Danmark har rekordmange indbrud i både private hjem og virksomheder. En af de bedste måder at beskytte sig på er med et overvågningskamera udendørs. Det sender et klart signal til eventuelle indbrudstyve.

Danmark har en meget kedelig rekord i Norden. Vi tager en klar føtsteplads over vores nordiske naboer, når det gælder indbrud. Således har vi over ni gange så mange indbrud som i Norge og fire gange så mange, som i Sverige.

Generelt synes det tårnhøje antal indbrud herhjemme, at skyldes, at det er nemt for udenlandske tyvebander at komme hurtigt fra deres hjemland og ind og ud af Danmark igen. Her er det noget mere besværligt fra Sverige og Norge.

Tilbud på prisen fra 3ByggeTilbud

Tyve hærger både land og by

Særlig hærget er landdistrikter og andre områder, hvor der er langt til nærmeste politistation, som f.eks. det meste af Sjælland uden for hovedstaden. Her kan tyvene nemt operere, for der kommer sjældent en politipatrulje forbi og bliver de opdaget, er der stor chance for, at de kan nå væk, inden politiet kan nå frem.

Det sydøstlige Jylland omkring trekantområdet er også meget hærget af tyveri. Her er det primært de mange virksomheder, der ligger i området, som er mål for tyvene. Men også private hjem tages med, når de nu alligevel er i området.

Men ogsåde mere beboede egne, som f.eks. den såkaldte ”guldkyst” langs Køge Bugt og området rundt om Århus er meget hærget af indbrud. Så det er ikke kun folk, der bor i ydreområder og landdistrikter, der er indbrudsplagede.

Derfor er der god grund til at øge sikkerheden, uanset hvor i landet du bor – både i virksomheder og hjemme i privaten.

Et overvågningskamera udendørs giver respekt

Men selvom man skulle tro det, så virker sikre døre og låsesystemer – ja, selv en alarm – sjældent særlig afskrækkende på tyvene. Tyvene skal nok finde en vej ind eller ud af huset og går ikke af vejen for at smadre en rude. Samtidig ved de godt, at det tager tid, før alarmselskabet dukker op – især ude på landet.

Der er straks mere respekt for videoovervågning. Især hvis udearealerne er videoovervågede. Risikoen for at blive opdaget allerede når de tjekker huset ud, virker væsentlig mere afskrækkende på tyvene end et alarmskilt i vinduet.Kan tyven spotte et eller flere udendørs overvågningskameraer ude fra vejen, daler interessen for at bryde ind i netop dit hus.

Har du samtidig sørget for, at hække og rækværker ikke er så høje, at de dækker for det frie indsyn til huset og at der er en god udendørsbelysning om aftenen, øger du tyvenes risiko for at blive opdaget af naboer og observante forbipasserende. Det gør det endnu mindre attraktivt at vælge netop dit hus.

Hvordan kommer du i gang med videoovervågning?

Den nemmeste og billigste måde at komme i gang med videoovervågning af hjem eller virksomhed er at købe et såkaldt videoovervågningssæt. Det består af et eller flere overvågningskameraer og en central enhed med en skærm, hvor du kan se de tilsluttede videokameraer og eventuelt har adgang til overvågningen på din smartphone via internettet.

Den centrale enhed kan også indeholde en optagerenhed, der f.eks. gemmer optagelserne på et SD-kort i enheden eller giver mulighed for at du kan gemme optagelserne på en særlig lagertjeneste på internettet. Hvorvidt der er mulighed for at gemme optagelser og på hvilken måde det er implementeret, afhænger af udstyrets pris og forbindelsesmuligheder.

LÆS OGSÅ:Trådløs alarm

Hvilket kamera skal du vælge til udendørs videoovervågning?

Skal du sætte et overvågningskamera op udendørs, skal du selvfølgelig sikre dig, at det er vandtæt og at det ikke er nemt for tyven at liste sig ind på kameraet og dække det over med noget eller klippe ledningerne til det.

Det er også vigtigt, at du finder et godt sted at placere kameraet, så det kan se mest muligt af udendørsarealerne og der ikke er nogle blinde vinkler i overvågningsområdet fra adgangsvejen og ind til huset. Som vi har været inde på, så gør det heller ikke noget, at kameraet kan ses fra vejen. Så en god, synlig position med frit udsyn til de udendørsarealer, du vil have overvåget, er det bedste valg.

Lad os prøve at se på tre forskellige kameraer, der giver hvert deres bud på, hvordan det kan implementeres.

Trådløst HD videoovervågningskamera

Det mest ideelle er at anskaffe et trådløst overvågningskamera – gerne i HD-opløsning, så billederne bliver så tydelige som muligt. Du vil dog aldrig får en opløsning, der er så god, som den man ser i amerikanske politiserier, hvor de kan forstørre overvågningsvideo i det uendelige – den slags kameraer findes nemlig ikke. Men du får stadig væsentlig flere detaljer med i HD-opløsning og øger chancen for at kunne se detaljer som nummerplader og ansigter i forhold til et kamera med en lavere opløsning.

Et godt og forholdsvis prisbilligt bud på et trådløst overvågningskamera i HD-opløsning er dette SP-SV2200CAM. Opløsningen er 1280 x 720 dpi med 1,3 megapixel.

Fordelen ved at kameraet er trådløst, er selvfølgelig, at du slipper for at skulle trække en signalledning fra kameraet og ind til den centrale overvågningsenhed i huset. Men strøm slipper du ikke for at skulle trække til kameraet, men det er væsentlig mere nemmere at skaffe i nærheden af kameraets placering.

En anden vigtig detalje ved udendørs overvågningskameraer er, at de skal kunne se hvad der foregår selv i meget lidt lys eller totalt mørke. Det løser de fleste kameraer – og også dette – ved at have indbygget infrarødt lys, der tænder automatisk. Det betyder dog, at kameraet går over i sort/hvid-mode om natten for at få så mange detaljer med som muligt. I dagslys leverer det billeder i fuld farve.

Den indbyggede bevægelsessensor (PIR) gør det muligt for kameraet, at sende en alarm til din smartphone, hvis der er bevægelse foran kameraet. Bevægelsen trigger samtidig den centrale overvågningsenhed, så den begynder at optage signalet fra kameraet indtil der ikke registreres nogen bevægelser mere. Optagelserne kan ses fra din smartphone eller på den centrale enhed.

LÆS OGSÅ: Låsesystemer

SafeHome Overvågningskamera

Dette trådløse IP-kamera fra SafeHome er det eneste du behøver for at optimere sikkerheden hjemme i din bolig.

Det er det helt nye og smarte overvågningssystem, som gør at du og din familie kan føle jer trygge, både når I er ude af boligen, og når I er hjemme.

Det er styret af sensorer som mærker af noget er på færde, og så optager det med det samme alle bevægelser, uanset om det er lyst eller mørkt.

Det er placeret udenfor, og virker sammen med jeres trådløse internet. Det er smart og det er nemt.

Alt kan styres fra en smartphone, og det optager i HD opløsning både om dagen og om natten. Så ingen tyve skal føle sig for sikre, for de bliver optaget.

Du kan se optagelserne direkte, hvis du ikke er hjemme, og se om alt er vel. Det gør du via din smartphone, og i super kvalitet.

Du kan gemme optagelserne hvis du vil. Alle i familien kan få adgang, så alle kan være en del af overvågningen.

Nem og meget billig løsning som virker, og som alle kan installere.

Valtronics Overvågningskamera

Nu kan du holde øje med din bolig, når du ikke er hjemme, og du har overvågning på i 24 timer døgnet rundt, og så til næsten ingen penge.

Det er blevet så billigt at producere overvågningskameraer, at nu kan alle være med. Du installerer et kamera udendørs eller indendørs, og så kobler du det til jeres wifi, eller trådløse internet derhjemme.

Det er meget simpelt og enkelt, og så har du via din smartphone altid kontakt til dit kamera, som optager i HD kvalitet.

Denne løsning kan holde tyvene væk, og hvis de kommer, så bliver du alarmeret og de bliver optaget med dit nye HD overvågningskamera.

Det tager ingen tid at installere kameraet, og du kan installere en app til din smartphone, og har du kontakt. Alle i familien kan få adgang til de direkte billeder fra jeres hjem.

Det er en utrolig smart og billig løsning, og følger du brugervejledningen, så vil du have det hele klart i løbet af under 30 minutter.

Hold tyvene fra døren og brug overvågningskamera.

SafeHome Overvågningskamera

De fleste er begyndt at overveje om de kan sikre deres bolig lidt bedre. Det er der nu gode muligheder for, da du nu kan købe et utroligt effektivt og godt overvågningskamera til næsten ingen penge.

Det har en meget høj kvalitet, og det virker hver gang. Dette trådløse IP kamera er meget let at installere, og betjeningen endnu nemmere.

Det gør du via en app som du forbinder med dit trådløse internet derhjemme.

Det tager under 30 minutter at installere dit nye overvågningsudstyr, og så koster det ingenting i abonnement. Det er gratis, for du er selv vagtmand.

Du får via din smartphone besked hvis der er alarm, og så kan du få direkte billede eller optagelser fra din bolig.

Det kan ikke blive nemmere, og alle i familien kan få adgang til at overvåge og blive alarmeret. Tyvene skal nok holde sig væk, og hvis ikke så bliver de jo filmet at dit kamera, som virker lige godt om natten som om dagen.

Få mere tryghed i hjemmet og invester i dit eget anlæg.

LÆS OGSÅ: Tyverialarm test

Kan du selv sætte overvågningskameraer op udendørs

Du kan sagtens selv sætte både udendørs overvågningskameraer og den tilhørende centrale overvågningsenhed op selv. Det handler primært om at trække de fornødne kabler og skrue kameraerne op.

Den trådløse løsning er naturligvis nemmest at gå til. Der handler det udelukkende om, at trække strøm ud til kameraet. Mere besværligt bliver det, når du også skal til at trække signalledninger fra alle udendørs kameraer og ind til den centrale overvågningsenhed.

Du kan selvfølgelig også vælge at købe en færdig pakkeløsning inklusiv opsætning eller få en fagmand til at sætte det udstyr op, du har købt. Det koster naturligvis en del ekstra, men derved er du også sikker på, at udstyret er sat korrekt op og at du har et sted at klage, hvis der er noget i vejen.

Vil du undersøge, hvor meget det koster at få sat overvågningsudstyret op, kan du eventuelt indhente et tilbud på en af de mange tilbudstjenester, der findes rundt om på internettet.

Skal jeg skilte med udendørs videoovervågning?

Hos private er det fuldt lovligt at foretage videoovervågning på egen grund, så længe der ikke kan ses offentlige arealer eller veje på overvågningsoptagelserne.

Som privatperson behøver du heller ikke skilte med videoovervågning på din egen grund. Det forventes nemlig ikke, at der sker ”almindelig færdsel” på området, så derfor er der ingen grund til at kræve, at du skal skilte med videoovervågningen.

Er der derimod tale om en virksomhed, skal der skiltes tydeligt med videoovervågning, de steder hvor der er offentlig adgang. I områder, hvor der kun er adgang for ansatte, kan virksomheden nøjes med en skriftlig orientering af medarbejderne.

Gør livet surt for tyvene

Vælger du et af disse tre kameraer og en tilhørende central overvågningsenhed, er du godt i gang med at sikre dit hus eller din virksomhed mod indbrud.

Det er billigere end du tror og du det giver dig større tryghed i hverdagen – især i de timer, hvor du ikke er hjemme.

Author

Write A Comment