Afslapning på altanen, terrassen eller i haven kan godt starte med en lur, solbadning eller en god bog på langs. Og hvis det skal foregå på langs, skal det også være på verden bedste liggestol eller solvogn – intet mindre.

Det er nemlig umuligt at slappe af på noget der får en til bagefter at føle sig fuldstændig radbrækket, og måske også mere stresset, end da man lagde sig.

Afslapning handler om at hvile, nydelse, velvære, at lade op og virkelig hygge sig. Det kræver, at der ingen forstyrrelse er, og at der er ro i omgivelserne. Det kræver det rette sted at ligge, og med det helt rigtige underlag, så kroppen er godt understøttet, når man ligger.

Krav til liggestole og solvogne

Hvordan man ligger bedst, ved man selv bedst, og smag og behag, hvad angår stil og design, er også ret individuelt. Der findes rigtig mange smarte, moderne, rustikke, antikke og enkle løsninger på markedet, men man bør vælge en løsning som passer ind i flere omgivelser, hvis man vælger en model, som er rigtig holdbar.

Er man til vedligeholdelsesfrit materiale, er der også rigtig mange valgmuligheder. I det følgende vil vi præsentere et lille udsnit af varianter, som rammer de flestes behov, og som, i kvalitet, lever op til både god holdbarhed og en god oplevelse. Følg de fire kriterier for dit kommende valg af liggestol eller solvogn

 • Materiale, holdbarhed og vedligeholdelse
 • Stil og design
 • Ergonomi
 • Pris og kvalitet

Cinas Adirondack – Mest populære hos Unoliving 

Cinas Adirondack – Mest populære hos UnolivingDenne Adirondack Havestol i teaktræ er placeret som nr. 1 på Uniliving.com, som den mest populære havestol blandt sidens kunder. Dette er dermed et produkt, som er super populært blandt sidens kunder, hvilket er et super godt kvalitetsstempel på et produkt. 

Derfor anbefaler vi Cinas Adirondack

 • Flot amerikansk design
 • Lavet i lyst teaktræ 
 • Fodskammel kan tilkøbes

Hvis du elsker teaktræ designs, så vil du elske denne fine Adirondack havestol. Den er nemlig lavet ud af lyst teaktræ, hvilket giver stolen et naturligt look, som vil gøre sig rigtig godt ude i haven eller på en terrasse. 

Stolens design er amerikansk inspireret, da stolen netop er præget af bløde, afrundende former, hvilket man ofte ser hos amerikanske havemøbler. Dertil har stolen et relativt meget tilbagelænet ryglæn, hvilket er med til at skabe en super behagelig siddeposition. 

Denne siddeposition kan du gøre endnu bedre, da det er muligt at tilkøbe en matchende fodskammel til denne havestol. På den måde fortsættes stolens bløde bue ud i fodskamlen, sådan at de til sammen danner en fin og behagelig liggestol.  

Cinas Adirondack vs. markedet 

Sammenlignet med nogle af de andre liggestole i denne oversigt, så kommer denne stol til en relativ dyr pris. Dette giver dog fint mening, når nu stolen er lavet af teaktræ, men ikke desto mindre kan prisen være et minus for nogle forbrugere. 

Derudover så er der her tale om en havestol, hvormed du altså bliver nødt til at tilkøbe den tilhørende fodskammel ved siden af stolen, hvis du ønsker at bruge den som en liggestol. Dermed vil det altså koste dig mere, hvis det er en liggestol, som du ønsker, hvilket er lidt af et minus ved stolen. 

Mål: D 105 cm x H 88 cm x B 80 cm

Arrecife – praktisk dækstol i teaktræ 

Arrecife – praktisk dækstol i teaktræ Hvis du går ind og kigger på nogle af mest populære produkter i ’Liggestol’s kategorien på Unoliving.com, så vil kunne se, at denne Arrecife Dækstol i teaktræ ligger solidt placeret som den 2. mest populære liggestol i denne kategori, hvilket altså indikerer, at det er en stol, som indeholder nogle gode egenskaber og fordele, som tiltaler forbrugerne. 

Derfor anbefaler vi Arrecife 

 • Lavet af lyst teaktræ
 • Hynder kan tilkøbes
 • Nem at klappe sammen og folde ud

Denne dækstol i teaktræ vil være den perfekte tilføjelse til din terrasse eller altan, hvis du elsker at ligge og nyde solens varme i en behagelig liggestol. Denne liggestol kommer nemlig klar til brug, hvormed du blot skal folde den ud og sætte den op, førend du er klar til at slikke noget sol. 

En god fordel ved lige netop denne stol er, at den er super brugervenlig. Den er nemlig ganske nem at klappe sammen og folde ud, hvilket er en rigtig god egenskab. Dermed er den nemlig super nem at rykke, såvel som at det er nemt og hurtigt at finde den frem på solrige dage eller pakke den væk, når vintervejret melder sin ankomst. 

Arrecife vs. markedet 

Denne dækstol er – ligesom Adirondack havestolen – lavet i lyst teaktræ. Dog kommer Arrecife til en væsentligt lavere pris, hvilket altså kan være en stor fordel for nogle forbrugere. 

Generelt har denne stol dog et mindre solidt design – hvilket dog ikke er at sige, at stolen ikke er solid. Designmæssigt er stolen dog noget mindre gennemført end nogle af de andre modeller, men denne enkelthed kan også være en stor fordel, hvis dette er den stil, som man foretrækker. 

Generelt er der dog tale om en super fin stol, som kommer til en overkommelig pris.

Mål: H 80 cm x B 60 cm x L 150 cm 

Sika-Design Helena – Smuk og praktisk solvogn i teak 

Sika-Design Helena – Smuk og praktisk solvogn i teak Inde på Unoliving.com er Helena solvognen i Teak Grey den 3. mest populære solvogn i kategorien ’Liggestole’. Denne solvogns popularitet blandt sidens kunder indikerer, at den altså gemmer på nogle super gode fordele og egenskaber, som potentielt kan gøre den til et rigtig godt køb. 

Derfor anbefaler vi Sika-Design Helena 

 • UV-bestandig og vedligeholdelsesfri
 • Har behagelige armlæn
 • Stel i galvaniseret stel 

Denne solvogn har et virkelig flot og eksklusivt design, som virkelig vil gøre sig godt på alverdens forskellige terrasser og altaner, hvilket klart er en fordel. Dertil er solvognen UV-bestandig, hvormed dens flotte farve altså ikke vil blive ødelagt at solens UV-stråler. 

Dertil er solvognen vedligeholdelsesfri – altså behøver du ikke gøre noget som helst for at vedligeholde den, hvilket altså også bare er en lækker detalje ved stolen. 

Du bør dog være opmærksom på, at der ikke medfølger pudder eller hynder af nogen art til denne liggestol. Det er selvfølgelig muligt at tilkøbe dette, hvis du foretrækker det, men generelt er solvognen så behagelig i sig selv, at det ikke er en absolut nødvendighed, som ved nogle af de andre liggestols modeller. 

Sika-Design Helena vs. markedet 

Helena solvognen er en af højdespringerne i denne oversigt, når det kommer til prisen. Denne solvogn ligger nemlig i den dyrere ende af prisskalaen, som reflekteres af produkterne, som vi har inddraget her, hvilket måske kan være en minus for nogle kunder. 

Dog får du til gengæld en super flot solvogn for pengene, som virkelig har et lækkert design. Dertil slår den også nogle af de andre liggestole, når det kommer til komfortniveauet. Du behøver nemlig ikke tilkøbe fodskamler eller evt. hynder, førend denne solvogn er enormt behagelig at ligge på. 

Mål: D 165 cm x H 99 cm x B 63 cm 

Cinas Adirondack liggestol og skammel

Denne canadiske dækstol er en helt enkel og klassisk liggestol i massiv teaktræ. Stolen er flot designet og smuk at se på, og falder godt ind i en naturhave. Ved første øjekast aner man stil og høj kvalitet, og den naturlige runding som stol og skammel skaber, virker både ergonomisk og behagelig.

Designet skaber en east coast stemning, og drømmene får frit løb. Der følger en skammel med til stolen i samme materiale. Det massive teak træ sikrer en meget lang levetid, og stolen tåler al slags vejrlig, men kræver en smule vedligehold med årene. Liggestolen fås også i hvid.

Mål: 105 x 88 x 80 centimeter

SE OGSÅ: Vindspil & vindklokker

Sika-Design Helena solvogn

Her er en lækker solvogn i grå fra Sika Design, so er produceret i et dejligt vedligeholdelsesfrit og UV-bestandigt syntetisk Sika-fiber med stel i varmgalvaniseret stål.

Den flotte solvogn har komfortable armlæn og de smukt buede kurver giver en behagelig liggestilling, som inviterer til mange dage i den dejlige sol i haven eller på altanen.

Sika-Design Helena solvogn er UV-bestandig og kræver ingen form for vedligeholdelse.

Nakkestøtte medfølger ikke, men tilkøbes separat.

Mål: H: 99 x B: 63 x D:165 centimeter.

LECO Lounge Liggestol

Dette er en liggestol der spring i øjnene ved første øjekast med det unikke design. Netop designet og komforten er også noget som producenten har lagt vægt på med denne liggestol.

Den tyske producent LECO er kendt for at producere liggestole og andre møbler til have og terrasse i rigtig høj kvalitet, og denne liggestol er ingen undtagelse.

Man ligger rigtig komfortabelt på den bløde hynde med den bløde hynde og hovedpude, hvor man let vil kunne slappe godt af i haven eller på terrassen.

Samtidig er der et solsejl, som giver lidt skygge, så man ikke får solen lige i hovedet, eller lettere kan læse en bog, uden at blive generet af solen.

Rammekonstruktionen er lavet i stål, mens materialerne til hynder og solsejl er i polyester. Det er rigtig solide materialer, som man kan regne med, vil holde sig pænt mange år frem i tiden.

Der kan ligge én person ad gangen på liggestolen, som måler 180 cm. i længden, 103 cm. i bredden og 200 cm. i højden.

Sika-Design Mars Solvogn

Det er en flot solvogn som er produceret i gråt håndflettet Sika-fiber, som er et syntetisk materiale, der både er UV- og vejrbestandig, og kræver absolut ingen vedligeholdelse.

Stellet er fremstillet af meget solidt galvaniseret stål, og giver et stilfuldt og elegant udtryk.

Solvognen ser godt ud, både på terrassen og i haven og tilfører din have en ægte beachhouse-stemning. Hynden medfølger ikke, men kan tilkøbes separat.

Mål: H: 36 x B: 60 x L: 190 centimeter.

SE OGSÅ: Fuglefoderbræt

Dobbelt Solvogn – Sort

En dobbeltseng i haven eller på terrassen er manges store drøm. Den kan gå i opfyldelse med denne smarte model, som er en dobbelt solvogn i aluminium og sort polyrattan-flet.

Den er forsynet med justerbart ryglæn i begge ender, og ryglænene kan indstilles i fem positioner.

Her er der virkelig lagt op til tosomhedshygge, hvor man bare kan ligge og nyde vejr og sol sammen.

Et virkelig flot og enkelt design, som også vil holde i mange år.
Mål:
130 x 200 cm. Højde: 34 centimeter.

Kvalitet skal man ikke lede så længe efter. Der findes masser af gode og solide liggestole og solvogne på markedet, som fuldt ud lever op til høj kvalitet og lang levetid, og som du stadig får til en overkommelig pris. Men jo mere du investerer, des længere holder din yndlingsplads i haven også.

Anne Solvogn – Sort

Luksus solvogn med hjul og sort polyrattan flet. Denne solvogn har justerbar ryg, og er yderst enkel og smart i design.

Den passer ret godt ind i et havemiljø, og er qua det super stærke og holdbare materiale en holdbar løsning for mange år frem.

Den tåler al slag vejrlig, men bør tages ind i vinterhalvåret. I forhold til pris får man rigtig meget kvalitet for pengene.

Mål: L 200 x B 60 x H 30 centimeter.

Siesta Dusty solseng

Hvis luksus er dit mellemnavn, så er denne fantastisk flotte solseng helt sikkert lige noget for dig. Den er fremstillet i kraftig aluminium med kraftig dusty polyrattan flet. Ryglænet indstilles trinløst ved hjælp af kraftig pumpe. Sengen er 100 procent vedligeholdelsesfri, og har meget lang levetid.

Polyrattan er fremtidens materiale for havemøbler. Det er utroligt slidstærkt, og det tåler al slags vejr

Solsengen leveres inklusiv flotte sandfarvede luksushynder, og så er det bare at lægge sig godt tilrette ude i det dejlige vejr.
Mål: L: 206 x B: 70 x H: 37 centimeter.

AirZack Liggestol

Her er der tale om en innovativ, billig og meget let løsning på en liggestol, som er nem at transportere hvor end man skal hen. Samtidig er den faktisk super god og behagelig at ligge i. Det er den perfekte løsning til en liggestol, man kan tage med på tur.

Den er nem at tage med på stranden, festivaler, camping eller bare ud i haven. Den kan nemlig foldes helt sammen og lægges ned i en lille taske som følger med ved køb.

Den fungerer ved at man tager den ud af opbevaringstasken, og så finder man enden, hvor der er en åbning. Denne skal man så holde åben og så skal man svinge ”posen”, så den fyldes med luft, og når den er helt fyldt med luft, ruller man åbningen sammen, så luften forbliver derinde. Så klikker man låsemekanismen i, og så har man en super lækker liggestol.

Specifikationer:

 • Størrelse når den er pustet op: 200 x 90 cm.
 • Maksimal belastning: op til 200 kg.
 • Vægt: 1,5 kg.
 • Fremstillet i vandtæt nylon

Isabella Solvogn

Denne utroligt smukke og lette solvogn er for den der elsker at trille rundt med vognen, og finde den helt rigtige plads nede i haven. Den er let at styre rundt med, da den ikke vejer ret meget. Solvognen er fremstillet i solid aluminium med kraftig polyrattan flet i grå med armlæn. Den har påmonteret hjul.

Designet er flot og enkelt og vil pryde en hver terrasse eller have, og falde godt ind med naturen. Den er holdbar og tåler al salgs vejr.

Når du skal finde hynder til din solvogn, skal du vælge ud fra smag og behag, men også tage hensyn til holdbarhed, vaskbarhed, og ikke mindst huske, at tage hynderne ind i dårligt vejr.
Mål:
L:196 x B:64 x H:33 centimeter.

Amalienborg Solvogn

Lækker solvogn i den traditionelle skandinaviske stil, som længe har været moderne og stadig er det. Den kan passe ind i de fleste haver og på terrasser, og netop derfor, er den et rigtig godt bud på et godt og sikkert køb af solseng.

Det er muligt at vippe ryglænet op i flere forskellige positioner, alt efter hvilken position man ønsker at ligge i, og det er tilmed muligt at vinkle stolen ved benene, så de kan ligge i en super komfortabel position.

Som en lille ekstra feature, følger der et lille bord med, som kan hænges på siden af stolen, og så kan man lige have en drink, lidt mad eller solbrillerne til at ligge dér.

Materialet på Amilienborg Solvogn er hvidmalet mahogni-træ, hvilket må siges at være kvalitet.

Mål:

 • Længde: 200 cm.
 • Bredde: 62 cm.
 • Højde: 34 cm.

Luksus Hængestol

Her er der tale om en såkaldt hængestol, som er super god og afslappende at ligge i. Hvis vejret er godt, vil man absolut ikke fortryde det, hvis man sætter sig i denne stol og giver sig til at læse en bog eller bare vil nyde solen lidt.

Den kommer i et rigtig lækkert design, som passer ind på de fleste terrasser eller altaner. Farven er brunlig mens puder og hynder er sandfarvede.

Hængestolen hænger i et kraftigt stativ, der er lavet af stål. Den kan holde til en belastning på op til 120 kg.

Mål:

 • Højde: 200 cm.
 • Bredde: 83 cm.

SE OGSÅ: Robotplæneklipper

Teak Adirondack stol

En virkelig fantastisk flot Adirondack stol med skammel.

Den er fremstillet i kerneteak fra en plantage i Indonesien.

Adirondack stolen, som mange kender, når de har besøgt USA, er typisk amerikansk komfort kombineret med stil og elegance.

På det brede armlæn er der plads til både kaffe og lidt snacks.

Teak træ er kraftigt og meget holdbart.

Det tåler al slags vejr, men skal vedligeholdes i løbet af årene, så du sikrer dig en stol mange år frem.

Cinas Adirondack Liggestol & skammel – Hvid

Denne canadiske dækstol med skammel er en smuk og klassisk liggestol i hvidlakeret mahogni.

Stolen er flot at se på, og skaber en romantisk stemning i haven, hvor den helt naturligt finder sit indpas.

Der følger en skammel med til stolen i samme materiale. Findes også i teaktræ.

Begge træsorter er kendt for at være utrolig holdbare, og tåler al slags vejr. De skal dog vedligeholdes, så de holder mange år frem.

Mål: H: 88 x B: 80 x D: 105 centimeter

Det rigtige valg

Liggestole og solvogne findes i rigtig mange modeller, og det er en smagssag, hvad du vælger som din yndlingsplads i haven eller på terrassen. Giv dig selv den luksus, og vælg en løsning som holder i mange år, det er ofte en god forretning på sigt, og så skal du ikke skifte ud så tit.

Vælg det rigtige materiale, og giv lidt ekstra en gang – det vil ikke fortryde.

Author

Write A Comment