En vindmåler kan være et uundværligt værktøj, hvis du skal måle vindens hastighed på arbejdspladsen eller til fiskeriet og sejladsen. Der findes mange forskellige typer af vindmålere, og det kan være svært at finde den helt rigtige model til formålet. 

I vores oversigt har vi samlet 6 af de bedste vindmålere på markedet ifølge eksperter og brugeranmeldelser. Du kan blive klogere på vindmålernes specifikationer og design. Du kan også læse om fordele og ulemper ved hvert enkelt produkt, så du kan finde en måler, der passer til dine behov. 

Det skal du overveje, før du køber en ny vindmåler:

Der er ikke én type måler, der er bedre end den anden. Når du skal vælge en vindmåler, afhænger valget af formålet med måleren. 

 •  Vindmåler håndholdt eller fritstående

Der findes både håndholdte målere og målere, der skal monteres fast. Håndholdte målere er nemme at transportere rundt i landet. En fritstående måler er ofte svær at transportere, men den behøver ikke at pege mod vindretningen for at måle præcist. Du kan montere en vindmåler til mast, hus eller andre stabile ting.  

 • Formålet med måleren

Når du skal finde en måler, kan det være en fordel at overveje formålet med måleren. Det kan være, at den skal være nem at transportere. Det kan også være, at den skal kunne klare høje vindhastigheder eller frost. 

 • App til smartphone eller tablet

Mange nyere modeller kan kobles op med en smartphone eller en tablet. Det kan være en god idé at overveje, om du vil få glæde af den nye teknologi. 

Sådan udvælger vi produkterne:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger i sidste ende på redaktionens professionelle, subjektive vurdering.

Vi vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Kundeanmeldelser fra fx Trustpilot og Google
 • 2
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Viden og data omkring hvad vores læsere foretrækker
 • 5
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af produktet

Alt dette måler vi op mod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov og ønsker.


Ventus W830 – Bedst til prisen


Ventus W830Ventus W830 er en vejrstation, hvor du får mange gode funktioner for pengene. I vejrstationen er der både integreret vindmåler, regnmåler, lufttryksmåler og temperaturmåler. 

Vejrstationen fra Ventus har fået gode brugeranmeldelser af 43 globale brugere. Brugerne har givet måleren 4.2 ud af 5 stjerner. Brugerne er begejstrede for vejrstationens præcision og brugervenlighed. De fremhæver også, at du får god værdi for pengene. 

Om Ventus W830

Vejrstationen er udstyret med en 7-tommerskærm, hvor du nemt kan holde øje med vejret. Du får en vejrstation med vindmåler, som kan vise dig vindhastigheden, vindretningen og vindstød. 

Udendørsenheden er trådløs med sensorer, som måler temperaturen, luftfugtigheden, regn, vind, UV og lys. Du kan derfor finde alt den nødvendige data om vejret på skærmen. 

Du kan også koble din smartphone sammen med vejrstationen ved hjælp af en gratis app. Appen uploader automatisk data fra din vejrstation til verdensomspændende vejrstationer som Weather Underground.  

Du kan også indstille en alarm, når der sker ændringer i vejret. Så er du altid opdateret på vejret udenfor.

Ventus W830 ligger i en mellemprisklasse sammenlignet med de andre modeller i testen. Du får en vejrstation med mange gode funktioner til en overkommelig pris. Vejrstationen er derfor kåret som bedst til prisen i vores test. 

Fordele

 • Simpel konstruktion og opsætning
 • Gratis App til iOS og Android
 • Intern genopladelig kondensator ved hjælp af solenergi

Ulemper

 • Alle enheder er kombineret, så det kan være svært at skelne mellem vind, regn og temperatur. 

Udvalgte specifikationer

 • Måler temperatur, regn, lufttryk, UV og lys
 • Måler vindhastighed, retning og stød
 • CE Rohs godkendt 

Du kan også finde flotte vindklokker til haven. Vindklokkerne er med til at dekorere haven og skabe en hyggelig stemning. 

Butik
Billede
Pris
Link
932,00
949,00
994,95


Netatmo Smart Anemometer – en god tilføjelse til Netatmo vejrstation


Netatmo Smart Anemometer

Netatmo Smart Anemometer er en vindmåler, som passer sammen med Netatmo Smart Vejrstation. Vindmåleren er en ekstra tilføjelse til vejrstationen, som hjælper dig med at holde styr på vindhastighed- og retning. 

Vindmåleren har fået 4.2 ud af 5 stjerner af 1640 globale brugere på Amazon. De fleste brugere er enige om, at du får værdi for pengene. Brugerne er også glade for målerens batterilevetid og præcision. Eksperterne fra ilounge.com fremhæver også, at vindmåleren er meget præcis. De konkluderer dog, at det er en dyr investering, hvis du skal have flere produkter til vejrstationen. 

Om Netatmo Smart Anenometer

Hvis du er på udkig efter en vindmåler til hus, så er Netatmo Smart Anenometer et godt match. Vindmåleren bruger ultralydsteknologi til at lave præcise målinger af vindhastighed- og retning. 

Du kan følge med i prognoserne via en app på din smartphone. Appen er både kompatibel med iOS og Android. På app’en kan du også indstille notifikationsniveauet, så du får notifikationer, når der sker ændringer i vinden. På den måde kan appen advare dig, hvis det trækker op til storm. 

i modsætning til de andre modeller i testen er Netatmo Smart Anenometer lavet som tilbehør til en vejrstation. Du skal derfor være den heldige ejer af Netatmo Urban Vejrstation, før du kan bruge vindmåleren. 

Fordele

 • Smartphone alarmer
 • Op til 100 meter fra vejrstationens indendørsmoduler
 • Smart design

Ulemper

 • Kun for ejere af Netatmo Urban Vejrstation

Udvalgte specifikationer

 • 4 ultralydssensorer
 • En nøjagtighed på 0,5 m/s
 • Kompatibel med iOS og Android
 • Vindmåler WiFi

Hvis du er glad for at følge med i udelivet i haven, kan du investere i et fuglefoderbræt. Brættet lokker mange fine fugle til haven, når vinterkulden rammer landet. 

Butik
Billede
Pris
Link
711,00
749,00
905,00


Skyview Xplorer 2 – håndholdt vindmåler til en overkommelig pris


Skyview Xplorer 2

Vi anbefaler ikke denne

Hvis du leder efter en lille og kompakt vindmåler til en overkommelig pris, så er Skyview Xplorer 2 måske noget for dig. 

Vindmåleren får generelt gode brugeranmeldelser. På Amazon modtager måleren 3.8 ud af 5 stjerner. Flere brugere skriver, at de bruger apparatet til at måle vinden til sejlads og kiteboarding. Brugerne på Google er også meget begejstrede for måleren. De giver vindmåleren 4,8 ud af 5 stjerner og fremhæver, at den er meget robust og kompakt.  

Om Skyview Xplorer 2

Skyview Xplorer 2 er en håndholdt vindmåler, som er nem at transportere. Apparatet måler 9,3 cm. i højden og 4,1 cm. i bredden. Den er derfor nem at have med i tasken, hvis du skal fiske, sejle eller stå på kiteboard. 

Vindmåleren er også vandtæt, så du kan have den med ned til vandet. Det kan være praktisk, hvis du ønsker at have den med til sejlads. Bag på vindmåleren finder du også en lampe, som kan give lys, når det bliver mørkt. 

Vindmåleren er designet med en propel, som måler vindhastigheden. På det lille display kan du hurtigt danne dig et overblik over vindhastigheden og temperaturen. 

Skyview Xplorer 2 er den billigste måler i vores testoversigt. Til prisen får du en lille og let måler, som du kan tage med i tasken. 

Fordele

 • Vandtæt
 • Baglys
 • Kompakt enhed

Ulemper

 • Bruger lidt tid på at måle og vise temperaturen 

Udvalgte specifikationer

 • Vægt 0,05 kg.
 • Måler 4,1 x 9,3 x 1,7 cm. 
 • Batteri Li-Ion

Efter en lang dag med sejlads eller surfing er det rart at blive varmet igennem af ilden fra et bålfad. Et bålfad kan være med til at pynte og sprede hygge i haven.   

 


Vælg den bedste vindmåler med disse råd

Der kan være mange forskellige grunde til at bruge vindmålere. Hver type vindmåler har både fordele og ulemper. 

Kvalitet

Det er en god idé at have kvalitet for øje, når du køber en måler. Du skal finde ud af, om måleren skal kunne holde til høje eller lave temperaturer. Hvis du vælger en måler, der passer til lokationens vejrforhold, vil den holde længere.  

Præcision

Det er vigtigt, at din måler er meget præcis. Du kan derfor læse anmeldelser af produktet, inden du køber en måler. Nogle gange kan du også få lov til at prøve en måler, inden du køber den. 

Pris

Prisen afhænger af komforten og målerens funktioner. Inden du køber en måler, kan det være en god idé at finde ud af, hvad formålet er med måleren. Der er forskel på, om du skal bruge en håndholdt måler, eller om den også skal kunne måle temperaturen. 

Størrelse og design

Det kan være en god idé at tage størrelse og design med i overvejelserne. En vinge-vindmåler med en stor propel er mere præcis end en måler med en lille propel. Vinge-vindmåleren med en lille propel fylder dog mindre. 

Hvordan kan man bruge en vindmåler? 

Du kan bruge en måler til mange forskellige typer af opgaver.

Luftfiltrering

Teknikere bruger ofte håndholdte vindmålere til at teste ventilationssystemer og luftfiltreringssystemer. Måleren kan bruges til at teste, om luftfiltreringen overholder kriterierne. 

Vindmølleparker

En måler kan også bruges til at måle vindhastigheden på forskellige lokationer. På den måde er det nemmere at finde ud af, om lokationen egner sig til vindmølleparker. 

Prognoser

En håndholdt vindmåler kan bruges til at måle vindhastigheden på steder, hvor der ikke er vejrstationer. Nogle vindmålere kan også måle temperaturen på lokationen. 

Sejlsport

Indenfor sejlsport er vindmålere et godt værktøj til at sikre sig de bedste betingelser for sejladsen. En vindmåler kan sættes sammen med andre enheder for at måle vindretningen. Det kan være en fordel, når de skal placere sig bedst muligt i forhold til vinden. 

Fiskeri

Håndholdte vindmålere bliver også brugt indenfor fiskeri. Hvis vinden er for kraftig, kan det risikere at ødelægge fiskeudstyret. 

Hvordan virker en vindmåler?

Der findes forskellige typer af vindmålere, som måler vinden på hver deres måde. 

Kop-vindmåler

En kop-vindmåler består af 3 til 4 kopper, som måler vindens hastighed, når kopperne roterer. Måleren tæller, hvor mange gange kopperne drejer over en bestemt tidsperiode. På den måde er det nemt at finde frem til den gennemsnitlige hastighed.  

Vinge-vindmåler

En vinge-vindmåler hører til propelklassen, og den kan kun dreje om en horisontal akse. Måleren egner sig bedst til lokationer med den samme vindhastighed. Vindmåleren skal altid pege mod vindretningen for at måle præcist.  

Varmeledningsvindmåler

En varmeledningsmåler måler vinden, ved at ledningen elektronisk bliver varmet op til en bestemt temperatur. Når vinden rammer ledningen, har det en kølende effekt på ledningen. Varmeledningsmåleren måler derfor forholdet mellem ledningens modstand og strømhastigheden. 


FAQ

🤩 Hvilken vindmåler er bedst i test?

I vores oversigt finder du vindmålere, som alle klarer sig godt i tests. Vindmålerne får også gode anmeldelser af brugerne. 

🤔 Hvordan virker en vindmåler?

Der findes forskellige typer af vindmålere. Fælles for dem alle er, at de måler vindens hastighed. 

🧐 Hvordan kan man bruge en vindmåler?

Du kan bruge en vindmåler til at måle vindens hastighed, hvis du skal på sejlads eller fisketur. 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon er en amerikansk virksomhed, som sælger varer online. Forbrugere kan både købe bøger, musik, haveudstyr og elektronik på hjemmesiden. Brugerne kan også anmelde produkterne fra 1 til 5 stjerner, når de har købt et produkt. 

På Amazon er der både anmeldelser af DNT WeatherScreen Pro og Extexh AN100 Anemometer. Brugerne er glade for vindmåleren fra DNT, som får 4.6 ud af 5 stjerner. Brugerne mener, at modellen er vejrbestandig og god til at måle varme og lys. Vindmåleren fra Extech får også en god bedømmelse på 4.4 ud af 5 stjerner. Brugerne skriver, at vindmåleren er nem at bruge, og de får værdi for pengene. 

Du kan se anmeldelserne af DNT WeatherScreen PRO her
Du kan se anmeldelserne af Extech AN100 Anemometer her

Ilounge.com

Ilounge er en selvstændig formidler af information om Apple produkter og andre relaterede softwareprodukter. På hjemmesiden kan brugere finde guides og anmeldelser af softwareprodukter. 

Eksperterne fra Ilounge har lavet en anmeldelse af Netatmo Smart Anemometer. I anmeldelsen har de fokus på pris, præcision og udførelse. Eksperterne fremhæver at vindmåleren fra Netatmo er meget præcis i sine målinger. Det trækker dog ned, at brugerne skal købe vindmåleren som tilbehør til vejrstationen fra samme mærke. Alt i alt får måleren en bedømmelse over middel. 

Anmeldelsen er udført den: 15 april 2016
Du kan se anmeldelsen her

Google Shopping

Google Shopping er en platform, hvor brugere kan finde mere information om et bestemt produkt. På siden kan brugere skrive anmeldelser om produktet og give stjerner fra 1 til 5. 

Brugerne på Google Shopping har anmeldt Skyview Xplorer 2. 23 brugere på Google har givet vindmåleren en samlet bedømmelse på 4.8 ud af 5 stjerner. Brugerne fremhæver, at vindmåleren er lille og robust, så den er nem at transportere. En bruger skriver også, at vindmåleren bliver brugt til at måle vindhastighed til kitesurfing. 

Du kan se anmeldelserne her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


 

DNT WeatherScreen PRO – Vores anbefaling


DNT WeatherScreen PRO

DNT WeatherScreen PRO er kåret som den bedste vindmåler i vores test. Vejrstationen måler blandt andet temperatur, vindstyrke, vindretning og lufttryk. Den kan være en stor hjælp, hvis du skal på fisketur eller arbejder udendørs. 

Vindmåleren har fået gode anmeldelser af brugerne på Amazon, hvor 127 har givet vindmåleren 4.6 ud af 5 stjerner. Brugerne giver topscore med henblik på vejrstationens evne til at måle temperaturen og lysstyrken. Brugerne er også begejstrede for, at vejrstationen er vejrbestandig.  

Om DNT WeatherScreen PRO

DNT WeatherScreen PRO er en alsidig vejrstation, der både indeholder en regnmåler, vindmåler og et indendørs- og udendørstermometer. Vejrstationen har et 17,8 cm. TFT farve-display, hvor du kan følge med i vejrprognoserne. 

Vejrstationen kan måle indeklimaet i op til 9 rum. Det er også muligt at indstille individuelle alarmer i tilfælde af tordenvejr, regnbyger eller storm. Du kan koble vejrstationen til iOS eller Android, så du nemt kan følge med i vejrsituationen og indeklimaet. 

Vejrstationen er også udstyret med et integreret solcellepanel, som sørger for strømforsyningen. 

DNT WeatherScreen PRO er den dyreste model i vores testoversigt. Til prisen får du dog også mange informationer om vejret, som kan være nyttige. Hvis du bruger meget af tiden udendørs, kan det være en fordel at vide, hvordan vinden og regnen opfører sig.   

Fordele

 • 17,8 cm. TFT farvedisplay 
 • Individuelle alarmindstillinger
 • iOS og Android app

Ulemper

 • Displayet er dateret i forhold til nutidens standarder

Udvalgte specifikationer

 • Vejrstation måler temperatur, regn, vindstyrke, vindretning, lufttryk og lys. 
 • Måler klima i op til 9 rum  
 • Integreret solpanel 
Butik
Billede
Pris
Link
3.081,00


Extech AN100 Anemometer – Premiumvalg


Extech AN100 Anemometer

Extech AN100 Anemometer er kåret som vores premium valg, fordi den egner sig godt til professionelle. Vindmåleren er håndholdt, så den er nem at flytte rundt på. 

Vindmåleren har fået 4.4 ud af 5 stjerner af 125 globale brugere på Amazon. Brugerne er generelt glade for produktet. De fremhæver, at den er brugervenlig og nem at transportere. En bruger skriver dog, at ledningen har svært ved at finde forbindelse fra propellen til måleren.

Om Extech AN100 Anemometer

Extech AN100 Anemometer er en vindmåler, der ligger i propelklassen. En kuglelejret strømningssensor måler luftstrømmen og vindhastigheden. Vindmåleren kan bruges til at måle ventilation og luftfiltreringssystemer på arbejdspladsen. 

Vindmåleren er designet med et stort display, som viser luftstrøm, lufthastighed og temperatur. Det er derfor nemt at orientere sig på skærmen og aflæse måleren. 

Vindmåleren fra Extech måler også med en stor præcision. Måleren har en hastighedsnøjagtighed på 3 procent, så du kan måle vindhastigheden meget præcist. 

Du kan også indstille arealdimensioner, som du kan gemme i enhedens interne hukommelse. Næste gang du tænder for apparatet, kan du hurtigt finde de gemte arealdimensioner.  

Extech AN100 Anemometer ligger i en mellemprisklasse sammenlignet med de andre modeller. Vindmåleren passer godt til professionelt brug, fordi den måler vinden meget præcist. Sammenlignet med de to vejrstationer i testen kan vindmåleren fra Extech dog ikke måle regn, fugtighed og lys.  

Fordele

 • Stort display
 • 3 procent hastighedsnøjagtighed
 • Intern hukommelse til arealdimensioner

Ulemper

 • Ledning med dårlig kvalitet

Udvalgte specifikationer

 • Bruger 2 litium ion batterier
 • Vejer 730 g.
 • 7,3 x 3,3 x 17,7 cm. 
Butik
Billede
Pris
Link
1.189,00


Extech 45158 Anemometer – bedste håndholdte vindmåler 


Extech 45158 Anemometer

Extech 45158 Anemometer er en af de bedste håndholdte vindmålere på markedet. Apparatet måler både lufthastighed, lufttemperatur, luftfugtighed og dugpunkt. 

125 globale brugere på Amazon er også begejstrede for vindmåleren. De giver måleren en samlet score på 4.4 ud af 5 stjerner. Brugerne fremhæver, at modellen er meget præcis og nem at bruge. Flere brugere skriver også, at den er nem at transportere. 

Om Extech 45158 Anemometer

Extech 45158 Anemometer er designet i en lommevenlig størrelse. Vindmåleren måler 14 cm. i højden og 7 cm. i bredden. Extech har lavet et innovativt design, som gør det muligt at klappe apparatet sammen. Når du klapper apparatet sammen, sørger designet for at beskytte måleren. Du kan derfor nemt have måleren med i lommen eller tasken uden at skade den. 

Den lommevenlige vindmåler er også lavet i et vandtæt materiale. Du kan roligt tage den med til stranden, hvis du skal måle vinden i forbindelse med sejlads eller surfing. 

Vindmåleren er også udstyret med et dobbeltdisplay, så du nemt kan følge med i lufthastigheden og lufttemperaturen.

Extech 45158 Anemometer ligger i mellemprisklassen sammenlignet med de andre modeller i testen. Til prisen får du en handy måler, som du kan klappe sammen i et kompakt design. Du får også en præcis måler, hvor du kan få et overblik over vinden. 

Fordele

 • Vandtæt
 • Sammenklappelig
 • Monteret på stativ
 • God teknisk support

Ulemper

 • Instruktionsmanualen kan optimeres

Udvalgte specifikationer

 • Måler lufthastighed, lufttemperatur, luftfugtighed og dugpunkt. 
 • Måler 14 x 7 x 2 cm. 
 • Vægt 100 g. 
Butik
Billede
Pris
Link
1.289,00


Author