Den har konvektionssystem, der sørger for at udnytte brændet mest effektivt, og med det forkølede håndtag skal du ikke spekulere på at komme til at brænde hænderne. 

6870 modellen er designet til at indgå som et møbel i hjemmet. 

Derfor bør du vælge denne

 • Konkurrencedygtig pris 
 • Tertiær lufttilførsel 
 • Praktisk askeskuffe 
 • Stilrent og kompakt design

Contura 856WG Style Brændeovn (hvid) – Ellipseformet brændeovn med perfekt flammesynlighed

Contura 856WG Style Brændeovn (hvid)Der er tænkt over hver en detalje i fremstillingen af den moderne, futuristiske og enestående brændeovn fra Contura. Den er den eneste brændeovn af sin slags, der er skabt i et ’blødt’ og ellipseformet design.

Contura 856WG Style vs. markedet

Går du op i kvalitet og lang levetid på din vægophængte brændeovn, kan 856WG Style være et godt valg. 

Den innovative brændeovn skiller sig positivt ud blandt de konventionelle og klassiske brændeovne, der enten er lavet i et ovalt eller kvadratisk design.

Den ellipseformede brændeovn skaber en visuel oplevelse af meget plads. Den kan være det perfekte valg for dig, der bor i en bolig med små rum, og hvor det er nødvendigt at tænke over hver m2 i indretningen. 

Derfor bør du vælge denne

 • Stilrent, hvidt look
 • Ellipseformet design 
 • Smukt flammesynlighed fra alle vinkler

Hwam 3110c Brændeovn – enkelt og stilet 

Denne væghængte brændeovn har et super flot og enkelt design, som vil passe ind i næsten hvilket som helst rum. 

Produktet er særligt rengøringsvenligt, som pointeret foroven, og giver et svævende og let look. Som nævnt tidligere i teksten er det smart at overveje, at sørge for at tilkøbe en automatisk lufttilførsel hvis muligt. Dette kan man gøre til Hwam 3110c, hvilket altså sikrer at den rigtige mængde luft kommer ind til forbrænding. 

Derudover er dette produkt udstyret med det der kaldes for ”Autopilot”. Dette system gør, at man får om til 40% mere varme i forhold til, hvad en almindelig brændeovn vil være i stand til. 

Find produktet her

Contura 850W væghængt brændeovn – bedste fra alle verdener 

Dette produkt siges at være en af de bedste på markedet. Produktet har store glas på siden, hvilket gør at man får mest muligt ud af den, i forhold til atmosfære og stemning, da man kan se alle flammer klart og tydeligt. Dette gøres uden at produktet mister effektivitet. 

Dette produkt har også en støbejernstop, som egentlig kan bruges hvis du skal koge vand eller varme mad – altså faktisk en kogeplade. Et sjovt twist, til et ellers traditionelt og klassisk designet produkt, som gør produktet ekstra smart. 

Man kan, tilsvarende til overnævnte produkter, købe et friskluftssytem, sådan at det bliver reguleret automatisk. 

Find produktet her

Se vores artikel om: Gulv bio pejs

Contura 856WG Style Brændeovn (sort) – Pladsoptimerende valg

Contura 856WG Style Brændeovn (sort)Er vægpladsen i stuen trang, gælder det om at vælge en brændeovn, der både visuelt og fysisk tager så lidt plads som muligt. 

Contura 856WG hører til de nyeste modeller på markedet for de vægophængte brændeovne til private beboelser.

Contura 856WG vs. markedet

Modsat mange af de andre kvalitetsbrændeovne er Contura 856WG designet med et stort omfang af vinduespartier. Dette har mental betydning for mange boligejere, der ikke kun sætter pris på varmen fra ovnen, men også synet af de smukke flammer fra brændeovnens hærdede ruder. 

Den moderne 856WG model er et innovativt produkt, der som noget unikt er produceret i et ellipseformet design. De afrundede hjørner er med til at optimere pladsen i hjemmet, og det skaber et harmonisk look i stuen. 

Derfor bør du vælge denne

 • Klassisk, sort look
 • Stort indsyn til flammerne 
 • Godt valg til de mindre boliger

Hvordan vælger man så den rette væghængte brændeovn? 

Om man går efter en væghængt brændeovn eller ej, er det værd at huske på, at der findes mange forskellige slags på markedet, og det er vigtigt at undersøge de forskellige så meget som muligt, før man beslutter sig for, hvilket man går efter. Der skal gøres en masse overvejelser, f.eks. 

 • Hvor stort et areal ønsker jeg, at brændeovnen skal være i stand til at opvarme? 
 • Hvor finder jeg brændbare materialer, som jeg kan bruge? 
 • Hvilket udtryk går jeg efter i det pågældende rum? Ønsker jeg et råt look, klassisk look eller et moderne twist på brændeovnen? 
 • Hvem skal kunne betjene brændeovnen derhjemme, og hvor nem skal den i så fald være at betjene? 

Et lille tip til at forbedre brændeevnen er ved at fyre op for ovnen med lange intervaller. Hvis man samtidigt med dette bruger større stykker træ, så kan man næsten få produktet til at yde op til 50% af den nominelle ydelse – dog er det vigtigt at påpege, at man ikke skal gå alt for langt over den optimale størrelse på brænde, da det vil være dårligt for ovnen og føre til dårlig forbrænding.  

Har man i sinde at prøve at gøre produktet så miljøvenligt som muligt, er det oplagt at kigge på automatisk lufttilførsel. Dette gør ikke kun betjeningen langt nemmere, da det sørger for, at produktet selv regulerer lufttilførslen, sådan at man selv helt slipper for ansvaret, men det er også en mere bæredygtig betjening, da man i praktisk ikke vil kunne regulere lufttilførslen så præcist, når man først har fået gang i flammerne. 

Se vores artikel om: Brændeovn test

Brændeovne og materiale 

Ikke alle brændeovne er lavet af samme materiale, og det er derfor relevant at undersøge, hvilke materialer der passer bedst på dig og din bolig. 

Der er overordnet set tre forskellige udtryk, man kan gå efter, når man vælger materiale til sin brændeovn. 

 • Det moderne
 • Det tradionelle
 • Varmelageret

De moderne brændeovne bliver i dag fremstillet af pladejern som det primære materiale, grundet dets mange muligheder, når det kommer til design. Man kan gøre overfladerne glatte, runder kanterne af m.m. 

Derudover er det fordelagtigt, at pladejern hurtigt kan varmes op, og hurtigt kan køles ned igen. 

Det traditionelle udtryk kommer mere til udtryk, når man bruger støbejern. Dette skaber et landligt og rustikt look. Materialet er ekstremt stærkt og solidt, og det ændrer altså ikke form. Trods det tager en smule længere for støbejern at varme op, når man sammenligner med pladejernen, så har det dog en god evne til at holde på varmen. 

Fedtsten er et smukt og flot materiale, men det har også store funktionelle fordele. Materialet absorberer nemlig varme og frigiver det derefter over tid. Herved er din brændeovn altså varm i længere tid. 

Afslutningsvis skal det også nævnes, at man kan gå efter et mere unikt look også. Dette kan man gøre ved brug af f.eks. kalksten. Ingen kalksten er de samme, og derfor vil din brændeovn have personligt præg, hvis du benytter dig af netop dette materiale. 

Der er mange forskellige produkter på markedet, og som nævnt i denne guide er det vigtigt at undersøge mange forskellige slags, før man træffer den endelige beslutning om, hvilken der skal købes med hjem. Der er mange vigtige overvejelser der følger med, og det er vigtigt at tage ens bolig og egne behov med i betragtning, når man laver research før købet af ens nye brændeovn. 

Se vores artikel om: Den bedste hjemmestoevsugertest

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af brændeovne

Se også artiklerne: Luft til luft varmepumpe test

Måske kunne du også være interesseret i at læse Top 10 bedste vægmonterede elektriske pejse i 2020

Author

Write A Comment