Du kender Arne Jacobsen. Der er ganske enkelt ikke én eneste dansker, der ikke kender Arne Jacobsen.

Han er – uden tvivl – den mest kendte designer og møbelarkitekt af dansk oprindelse, som nogensinde har sendt møbler på markedet.

Han er kendt for et væld af forskellige møbler, men hvad i særdeleshed er kendt for er, at han var med til at indføre modernismen i Danmark.

Han har oven i købet formået skabe et internationalt ry, der kun er blevet forstærket i tiden efter hans død i 1971.

Som sagt, så er han i dag internationalt kendt og anerkendt, hvilket han i særdeleshed er for hans mange fantastiske stole. Det inkluderer bl.a både Syveren, Myren, Svanen og Ægget, der uden tvivl er nogle af hans mest populære værker, som i dag bliver solgt til fascinerede kunder hele verden over – særligt i USA er hans møbler blevet meget populære i tiden efter hans død.

Nedenfor har vi samlet et godt udpluk af Arne Jacobsen sofaer, hvor du også kan finde pris og forhandler.

2 Pers. Arne Jacobsen sofaer

Fritz Hansen 3302 Sofa 2-Pers Stof

Fritz Hansen 3302 Sofa 2-Pers StofFritz Hansen 3302, der er designet af Arne Jacobsen – hele sofaserien 3300 blev skabt til SAS Royal Hotel i København tilbage i 1958.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om et arkitektonisk mesterværk, som kan bryste sig af, at have en rigtig elegant og formel form.

Det betyder også, at sofaen passer perfekt ind i det moderne hjem, og den er ideel til både sofahjørnet, i stuen eller på kontoret.

Fritz Hansen 3302 udstråler solidt håndværk og giver en fortræffelig siddeoplevelse, hvilket har været med til gøre denne sofa eftertragtet hele verden.

Sofaen måler cirka 72 cm. i højden, 79 cm. i bredden, 126 cm. i bredden, hvilket giver den en god størrelse til to personer og den har desuden en sædehøjde på 36 cm.

Fritz Hansen 3302 Sofa 2-Pers Læder

Fritz Hansen 3302 Sofa 2-Pers LæderFritz Hansen 3302 i læder er en særdeles tidløs og elegant sofa, der er designet af Arne Jacobsen tilbage i 1958 og er én af de mange fantastisk værker, der er kommet ud af samarbejdet mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Fritz Hansen 3302 udstråler Jacobsens sikre fornemmelse for linjer og proportioner.

Han havde en formidabel evne til at designe eviggyldige klassikere, og der er ikke nogen tvivl om, at Fritz Hansen 3302 også er gået hen og blevet en klassiker.

Der er tale om en sofa, som praktisk talt er det perfekte stuemøbel, men det ændrer dog ikke på, at sofaen også er ideel til kontoret.

Den enkle form, som sofaen kan bryste sig af er med til at give den et meget moderne og stilrent udtryk, hvilket er med til at gøre 3302 eftertragtet verden over.

Fritz Hansen 3321 Svanesofa 2-Pers Læder

Der er ikke nogen tvivl om, at denne Arne Jacobsen sofa er én af de absolut mest populære, som han nogensinde har sendt på markedet.

Den er både klassisk og eftertragtet – 3321 er et særdeles genkendeligt møbeldesign, som er kendetegnet ved sine meget smukke organiske former, men det er dog ikke kun grundet designet, at den er eftertragtet, for det er lige så meget grundet den fortræffelige siddekomfort.

3321 blive ofte også kaldt for Svanesofaen og er et ideelt møbel til både stuen og kontoret, og den vil udelukkende blive smukkere med tiden.

Der findes et væld af forskellige varianter, der er med til at give dig rigtig mange muligheder for at sætte dit præg på designet, så det passer perfekt ind i dit hjem.

Målene på sofaen lyder følgende: 79 cm. i højden, 74 cm. i bredden, 144 cm. i længden og en sædehøjde, der er på 40 cm.

Fritz Hansen 3321 Svanesofa 2-Pers Stof

Fritz Hansen 3321 Svanesofa 2-Pers StofDenne sofa bliver blandt andet kaldt for 3321, hvilket er modellens officielle navn, men du kender den med garanti bedre som Svanesofaen.

Det er en sofa, der blev designet af Arne Jacobsen og den er blevet eftertragtet grundet sine smukke organiske former.

Oprindeligt blev sofaen fremstillet særligt til møblering af de mange hotelsuiter og diverse loungeområder på SAS Royal Hotel i Danmark, men den blev dog senere genintroduceret af Fritz Hansen i 2000.

Sofaen har ingen lige linjer, men består derimod udelukkende af smukke, organiske kurver.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at dette er én af de mest populære sofaer fra Arne Jacobsen og Svanesofaen passer derfor perfekt ind i den moderne indretning og er både ideel som stuemøbel eller på kontoret.

Den måler godt og vel 79 cm. i højde, 74 cm. i bredden og 144 cm. i bredden, mens sædehøjden lyder på 40 cm.

3 Pers. Arne Jacobsen sofaer

Fritz Hansen 3303 Sofa 3-Pers Stof

Her er der tale om en særdeles elegant og komfortabel  Arne Jacobsen sofa,  designede tilbage i 1958.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at det, selv den dag i dag, er én af de mest solgte og en af de mest moderne og stilsikre møbler indenfor dansk møbeldesign.

3303 der er opstået som følge af et samarbejde mellem Fritz Hansen og Arne Jacobsen passer perfekt ind i enhver moderne indretning, og den er ideel som både stuemøbel eller som en mindre sofa på kontoret.

Sofaens mange smukke proportioner er med til at gøre 3303 til en klassiker – og en eviggyldig én af slagsen, som kun bliver smukkere og smukkere som tiden går.

Den måler 72 cm. i højden, 79 cm. i bredden, 182 cm. i længden og har dertil en sædehøjde på 36 cm. Denne udgave er betrukket med stof.

Fritz Hansen 3303 Sofa 3-Pers Læder

Fritz Hansen 3303 Sofa 3-Pers LæderFritz Hansen 3303 er en rigtig flot og særdeles komfortabel sofa, der er designet af Arne Jacobsen, hvilket han gjorde helt tilbage i 1958, hvor han fik til job at tegne alle de møbler, der skulle stå i loungeområder og på værelserne på SAS Royal Hotel i København.

Der er heller ikke nogen tvivl om, at det er ét af Arne Jacobsens arkitektoniske mesterværker, og det er blandt andet også denne sofa, der var med til at slå ham fast i den danske møbelhistorie.

Sofaen har rigtig fine linjer og proportioner, der er med til at gøre sofaen helt og aldeles enestående, og ikke nok med det, så passer den også ind i enhver form for moderne indretning.

Den kan bruges både som stuemøbel, som kontormøbel eller et helt tredje sted, alt afhængigt af, hvor du vil have den stående – og den lækre læderpolstring bliver kun flottere med tiden.

Hvem er Arne Jacobsen og hvad har han skabt gennem tiderne?

Som tidligere nævnt, så er der ikke nogen tvivl om, at du ved hvem Arne Jacobsen er, for han er uden tvivl den danske designer og møbelarkitekt, der har opnået den største anerkendelse – og ikke blot her i Danmark, men faktisk hele verden over, så der er ikke mange andre danske møbelarkitekter, der kan prale af, at være nået så langt ud til masserne, som Arne Jacobsen har formået.

Han blev født d. 11. februar 1902 i København og blev døbt Arne Emil Jacobsen.

Han er kendt som både designer og som en fantastisk møbelarkitekt, men hvad han – som tidligere nævnt – er allermest kendt for er, at have været med til at indføre modernismen i Danmark.

Det er naturligvis også klart, at hans internationale ry har været med til at gøre ham til én af de mest kendte designere og møbelarkitekter her i Danmark.

Arne Jacobsen var jødisk og derfor var han også nødsaget til at flygte til Sverige sammen med flere tusindvis af andre danske jøder, hvilket han gjorde i 1943, hvor krigen for alvor tog til her i landet – han blev i Sverige til krigens afslutning, hvorefter han igen flyttede tilbage til Danmark.

Han blev uddannet på Kunstakademiet i København, men det var dog ikke det eneste tidspunkt, hvor han var beskæftiget på Kunstakademiet i København, for i perioden 1956 til 1965 var han også professor og underviser i bygningskunst inspireret af Le Corbusier.

Midt i 1990’erne opstod der i Danmark og internationalt pludselig en fornyet interesse for modernismens møbelkunst og i dansk design i særdeleshed.

Det har naturligvis være med til at afføde en endnu større efterspørgsel efter de mange møbler, som Arne Jacobsen formåede at skabe i løbet af sin aktive designperiode – og det er naturligvis en skam, at Arne Jacobsen, der døde d. 24. marts i 1971 og er begravet på Ordrup Kirkegård ikke selv var i live til at opleve hvordan hans designs pludselig blev spredt hele verden over.

Selvom det allerede er mere end 40 år siden, at Arne Jacobsen er gået bort, så ændrer det dog ikke på, at hans designs og hans møbler fortsat er særdeles populære den dag i dag, og det ændrer heller ikke på, at der fortsat bliver lanceret nye produkter, der gør brug af hans navn.

Efter hans død i 1971 er hans tegnestue blevet videreført af Dissing+Weitling, som blandt andet har lavet spændende samarbejder med Design Letters om at lavet alt lige fra kaffekopper og notesbøger til smukke blyanter med Arne Jacobsens navn, så derfor skal du ikke være i tvivl om, at hans design og hans navn stadig lever videre den dag i dag, og det vil naturligvis blive ved med at gøre i rigtig længe endnu.

Ikke kun i form af hans eksisterende produkter, men bestemt også i form af nye produkter og nye møbler, der bliver lanceret i hans navn.

Hvad har skabt den store popularitet for Arne Jacobsen?

Det er primært hans mange forskellige møbler, der har været med til at skabe den store popularitet omkring Arne Jacobsen.

Modsat mange andre designere, som får et gennembrud med et par stykker af deres møbler, så har Arne Jacobsen formået at skabe rigtig, rigtig mange møbler, som masserne har taget til sig og i dag bliver købt og solgt i massevis – både i form af nye produktioner fra primært Fritz Hansen, men også i form af originale møbler fra Arne Jacobsens egen tid.

Der er dog heller ikke nogen tvivl om, at der primært er fire stole, der skiller sig ud fra mængden, som for alvor er dem, der har været med til at gøre ham populær og det er ligeledes også én eller flere af disse stole, som de fleste kender ham for – særligt de personer, der ikke just har en stor interesse for dansk design og dansk møbelhistorie.

De fire møbler, der er tale om er selvfølgelig Syveren, Myren, Svanen og Ægget, der alle fire fortsat bliver fremstillet den dag i efter de er blevet relanceret af Fritz Hansen.

Selvom det hovedsageligt er hans mange møbler og i særdeleshed hans stole, der har været med til at gøre ham populær og skabe en stor efterspørgsel på stort set alle produkter, der bliver skrevet hans navn på, så er han også kendt for sit arbejde med bygninger.

Det inkluderer bl.a Bellavista i Klampenborg (1934), Bellevue Teater (1935-36), Aarhus Rådhus (1942), Søllerød Rådhus (1942), Søholm Rækkehuse i Klampenborg (1954), Rødovre Rådhus (1957), Glostrup Rådhus (1958), SAS Royal Hotel i København (1960), Toms Chokoladefabrik i Ballerup (1961), Danmarks Nationalbank (1965) og en lang række andre og særdeles spændende bygninger, som på en eller anden vis har fået præg af Arne Jacobsen og hans tankegang i forhold til arkitektur.

Slutteligt, så har han også været med til at designe en lang række af øvrige objekter, hvilket blandt andet inkluderer bestik for Georg Jensen, den populære Cylinda-line for Stelton, lamper for Louis Poulsen og mange andre ting, som blandt andet inkluderer tekstiler, bestik, lamper og meget andet.

Totalløsninger fra Arne Jacobsen

En anden ting, der også har været med til at gøre Arne Jacobsen særdeles populær er hans mange totalløsninger, hvilket betød, at han, udover selve bygningsprojektet, også leverede en lang række af de forskellige former for inventar og deslige.

For når han leverede tegningerne til en bygning, så var han typisk også blevet hyret til at lave tegninger til blandt andet møbler, tekstiler, lamper, glas, bestik, ure, badeværelsesarmaturer, dørhåndtag m.m.

Langt de fleste af de ting, som han tegnede til hans mange kunder gennem hans designperiode kom i standardproduktion og det gjorde det muligt for den almene dansker at købe de kontorstole, der blev brugt på Saint Catherine’s College i Oxford og de loungestole og det bestik, der blev brugt på SAS Royal Hotel i København.

Author

Write A Comment