Køkkenet er mange hjems samlingspunkt, og med et par barstole til køkkenet kan familien samles endnu bedre til en sludder eller for at følge med i, når andre kokkererer.

Som du måske ved, findes der et hav af barstole på markedet. De kommer i forskellige materialer, designs, farver og prisklasser, og nogle gange kan det altså være svært at finde hoved og hale i, hvad de forskellige barstole kan, og hvilken stemning og udtryk de vil tilføre dit køkken.

Man kan hurtigt komme til at tænke på den klassiske barstol med det runde sæde, men faktisk er der en masse spændende varianter, som vi her vil dykke ned i, så du kan finde den stol, der vil passe perfekt ind i dit køkken og budget.

Panton One Bar – elegant og funktionel stol 

Panton One Bar

Denne smarte og elegante Panton One Bar er perfekt for dig, som ønsker en helt enkel og stilren stol, der kan passe ind i alle hjem uanset indretning og stil. Stolen kan fås i mange forskellige farver, hvilket gør det nemt for dig at opnå lige netop det udtryk du ønsker dit hjem og din indretning skal have. Panton One Bar stolen er en stor kundefavorit og er meget populær hos montanafurniture.com

Om Panton One Bar stolen

En af fordelene ved lige netop Panton One Bar stolen er, at den både kan bruges udendørs og indendørs. Grunden til dette er materialet, som er rustfrit stål. Ikke nok med, at stolen både kan bruges inde og ude, så kan den grundet det meget enkle og rene look, med riller og stålben, bruges i alle indretninger. Du kan vælge mellem en masse forskellige farver, så hvis du ikke nødvendigvis er til den klassiske sorte farve, kan du i stedet vælge en lysere og lettere farve som grå eller beige. Er du til det mere farverige kan du derimod også vælge en stærk rød. Du kan også vælge at blande alle farverne og skabe et lækkert farvespil i dit hjem. Der er et hav af muligheder med denne Panton One Bar stol, så det er bare med at finde sin indre kreativitet frem og slå sig løs! 

Udvalgte specifikationer:

  • Mål: B:51xH:94xD:44 cm
  • Designer: Verner Panton 
  • Materiale: Polyurethan, rustfrit stål
  • Maksimal belastning: 150 kg
  • Sædehøjde: 76 cm

Mano barstol

Mano barstol

I samme stil findes ”Mano”-barstolen i hvidt kunstlæder. Stolen er klassisk, men har, i modsætning til ”The Pod Bar Stool”, et firkantet og hvidt sæde. Barstolen fremstår minimalistisk og simpel, men samtidig klassisk. ”Mano”-stolen kan hæves og sænkes, og den har en gaspatron til dette formål. Stolens maksimumhøjde er 78 cm., mens dens minimumshøjde ligger på 57 cm.

Sædet på stolen er lavet i hvidt imiteret læder, men fremstår umiddelbart meget ægte og lækkert. Stolen har en krom trompetfod med en behagelig støtte til fødderne. Under stolens fod er der placeret en plastikring, som har til formål at beskytte gulvet mod ridser. Stolen har god siddekomfort og kan holde til 110 kg.

Denne barstol er perfekt til dig, som vil have en stol med et klassisk stel og hæve/sænke-funktion, men samtidig ønsker et hvidt og simpelt look.

Barstolen stjæler ikke opmærksomheden fra dit køkkens yderligere indretning og er derfor en perfekt tilføjelse til den minimalistiske type. Stolen kan købes på  unoliving.com og koster 439 kroner.

Kline barstol

Kline barstol

”Kline Barstol – Antracitgrå” er endnu en barstol, som er forholdsvis klassisk og har det velkendte stel med fodstøtte. Denne stol har dog et anderledes sæde med et lille ryglæn, hvilket gør komforten god. Stolens sæde er lavet i kunstlæder og er sort på indersiden og hvid på ydersiden, hvilket giver en fed og lidt sportslig effekt.

Stolen kommer med en gaspatron, så du let kan hæve og sænke den. Barstolen har kromstel og trompetfod samt en fodstøtte for at gøre oplevelsen endnu mere behagelig. Dens maksimumhøjde er 80 cm., mens minimumshøjden er 59 cm.

Denne barstol kommer i sæt af to styks, hvilket er rart og praktisk, da man alligevel ofte skal bruge mere end én barstol til køkkenet.

Sædet er skåret ud bagtil, og i kombination med den lækre grå farve gør det denne barstol unik. Ryglænet hjælper desuden til med at gøre komforten endnu bedre.

”Kline Barstol – Antracitgrå” står til 579 kroner pr. stol og forhandles på unoliving.dk.

by Lassen ML42 Counterstol – De lækreste materialer

by Lassen ML42 Counterstol

Denne super flotte barstol i de lækreste materialer får mange positive ord med på vejen hos Unoliving.

Der er en god harmoni over denne klassiske barstol, som er designet af Mogens Lassen tilbage i 1942. Til trods for at den har en del år på bagen, så fremstår den stadig med et virkelig moderne udtryk. Det er derfor, at designet er langtidsholdbart og stadig er meget populært.

Ud over det unikke design, så gør dens særlige udformning af sædet, at stolen også har en glimrende siddekomfort. Desuden er stolen produceret af nogle gedigne og ordentlige materialer.

ML42 fås i flere forskellige materialer, og de er alle sammen lavet af en kombination af massivt træ og metal.

Denne variant er produceret i sort bejdset bøgetræ med en flot fodstøtte i messing. Det giver et elegant og eksklusivt look, som klæder det høje køkkenbord eller baren. Stolen har nemlig en højde på 69 cm, hvilket er perfekt til det høje bord.

Den høje barstol har en bredde og en dybde på 55,50 cm, og sædet er ergonomisk korrekt udformet. Det gør det bekvemt at sidde der i længere tid, og du glider ikke så nemt ned af stolen. 

Det er nemt at vedligeholde stolen, for den skal blot tørres af med en tør klud. 

Vælg den variant af den klassiske barstol, som passer bedst ind i din indretning. Du kan også vælge et par stole i forskellige materialer, det ser også flot ud. 

Mater barstole

Mater barstole

I samme stil er ”Mater Barstol i sort”, og denne stol er klart et pragteksemplar, når det kommer til dens håndværk. Stolen er lavet i sortbejdset træ, og den sorte farve kommer flot til udtryk på stolens ben og sæde.

Stolen er håndlavet i hårdt træ, og det er altså tydeligt, at det er den lækre kvalitet og det gode håndværk, man betaler for i denne stol. På stolens sæde er der placeret et sort lædersæde, som går i et med det sorte bøg. Stolen er udformet i ét stykke træ i et lille indisk træværksted.

Barstolen findes i to størrelser, så du kan vælge den, der passer din bordhøjde bedst. Stolen er 74 cm. høj.

Denne barstol er helt sikkert til feinsmeckeren, som ikke vil gå på kompromis med kvalitet og håndværk, og som ønsker en stilfuld barstol med rene linjer, som er lidt et kunstværk i sig selv. Stolen koster 3.299 kroner og kan bestilles på shopping.coop.dk

SE OGSÅ: Rundt spisebord

Esschert Design barstol

Esschert Design barstol

Denne barstol skiller sig ud fra de andre fordi den kommer i et helt andet udseende og med et utraditionelt materialevalg. Den er nemlig lavet i støbejern, som er et materiale man ofte ser at grillriste er lavet af.

Dette materialevalg giver stolen et industrielt udseende, og er et frækt valg til det moderne køkken eller et skarpt og sikkert valg til et køkken i indutristilen.

Støbejern er et utrolig holdbart materiale, som man kan være sikker på, holder i mange år frem.

Sædet er lavet som et gammelt traktorsæde, og stolen har en fodstøtte som gør, at man sidder rigtig behageligt i stolen. Man kan justere højden på sædet ved at dreje det rundt.

Denne barstol er et super solidt og komfortabelt valg af barstol, hvis man ønsker et design der skiller sig ud fra det som de fleste andre vælger.

Den fås hos frishop.dk til 920 kr.

Mulighederne er mange, og der findes altså mange forskellige varianter i alverdens designs og materialer, som kan sætte sit præg på dit køkken.

Om det skal være den traditionelle barstol med hæve/sænke funktion og drejesæde, en minimalistisk og stilfuld udgave, en barstol i godt håndværk og nordisk design eller en vaskeægte vintageinspireret sag, det er op til dig. Men uanset hvad vil dine nye barstole helt sikkert tilfører dit køkken et fedt og personligt præg. Og hvem ved? Måske dit køkken bliver et endnu mere attraktivt samlingspunkt.

Barstol – Zebra blank

De traditionelle barstole er være fede og kan skabe den helt rette stemning, men der findes også et hav af varianter, som tager sig anderledes ud. En af dem er ”Barstol – Zebra blank sort 65 cm. Stolens blanke sorte sæde er det første, der springer i øjnene, og med dens lange, smalle stel fremstår denne stol elegant og stilet.

Stolen er 65 cm. høj og passer til en bordhøjde på ca. 95 cm. Stellet er forkromet og har en fodstøtte, hvilket gør komforten god. Stolen har desuden ryglæn, som ligeledes gør det behageligt at sidde i denne over længere tid.

Barstolen er en designer stol fra Italien, og det er tydeligt, at elegancen er i højsædet her. Stolens sæde er lavet i formstøbt plast og stellet i stål. Denne materialekombination komplimenterer hinanden særdeles godt og får stolen til at fremstå yderst stilfuld.

Zebra-barstolen er perfekt til dig, som ønsker et rent og elegant design i dit køkken. Stolen koster 1.649 kroner og forhandles på bordeogstole.dk.

Cinas High Mackay

I en lidt anden boldgade finder man barstolene, som minder om en forlænget taburet. Disse stole tilfører i højere grad et minimalistisk og skandinavisk look til dit køkken og kan være vældig stilfulde.

”Cinas High Mackay”-barstol i sort er en af dem. Denne stol skiller sig ud ved at være et bæredygtigt produkt lavet i karboniseret bambus. Barstolens sæde er sort, mens stolebenene er holdt i en naturlig træfarve. Stolen er 69 cm. høj og har fodstøtte.

Bambus er et hårdt modstandsdygtigt materiale, og stolen er derfor holdbar, hvilket dens simple, nordiske stil ligeledes udtrykker. Stolen er ideel til dig, der i højere grad ønsker godt håndværk og bæredygtighed samt en stol, der udtrykker tidløshed og minimalisme. ”Cinas High Mackay” kan købes på unoliving.com og står til 979 kroner.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Blaze Barstol

Blaze Barstol

En barstol er symbolet på hygge og samvær med venner og familie. Den indbyder til en lille drink i baren eller hygge i køkkenet. Mange vælger nemlig at placere barstole i køkkenet, så man kan sidde ved køkkenet, mens der laves mad eller drinks.

Denne barstol kommer i et meget stilrent design der bærer præg af at have rene linjer. Det sorte sæde og den blanke fod ser utrolig lækker og eksklusiv ud, så den vil passe perfekt ind i et moderne køkken.

Barstolens fod er lavet i krom og den er lavet med en lille afsats, som fødderne kan hvile på, mens man sidder i stolen, hvilket gør at man sidder rigtig behageligt i stolen.

Selve sædet på stolen er lavet i sort regenereret læder, som både er stilfuldt, men samtidig også utrolig holdbart og nemt at holde rent.

Højden på stolen kan justeres, så den passer til det bord eller bar, som man sidder ved.

Blaze barstol vejer 7,5 kg.

LÆS OGSÅ: Stegetermometer test

Dolphin Barstol

Dolphin Barstol

Her er der tale om en barstol der bærer præg af at den har et klassisk look.

Det lysebrune kunstlæder, som sædet er lavet af, står rigtig godt til de runde, sorte ben i sortlakeret metal.

Barstolen har en siddehøjde på 76 cm. og har en afsats, som man kan sætte fødderne på, og dermed sidde rigtig behagelig i denne stol.

Det lysebrune læderlook og de smalle ben, giver stolen et super lækkert udseende, som indbyder til hygge i baren eller køkkenet. Den vil passe perfekt ind i det lidt ældre køkken eller baren i vintage-stil.

Dolphin Barstol er I alt 107 cm. høj og vejer 5,2 kg.

Stolen forhandles bl.a. hos ILVA og fås lige nu til 1.499 kr.

SE OGSÅ: Spisebordsssæt

Deia Barstol

Deia Barstol

Så har vi endnu engang en barstol i et klassisk look i rampelyset. Denne Deia Barstol er lavet i mørke farver hele vejen igennem og kommer med et sæde i grå kunstlæder og sorte ben.

Netop de sorte ben, er noget man lægger mærke til ved denne barstol, som er udformet med 4 tynde ben i sort, der går ud fra midten og har en afsats til fødderne i mellem. Benene er lavet i sortlakeret metal.

Siddehøjden på barstolen er på 74 cm., hvilket er en helt normal højde til en barstol, som ikke kan justeres. Stolens fulde højde er 97 cm. og den vejer 7 kg.

Denne barstol har et fedt og anderledes design, som helt sikkert kan pifte et køkken op. Det er muligt at vælge blandt andre farver hos forhandleren.

Deia Barstolen står til 1.999 kroner og kan købes på ILVA.dk

 

Author

Write A Comment