Går du og drømmer om at købe en biopejs for at skabe stemning, hygge og varme i dit hjem, men er i tvivl om, hvilken du skal købe, hvordan en biopejs fungerer og hvilken type der er den rigtige for dig, så skal du ikke længere være fortvivlet. Der findes mange biopejse, og der er et hav af muligheder, der skal tjekkes igennem. Vi har derfor listes nogle af de bedste biopejse i test her.

Hvad er en biopejs? 

En biopejs er en moderne pejs, som kan installeres ligegyldigt om du bor i lejlighed eller hus. Den mest indlysende fordel ved en biopejs er, at man ikke behøver en skorsten for at få den installeret, hvorfor det er en nem og billig løsning, hvis man ønsker at få samme atmosfære i ens hjem, som en traditionel pejs ellers ville give. 

Hurtige tips før køb af biopejs 

 • Uanset kvalitet og godhed af en pågældende biopejs er det vigtigt at huske, at man aldrig skal efterlade børn omkring åben ild, uanset hvilke sikkerhedsinstallationer der kommer med pejsen. 
 • Pejsen skal altid slukkes helt før påfyldning
 • Tjek altså procentdelen af ethanol før køb. Sørg også for at pejsen er testet og godkendt, sådan at du uden bekymring kan bruge din biopejs. 
 • Overvej at få en fagperson ud for at kigge på din bolig, sådan at i, i fælleskab, kan beslutte, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere pejsen. 
 • Luft jævnligt ud i hjemmet, når du benytter din biopejs
 • Husk altid at tørre op efter dig med det samme, hvis du har spildt ethanol ved siden af pejsen
 • Søg hjælp fra fagperson, hvis du er i tvivl om sikkerheden på din biopejs

Typer af biopejse

Der findes mange forskellige typer af biopejse, nedenfor vil nogle af typerne være listet: 

 • Væghængte biopejse
 • Fritstående biopejse
 • Forskellige bordmodeller 
 • Indbygningsbiopejse

Ud fra overstående er det altså tydeligt at se, at der er mange forskellige muligheder, hvilket kan gøre det nemt at finde noget, som passer perfekt til netop dit hjem og dine behov. 

Nedenfor vil der være listet en masse forskellige produkter, samt deres specifikke kvaliteter, hvorfra vi finder ud af, hvilke der klarer sig bedst i test. 

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af brændeovne

Væghængte biopejse 

Væghængt BiopejsNår man har besluttet sig for, at man ønsker en væghængt biopejs, kan det være relevant at gøre sig klar på, hvor man ønsker at pejsen skal hænge. Her er det eventuelt en god mulighed at få en fagperson ud, så man er sikker på, at den valgte væg kan bære vægten fra den pågældende pejs. 

Derudover giver en væghængt biopejs også et specifikt look til rummet – væghængte biopejse er nemlig en nyere type af biopejse, og vil derfor bidrage til et nyt og moderne udtryk til rummet. 

Nedenfor er listet to eksempler på væghængte biopejse, som mange kunder mener, er de bedste; 

Se vores artikel om: Væghængt brændeovn

Biopejs Goya – et råt look 

Denne pejs er en flot biopejs med et råt look fra TermaTech. Mere specifikt er det en væghængt biopejs, som nemt kan installeres i hjemmet. Der er ingen begrænsninger for, hvor i hjemmet den kan hænges op, og den er beskyttet på både for- og bagsiden. 

Den har et super fint beton-lignende-look som gør, at pejsen ser ekstra fornem ud. 

Som nævnt foroven, kræver biopejse ingen skorsten, og det samme gælder for denne væghængte pejs. Fordelene ved dette produkt er, at der kræves minimal vedligeholdelse, der er ingen røg eller aske og den behøver hverken skorsten eller strøm for at kunne fungere, hvorfor mange foretrækker dette produkt, når de leder efter en biopejs med rigtige flammer. 

Den har en brændetid på 3-4 timer, hvilket er en lidt længere brændetid end mange af de andre biopejse på markedet, hvilket gør den attraktiv for dem som ønsker, at få mest ud af pejsen som muligt. Prisen på denne varer er 6.995,00 kr. 

Nova biopejs – den unikke 

Denne biopejs er endnu en væghængt biopejs, som giver et råt og unikt look til det pågældende rum, den bliver placeret i. Den giver fornemmelse af en rigtig pejs, og lader op til en indbydende og hyggelig stemning.

Nova biopejs er endnu et design fra TermaTech, og dens kvaliteter lever op til andre væghængte biopejser. Produktet har et forbrændingssystem med høj sikkerhed, og pejsen kan installeres næsten overalt, så længe at væggen kan holde til pejsens vægt. Derudover er denne særdeles nem at montere. Bagpladen på produktet er nemlig varmebestandigt, hvilket gør, at væggen som pejsen skal hænges op på, udsættes for meget lidt varme, hvorfor denne pejs kan monteres på næsten alle overflader. Den skader netop ikke overfladerne, om de kan tåle varme eller ej. Brændetiden på denne biopejs er 3 timer, og kan i nogle tilfælde godt komme op på 4 timer, hvis man sørger for at vedligeholde ethanolen. Prisen på denne varer er 8.040,00 kr. 

Fritstående biopejse  

Fritstående biopejseEn fritstående pejs er nem og fleksibel, idet at du kan placere den, hvor du ønsker.  De fritstående biopejse kan bruges på mange forskellige måder, og også som et centralt stykke møbel i rummet. Udover at det skaber varme og hyggelig atmosfære, kan produktet også bruges som rumdeler, idet at en fritstående biopejs er flot og præsentabel fra alle vinkler. 

Der findes både store og små versioner af denne type biopejs. De helt store er lavet til, at de skal placeres på gulvet, hvor de mindre modeller er oplagte at stille på et bord. De små biopejse er også nemmere at tage med ud, hvis man vil have varmen med ud i haven en aften. Her er det dog vigtigt at pointere, at man ikke skal lade pejsen blive stående udenfor. 

Cuneo biopejs  – smart og fleksibel pejs 

cuneo-biopejsDenne fritstående biopejs giver et smart og råt look til rummet, og grundet dens lille størrelse er den helt perfekt, hvis du ønsker at kunne ændre placeringen løbende! 

Pejsens brændetid er stadig lange 3 timer, trods dens lille størrelse, grundet et forbrændingssystem som gør brændetiden længere. 

Dette produkt er helt oplagt for dig som ønsker at kunne tage pejsen med udenfor – både for romancen, varmen og hyggens skyld. Systemet som denne pejs kører på er meget sikkert, og trods den lille størrelse, er denne biopejs et sikkert og stabilt produkt. 

Brændetiden på denne lille biopejs er 2-3 timer. Den lidt kortere brændetid kommer af, at denne pejs er betydeligt mindre end de andre, som er nævnt i teksten. Prisen på denne varer er 5.035,00 kr. 

AMBIANCE Biopejs – pejs som rumdeler 

Denne fritstående biopejs fylder, i modsætning til Cuneo biopejs, rigtig meget. Grundet den store størrelse kan denne pejs altså bruges til meget mere end bare at være en varmegivende kilde. 

Denne biopejs er nemlig oplagt at bruge som rumdeler. Pejsen er placeret sådan, så at man kan se ilden ligegyldigt hvor i rummet, man er. Det er også stadig muligt at se gennem pejsen, hvilket gør, at man ikke oplever pejsen som værende en total afskærmning fra resten af rummet. Denne hvide model giver et moderne og friskt udtryk, og vil klart være en essentiel del af det pågældende rum, som den er placeret i. Rummets charme ligger i pejsen. 

Trods den store størrelse er det vigtigt at påpege, at det stadig er muligt at flytte rundt på denne biopejs, og man kan derfor tilpasse og ændre placeringen så ofte, man ønsker.  

Brændetiden på denne biopejs er 3-4 timer, hvilket stemmer overens med de andre fortrukne biopejse på markedet. Prisen på denne varer er 18.636.00 kr. 

Forskellige bordmodeller 

Man kan også vælge at købe en biopejs, som er designet som del af et bordmodul. Herved kan man gøre en simpel ting som et kaffebord, til et unikt og smukt element i rummet. En biopejs som er lille nok til at kunne stilles på et bord, bliver også betragtning som en bordmodel. Herved er der et overlap mellem fritstående biopejse og bordmodellerne. 

Bord biopejs i glas – pejs som bordpynt 

bord biopejsDette produkt er en lille biopejs, som kan placeres på hvilket som helst bord – om man vælger sit køkkenbord, kaffebordet eller et lille dekorativt bord man har i hjørnet gør ingen forskel. Grundet dens meget lille størrelse kan produktet nemt flyttes rundt. Dette produkt skal dog ses som udsmykning og ekstra pynt til boligen, fremfor noget som skal bringe varme. 

Brændetiden er omkring 2 timer, grundet dens lille størrelse. 

Indbygget biopejse 

Når det kommer til indbyggede biopejse, så er det noget som mange på forhånd vælger som et centralt element i boligen. Dog er det stadig muligt at få indbygget en pejs, hvis du allerede har et hjem. 

Indbygget biopejse Hvis du vælger at indbygge en pejs i et nyt boligprojekt er der rig mulighed for at lade fantasien komme til overfladen, da der er mange forskellige muligheder at vælge imellem. Pejsen kan være rumdeler, eller den kan optræde som traditionelle pejse i stuen, det kan forekomme i entreen eller selv i soveværelset. Her har man også mulighed for at designe  pejsen, tilpasse størrelsen efter ejet behov og efter hvilket rum, man vil have pejsen placeret i. Her er det igen vigtigt at overveje, at få en fagperson ud, sådan at man kan få nogle tips og råd med på vejen i forhold til, hvor det er hensigtsmæssigt at placere pejsen. 

Hvis man allerede har en bolig, og man ønsker at indbygge en biopejs, så kan det gøres nemt og sikkert. Her kan man tage udgangspunkt i et hjørne i huset, som man gerne vil gøre mere hyggelig, eller større væg som man gerne vil udnytte noget mere.   

Derudover er det relevant at vide, at man øger ens boligs værdi med en indbygget biopejs, idet at den bidrager med noget unikt og specielt, som man ikke finder i alle boliger på markedet. 

En indbygget biopejs kan også betyde, at man indbygger en biopejs i f.eks. et skab. Herved kan man gemme pejsen væk, når man ikke benytter den. 

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Planika Fire Table Round

Denne bordmodel er et eksempel på en biopejs som værende del af et lille bord. Den lille størrelse gør det muligt at placere møblet lige hvor man har lyst, om man så går efter en hyggelig krog, eller om man vil placere det i midten af lokalet som var det et kaffebord. Produktet er universelt, og det forener funktionalitet og design, da man både kan bruge bordet som man ville et normalt sidebord eller kaffebord, men det bidrager også med et usædvanligt og utraditionelt look, hvilket gør det mere unikt. Brændetiden er ca. 3,5 time. Prisen på denne varer er 2.749,00 kr. 

 

Er en biopejs miljøvenlig og hvordan virker den? 

Ja, en biopejs er miljøvenlig, og det er den netop af den grund, at den ikke brænder med træ. Til gengæld brænder en biopejs med bioethanol, hvorfor begrebet biopejs. Denne væske er frembragt af organisk materiale, herved også bæredygtigt materiale. Dette er også årsagen til, at der ikke behøves en skorsten til biopejsen, da pejsen altså ikke udelader farlige stoffer, trods den stadig udleder varme og giver samme atmosfære og stemning som en traditionel, gammeldags pejs ville. 

Alle biopejse i Danmark er godkendte efter nogle hårde sikkerhedsregler som Europa har formuleret. Dog er der ikke lavet specifikke undersøgelser der forklarer, hvilke biopejse der er bedst i test, og derfor kan det være svært for kunder at træffe valget om, hvilken biopejs der har den bedste kvalitet. Det er dog igen vigtigt at pointere, at der gennem de seneste år er lavet undersøgelser på området som viser, at der ikke bliver udledt farlige stoffer, når man foretager forbrænding af bioethanol. Herved er det værd at tage en biopejs i betragtning. 

En hyppig overvejelse som kunder gør sig er, hvorvidt en biopejs vil skade indeklimaet. Biopejse behøver som sagt ikke et aftræk, altså en skorsten, og derfor er det et relevant spørgsmål at stille. Eftersom pejsen ikke udleder farlige stoffer, er det altså sikkert at sige, at pejsen ikke skader indeklimaet. Bioethanolen udleder kun varme, kuldioxid og lidt damp. 

Et sikkert tip at huske på, når man skal vælge en biopejs er dog, at man skal sikre sig at procenten af ethanol er mindst 95%. Hvis procenten ikke er synlig, skal man altså ikke købe produktet, da kvaliteten her ikke vil kunne sikres. 

Se vores artikel om: Gulv biopejs

Biopejs vs. Brændeovn: Fordele og ulemper 

Det vigtigste spørgsmål man skal stille sig selv, hvis man er i tvivl om hvorvidt man ønsker en biopejs eller brændeovn er, om pejsens primære opgave skal være at varme boligen. 

Når det kommer til installationen af de to forskellige ting, så er det klart biopejsen der er den nemme og billige løsning, da den ikke kræver skorsten, hvorfor man heller ikke skal have en skorstensfejer til at godkende monteringen. 

Som nævnt er det vigtige spørgsmål, om produktets primære opgave er at afgive varme til boligen, og her er der igen stor forskel på de to produkter. En lille biopejs giver  ikke meget varme, specielt ikke de helt små af slagsen, og derfor vil dette produkt ikke fungere som en primær varmekilde, men vil nærmere kun bringe hygge og stemning til hjemmet. De store biopejse er dog funktionelt meget bedre, og de afgiver derfor også meget mere varme end de små. Varmen fra en stor biopejs kan svare til brændeovn på mellemstørrelse. 

I forhold til økonomien er det vigtigt at tage i betragtning, at det vil værre dyrere at bruge en biopejs til at varme huset op, end det vil være at bruge en brændeovn til det samme. Det skyldes, at bioethanolen er dyrere end brænde. En lille pointe som er værd at have i mente er her, at en biopejs er miljøvenlig, da ethanolen er frembragt af organisk materiale. 

Opsamling på fordele og ulemper

Biopejse fordele

 • Miljøvenlige
 • Kræver ingen skorsten og derfor heller ingen godkendelse for monteringen
 • Findes mange forskellige typer som kan tilpasses til dit hjem og dine behov

Biopejse ulemper

 • Mindre biopejse kan ikke bruges som primær varmekilde til boligen
 • En stor biopejs kan godt varme huset, men svarer kun til en mellemstor brændeovn
 • Det vil være langt dyrere i længden at varme boligen med en biopejs, da ethanol er dyrere end brænde 

Brændeovne fordele

 • Brændeovnene kan bruges som primær varmekilde til boligen
 • Det er langt billigere at varme huset/rum med en brændeovn

Brændeovne ulemper

 • Dette produkt er ikke miljøvenligt
 • Der er brug for en skorsten, hvilket betyder at der også skal en godkendelse til før monteringen kan forekomme

Herved kan det siges, at der klart er flere fordele ved at købe en biopejs, hvis man altså går efter at skabe en hyggelig stemning, en rar og dejlig atmosfære uden at finde den helt store pengepung frem. Ønsker man derimod en primær varmekilde er det åbenlyst, at en brændeovn er det rigtige svar, da det i det lange løb vil være billigst i drift. Det hele kommer altså an på, hvad ens behov er. Det er altid en smart ide at få en fagperson ud, så vedkommende kan vurdere, hvilke faktorer dig og din familie skal lægge mest fokus på.

Hvilken biopejs er så bedst og for hvem? 

For at finde frem til, hvilken biopejs der er bedst i test, er det vigtigt at pointere, at alle disse forskellige typer pejse henvender sig til et bestemt publikum med bestemte behov. Det handler altså om at finde ud af, hvad dine behov er, og hvilket look og udtryk du går efter i dit hjem. 

Derudover skal du også finde netop den pejs, som komplimenterer dit hjem og stil på bedst mulig vis, og derfor vil det ikke være muligt at finde ’den perfekte pejs’ uden at lave lidt research. 

De fire typer af biopejse der er blevet gennemgået i denne tekst er; 

 • Væghængte biopejse
 • Fritstående biopejse
 • Forskellige bordmodeller 
 • Indbygningsbiopejse

Den førstenævnte pejs er oplagt for dig som ønsker en pejs, som ikke fylder hele rummet. Ved en væghængt biopejs opnår du den hyggelige atmosfære som en traditionel pejs ville bringe, uden at det tager gulvplads. 

Ønsker du derimod et central element i din stue eller andet stort rum, kan en fritstående biopejs være et godt alternativ. En fritstående biopejs kan findes i næsten alle størrelser, fra helt små biopejse der kan stilles på borde rundt om i huset, til helt store størrelser, som kan bruges som rumdelere. De helt store afgiver nok varme, til at kunne varme et helt rum op alene, herved er det både en funktionel løsning i forhold til varme, men det giver altså også rummet et smart og moderne look. 

Bordmodellerne henvender sig primært til dem som bare ønsker et dekorativt element, da pejsen ikke rigtig kan bruges til andet end udsmykningen. De findes i mange fine modeller, men det er værd at huske på, at denne types primære funktion er, at skabe hyggelig stemning på en unik måde. Mange ser det som at være alternativ til stearinlys. Denne type biopejs bidrager altså med hygge og fungerer også som en mindre varmekilde, hvis man har placeret sig udenfor eller tæt omkring den. 

Afslutningsvis er der mulighed for at gøre et større projekt ud af det, hvor man altså indbygger en biopejs. Denne valgmulighed appellerer klart til dem som ønsker at designe pejsen så den passer lige til deres bolig samt deres behov. Dette er især idealt, hvis man er i gang med at bygge et nyt hus, da man fra start kan inkorporere biopejsens placering. 

Valget afhænger meget af dig og din boligs behov. Alt fra ens personlige stil, husets indretning og hvad du mener produktets primære funktion skal være – om det skal være en varmekilde, eller om det skal være med til at give boligen ekstra kant i form af unikt design og look. Alt er i alt er det vigtigt at påpege, at en biopejs kan nemlig give dig den samme hyggelige atmosfære, som en brændeovn kan, uden at det skader miljøet. Derfor er det værd at tage med i sine overvejelser, hvis man er på udkig efter noget varme, design og hygge.

Læs også vores artikel om: Gulv bio pejs

Se også denne lignende artikel på vores side: Væg hængende bio pejs test

Måske kunne du også være interesseret i at læse Vejledning til valg af en bio-etanol pejs

Author

Write A Comment