Hvis du elsker at lave ekstra god mad, eller hvis du bare rigtig ofte står i køkkenet og kokkererer, så vil du formentlig også gerne have det bedste udstyr. Et stegetermometer er et af køkkenets vigtigste redskaber, da det giver de bedste forudsætninger for lækkert kød. Vi kigger nærmere på nogle af de modeller, du kan vælge at købe.

Det er ingen hemmelighed, at der findes rigtig mange typer af stegetermometre på markedet, og der er også stor variation, når det kommer til både funktioner og pris. Sikkert er det dog, at det er et nødvendigt redskab, hvis man vil have helt styr på stegen, hvad enten det angår oksekød, svinekød eller kylling.

Der kan være stor forskel på ovne, som varmer forskelligt, og der er også meget stor variation, når man kigger på de forskellige stege, som skal tilberedes. Det er derfor et stort sats, hvis man bare ”tager den på rutinen”, når man skal lave lækkert kød, og derfor bør man selvfølgelig anskaffe sig et fornuftigt stegetermometer.

Sådan udvælger vi produkterne:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger i sidste ende på redaktionens professionelle, subjektive vurdering.

Vi vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fra fx Trustpilot og Google
 • 2
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data omkring hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af produktet

Alt dette måler vi op mod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov og ønsker.

 

Thermapen Sous Vide – Håndlavet, hurtigt og præcist

Thermapen Sous Vide
789 kr.

Er du på jagt efter et effektivt og simpelt stegetermometer, der bare virker hver gang, du skal bruge det, så er dette lækre stegetermometer fra Thermapen helt sikkert noget for dig. Med en meget lille og smal spids på selve termometeret, viser det let aflæselige display meget præcist temperaturen på kødet inden for bare få sekunder. Med den meget lille spids efterlader det heller ikke de store mærker i kødet. Spidsen skal bare cirka 3 mm ind i kødet, før den kan måle temperaturen, hvilket gør det perfekt til også mindre stykker kød som f.eks. mindre stykker kylling. Dette er noget af det, der fremhæves hos Bbcgoodfood, hvor dette stegetermometer har fået den bedste samlede bedømmelse i deres store test af stegetermometre.

Brugervenligt og effektivt

Hos Bbcgoodfood er de mere end begejstrede for dette geniale stegetermometer. De fremhæver især den hurtige og effektive temperaturmåling som dette termometer fra Thermapen har. Derudover nævner de displayet som en stor fordel, da det er nemt at aflæse, og så roterer det som din smartphone, så du nemt kan aflæse det uanset, hvilken vej termometret vender, så du ikke behøver at vride din hals ud af led for at se temperaturen. Eksperterne hos Bbcgoodfood nævner også de klare farver som en nice detalje, da det gør det lettere at finde i skuffen blandt dine andre køkkenredskaber. 

Derfor anbefaler vi dette stegetermometer

Dette stegetermometer fra Thermapen er håndlavet i England. Derfor har det nogle helt unikke egenskaber og specifikationer i dets målinger. Selve spidsen er lavet i rustfrit stål og i en meget lille og effektiv størrelser, der giver gunstige muligheder for at begrænse udslippet af saft og væske fra kødet, når termometeret indsættes. Det automatiske tænd/sluk funktion er genial og er med til at give termometeret en batterilevetid på hele 1500 timer.

 

 Thermapen Sous Vide vs markedet

Dette stegetermometer fra Thermapen er et af de lidt dyrere udgaver på markedet. Det er håndlavet og vil derfor ikke kunne konkurrere med de billigere masseproducerede produkter, når det kommer til prisen. Til gengæld har det nogle unikke egenskaber, når det kommer til det, som det hele handler om. Nemlig at måle temperaturen på stegen i ovnen. Med en enorm præcis måling af temperaturen giver dette stegetermometer kun en usikkerhed på ±0.4°C, hvilket er blandt det bedste på markedet.

Gode ting ved Thermapen Sous Vide

 • Brugervenligt – let at bruge
 • Meget præcis måling af temperatur
 • Nemt at aflæse displayet
 • Hurtig måling af temperatur på under 3 sek.
 • Vandtæt 
 • Måler mellem -49,9 ° C og 299,9 ° C
 • Batterikapacitet på 1500 timer
 • Meget tynd spids, der minimere dræning af væske fra kødet.

Meater+ – til dig, der elsker teknologi

Meater+
786 kr.
 • Højteknologisk anbefaling fra madmagasinet bbcgoodfood.com
 • God vurdering hos techmagasinet pcmag.com
 • 4,5 ud af de 5 mulige stjerner blandt tusindvis af anmeldelser hos amazon.com

Dette stegetermometer fra Meater er et ægte teknologisk vidunder. Det forbindes let til din smartphone via enten bluetooth eller wifi. Herefter har du et hav af muligheder for at følge med i stegningen undervejs eller få hjælp til, hvordan du laver stegen fuldstændig, som du ønsker den. Det er derfor heller ikke overraskende, at det hos Bbcgoodfood bliver kaldt ” Best meat thermometer for tech lovers”. Det er altså skabt til dem, der ønsker at bringe så meget teknologi og smarte features med sig ind i madlavningen for at gøre det hele både sjovere, nemmere og mere præcist.

Med hele 4,5 ud af 5 mulige stjerner, som den gennemsnitlige bedømmelse hos Amazon blandt mere end 6.000 anmeldelser, er dette stegetermometer et ægte hit blandt køberne. Den flotte gennemsnitlige vurdering hos de mange købere hos Amazon er ganske enkelt et vidnesbyrd om, at dette stegetermometer lever op til kundernes forventninger. 

Smart oplader i træ

Med til dette stegetermometer følger en oplader i træ, der er lavet med en magnet, så den kan hænges på køleskabet. Træholderen er både til opladning og opbevaring af stegetermometret og viser på et LED display status på opladningen. Når termometret fjernes fra opladeren kan det holde batteri i 24 timer, hvilket er rigeligt for de fleste stegninger. 

Stegetermometret er udstyret med to forskellige censorer, der måler temperatur. Det kan derfor både måle temperaturen inden i kødet og i omgivelserne omkring stegen. Det kan måle op til 100 grader celsius inden i kødet og op til hele 275 grader udenfor kødet. Begge censorer er lavet i holdbart rustfrit stål, der giver termometret en god og lang holdbarhed. 

Meater+ vs markedet

Dette stegetermometer fra Meater er blandt de mest teknologiske stegetermometre på markedet. Det har langt flere muligheder og specifikationer end de fleste andre modeller på markedet. Det ligger derfor også i den lidt dyrere ende af prisskalaen, hvilket er helt naturligt, når man ser på de uanede muligheder, som medfølger ved køb af dette stegetermometer. Du får altså et væld af højteknologiske muligheder og informationer, når du kobler dette stegetermometer sammen med app’en på din smartphone. Herfra er det bare at udforske de mange muligheder, der gør madlavningen både sjovere og bedre. 

Gode ting ved Meater+ 

 • Trådløst stegetermometer
 • Kan forbindes til smartphone via bluetooth
 • Kan forbindes til smartphone via wifi og app
 • Forbindelsen til wifi giver dig mulighed for at følge med, selvom du ikke er hjemme.
 • Virkelig god og brugervenlig app
 • App’en sender notifikationer til din smartphone undervejs
 • Nem opsætning af stegetermometret.

Bluetooth stegetermometer

Bluetooth er en genial opfindelse på mange måder, da det giver en række muligheder for at gøre tingene fuldstændig trådløse. Heldigvis er det også blevet muligt at lave mad trådløst ved hjælp af dette smarte bluetooth stegetermometer.

Det er nemlig et stegetermometer, som kan forandre rigtig mange ting for dig, når du laver mad. Som man kender det fra andre stegetermometre, stikker man det ned i kødet, så det kan måle udviklingen.

Herefter behøver man dog ikke længere stå ved ovnen eller grillen, da man blot kan holde øje med graderne via en app på sin telefon eller tablet. Smart, ikke?

Du kan desuden indstille alarmer, når temperaturen nærmer sig det ønskede, og generelt er det en rigtig smart opfindelse, at man kan lave andre ting, imens maden bliver færdig. Der medfølger to målesonder til termometret, så du kan have gang i flere ting på én gang.

Dette stegetermometer er perfekt, hvis du gerne vil udnytte tiden sammen med dine gæster i stedet for at stå og holde øje med maden i køkkenet. Alt hvad termometret kræver for at få sin berettigelse er en smartphone eller tablet.

OBH trådløst stegetermometer

Dette smarte stegetermometer er af mere klassisk forstand, men alligevel er det rigtig smart og nemt at anvende. Det er trådløst, så du slipper for fedtede ledninger og halvåbne ovne, når du laver mad.

Dette stegetermometer har en lang række funktioner, og det er derfor anvendeligt til mange forskellige typer af mad.

Dette stegetermometer kan indstilles efter, hvilken kødtype du gerne vil lave. Her kan du i displayet vælge mellem oksekød, svinekød, kalvekød, lammekød, kylling eller kalkun.

Du kan herefter beslutte, hvor meget dit kød skal steges, så termometret indstilles efter det. Du kan vælge mellem meget rødt, rødt, medium eller helt gennemstegt kød.

Dette stegetermometer er stilet, og det passer til et hjem, hvor der sættes pris på god mad, og hvor man gerne vil forkæle sine gæster.

Der er 30 meters rækkevidde fra senderen til modtageren, og det betyder, at du nemt kan sidde et stykke fra ovn eller gril og nyde et glas vin med gæsterne, imens du holder øje med kødet.

Rösle stegetermometer

Rösle stegetermometer
393 kr.

Dette stegetermometer er et rigtigt luksusprodukt, som passer til dig, der vil lave særlig lækker mad. Reaktionstiden er på blot fem sekunder, og det måler kød fra helt ned til -40 grader og op til 200 grader.

Det er et yderst stilrent termometer, som bestemt ikke bør gemmes væk. Det er meget lille i størrelsen, og det er lavet af rustfrit stål. Blandt funktioner bør nævnes:

 • Digitalt display. Her kan du hurtigt få overblik over maden, og du kan indstille efter behov.
 • Tænd og sluk knap. Helt simpelt.
 • En ophængskrog, så du kan hænge termometret nær ovnen.

Dette termometer er af høj kvalitet og meget sikker i sin måling. Der er ti års garanti, hvilket vidner om, at det er særligt holdbart.

Denne udgave kan bruges til rigtig mange typer fødevarer, blandt andet også måling af vinens temperatur. Det er selvfølgelig primært oplagt at bruge det til al slags kød.

Gefu digitalt stegetermometer

Et godt eksempel på et stegetermometer, som har lige præcis det, man skal bruge.

Det fungerer upåklageligt, og man får sikkerhed for, at maden bliver tilberedt korrekt hver eneste gang.

Termometret har et LED-display, som gør det nemt at se, hvor langt du er med madlavningen.

Dette termometer har en stor rækkevidde fra minus til plusgrader, og du kan derfor bruge det til stort set al slags mad.

Det er desuden trådløst og elegant, så du kan tage det med dig, og du slipper derfor for at stå ved ovnen.

Rösle grill termometer

Dette lækre stegetermometer er med ledning, men det fungerer knivskarpt, og du rammer altid plet, når du tilbereder dit kød.

Det er fra det kendte mærke Rösle, som står for kvalitet og finesse på samme tid. Dette stegetermometer er nemt og hurtigt at bruge, og du får hurtigt styr på kødet.

Det er velegnet til både ovn og grill, og det indeholder en særlig sensor, som passer til grillen.

Dette termometer kan bruges til fem typer af kød, nemlig oksekød, svinekød, lammekød, kalvekød og selvfølgelig fjerkræ af forskellig slags.

Indstillinger kan foregå på flere sprog, og det er muligt at vælge forskellige måletyper på temperaturerne. Alt i alt er det et rigtig godt og elegant valg til køkkenet.

COBB stegetermometer

Her får du et stegetermometer i et lidt anderledes design. Det er nemlig mere retro-inspireret, og det er derfor velegnet til et køkken med en lidt gammeldags stil.

Dette stegetermometer giver dig samtidig de bedste forudsætninger for at levere en madoplevelse, som sidder lige i skabet. Det er lavet i rustfrit stål, og det er derfor både pænt og meget holdbart.

På dette stegetermometer får du desuden en vejledning om, hvor længe de forskellige typer af kød skal have, og hvor mange grader, der er anbefalet.

Det er en rigtig smart funktion, hvis man ikke laver kød så ofte, og hvis man altså ikke lige præcist kan huske, hvor varmt det skal være. Stegetermometret hjælper dig på den måde godt på vej.

Dette stegetermometer er oplagt, hvis du ikke ønsker vilde funktioner, men blot vil have den helt rigtige tilberedning til din mad.

Stegetermometer Grill’n’go bluetooth

Her til sidst slutter vi af med en rigtig lækkerbisken, for vi skal nemlig igen kigge på et stegetermometer med indbygget bluetooth.

Denne model kan selvfølgelig også bruges trådløst, hvor man blot kan holde øje med kødet ved at kigge på telefonen eller tablet’en, imens man sidder med benene oppe på terrassen eller i sofaen.

Det eneste, man skal gøre, er at installere en app, som passer til termometret, og så er man ellers i gang.

Denne model er udviklet i et lækkert, klassisk design, som passer til et moderne køkken, hvor der skal være helt styr på udstyret.

Det skjules lidt, at det faktisk er et højteknologisk termometer, og det er derfor et valg, hvor du både får det moderne og det lidt mere retro.

LED stegetermometer

LED er det nye, og det har det egentlig været i nogle år. Det gælder selvfølgelig også med hensyn til stegetermometre, hvor der er kommet LED-løsninger.

Dette stilrene stegetermometer er både trådløst og har LED-lys, hvilket gør det til en smart lille sag, som øger madlavningsglæden. Det er meget nemt at anvende, og der er ingen komplicerede indstillinger, som ikke er til at finde ud af.

Den trådløse funktion er selvfølgelig smart, fordi du kan have termometret med dig og samtidig holde øje med dit kød. Det betyder, at du kan smutte en tur i haven, nyde solen med dine gæster eller sågar tage en lur, imens maden steges i ovnen.

Termometret har en rækkevidde på helt op til 60 meter, hvilket giver nogle særlige fordele for at lave andre ting imens.

Dette stegetermometer er det enkle og sikre valg, som ikke tilbyder en hel masse vilde funktioner, men som fungerer præcis, som et stegetermometer skal.

LED lyset gør det nemt at se displayet, og du kan hurtigt få styr på, hvor langt du er med stegningen af kødet.

Før du køber dit termometer

Vi har gennemgået en række termometre, som har hver deres fordele og smarte funktioner. Nogle er højteknologiske med bluetooth og LED-lys, imens andre er 100 procent simple uden nogle vilde funktioner. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man har brug for, når man vælger et stegetermometer.

Er du typen, som ofte inviterer mange gæster, og som gerne vil nyde deres selskab under madlavningen, så er et trådløst termometer selvfølgelig oplagt.

Vil du derimod kun bruge det en sjælden gang imellem, og kan du godt lide at stå i køkkenet og holde øje med processen, så vil et termometer med ledning sikkert være fint.

Du bør altid holde øje med funktionerne, når du vælger din model. Vil du fx gerne have vejledning på termometret ift. kødtyperne, så skal du kigge efter det. Er det vigtigere for dig, at du nemt kan se skærmen, så kig efter en model med LED-lys.

Hvis du ikke føler dig tryg ved at stege/grille, så kan du benytte dig af sous vide teknikken. Det kan du læse meget mere om på Gastrofun.dk, hvor du også kan finde opskrifter specifikt til sous vide.

 

Author

Write A Comment