Der er mange forskellige pejse på markedet, og det kan være svært at navigere rundt i, hvilken pejs man skal investere i. Men fortvivl ej, for i denne gaspejs test vil der blive gennemgået, hvad en gaspejs er, hvilke fordele og ulemper den har samt listet produkter, som menes at være nogle af de bedste gaspejse på markedet. 

Hvad er en gaspejs?

Som nævnt findes der mange forskellige typer af pejse på markedet, og det kan derfor også være svært at finde ud af, hvor den reelle forskel egentlig ligger. En af de største forskelle på en traditionel pejs og en gaspejs er dog prisen. En gaspejs er dyrere end en normal pejs, og det skyldes det luksuriøse look, denne type pejs præsenterer. Derudover slipper man for vedligeholdelsen af pejsen, da man ikke skal bekymre sig om optændingen – eller rengøringen for den sags skyld. 

Der er nogle vigtige overvejelser, man skal gøre sig, før man beslutter sig for, hvilken gaspejs man ønsker at købe til boligen. Her er et par relevante spørgsmål, man kan stille sig selv; 

  • Hvilket look ønsker jeg gaspejsen skal skabe? 
  • Hvor stort et areal skal pejsen kunne være i stand til at opvarme? 
  • Hvilket design passer bedst til mine og boligens behov? 
  • Hvilken type gas har jeg mulighed for at bruge i boligen? 

Overstående spørgsmål er vigtigt, da man helst skal have styr på en masse praktiske ting om dette før man henter produktet hjem. Et hurtigt tip er, at man ofte kan forvente at forbrugsprisen er langt dyrere når man bruger en gasflaske frem for en fast installation. 

Typer af gaspejse

Der er mange forskellige modeller og designs, når det gælder pejse, og her er blot et par stykker af dem, som bliver gennemgået i denne tekst. 

  • Udendørsgaspejse
  • Fristående gaspejs
  • Indbyggede gaspejse 
  • Gaspejs som rumdeler

Udendørs gaspejs 

Deluxe patio – udendørs gaspejs til flaskegas, elegant design og høj kvalitet

Deluxe Patio outdoor gaspejs

Dette produkt er et rigtig godt bud, hvis du er på udkig efter en pejs, som skal bruges udenfor. Mange vælger at bruge gaspejse til udendørs brug, da de frigiver mere varme, end en normal brændeovn vil. På denne måde vil selv de koldeste sommerdage føles varme og behagelige, hvis man altså investerer i et produkt som dette. 

Da flammerne er buret inde bag glasset forhindrer det direkte kontakt med flammerne, og man er derfor sikret på bedst muligt vis. 

Derudover er dette produkt meget nemt at bruge. Man tilslutter bare glasflasken, og så vil pejsen starte op uden videre. Den er også ekstra fleksibel, idet man kan flytte rundt på den ligeså meget man lyster, eftersom den har hjul monteret på den nederste plade. 

Afslutningsvis er den, ligesom alle andre overstående pejse, super nem at rengøre, hvilket gør den super attraktiv. Man slipper for at bøvle med lugten af en brændeovn samt røgen. 

Udendørs gaspejs fra Planika i Cortenstål – et industrielt look

Udendørs gaspejs fra Planika i Cortenstål

Dette er endnu en udendørs pejs, som er perfekt for dig som ønsker varme ude i haven. 

Dette produkt er lavet i rustfrit stål, og det giver et råt udtryk, som kan passe ind i mange haver og på mange terrasser. 

Flammerne på denne pejs kan styres via. en fjernbetjening, hvilket gør pejsen super let at betjene. 

Det er dog vigtigt at påpege, at denne pejs er dog udelukkede en udendørs pejs, og den kan altså ikke bruges indenfor. 

Fritstående gaspejs 

70-3 module fritstående gaspejs – smart udtryk

70-3 module fritstående gaspejs

Dette produkt skal placeret og hægtes på op ad en væg. Den bidrager med et moderne udtryk, og er i sin hele form super stilren og lækker. Dette produkt henter meget af inspirationen fra de helt tradtionelle pejse, hvilket kan ses på pejsens top, da man har udluftningen placeret deroppe, som på en traditionel pejs. 

Dog kan man se, at pejsen har et innovativt twist, og at producenterne har tænkt nøje over at gøre produktet moderne for give pejsen et nyt look. 

Pejsen kan, som de overnævnte pejse, styres med en fjernbetjening eller med en app på telefonen, hvilket igen gør produktet super brugervenligt og nemt at bruge. Man kan altså styre flammerne på pejsen med et enkelt tryk, ligegyldigt hvor i boligen, man befinder sig. 

Indbyggede gaspejse

Planika Monroe gaspejs – klassisk look

Planika Monroe gaspejs

Hermed endnu et produkt fra Planika, da det synes at være en af de helt store favoritter. 

Dette produkt har alle fordele som de overnævnte pejse har, og den har oveni købet mulighed for tilkøb.  

Pejsen kan også monteres som et fast element i boligen, hvilket gør at der tilføjes et personligt touch til huset, hvilket i sidste ende faktisk kan øge værdien på boligen. 

Gaspejs som rumdeler 

Faber Aspect Premium ST XL Gaspejs – innovativt og eksklusivt 

Ønsker du at gå all out, når det kommer til investeringen af en pejs, så er dette produkt noget for dig. 

Denne to-sidede pejs er en af de mest luksuriøse pejse på markedet, hvilket afspejles i prisen. 

Produktet er ikke kun flot og unik, men kvaliteten er i top og looket den skaber er helt enestående. Denne pejs er ideel som rumdeler, og med den rette placering i rummet, får man altså både varme og et småt syn ud af det, ligegyldigt hvor i rummet, man befinder sig. Varmen kan nemt justeres, og producenterne har udviklet en app som gør det nemmere at have kontrol over pejsen og flammerne. Derudover er der indbygget en thermostat og en energieffektiv funktion, som giver op imod 70% gasbesparelse. Dette er dog et tilkøb. 

Men hvorfor vælge en gaspejs? 

De seneste mange år er gaspejse blevet meget mere populære, og det er især på grund af de mange flotte designs der er kommet til, samt den høje brugervenlighed.  

Man har ikke brug for brænde, skorsten eller andet lignende udstyr, hvorfor pejsen heller ikke kræver samme energi og tid, når det kommer til rengøring og vedligeholdelse. 

Derudover er det også relevant at påpege, at udover varmen der kommer fra pejsen, så har pejsen ikke yderligere indflydelse på indeklimaet. Herunder vil boliger med automatisk styret luftklima heller ikke have indflydelse på pejsen, hvilket gør at det ikke forstyrrer pejsens  optimale præstation ved forbrænding. 

Optændingen af en denne type pejs er også langt nemmere, end man tror. I de fleste tilfælde ser man, at pejsen er tilknyttet en fjernbetjening, og de nyere af slagsen har endda en applikation, hvorved man kan styre pejsen fra sin telefon. De starter selv hurtigt op. Udover at en traditionel brændeovn bruges som varmekilde, så forbinder man brændeovnen med noget hyggeligt og en specifik stemning. Af netop denne grund ses det, at producenterne af gaspejse stræber efter at gøre oplevelsen så autentisk som muligt. Det kan være alt fra den nyeste teknologi til små dekorative ting såsom sten omkring pejsen. Med en gaspejs får du altså brugervenlighed, komfort og kan selv være med til at designe noget, som passer til netop dig og din boligs behov. 

Gaspejs vs. Biopejs fordele og ulemper 

Når man ser på de to produkttyper, så er fordelen ved gaspejsen f.eks. at den er billigere i drift. Hvis man bruger en helt almindelig gasflaske, så vil omkostningerne næsten være halveret sammenlignet med omkostningerne for en biopejs, da ethanolen er dyrere. 

Varmeudbyttet er også højere ved en gaspejs, dog findes der biopejse med samme varmeeffekt. Hvis man ønsker at pejsen skal fungere som primær varmekilde, så vil gaspejsen umiddelbart være en god løsning. 

Hvis man derimod skal kigge lidt på biopejsen frem for gaspejsen, så er installationsomkostningerne værd at kigge på. Biopejse er nemme at installere, og det kan gøre forholdsvist billigt og hurtigt. Det samme gælder ikke for gaspejsen. 

Installering, montering og gas 

Først og fremmest skal der foretages et funktionstjek, sådan så man er sikker på, at gaspejsen lever op til alle de sikkerhedsregler der findes, for korrekt brug af gas. 

Derudover er det vigtigt at vide, hvilken type gas du har mulighed for at bruge i dit hjem – dette skal du vide, før du køber din gaspejs. Hvis man benytter gasflaske skal man være opmærksom på, at der er specifikke regler for, hvordan sådanne produkter skal opbevares. 

Så hvorfor skal man vælge en gaspejs?

Som der er præsenteret i denne tekst, så er der mange fordele ved at investere i sådan et produkt, og det er tydeligt at se, at det produkttypen har været en kundefavorit de seneste år. Disse pejse tilbyder ikke kun varme, men er også unikke designsykkker,  som på fin måde kan integreres i ens bolig. De mange designmuligheder gør også, at man kan finde netop den pejs, som passer bedst til ens plads. Om man ønsker en to-sidet pejs, tre-sidet pejs eller en gigantisk rumdeler er intet problem. 

Denne slags pejs er altså helt perfekt til den moderne familie som ønsker følelsen af varm atmosfære, stemning, eksklusive designs, minimal vedligeholdelse (specielt attraktivt for børnefamilier), nem betjening f.eks. via fjernbetjening eller applikation samt flammer der er afskærmet fra boligen. Altså – en gaspejs er perfekt for dig som har en moderne bolig, som du gerne vil pifte op. Ligegyldigt hvilket design du går og drømmer om, så kan det lade sig gøre. 

Author

Write A Comment