Trådløs alarm – Gør dit hjem til Fort Knox

Skal du indbrudssikre dit hjem, er en trådløs alarm et godt våben. For det første slipper du for at skulle trække en masse kabler og i stedet for et alarmselskab, kan du sætte alarmen til at ringe til naboerne. De reagerer garanteret hurtigere end alarmselskabet gør det.

De fleste kender sikkert alt for godt alarmselskabernes blakkede ry og ved, at de sjældent når frem til en alarm, før tyvene er over alle bjerge, efter de har nået at være inde og tage alt af værdi. Tyvene ved det i hvert fald også, for normalt er et alarm-skilt i vinduet ikke noget, de lader sig skræmme af.

Få er gratis tilbud på en boligalarm

Derfor er der mange, der mener, at en tyverialarm – både privat og i virksomheder – giver mere falsk tryghed end det sikrer noget som helst mod tyveri. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, hvis du vælger en anden og noget mere konstruktiv alarm-løsning, der samtidig er væsentlig billigere end den, alarmselskaberne tilbyder.

Snyd tyven – ring til naboen

For i dag kan du købe komplette alarmsystemer, som du selv kan sætte op. Det allerbedste er, at de ikke koster alverden og så er de trådløse, så du ikke behøver at trække kabler, sådan som man gjorde i gamle dage. Det har gjort det muligt for menigmand at sætte sin egen alarm op i løbet af en times tid eller to.

Men hvad så med vagtselskabet, tænker du måske. Bare glem det og mobilisér naboer, gode venner og familie, der bor i nærheden. En moderne alarm kan nemlig ringe op eller sende en SMS til de personer, du har kodet ind i alarmen – og fælles for dem alle er, at de med garanti reagerer hurtigere end alarmselskabet kan nå at komme frem.

LÆS OGSÅ: Tyverialarm test

Et godt eksempel på en trådløs alarm

Har du fået mod på selv at sætte en trådløs alarm op, har vi et godt bud på et system, du med garanti vil blive begejstret for, nemlig Alarm Pro fra Nuevo.dk. Den har tilmed en såkaldt skalsikring, der gør det muligt, kun at slå alarmen til på døre og vinduer. Slå skalsikringen til om natten, så bliver du vækket, hvis der er nogen, der forsøger at brække et vindue op, mens du ligger og sover.

Selve alarmsystemet består af en kontrolboks, en indendørs sirene, en bevægelsessensor og en magnetkontakt til en dør eller et vindue. Du kan naturligvis købe flere magnetkontakter og bevægelsessensorer efter behov. Det vender vi tilbage til, for det her system kan meget mere end holde øje med døre, vinduer og bevægelser i dit hus.

Hold styr på ungerne, når du ikke er hjemme

Alarmen kan slås til og fra på kontrolboksen og ved hjælp af de to medfølgende fjernbetjeninger. Til børnene medfølger der to nøglebrikker, der automatisk slår alarmen til eller fra, alt efter om de går eller kommer. Det vil sige, at hvis du er taget på arbejde, før ungerne kører i skole, slår alarmen automatisk til, når de går hjemmefra og slår fra, når de kommer hjem, hvis du stadig ikke er kommet hjem der.

Det rigtig smarte er, at du kan programmere kontrolboksen til at sende dig en besked om, hvem af ungerne der er gået eller kommet hjem, for hver nøglebrik er kodet separat. Så på den måde kan du holde styr på ungerne, selvom du ikke er hjemme – og har du flere børn end to, kan du selvfølgelig også købe flere nøglebrikker til systemet.

Kan både ringe og sende SMS

I kontrolboksen er der indbygget en mobiltelefon. Det eneste du skal gøre, er at stoppe det medfølgende SIM-kort i boksen, så telefonen kan ringe op og sende sms’er. Det er et taletidskort med 50 kroner på kontoen.

Du kan programmere alarmen til at ringe 6 forskellige telefonnumre op efter tur. Så start med at få alarmen til at ringe til den, der er nærmest og som der er størst sandsynlighed for, er hjemme. Du kan indtale en kort besked, der så afspilles, når den pågældende tager telefonen.

Alarmen kan også programmeres til at sende sms’er til tre forskellige numre. Så bor du i en politikreds som f.eks. Nordsjællands politikreds, der kan modtage anmeldelser pr. sms, har du faktisk mulighed for at programmere alarmen til at sende en anmeldelse til politiet, så snart alarmen går. Det er dog nok ikke nogen god ide, hvis alarmen går ved et uheld, f.eks. fordi du glemmer at slå den fra med fjernbetjeningen, inden du går ind i huset eller en af ungerne har tabt nøglebrikken.

Sikret mod strømsvigt og hærværk

Skulle strømmen gå i huset, er der indbygget batteri i alarmen, der kan holde den oppe på mærkerne i op til 12 timer. Du bør dog nok skifte batteriet en gang om året eller i hvert fald teste, at der stadig er strøm på, ved at tage strømmen til boksen og se, om den stadig fungerer.

Går strømmen kan du sætte alarmen til at sende dig en sms, så du kan gøre noget ved problemet. Det kan du få boksen til at gøre, hvis der er nogen, der skulle finde på at begynde at ødelægge kontrolboksen for at sætte alarmen ud af funktion.

LÆS OGSÅ: Låsesystemer

Tilslut op til 102 sensorer – også gas- og røgalarm

Der kan tilsluttes op til 100 trådløse og 2 ledningsførte sensorer til alarmen, så selv større huse, ja hele firmadomiciler, kan sikres med denne alarm.

Det behøver ikke at være bevægelsessensorer og dørkontakter alt sammen. Alarmen kan således håndtere:

  • glassensorer, der registrerer hvis ruder knuses,
  • vandsensor, der advarer ved lækager på vandrør
  • gassensorer, der advarer ved gaslugt og
  • røgdetektorer, der advarer, hvis der opstår røgudvikling i huset.

Til hver sensor kan du programmere, hvorvidt du ønsker at modtage en besked pr. sms og om den indvendige sirene skal aktiveres, så I også bliver advaret om f.eks. brand eller gasudslip, når I er hjemme.

Nem opsætning

Køber du alarmsættet og ekstra sensorer og dørkontakter på en gang, koder Nuevo alle enheder, så de passer sammen med kontrolboksen. Det betyder, at alt hvad du skal gøre, er at montere kontrolboksen, dørkontakter og tilhørende bevægelses- og andre sensorer, tænde for boksen og så er alarmen klar.

Alt efter størrelsen på dit hus, kan det gøres på en til to timer inkl. opsætning af alle sensorer. Så står du og skal på ferie eller er du bekymret over, at der er flere og flere i nabolaget, der oplever tyverier, så kan du hurtigt tage sagen i egen hånd og få sikret huset ordentligt.

Der medfølger 6 Alarm-klistermærker, du kan sætte på vinduerne. Så skal tyven ikke sige, han ikek var advaret!

Et andet eksempel på en trådløs alarm

Vil du spare et par hundrede kroner på grundsættet, kan du også vælge at købe Alarm Brik fra samme forhandler. Den har fjernbetjening og nøglebrikker ligesom den lidt dyrere Alarm Pro og kan ringe til 5 telefonnumre og sende sms til 5 telefoner, hvis alarmen går.

En smart detalje som denne alarm har, er muligheden for at kode sms-beskeder for hver enkelt dørkontakt eller sensor, der er tilsluttet systemet. Så har du f.eks. en havedør, kan du få alarmen til at sende dig en sms med teksten ”Alarm fra havedøren”. Så kan du med det samme kan se, hvor tyven er kommet ind i huset.

Ligesom til Alarm Pro medfølger der et taletidskort med 50 kroner på, så alarmen kan ringe op og sende beskeder. Det burde holde til et stykke tid, men du kan selvfølgelig altid vælge et andet abonnement, hvis du synes, det bliver for dyrt med alle de beskeder, du får om, at børnene er gået eller kommet hjem.

Om du vælger denne model fremfor Alarm Pro betyder ikke det store i praksis. Den største synlige forskel er designet, funktionelt er de stort set ens.

Sørg for at indbruddet ikke forbliver ubemærket

En af de ting en tyv ikke bryder sig om, er opmærksomhed. Bliver de forstyrrede eller føler de sig opdagede, opgiver de oftest deres forehavende og stikker af.

Opmærksomhed! Det er netop hvad du kan give – om ikke tyven, men så i hvert fald huset – med en udendørs sirene med indbygget blitz-blink. Sirenen kan høres i hele nabolaget og blitzen søger for, at det ikke går ubemærket hen, hvis alarmen går om aftenen.

Den udendørs sirene skal bare tilsluttes strøm. Den arbejder sammen med både Alarm Pro og Alarm Brik, så når alarmen går, fordi nogen bryder ind i huset, starter sirene og blink udenfor.

Så kan de bare komme an

Med en trådløs alarm som en af dem, vi har kigget på i denne artikel, en udendørs sirene med blik og en god aftale med naboer, venner og familie i nabolaget, er dit hus toprustet til at være alene hjemme.

Skulle tyven ikke have respekt for de medfølgende Alarm-klistermærker, får han lært det på den hårde måde, når det er naboerne og ikke et alarmselskab langt væk, der får besked om, at han er brudt ind. Du kan selvfølgelig også lade være med at sætte mærkerne op på vinduerne, hvis du mener, at de gør dit hus mere interessant for tyven. Så bliver han ekstra overrasket, når først naboerne står der.

LÆS OGSÅ: Overvågningskamera udendørs

Skræm, fang ikke

Men husk nu, at detikkebetyder, at naboen skal til at fange tyven. Nej, kommer naboer, venner eller familie frem og tyven stadig er der, vil det oftest få tyven til at tage flugten, så snart de finder ud af, at de er opdagede. Kommer naboerne hurtigt til, når tyvene måske ikke en gang at få taget noget eller får kun et minimalt udbytte ud af indbruddet. Den slags ubehagelighederrygtes i tyvekredse, så det skal nok holde dem fra at prøve at bryde ind igen.

Husk også på, at du som tililende ikke må begynde at forsøge at tilbageholde eller slå på tyven. Så bliver du selv til voldsmand og hvem ved, hvor galt du selv kan komme til skade, hvis du prøver på at fange dem. Hovedformålet ved at være hurtigt fremme er at skræmme dem væk, måske tage et par billeder af dem med mobilen, snuppe nummerpladen på flugtbilen og den slags – ikke at fange dem.

Hold tyvene væk fra kvarteret

Så snak med naboerne allerede i aften og bestil en alarm på nettet! Måske kan I lave en gensidig aftale om at være hinandens vagtselskab og bestille alarmsystemer hjem sammen. Så sparer I på forsendelsen er alle sammen bedre sikret, næste gang en af jer ikke er hjemme. Det skal nok holde tyvene væk fra jeres kvarter!

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑