Wegner sofa

Rate this post

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Hans J. Wegner er en af de absolut mest kendte og mest prominente møbelarkitekter og designere, som danskerne nogensinde har set.

Det er kun ganske få andre designere og møbelarkitekter, der kan følge med på hans niveau, hvilket eksempelvis tæller Poul Kjærholm, Børge Mogensen og Arne Jacobsen.

Hans J. Wegner var og er primært kendt for hans mange stole, hvilket blandt andet inkluderer Kinastolen, Påfuglestolen, Den Runde Stol, Y-stolen, Jakkens Hvile, Pøllestolen såvel som Armstol og Bamsestolen.

Han har dog også lavet en lang række andre møbler, hvilket ikke kun inkluderer stole, men også et bredt spektrum af øvrige møbler, som eksempelvis sofaer.

Du kan se en lang række af hans mest populære sofaer nedenfor, som han har designet på forskellige tidspunkter i løbet af hans aktive designperiode, der nærmest løb helt frem til hans død tilbage i januar 2007.

Carl Hansen CH402 Sofa
Carl Hansen CH162 2-Pers Sofa
Carl Hansen CH102 2-Pers Sofa
Carl Hansen CH403 & CH404

Carl Hansen CH163 3-Pers Sofa
Carl Hansen CH103 3

Carl Hansen CH104 4-Pers Sofa
Carl-Hansen-CH104-4-Pers_1

Carl Hansen CH402 Sofa

Carl Hansen CH402 Sofa
32.507 kr.

Her er der tale om en meget stilren og minimalistisk sofa, der blev designet af Hans J. Wegner tilbage i 1958.

Denne sofa bruges blandt andet i Kastrup Lufthavn, og derfor er det gængse navn for møbelserien også gået hen og blevet til Kastrup-serien.

Denne minimalistiske sofa, der passer perfekt ind i enhver moderne indretning, og den gør sig både gældende i private hjem, men bestemt også i offentlige områder og hos privatejede firmaer.

Sofaen er blevet håndlavet omkring en ramme af bøgetræ, mens selve benene er fremstillet af rustfrit stål og det er lige netop dét, der er med til at give den dens moderne og minimalistiske udtryk.

Den måler 85 cm. i højden, 124 cm. i længden, 68 cm. i dybden og sædehøjden lyder på 44 cm, hvorfor det ikke just er den største sofa, men det ændrer dog ikke på, at den er fantastisk komfortabel og særdeles smuk.


Carl Hansen CH162 2-Pers Sofa

Carl Hansen CH162 2-Pers Sofa
33.435 kr.

Carl Hansen CH162 2-Pers Sofa er en særdeles fin og meget enkel sofa, der er blevet designet af Hans J. Wegner tilbage i 1965.

Der er ikke nogen tvivl om, at Carl Hansen CH162 er et meget tidløst møbel, som ikke blot ser særdeles smuk ud, men samtidig giver det også en ekseptionel siddeoplevelse.

Hvis ikke du mener, at en 2-personers sofa er nok, så er der også mulighed for at vælge en 3-personers sofa i stedet.

Den er fremstillet af solidt træ, som vil patinere rigtig smukt med tiden og du vil derfor også have mulighed for at have glæde af dette møbel i rigtig, rigtig mange år.

Sofaen er blevet håndlavet og har vendbare hynder, som består af en skumkerne, der er blevet omkranset af europæisk dun, hvilket selvfølgelig giver en fantastisk komfort.

Sofaens mål lyder således: H 76 x L 137 x B 80 x Sh 41 cm.


Carl Hansen CH102 2-Pers Sofa

Carl Hansen CH102 2-Pers Sofa
50.292 kr.

Du finder bestemt ikke mange sofaer på det danske marked, der er lige så elegant og lige så minimalistisk som Carl Hansen CH102 2-Pers Wegner Sofa.

Carl Hansen CH102 er en del af en meget populær serie designet af Hans J. Wegner tilbage i 1970, der inkluderer et væld af forskellige smukke, luksuriøse sofaer, som fås som 2-, 3- og 4-personers.

Du vil hurtigt kunne se, at de smukke lædermaterialer passer perfekt ind i enhver moderne indretning, og grundet dens størrelse, så vil du kunne bruge Carl Hansen CH102 i stuen, på kontoret eller endda i soveværelset, hvis der er plads til det.

Sofaen bliver håndlavet over en bøgeramme og er udstyret med fuldpolstrede og vendbare hynder.

Både ben og armlæn fremstillet af rustfrit stål, hvilket også er med til at give den et meget minimalistisk og moderne udtryk.

Sofaen måler 71 cm. i højden, 150 cm. i længden, 77 cm. i bredden og har en sædehøjde på 43 cm.


Carl Hansen CH403 & CH404 Sofa

Carl Hansen CH403 & CH404 Sofa
46.573 kr.

Carl Hansen CH403 & CH404 Sofaer er to særdeles elegante og stilrene sofaer, der er designet af Hans J. Wegner, hvilket han gjorde tilbage i 1958, og det er primært sofaens meget minimalistiske udtryk, der er med til at gøre den til et meget enestående designmøbel.

Sofaerne ser både rigtig smukke ud i et privat hjem, men de bliver desuden også brugt rigtig mange steder på offentlige områder, hvilket blandt andet inkluderer Kastrup Lufthavn, og det er også derfor, at serien er blevet kendt under Kastrup-serien.

Du kan enten vælge mellem at få din sofa polstret i stof eller læder, mens der også er mulighed for at vælge mellem enten en 3-personers udgave (CH403) eller en 4-personers sofa (CH404).

Sofaens mål lyder på en højde på 85 cm. i højden, 68 cm. i bredden og 189 cm. i længden eller 85 cm. i højden, 76 cm. i bredden og 254 cm. i længden.


Carl Hansen CH163 3-Pers Sofa

Carl Hansen CH163 3-Pers Sofa
40.898 kr.

Carl Hansen CH163 er en både enkel og tidløs sofa, der er designet af Hans J. Wegner tilbage i 1963.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en meget elegant sofa, der både kan fås som 3-personers og 2-personers – og dette er udgaven til 3 personer.

De lækre materialer, der er brugt til at fremstille Carl Hansen CH163 bliver kun smukkere med tiden, og den passer desuden også perfekt ind i den moderne indretning.

Sofaen er blevet lavet i hånden af over en ramme af bøg, og de vendbare hynder, der også følger med til denne sofa består af en skumkerne, der er omkranset af europæisk dun.

Du kan vælge Carl Hansen CH163 i både stof- og læderpolstring, hvorfor du blot skak vælge den udgave, som du bedst kan lide.

Sofaen måler 76 cm. i højden, 195 cm. i længden, 80 cm. i bredden og har en sædehøjde, der lyder på 41 cm.


Carl Hansen CH103 3-Pers Sofa

Carl Hansen CH103 3-Pers Sofa
66.665 kr.

Er du på jagt efter en eksklusiv og elegant sofa, der er designet af Hans J. Wegner, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på Carl Hansen CH103 3-Pers Sofa.

Carl Hansen CH103 er en del af en serie af meget smukke og meget luksuriøse sofaer, der blev designet af Hans J. Wegner tilbage i 1970.

De flotte materialer bliver blot endnu flottere med tiden, og derfor kan du bruge den i rigtig lang tid.

Den passer perfekt ind i enhver moderne indretning, og så er der oven i købet tale om en sofa, der er håndlavet over en bøgeramme, og de vendbare hynder, der følger med til Carl Hansen CH103 er bestående af en skumkerne, der er omkranset af europæisk dun, men både ben og armlæn er dog fremstillet af rustfrit stål.

Den måler 71 cm. i højden, 219 cm. i længden, 77 cm. i bredden og har en sædehøjde på 43 cm.


Carl Hansen CH104 4-Pers Sofa

Carl Hansen CH104 4-Pers Sofa
111.108 kr.

Der er vidst ikke nogen tvivl om, at Carl Hansen CH104 er en rigtig smuk Wegner sofa, der er designet i 1970, og det er derfor heller ikke tilfældigt, at denne sofa blev relanceret i 2008 i forbindelse med Carl Hansen & Søns jubilæum.

Det er en sofa, der sagtens kan stå rigtig flot alene, men da Hans J. Wegner har taget udgangspunkt i hans CH101-lænestolen, så passer de to møbler rigtig godt sammen.

Carl Hansen CH104 er desuden en del af en serie af smukke, luksuriøse sofaer, der kan fås som både 2-, 3- og 4-personers sofaer.

På lige fod med alle andre sofaer fra Hans J. Wegner og Carl Hansen, så er denne sofa selvfølgelig også håndlavet, hvilket den er over en ramme af bøg.

Dog er de flotte ben og armlæn fremstillet i rustfrit stål, hvilket giver sofaen et særdeles moderne udtryk.

 

Hvem er Hans J. Wegner og hvad er han kendt for?

Som nævnt allerede i starten af denne artikel, så skal der ikke være nogen tvivl om, at Hans J. Wegner er én af de absolut bedste og mest prominente møbelarkitekter og designere af dansk oprindelse, og der er ikke mange, der kan hamle op med hans møbler og hans afsindigt høje popularitetsniveau.

Hans fulde navn er Hans Jørgensen Wegner og han er født d. 2. april 1914 i Tønder, der er en mindre by i Sønderjylland, hvor de den dag i dag har valgt at indrette det gamle vandtårn i byen som et Wegner-museum.

Det betyder, at du kan gå en tur op gennem vandtårnet og blive præsenteret for en lang række af hans møbler, der er fordelt på de forskellige etager i vandtårnet, hvilket bestemt må siges at være en oplevelse for enhver, der har interesse for dansk møbelhistorie og -arkitektur.

Allerede som 17-årig blev Hans J. Wegner uddannet som snedker og derefter begyndte han at studere ved Kunsthåndværkerskolen i København fra 1936-1938, hvorfor han allerede fra en tidlig alder var klar over, hvad han ville med hans liv og hans karriere.

Der skulle dog ikke gå mange år efter hans uddannelse, inden der var nogle af de helt store møbelarkitekter og designere, der fik øje på, hvilket blandt andet gav ham muligheden for at designe møblerne til f.eks. Arne Jacobsens rådhus i Århus, hvilket han gjorde i tidsrummet 1940 til 1943.

Det var også omkring denne tid, at han selv begyndte at designe møbler til diverse virksomheder, og der skulle heller ikke gå mere end et års tid efter han afsluttede opgaven med Arne Jacobsens rådhus, inden han designede hans første stol, som skulle vise sig at gå ind i dansk møbelhistorie; Kinastolen fra 1944.

Han står desuden også bag Den Runde stol fra 1949, der endte med at blive verdensberømt da den blev brugt i en TV-debat i 1960 i USA mellem Kennedy og Nixon.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Hans J. Wegner primært er kendt for hans mange populære møbler, men det er dog langtfra det eneste, som han har designet i løbet af hans aktive designperiode – og det er også langt fra det eneste, som er blevet særdeles kendt og udbredt her i Danmark.

Han har blandt andet også designet sølvtøj, tapeter og op til flere forskellige lamper, hvor det hovedsageligt er sidstnævnte, som er blevet kendt her i landet.

Eksempelvis er hans berømte Hejsependel, der for første gang blev vist på Snedkermestrenes Efterårsudstilling i 1962 stadig ekstremt populær og den produceres endda også den dag i dag af den danske belysningsproducent Pandul.

Det samme gør sig faktisk gældende for hans meget populære OPALA-serie, som oprindeligt blev tegnet af Wegner til Hotel Scandinavia i København.

Det beviser også blot, at der er tale om en mand med mange talenter indenfor design og bevidner om, at han bestemt er én af de største designere, som Danmark endnu har set.

Hvorfor du skal vælge en Hans J. Wegner sofa

Der kan være rigtig mange gode grunde til, at din næste sofa skal være designet af Hans J. Wegner, men du har nok ikke nogen intentioner om, at købe en sofa fra Wegner, hvis ikke du sætter pris på dansk møbelhistorie, minimalistisk og dansk design samt en sofa, der er fremstillet af lækre og holdbare materialer – og du køber nok heller ikke en sofa fra Wegner, hvis du ikke er indstillet på, at den koster mere end en almindelig sofa fra eksempelvis Idémøbler eller ILVA.

Men hvis du derimod ikke har noget problem med at betale ekstra for en sofa, der nærmest kan betragtes som kunst, så kommer vi bestemt ikke udenom, at du bør tage et nærmere kig på én af de mange sofaer, som er blevet tegnet af Hans J. Wegner – og du kan heldigvis se en masse af dem ovenfor.

Langt de fleste sofaer, der er blevet designet af Hans J. Wegner er desuden også blevet fremstillet af møbelfabrikanten Carl Hansen, som i dag går under navnet Carl Hansen & Søn.

De har altid sat en særlig dyd i, at alle deres møbler skal håndlaves og fremstilles til perfektion i de bedst tænkelige materialer.

Det betyder også, at det er den perfekte kombination med design fra Hans J. Wegner og produktion af Carl Hansen & Søn. Modsat de mange sofaer, som man eksempelvis kan købe hos ILVA eller Idémøbler, så vil en sofa fra Wegner og Carl Hansen kunne holde ved hele livet igennem, hvilket både skyldes valget af materialer, den måde, som den er konstrueret på, men i særdeleshed det faktum, at de valgte materialer udelukkende bliver smukkere med tiden.

Livslang stræben efter at forstå træets natur

Der er ikke mange møbelarkitekter og designere, der har været lige så dedikeret på dette punkt som Hans J. Wegner, for han har nemlig altid haft en livslang stræben efter at forstå træet natur og udnytte dets mange muligheder og dets fulde potentiale.

Det var noget, som han satte en særlig dyd i, hvilket man også nemt kunne se på hans mængde af værker, der blandt andet omfatter mere end 500 forskellige stole, som allesammen er fremstillet af en eller anden form for træ.

Det er også tydeligt at se, at hans formgivning var meget præget af en udtryksfuld og ofte skulpturel funktionalisme.

Det har nok noget at gøre med, at han som 17-årig blev udlært snedker og dermed også har arbejdet med træ gennem hele sin karriere, som må siges at være meget imponerende, for der er mange andre af de danske møbelarkitekter og designer, der har vekslet mellem et væld af forskellige materialer, men Hans J. Wegner satte derimod en særlig dyd i, at udnytte træets fulde potentiale og bruge dets mange muligheder til at skabe nye møbler, som danskerne endnu ikke havde set eller havde troet var mulige at skabe ved at gøre brug af træ.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑