At have et drivhus giver dig en masse muligheder for at gro krydderurter, planter, grøntsager og meget andet i din have. Der er dog et par problemstillinger, som mange løber ind i, når de begynder at lege med ideen om at have et drivhus. For det første kan drivhuse være ret dyre. For det andet fylder disse ofte ret meget.
Heldigvis findes der også små drivhuse, som kan løse begge disse problemer. Så hvis du bor i en lejlighed og ikke har en græsplæne, er der stadig mulighed for, at du kan få dig et lille drivhus. Det samme gælder, hvis du har en lille have og helst ikke vil bruge alle dine kvadratmeter på et stort og klodset drivhus. Her får du otte bud på et lille drivhus, som kan pynte på din altan, på din terrasse eller i din have.

 

Orion drivhus – Lækkert rundbuedesign


 

Lille drivhus

Hvis du vælger et Orion drivhus, får du et drivhus, der fungerer som et ganske almindeligt drivhus, men som er designet, så det skiller sig lidt ud.

Rundbuedesignet giver drivhuset et klassisk look, som vil passe perfekt til mange idylliske danske haver. Ikke nok med at buedesignet er en æstetisk fordel – det er også en praktisk fordel. Udformningen sikrer nemlig, at både du og dine planter kan stå oprejst.

Drivhuset har en skydedør samt et oplukkeligt tagvindue, så du altid kan lufte ud. Samtlige plader er UV-bestandige og alt i alt får du et smukt drivhus på 5 kvadratmeter.

Specifikationer

 • Størrelse: 5 kvadratmeter
 • Farve: Aluminium/glas
 • Materiale: Aluminium/glas

Juliana Urban City Greenhouse – Smukt vægdrivhus til terrassen


 

Lille drivhus

Som navnet indikerer, er dette et fremragende lille drivhus til dig, der bor i urbane omgivelser. Det er blevet meget trendy at dyrke grøntsager og planter på altanen eller i haven, og med dette smarte drivhus kan du også komme i gang.

Med et Juliana Urban City Greenhouse får du et smukt vægdrivhus, som har plads til masser af planter. Der er endda mulighed for, at du fjerner/rykker enkelte trælameller, så du kan få mere plads til store planter.

Drivhuset er designet med smarte sorte profiler og hærdet glas (4mm). I drivhuset er der to skydedøre og tre kroge til ophængning af krukker eller haveredskaber.
Sidst men ikke mindst leveres dette lille drivhus med to aftagelige hylder. 

Specifikationer

 • Størrelse: 40 x 80 x 139
 • Farve: Sort aluminium/glas
 • Materiale: Aluminium/glas

Halls Qube – Elegant drivhus med hærdet glas


 

Lille drivhus

Hvis du vælger et Halls Qube drivhus, får du et lille drivhus, som er perfekt til havehjørnet, hvor der kommer masser af sol.
Selvom dette karakteriseres som et lille drivhus, får du stadig rigeligt med plads. Der er hele 5,1 kvadratmeter, så hvis du gerne vil ofre lidt af pladsen på græsplænen, kan du få et smukt drivhus, hvor der både er plads til et par stole og en masse smukke planter.

Drivhuset er skabt i et tidløs design, som passer til langt de fleste haver og huse i Danmark. Drivhuset er elegant og ser let ud, men det er dog stadig ganske stabilt og holdbart.

Det smarte design gør, at tunge snedriver hurtigt glider af taget, og du får højt til loftet, når du stiller dig midt i drivhuset.

Halls Qube drivhuset er udstyret med to skydedøre samt vinduer, så der er rig mulighed for udluftning. Herudover har det store tagrender, hvilket ikke blot er praktisk, men som også giver et lækkert udtryk.

Specifikationer

 • Størrelse: 259 x 198 x 219
 • Farve: Sort aluminium/glas
 • Materiale: Aluminium/glas

Hera 4500 Sekskantet drivhus – Spændende og flot design


Lille drivhus

Hvis du gerne vil have et drivhus, som lægger op til mere end blot dyrkning af planter, er dette Hera 4500 drivhus et godt valg for dig. Det sekskantede design giver mulighed for at placere et lille cafébord i midten og planter langt kanten. Udformningen af drivhuset giver det et udtryk alla en pavillon, hvilket er meget charmerende.

Det smarte design sikrer også, at der er plads til, at du kan stå oprejst i drivhuset, samt du kan gro høje planter heri.

Drivhuset leveres med to skydedøre samt to jalousivinduer, som kan opnås og lukkes på samme måde som persienner. Drivhuset findes i forskellige størrelser og Hera 4500 er det mindste af disse.

Specifikationer

 • Størrelse: 4,5 kvadratmeter
 • Farve: Hvid aluminium/glas
 • Materiale: Aluminium/glas

i samarbejde med PriceRunner

 

Esschert Design FSC GT32 – Lille drivhus i træ


Lille drivhusSet på (Produktet er udgået)

Hvis du gerne vil have et lille drivhus, som ikke blot er praktisk, men som også er en fryd for øjet, er dette Esschert drivhus lige noget for dig. Her er det æstetiske design mindst lige så vigtigt som de praktiske funktioner. 

Du får dog stadig et lille drivhus i træ, som du kan bruge effektivt til at dyrke planter i din have eller på din altan.

Drivhuset kan placeres op ad en væg, dette er dog ikke et must. På trods af træryggen kan du stadig placere dette drivhus, præcist hvor du vil.

Drivhuset kan foldes sammen og har en ventil, som alle kan betjene. Alt i alt er det en perfekt investering for dig, som gerne vil i gang med at dyrke planter i et drivhus, men som ikke har den store erfaring. Låget på drivhuset kan åbnes helt, og derved er det let at ventilere.

Specifikationer

 • Størrelse: 60 x 60 x 80
 • Farve: Brun
 • Materiale: Træ

i samarbejde med PriceRunner

 

Venus 3800 drivhus – Det perfekte hobbydrivhus


 

Lille drivhus

Hvis du gerne vil have et drivhus, som kan rumme mange planter, men som stadig ikke fylder hele haven, er dette Venus drivhus et godt bud. Drivhuset egner sig ikke til terrasser eller altaner, men er perfekt til den mindre have.

Drivhuset er fremstillet med kraftige aluminiumsprofiler, som giver holdbarhed og et flot look. Hele Venus-serien er udstyret med smarte detaljer, som alle er med til at bidrage til et produkt, der er utroligt holdbart.

Drivhuset har to vinduer i taget, og derved er det let at lufte ud i drivhuset, så du altid kan få frisk luft til dine planter. 

Specifikationer

 • Størrelse: 3,8 kvadratmeter. Findes i flere størrelser (3,8 – 7,5 kvadratmeter)
 • Farve: Aluminium
 • Materiale: Aluminium/glas

i samarbejde med PriceRunner

 

Ida 900 vægdrivhus – Praktisk drivhus til væggen


 

Lille drivhus

Hvis du mangler et lille drivhus til altanen, som du stadig kan dyrke mange og store planter i, så er dette Ida drivhus helt perfekt. Her får du et vægdrivhus, som du let kan placere op ad en hus mur. Du kan tilgå dine planter gennem skydedøren, og der er masser af plads til både plantesække og krukker.

Ida-modellen findes i flere forskellige størrelser, hvor denne (Ida 900) er den mindste. Det er en serie af kvalitetsprodukter, som alle er ganske effektive. Den eneste forskel på denne og den største model er størrelsen. 

Specifikationer

 • Størrelse: 132 x 69 x 1,84
 • Farve: Aluminium/glas
 • Materiale: Aluminium/glas

i samarbejde med PriceRunner

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

Minidrivhus i sølv – Perfekt lille drivhus til altan


 

Lille drivhus

Dette er et utroligt praktisk minidrivhus, som du let kan have på de fleste altaner, på terrassen eller i hjørnet af haven. Minidrivhuset har et sort aluminiumsstel og ruderne er 4 millimeter tykke og af polycarbonat, som er UV-bestandigt.

Dette lille drivhus kan let placeres på en bænk eller på en europalle. Derved kan det anvendes som et højbed, og det vil alt i alt være lettere at arbejde i drivhuset, når det er hævet lidt fra jorden.

Der er mulighed for god ventilation i drivhuset, hvilket er vigtigt for både vækst og temperatur. Herudover er der huller i bunden, som sikrer adgang for mikroorganismer, der vil gavne planternes vækst.
Dette minidrivhus fungerer præcist som et almindeligt drivhus – den eneste forskel er, at du rent faktisk kan have plads til det i din have eller på din altan.

Specifikationer

 • Størrelse: 80 x 37,6 x 120 centimeter
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Aluminium/polycarbonat

Her er nogle ideer til, hvad du kan plante i dit lille drivhus

Her giver vi dig seks gode ideer til, hvad du kan plante i dit lille drivhus. Alle de planter, vi anbefaler, kan du let passe – selv som nybegynder.

 1. Tomater

Tomaterne er utroligt lette at passe i et drivhus. Så hvis du ikke har den store erfaring med at gro grøntsager i et drivhus, er dette en perfekt begynderplante. Det er ligeledes et populært valg til drivhuset, da der findes mange forskellige varianter, som alle er lige lækre.
Hvis du vælger at gro cherrytomater, kan en plante give dig helt op til 170 små tomater. Denne type er ofte smartere end busktomater, da busktomater ikke giver et særligt stort udbytte og fylder ret meget i et lille drivhus. 

 1. Squash

Squash er super lækkert og kan både bruges i bagværk og salater. Alle typer af squash elsker både varme og sol, og derfor er det ideelt at plante squash i et lille drivhus.
Hvis du giver planterne de rette forudsætninger, kan du få supermange squash ud af én enkel plante. Derved kan du få et stort udbytte og udnytte pladsen i dit lille drivhus.

 1. Chilipeber

Det er meget trendy at dyrke chili i haven eller på altanen – og med et smart lille drivhus kan du give dig selv de bedste chancer for at lykkedes med netop dette.
Chiliplanter trives bedst, hvis der er omkring 20 grader. Derfor kan du med fordele plante disse om foråret, når frosten har trukket sig tilbage. En smart ting ved at dyrke chili er, at du kan høste dem i flere stadier. Hvis du høster dem for tidligt, vil det dog ikke smage af noget, og hvis du høster dem for sent, vil de være alt for stærke. Der er dog en periode på flere uger, hvor du kan høste dine chilier lidt ad gangen.

 1. Krydderurter

Det er utroligt praktisk (og økonomisk) at have krydderurter i dit drivhus. Så kan du lige gå ud og plukke noget persille, basilikum eller citrongræs, når du har gang i madlavningen. Mange af de populære krydderurter trives i et drivhus om foråret og om efteråret. I sommermånederne kan du tage dine krydderurter ud af drivhuset, så de ikke får det alt for varmt.
Sidst men ikke mindst vil en blanding af krydderurter få dit lille drivhus til at dufte fantastisk. 

 1. Vindruer

Du behøves ikke at bo i Sydfrankrig for at have succes med at dyrke druer – du skal blot bruge et lille drivhus. Her vil vindruerne trives godt, især hvis de får masser af direkte sollys. De skal dog vandes ofte, hvis du vil undgå, at planterne visner.

 1. Peberfrugter

Peberfrugter er relativt lette at dyrke i et lille drivhus. Der er dog nogle ting, du burde huske på. For det første bliver disse planter ofte angrebet af skadedyr. Derfor kan det være en fordel at have dem i krukker væk fra jorden. For det andet skal du undgå at høste dem for tidligt, da de helt grønne og umodne frugter ikke er lige så gode som de modne.

5 gode råd til drivhuset

Vi håber, at du har lært lidt, og at du har fundet det perfekt lille drivhus til din have, altan eller terrasse. Her får du et par gode tips, som du kan tænke lidt over, mens du venter på, at du modtager dit nye drivhus:

 • Placer dit drivhus, så det får så meget sol som muligt
 • Sørg for, at temperaturen altid er mellem 15 og 25 grader i drivhuset
 • Dyrk dine planter i krukker, så er de beskyttet
 • Skift jorden i dit drivhus hvert år
 • Husk at ventilere dit lille drivhus

God høst!

Læs også Lille drivhus – 10 små drivhuse til ethvert areal udgivet af bomagasinet.dk

 

Author