Sommeren står for døren, og det betyder, at solen begynder at stå skarpt og strålende på himlen. Og sommer er også lige med et større fokus på din skønne have, herunder hvordan du plejer den bedst muligt. Solen har naturligt nok en stor indflydelse på, hvor ofte du skal vande, så dine planter og blomster ikke risikerer at tørre ud som følge af den stærke varme.

Og en velfungerende have kræver derfor også en velfungerende haveslange. Og det skal være en god én af slagsen, som er nem at håndtere, og som hurtigt kan gemmes væk igen. Det er en fordel, hvis den kan opfylde flere behov i haven, og at den derfor kan bruge vandet på forskellig vis.

Som med mange andre produkter, findes der naturligvis både billige og dyre haveslanger, og dit behov afgør både, hvilken haveslange du har brug for, og hvor mange penge du vil kaste efter den. Generelt set kan det godt betale sig at betale at give lidt ekstra for en god haveslange, hvis dit havebehov tilsiger det, idet kvaliteten ofte er bedre hos den dyre haveslange.

Nedenfor kan du se en oversigt over de haveslanger, som er mest populære hos forbrugere og forhandlere – og altså dem, som markedet indikerer skulle være de bedste.

Gardena Classic – bedst i test


Gardena Classic – bedst i test

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Testresultater

Denne haveslange har vundet Svenske Testfaktas haveslange test.

Om Gardena Classic

Denne haveslange er en helt klassisk sag – og så alligevel overhovedet ikke. For der er her tale om en trykfast slange, som ikke indeholder nogen former for ftalater og tungmetaller, og så er den selvfølgelig også UV-resistent. Desuden holder den sin form, fordi den benyttede tekstil er af så høj kvalitet. 

Du får hele 12 års garanti, når du køber Gardena Classic slangen, og så kan du tilkøbe en række forskellige tilkoblingsenheder og fittings. Dermed er det nemt at få det optimale ud af haveslangen, så den passer til dit konkrete behov i haven.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 13 mm
 • Længde: 20 meter
 • Max vandtryk: 22 bar
 • Trykfast og beholder sin form
 • UV-resistent
 • Fri for ftalater
 • 12 års garanti
 • Fittings og tilkoblingsenheder kan tilkøbes

Ryom flexvandslange med kobling og brusehåndtag – bedst til prisen


Ryom flexvandslange med kobling og brusehåndtag – bedst til prisen

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Hvorfor er den bedst til prisen?

Med en pris nede omkring de 100 kroner inklusive kobling og brusehåndtag, er der tale om et decideret kup.

Om Ryom flexvandslange

Her er der tale om en haveslange der udvider sig, og som samtidig er lidt sjovere at se på end en klassisk sort haveslange. Du får en meget fleksibel haveslange, der blive 5-15 meter lag, og så er den lavet i latex overtrukket med nylonwebbing.

Der medfølger et godt brusehoved, som har hele 7 forskellige indstillinger. Og så kan den også bruges om vinteren, uden at fleksibiliteten ryger som følge af vinterkulden.

Udvalgte specifikationer

 • Længde: 5-15 meter
 • Fremstillet i latex overtrukket med nylonwebbing
 • Udvider sig op til 3 gange sin egen længde under brug
 • Medfølgende brusehåndtag med 7 funktioner
 • Kan bruges om vinteren

Hozelock Tuffhoze haveslange 25 meter – premium valg


Hozelock Tuffhoze haveslange 25 meter – premium valg

Set til: 413,00

Køb hos Frishop.dk

Hozelock Tuffhoze er et virkeligt godt bud på én af de bedre haveslanger til haven derhjemme. På Amazon har 25 købere givet denne haveslange 4 ud af 5 stjerner, og det er helt forståeligt. Denne haveslange er nemlig både fri for ftalater, er knækfri og kommer med 30 års garanti.

Om Hozelock Tuffhoze haveslange

Hvis du er på udkig efter en haveslange, som virkelig kan holde til noget, er denne sag fra Hozelock Tuffhoze et rigtigt godt bud. Det er en helt ny type slange, hvor den indvendige PVC er overtrukket med Tuff-fibre, så slangen holdes fri for gift. 

Slangen er meget let og vejer 50 % mindre end andre traditionelle haveslanger. Det gør det meget nemmere at komme rundt i haven, så du kan få vandet alt det nødvendige. Med i prisen følger desuden metalkoblinger med sprøjte og stop, som gør det nemmere at styre vandet.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 15 mm
 • Længde: 25 meter
 • Max vandtryk: 40 bar
 • Knækfri
 • 50 % lettere end traditionelle haveslanger
 • Fri for ftalater
 • 30 års garanti

Testkilder

I forbindelse med denne testartikel har vi gennemtravlet internettet for tests, og der er desværre ikke mange offentliggjorte af slagsen. 

Testens bedste er kåret med udgangspunkt i svenske Testfakta.se omfattende test af haveslanger, hvor Gardena Classic blev kåret til den ultimativt bedste.

Bortset fra testvinderen er de øvrige haveslanger blevet vurderet på baggrund af forbrugernes tilfredshed og anmeldelser af de nævnte produkter. De nævnte produkter er således udvalgt, fordi de er meget populære hos forhandleren, eller fordi de er meget populære blandt forbrugerne. Vægten er lagt på forbrugernes holdninger til produkterne, fordi det til syvende og sidst kun er forbrugerne, der kan vurdere, om et produkt virker til deres fulde tilfredshed.

Læs også: Få inspiration til et grønnere bunddække

Læs også Ny vandslange? – 5 gode råd til køb af ny haveslange udgivet af Byg-billigst.dk.

Author