Hans J. Wegner er uden tvivl en mand med rigtig mange talenter og kvaliteter, når det kommer til design og møbelarkitektur.

Hvilket blandt andet kan ses ved den meget brede vifte af møbler og diverse andre interiørprodukter, som han har tegnet gennem sin aktive designkarriere – og fælles for alle de produkter, der har nået markedet er, at de enten har været eller fortsat er uhyre populære blandt de danske forbrugere.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er hans møbler, som har gjort ham kendt og i særdeleshed hans mange stole – og med mange menes der rigtig mange, for han formåede at designe mere end 500 stole i løbet af hans karriere.

Selvom det hovedsageligt er hans stole, der for alvor har slået sig fast som designklassikere, så ændrer det dog ikke på det faktum, at han også har designet en lang række andre møbler, som også er uhyre elegante og smukke, hvorfor de passer perfekt ind i den moderne indretning.

Blandt Hans J. Wegners mange andre produkter finder du blandt andet en lang række sofaborde, som selvfølgelig passer overdådigt godt sammen med både hans sofaer og hans forskellige lænestole, hvorfor det faktisk er muligt at indrette hele din stue udelukkende med møbler fra Hans J. Wegner, hvis dette ønskes.

Carl Hansen CH108 Sofabord

Carl Hansen CH108 SofabordCarl Hansen CH108 Sofabord er et meget elegant Wegner sofabord designet i 1970’erne og er et rigtig godt bevis på, at Hans J. Wegner ikke kun har kunnet mestre at lave designs baseret på træ.

Bordet har altid været i produktion hos Carl Hansen & Søn, og den smukke kombination mellem glas og stål er med til at give sofabordet et meget moderne udtryk, hvorfor den passer rigtig godt ind i den moderne indretning.

Sofabordet har et meget unikt design, der med sine enkle linjer virkelig emmer af Hans J. Wegner og hans designtalenter.

Det betyder også, at Carl Hansen CH108 er et sofabord, der er ideelt til det moderne hjem, hvor stuen består af lækre og moderne sofaer og lænestole – i en sådan sammenhæng vil dette lækre Wegner sofabord være prikken over i’et.

Endvidere, så passer det også rigtig godt ind i kontorlandskaber, hvilket størrelsen også gør, da det måler 42 cm. i højden, 170 cm. i bredden såvel som 170 cm. i længden.

Det er en rigtig god størrelse, der passer ind i enhver form for stue og samtidig også er ideel til diverse kontorlandskaber – fælles for begge tilfælde er, at det ser afsindigt smukt ud!

Carl Hansen CH011 Sofabord

Carl Hansen CH011 SofabordCarl Hansen CH011 er et særdeles smukt sofabord, der er designet af Hans J. Wegner, hvilket han gjorde helt tilbage i 1954.

Lige siden har sofabordet været fremstillet af Carl Hansen & Søn, som Hans J. Wegner samarbejdede med i rigtig mange år og i forbindelse med et væld af forskellige projekter.

Der er tale om et lækkert Wegner sofabord, som emmer af solidt håndværk, hvilket ikke blot giver et særdeles stilrent bord, men samtidig også et meget stabilt bord, som også udtrykker en vis elegance og lethed.

Da Hans J. Wegner designede CH011 havde han ligeledes også fokus på at skabe et sofabord med enkle linjer og et moderne udtryk, hvorfor det nærmest kan betragtes som det perfekte sofabord.

Carl Hansen CH011 er fremstillet af egetræ af høj kvalitet, hvilket betyder, at det passer perfekt ind i den moderne indretning, og det bliver dertil kun smukkere og smukkere med tiden, da der er tale om et sofabord, der patinere med tiden.

Du får desuden også mulighed for at vælge mellem tre forskellige størrelser og samtidig også fem forskellige overfladebehandlinger, hvilket både tæller lak, olie, hvidolie, sæbe såvel som CHS-farven sort.

Med andre ord, så kan du faktisk få CH011-sofabordet præcis som du ønsker det og dertil også sikre dig, at det matcher med dine øvrige møbler i stuen eller hvor end dit sofabord skal stå.

Carl Hansen CH106 Sofabord

Carl Hansen CH106 SofabordCH106 er et meget stilrent og moderne Wegner sofabord designet i starten af 1970’erne.

Det er et sofabord, der er et rigtig godt eksempel på, at Hans J. Wegners talent ikke blot var begrænset til at lave møbler, der var baseret på en eller anden form for træ.

Ligesom mange andre møbler fra Hans J. Wegner, så bliver dette bord også fremstillet af Carl Hansen & Søn og er et ideelt sofabord til dig, der gerne vil have møbler en moderne udstråling og ønsker at indrette dig på moderne vis.

Den smukke kombination af glas og stål giver et industrielt udtryk, der betyder, at bordet ikke blot er begrænset til brug i det private hjem, men derimod også sagtens kan bruges i et kontorlandskab.

Der er ikke nogen tvivl om, at sofabordet har et meget moderne og unikt design, der med sine enkle linjer emmer af Hans J. Wegners designstil.

Med andre ord, så er der her tale om et sofabord, som du vil kunne få glæde af i rigtig mange år fremadrettet, da det selvfølgelig også er et meget holdbart og slidstærkt sofabord, der desuden også har en meget passende størrelse, da det måler 42 cm. i højden, 95 cm. i bredden samt cirka 95 cm. i længden.

PP Møbler 35 Bakkebord

PP Møbler 35 BakkebordPP35 fra PP Møbler og Hans J. Wegner er et sammenklappelig bakkebord, der er bestående af tre dele, som Hans J. Wegner har føjet sammen i en meget elegant og fleksibel løsning, der giver et hav af muligheder.

Det består – kort sagt – at to bærende træelementer, som krydser hinanden og kan drejes, og dertil også en simpel, løstliggende, rund træplade.

Det betyder også, at der er mulighed for at folde det sammen og pakke det væk uden større besvær, hvis det eksempelvis kun skal bruges i specielle henseender eller lignende.

Det er desuden også muligt at købe yderligere en plade til bordet, hvilket vil få bakkebordet til at bestå af en bordplade såvel som en hylde, som hviler på de nederste sprosser – det er dog ikke noget, der følger med, men derimod noget, der skal købes som ekstra tilbehør, hvis det ønskes.

Der er desuden mulighed for at vælge mellem to forskellige størrelser, så du kan få den størrelse, der passer dig bedst, der er tale om hhv. 54: Ø 54 cm. x H 48 cm. samt 62: Ø 62 cm. x H 48 cm.

Endvidere, så bliver det fremstillet i både eg, ask, kirsebær og mahogni, hvorefter der er mulighed for at vælge mellem enten sæbe, klar bioolie, hvid bioolie eller lakering som efterbehandling.

Carl Hansen CH415 Sofabord

Carl Hansen CH415 SofabordCarl Hansen CH415 er et rigtig fint og enkelt sofabord, der er designet af Hans J. Wegner.

Bordet bliver selvfølgelig fremstillet af Carl Hansen & Søn, der fremstiller langt størstedelen af alle de møbler som Hans J. Wegner har tegnet gennem hans aktive designkarriere.

Hans J. Wegner designede oprindeligt det enkle og smukke sofabord, CH415, tilbage i 1990 og er med sit meget enkle udtryk bestemt et sofabord, der sagtens kan være en del af den moderne indretning.

Hans J. Wegner har formået at skabe en fantastisk kombination mellem træ og stål, som også er med til at forene natur og industri på særdeles smuk vis.

Som nævnt, så er der tale om et let og elegant møbel, som egner sig perfekt til enten at være et sofabord eller et sidebord, da det har en størrelse, der egner sig til begge dele.

Det måler nemlig kun 44 cm. i højden samt en diameter, der lyder på 55 cm.

Det skal desuden også nævnes, at der er mulighed for at vælge mellem forskellige træsorter: valnød og eg, mens det også er muligt at vælge mellem fem overfladebehandlinger: lak, olie, hvidolie, sæbe og CHS-farven sort.

Du kan dog kun få hvidolie, sæbe og CHS ved valg af eg.

Carl Hansen CH413 Sofabord

Der er ikke nogen tvivl om, at Hans J. Wegner er kendt for at designe møbler, der emmer af elegance og stilrenhed – og det er ingen undtagelse med CH413, som han designede tilbage i 1954.

Den dag i dag bliver sofabordet fremstillet af Carl Hansen & Søn, hvilket det har gjort siden Hans J. Wegner tegnede det i 1954.

Bordets enkle silhuet er med til at give den meget stabile konstruktion en smuk lethed, mens den fantastiske kombination af både stål og træ giver dig et tidløst design, som blandt andet sørger for at bordet passer rigtig godt ind i den moderne indretning, hvad end det skal stå i din stue eller det skal placeres i et kontorlandskab.

CH413 er et meget enkelt og let møbel, som både kan bruges som et sofabord, men også et sidebord, hvor det enten blot kan stå til pynt eller derimod kan bruges til opbevaring af diverse objekter.

Der er mange muligheder med CH413, hvilket blandt andet betyder, at du også har mulighed for at vælge mellem forskellige træsorter; eg og valnød.

Det er dog ikke det hele, for du har også mulighed for at vælge mellem forskellige overfladebehandlinger lak, olie, hvidolie, sæbe eller CHS-farven sort.

Du skal dog være opmærksom på, at du udelukkende har mulighed for at vælge mellem hvidolie, sæbe og CHS ved valg af eg.

Hvorfor skal jeg vælge et Wegner sofabord?

Der er mange gode grunde til, hvorfor dit næste sofabord skal være designet af Hans J. Wegner, men det er dog primært fordi hans mange smukke møbeldesigns er tidløse og de vil ikke blot være populære og moderne de næste mange år frem, men du kan også være sikker på, at de vil holde de næste mange, mange år frem.

Der er udelukkende brugt slidstærke og kvalitetsrigtige materialer i forbindelse med fremstillingen af et møbel, som er tegnet af Hans J. Wegner – intet mindre er nemlig godt nok, og det var én af de ting, som Wegner lagde rigtig meget vægt på i sin tid, for han ville sikre sig, at hans møbler havde så lang en holdbarhed som overhovedet muligt.

Hvilket f.eks en Wegner sofa eller en Wegner lænestol bevidner om. De er kendt for deres kvalitet og nærmest uforgængelighed.

Ydermere, så er det bestemt heller ikke nogen hemmelighed, at han er én af de mest produktive designere, som Danmark nogensinde har set, hvilket selvfølgelig også betyder, at han har formået at designe et væld af forskellige sofaborde, hvorfor du med garanti også kan finde bare ét, som du synes passer godt sammen med dine øvrige møbler.

Som du også kan se ovenfor, så varierer hans designs meget, hvilket de både gør for at bevise, at han ikke blot mestre trædesigns, men også sagtens kan anvende øvrige materialer, men samtidig også for at sikre, at han kan ramme så bred en målgruppe som muligt.

Blot blandt de seks førnævnte sofaborde fra Hans J. Wegner burde de fleste sagtens kunne finde ét eller flere som de mener lever op til deres krav og dækker deres behov.

Hvem var Hans J. Wegner og hvad har gjort ham anerkendt verden over?

Hans J. Wegner er én af de mest anerkendte designere og møbelarkitekter som Danmark nogensinde har set.

Han har designet et væld af forskellige møbler og produkter, og langt de fleste af dem har opnået en status som store designklassikere.

Han blev uddannet snedker allerede som 17-årig, hvilket var i 1931 og allerede i 1936 begyndte han at studere ved Kunsthåndværkerskolen i København, hvilket han blev færdig med i 1938.

Allerede to år efter han blev færdig på Kunsthåndværkerskolen begyndte at han tegne møbler til blandt andet Arne Jacobsens rådhus i Århus, hvilket han gjorde frem til 1943.

I samme periode arbejdede han også som selvstændig arkitekt og var ansat som lærer ved Kunsthåndværkerskolens Møbelskole.

Det var dog ikke kun møbler, som han tegnede, men dertil tegnede han også sølvtøj, tapeter og flere lamper, hvilket blandt andet inkluderer den berømte Hejsependel såvel som den populære OPALA-serie, som han oprindeligt tegnede til Hotel Scandinavia i København.

Author

Write A Comment