Hvorfor vælge et ståltag?

Et ståltag er blevet et populært alternativ til traditionelle tagtyper. Populariteten kan forklares ved at der ved brug af ståltage er mulighed for at vælge imellem flere farver end ellers. Det er stort set muligt at få et tag i lige præcis den farve du ønsker. Ståltage kan specialbestilles i alle farver.

Hvis du tilhører gruppen af mennesker, som foretrækker et tegltag, så kan du med fordel overveje et ståltag. Ståltag er et oplagt alternativ til tegltag, da resultatet udseendemæssigt ikke varierer særlig meget.

Endnu en fordel ved ståltage er, at hvis du for eksempel ønsker et ståltag, der ligner tegl, men kan konstruktionen ikke bære et tegltag, så kan det løses med et ståltag.

Det er ikke kun de udseendemæssige faktorer, som gør ståltage til et populært alternativ, det er også de praktiske aspekter som trækker. Ståltage er lette at montere sammenlignet med andre alternativer på markedet. Stålpladerne kan let monteres på et gammelt undertag, og så er stålpladerne også lette at håndtere grundet den lave vægt. Ståltage er derudover også lette at vedligeholde, de kan let spules med en vandslange, hvis ikke regnen allerede har spulet taget rent. Sammenligner man ståltage med andre alternativer, så vokser der ikke i lige så høj grad mos og grønne alger på taget, da ukrudtet ikke på samme måde kan slå rødder for at overleve. Taget har gerne en holdbarhed på mellem 30-50 år.

Fordele:

  • Ståltage er billigere end andre alternativer
  • Stort udvalg af farver
  • Let montering
  • Let at vedligeholde, og garanti på op til 40 år

Det skal du være opmærksom på ved ståltage

  • Kortere holdbarhed sammenlignet med skifer-, eternit- og tegltag
  • Farve kan falme, især de blå og røde nuancer
  • Taget bliver højere, hvis ikke tagrender forhøjes
  • Kan ruste ved forkert håndtering
  • Problemer med kondens, hvis pladerne ikke monteres korrekt

 

Alt i alt kan de fleste ulemper forebygges ved korrekt montering og håndtering af stålpladerne. Det er derfor en god ide at ansætte en professionel tagdækker, der har specialiseret sig i ståltag, til at lægge dit nye tag.

En økonomisk løsning

Et ståltag er en billigere og nemmere løsning end andre alternativer, som også er med til at øge stålpladernes popularitet. Det er ikke kun prisen på selve materialerne, som gør ståltagene til en mere økonomisk løsning, det er samtidig også monteringsprocessen. Selve dét at ståltagene er nemmere at lægge grundet, at der arbejdes med store plader, gør lægningsprocessen mindre tidskrævende og mere pengebesparende. Dét at ståltage kan monteres henover et gammelt tag, kan også være meget pengebesparende.

Stålpladerne er ikke kun en efterstræbt løsning grundet den fordelagtige pris, men også grundet, det æstetiske element ved netop denne form for tag ikke er til at tage fejl af. Ståltage kan ofte spottes på parcelhuse, da det giver en elegant effekt.

Det handler blot om at bestille materialerne, såsom en rundsav, et stillads mm., og kaste sig ud i projektet!

Se vores artikel om: Tagpap pris: Alt du skal vide om at lægge nyt tagpap

Læs også vores artikel om: 8Nyt tag – komplet guide og inspiration til valg af tag til bolig, carport og skur

 

Author

Write A Comment