Det er de færreste danskere, der ikke kender Hans J. Wegner, hvis fulde navn er Hans Jørgensen Wegner.

Han er nemlig én af de bedst sælgende og mest anerkendte danske designere og møbelarkitekter, og det er kun meget få andre arkitekter og designere, der kan konkurrere med hans popularitet – både her i Danmark, men bestemt også i udlandet, hvor Hans J. Wegner også er et stort navn.

Det skyldes selvfølgelig i høj grad hans mange møbler, der er blevet sendt på markedet gennem årene, men det er dog særligt én bestemt form for møbel, der for alvor har været med til at slå hans navn fast og det er hans mange forskellige stole, hvilket både omfatter kontorstole, spisebordsstole, gyngestole, lænestole og mange andre former for stole.

Det er selvfølgelig slet ikke alle hans møbler, der er blevet lige anerkendte, for Hans J. Wegner var nemlig en meget kreativ og meget produktiv designer og arkitekt, der i løbet af sin aktive designkarriere formåede at skabe mere end 100 forskellige stole, hvilket der ikke er mange andre designere og arkitekter, der kan bryste sig af.

Alle stole har dog én ting tilfælles og det er, at absolut intet er overladt til tilfældighederne, for hans stole er altid gennemtænkt ned til den absolut mindste detalje og du kan være helt sikker på, at Hans J. Wegner har haft enhver lille petitesse med i hans overvejelse, når han har tegnet en ny stol, hvad end det har været en kontorstol, spisebordsstol, gyngestol, lænestol eller en helt femte form for stol.
[one_third]

[/one_third]

[one_third]

Erik Jørgensen EJ 100
[/one_third]

[one_third_last]

[/one_third_last]

[one_third]Carl Hansen CH445 Wingchair Lænestol[/one_third]

[one_third]Erik Jørgensen EJ 100[/one_third]

[one_third_last]PP Møbler 19 Bamsestolen[/one_third_last]

 

[one_third]

Carl Hansen CH25

[/one_third]

[one_third]

Carl Hansen CH468
[/one_third]

[one_third_last]

Carl Hansen CH401
[/one_third_last]

[one_third]
Carl Hansen CH25

[/one_third]

[one_third]
Carl Hansen CH468[/one_third]

[one_third_last]Carl Hansen CH401[/one_third_last]

[one_third]

Carl Hansen CH101
[/one_third]

[one_third]

PP Møbler 130
[/one_third]

[one_third_last]

PP Møbler 225
[/one_third_last]

[one_third]Carl Hansen CH101[/one_third]

[one_third]
PP Møbler 130[/one_third]

[one_third_last]PP Møbler 225[/one_third_last]

PP Møbler 105
 

PP Møbler 105

Hvem er Hans J. Wegner og hvad er kendt for?

Det er de færreste danskere, der ikke kender til Hans J. Wegner, for han er en af de absolut mest anerkendte og mest produktive designere og møbelarkitekter, som Danmark nogensinde har set.

Hans popularitet er ikke engang kun begrænset til Danmark og øvrige dele af Skandinavien, men derimod er han blevet et stort navn i store dele af verden, hvorfor det heller ikke er ualmindeligt at møde hans møbler i Asien eller i USA.

Wegner gyngestol, Wegner sofa, Wegner sofabord, ja du kan nærmest indrette et helt hjem, kun med møbler designet af Hans J. Wegner.

Derfor skal du heller ikke være i tvivl om, at en stol, der er tegnet af Hans J. Wegner er af absolut største designmæssige kvalitet – for det er den.

Hans J. Wegner har altid været kendt for at være en designer og møbelarkitekt, der absolut intet overlader til tilfældighederne, men derimod bruger tid på at designe sine værker ned til absolut mindste detalje.

Endvidere, så er han også kendt for at være meget produktiv og samtidig at have været en person, der altid har været på arbejde, hvad end var på ferie i sommerhuset eller sad i hans tegnestue, så var hans tanker hele tiden rettet mod hans næste værk, uanset om det var en lænestol, en tremmesofa eller måske et spisebord.

Hans J. Wegner var både designer og møbelarkitekt, og han var kendt for at designe en lang række forskellige produkter, men det er dog primært hans møbler, der har sat skub i hans karriere og det er specielt hans mange stole, der for alvor har været med til at sætte hans navn på landkortet og været med til at sikre ham anerkendelse hele verden såvel som et bredt spektrum af forskellige designpriser.

Som du også godt kan se på denne liste, så har han formået at designe et væld af forskellige lænestole, der allesammen har fået stor succes på såvel det danske som flere udenlandske markeder, men det er dog slet ikke alle hans stole, der er gået hen og blevet så populære, og det er ikke engang dem alle, der er kommet i produktion, da nogle af dem er blevet afvist af producenten eller ganske enkelt ikke er nået længere end tegnebrættet.

Det siges dog, at Hans J. Wegner skulle have designet mere end 500 forskellige stole i løbet af hans designkarriere og rigtig mange af dem er enten blevet solgt til virksomheder eller kommet i generel produktion og derfor sælges til forbrugere over hele verden den dag i dag.

Det bevidner om, at der altid har været en stor popularitet omkring hans navn og hans designs og det er stadig.

Author

Write A Comment