Er du i gang med at bygge nyt hus, eller overvejer du at renovere din eksisterende bolig for at øge værdien af det? 

Taget er et centralt element på boligen, som har mange vigtige formål. Når du skal vælge nyt tag, er der god grund til at bruge til på at undersøge forskellige tagtyper. Dit tag skal vælges i det rette materiale og med den optimale holdbarhed, og så skal det monteres korrekt. 

Der vil altid være mange beslutninger at forholde sig til og mange overvejelser at gøre sig, når der skal lægges nyt tag.

Herunder finder du svarene på alle de vigtige, praktiske og økonomiske spørgsmål. Du får viden om de forskellige tagtyper samt råd til at vælge det rette produkt i forhold til dine ønsker og din bolig. 

Har du erfaring med at lægge tag, og har du det nødvendige værktøj og sikkerhedsstyr, kan du vælge at gøre det selv.

Det anbefales, at du får professionel hjælp til at lægge nyt tag. Dette gælder af sikkerhedsmæssige årsager omkring såvel din bolig som dig. Det er afgørende, at tag monteres korrekt, så det opretholder sin levetid, og at du dermed kan få glæde af garantien på produktet. 

Når du vil have den skarpeste pris på din opgave, og når du vil have skræddersyede tilbud, skal du bruge https://www.3byggetilbud.dk/. Her kan du oprette din opgave, så håndværkere kan afgive deres tilbud. Det sparer dig for tid, og du er fri for selv at skulle opsøge forskellige håndværksfirmaer i dit lokalområde.

Guide til at lægge nyt tag  

Fra byggebranchens side findes der ikke krav til, at du skal få professionelle fagfolk til at stå for at lægge tag på din private bolig. Dog kan der være krav fra producenternes side i forhold til garanti. Der er flere tagtyper, hvor det er et krav, at produktet anvendes og monteres korrekt på din bolig for, at garantien vil dække. 

Det kræver kendskab til teknikken omkring at lægge nyt tag, og det kræver specialværktøj og sikkerhedsudstyr. Det er i særdeleshed sikkerheden, du skal have fokus på. Der skal bruges stillads, hvilket kan lejes hos byggemarkeder. 

Du kan med fordel bruge en video, der fører dig ind i processen med at lægge tagsten, når du selv vil klare arbejdet. Det er vigtigt, at du har styr på teknikken, så du får de mest smidige arbejdsforhold, når du skal i gang med at lægge hver tagsten.

Herunder får du en miniguide, der giver dig indblik i de forskellige trin i arbejdsprocessen med at lægge teglsten:

 • Sørg for den rette lægteafstand

Dine tegnsten skal placeres på lægterne på din tagkonstruktion. Sørg for at lægterne har den afstand, som passer til de teglsten, du har valgt.

 • Hav stabler af teglsten til rådighed

Du får de mest smidige og effektive arbejdsforhold, når du har dine teglsten i små stabler. På den måde er du fri for at kravle ned og op flere gange.

 • Tilpas teglstenene

Der er brug for nøjagtige tilpasninger af de tegnsten, som ligger yderst mod spærret. Der skal være plads til nedløbsrør, og der er brug for en stiksav til at klare arbejdet med tilpasningen. 

 • Start i nederst, højre hjørne

Når der lægges nyt tag, startes der altid fra nederste, højre hjørne, hvorefter der gradvist arbejdes opad. Du skal således afslutte arbejdet i øverste venstre hjørne. På dén måde kommer dine teglsten til at ligge med det korrekte overlap.

Det anbefales, at du starter med at prøve teknikken med at lægge teglsten på et prøvetag. Det er vigtigt, at du er helt sikker på, at hver teglsten ligger korrekt på din bolig.

Sørg for at have en makker du arbejder sammen med. Dette er både af praktiske og af sikkerhedsmæssige hensyn. 

Generelt anbefales det, at du får et tømrerfirma til at stå for opgaven med at lægge nyt tag. Det gælder, uanset hvor mange m2 teglsten der skal lægges, og det gælder uanset dine håndværksmæssige erfaringer. Selvom der kan være penge at spare ved at udføre arbejdet selv, er det et krævende job, der tilmed kan være livsfarligt. Der er stor risiko for faldulykker som ufaglært, og er teglstenene ikke monteret korrekt, dækker produktgarantien ikke. Det kan således blive en dyr fornøjelse at gøre det selv, hvis der skulle opstå brud eller problemer med tegnstenene, og det dokumenteres, at de ikke ligger korrekt. 

Kilde: Bolius.dk 

Hvad koster nyt tag?

Pris på nyt tag afhænger af flere forhold:

 • Tagtype
 • Materiale
 • Antal m2

Når du skal i gang med at vælge nyt tag, er det en god idé at undersøge forskellige produkter. Du skal både undersøge produkterne i forhold til anvendelighed i forhold til din bolig samt produkternes gennemsnitlige levetid.

Tegltag samt skifereternit er de typer, som generelt er de dyreste udgaver, mens tagpap og ståltag er de billigste. 

Det er ikke kun prisen, der må være det afgørende element for dit valg. Du skal vælge en type tag, som passer til din bolig, og som har den ønskede levetid.

Naturskifer har f.eks. en forventet holdbarhed på mere end 100 år, mens tagtyper som bølgeeternit og tagpap har en gennemsnitlig levetid på cirka 15 år. 

Hvad koster det at få lagt nyt tag?

Prisen for at få et tømrerfirma til at stå for opgaven med at lægge nyt tag kan både økonomisk, kvalitetsmæssigt og sikkerhedsmæssigt svare sig. Pris på taget er den post, der er dyrest. Du sparer dig selv for farlige situationer, mistet produktgaranti og krævende arbejde, når du lader et håndværkerfirma om at lægge nyt tag. 

De professionelle og faguddannede håndværkere har adgang til alt sikkerhedsmateriel samt det specialværktøj, som kræves til arbejdet. Og de har derudover både kendskab til og erfaring med opgavetypen. De kan klare opgaven på få dage, og du får glæde af at vide, at dit nye tag ligger perfekt og i henhold til kravene. 

Når du indhenter forskellige tilbud på din opgave, får du kendskab til pris på forhånd. Den store fordel ved at få skræddersyede tilbud er, at du er bekendt med den samlede pris fra starten af. Du kan sammenligne forskellige tømrerfirmaer og vælge dén udbyder, der matcher dine ønsker.

Udregn pris på nyt tag med beregner 

Det vigtigste spørgsmål ift. til pris er: Hvad koster et nyt tag pr m2? Når du handler dine teglsten på nettet, får du hos mange online byggemarkeder adgang til en prisberegner. Dette er et smart, praktisk og simpelt redskab, som du kan bruge til at finde ud af den samlede pris, du skal betale for et givent produkt sat op imod de m2, du har brug for. 

Du slipper for selv at regne ud, hvor mange teglsten der skal bruges, og du er fri for selv at udregne den samlede pris. 

Der er mange fordele ved at købe nyt tag på nettet. Der er flere kvalitetsforhandlere at benytte sig af, og de tilbyder nyt tag i mange forskellige materialer og udgaver. Hos dem kan du få de bedste priser og de vigtige produktinformationer i forhold til nyt tag pris pr. m2.

Materialevalg – hvilken type tag skal jeg vælge?

Der er flere elementer, du skal tage højde for, når du skal vælge nyt tag:

 • Pris pr. m2
 • Gennemsnitlig levetid på produktet
 • Anvendelighed i forhold til din bolig, tagets hældningen samt tagformen 
 • Krav til vedligehold 
 • Farve og udseende

Alt sammen kan du få information om, når du handler hos nogle af de bedste byggemarkeder i Danmark. På deres hjemmesider kan du se billeder af tagtypen, og du kan læse om alle de vigtige specifikationer 

Lær de forskellige tagtyper at kende

 • Ståltag 

Det mest populære produkt af ståltag er Decra. Det er et stilfuldt og elegant tag, der kan passe til stort set alle nye og moderne boliger. Det kan monteres direkte på et eksisterende tag af enten bølgeeternit eller tagpap. Den fås i forskellige nuancer og passer lige godt til både nybyggeri og renovering.

Ståltaget har en lang levetid og er både slidstærkt og 100% vandtæt. Derudover er det lydabsorberende, hvilket er en stor fordel i forhold til nedbør.

 • Betontag

Betontag minder om de klassiske teglsten. Det er et billigere produkt sammenholdt med teglstenene og egner sig til de boliger, der kan bære et tungt tag. Det er vigtigt, at du undersøger, om din tagkonstruktion kan bære et nyt tag af beton.

Levetiden på det robuste og slidstærke tag er cirka 50 år, og det er nemt at vedligeholde.

 • Tegl 

Teglsten er iblandt de mest populære tagtyper i Danmark. Teglsten skaber et stilrent, harmonisk og elegant udseende på boligen, og det bevarer sin farve igennem sin lange levetid. Taget kan holde i cirka 70 år, og det kræver minimalt vedligehold.

Den store fordel ved tagtypen er, at det kan vælges i forskellige nuancer, og at det giver mulighed for forskellige detaljeløsninger. 

 • Bølgeeternit 

Bølgeeternit egner sig godt til bygninger, hvor der ønskes et stærkt tag med lang levetid. Tagtypen bliver brugt på boliger, carporte og fritidshuse. Bølgeeternit er store plader, der findes i 6 forskellige nuancer. 

Det går hurtigt for en tømrer at lægge nyt tag med bølgeeternit på grund af de store designs på hver tagplade. 

Tagtypen er modstandsdygtigt overfor klimaforandringer, og det kræver ikke undertag.

 • Plasttag

Til udestuen, den overdækkede terrasse, indgangspartiet eller til skuret kan et nyt tag af plastplader være et godt valg. De findes i forskellige udgaver og kan blandt andet fås med isolerende effekt. 

Dette er den funktionelle og billige løsning til tilbygninger. Tagtypen holder i cirka 15 år, og det kan vælges i både gennemsigtigt og mørkt design.

 • Tagpap 

Til udeskuret, carporten eller til det lille, fritstående værksted er tagpap den perfekte overdækning. Der findes 2 overordnede typer af materialet. Der er den selvklæbende udgave, som du selv kan lægge på dit skur i haven, og så er der den udgave, der skal monteres ved hjælp af en gasbrænder. Vælger du den sidstnævnte udgave, skal du bestille en håndværker, der kan udføre opgaven for dig, da det kræver erfaring med brug af gasbrænderen.  

IBF Dobbelt-S tagsten – Slidstærk tagsten til villaen

IBF Dobbelt-S tagsten

Er du på udkig efter den mest klassiske og elskede tagbelægning på det danske marked, skal du vælge den ikoniske, røde tagsten. Det er hovedsageligt parcelhuse og villaer, hvor der anvendes tagsten i røde farver. Med denne dobbelt-S tagsten kommer din bolig til at få den smukkeste finish, som vil holde i mange år frem. 

Tagstenen ligger nr. 1 i sin kategori hos 10-4.dk

Om 

Vil du fuldende det smagfulde og elegante look med den røde tagbelægning, skal du bestille tagstenen til både hus og garage. 

Det særlige ved IBF tagstenen er, at den er lavet med en lav bølgeprofil. Det betyder, at det færdige look på huset kommer til at blive harmonisk og afdæmpet. 

Du behøver ikke bekymre dig om afskallede tagsten i fremtiden, når du vælger kvalitetsprodukterne fra IBF. Her får du gennemfarvede tagsten, der er skabt til at modstå det til tider hårde og omskiftelige, danske vejr. 

Oversiden på hver tagsten er belagt med et særlige acrylat-materiale, der er med til at forhøje slidstyrke og modstandskraft på tagbelægningen. Acrylat hjælper desuden til at modvirke kalk, så du kan nyde synet af de smukke tagsten år efter år. 

Hvor mange tagsten du har brug for, afhænger af, hvor mange antal m2 der skal beklædes på dit hus. Når du bestiller din IBF Dobbelt-S tagsten, fungerer det som en personlig bestilling. Det vil sige, at du kun bestiller det kvantum, som du har brug for. Derved mindskes ressource- og materialespild, når du ikke er forpligtet af at skulle købe et bestemt minimumsantal. 

Den store fordel ved IBF Dobbelt-S tagsten er designet. Det går let med monteringen, når ’bølgerne’ i hver sten er lette at få til at overlappe hinanden. 

Udvalgte specifikationer 

 • Skabt til at opretholde elegance i mange år frem 
 • Perfekt valg til villaen eller parcelhuset 
 • Gennemfarvet tagsten 
 • Overflade er efterbehandlet med acrylat 
 • Nem montering på grund af S-designet 
 • 420x330mm

Cembrit Bølgeplader BS-6 (1090x1180mm) – Perfekt tagbelægning til garage, skur og værksted

Cembrit Bølgeplader BS-6 (1090x1180mm)Når det kommer til at finde tagbelægning til udeskuret eller til de industrielle formål, er det en fordel at vælge den slidstærke og holdbare løsning i form af bølgeplader. Når du vælger produkterne fra Cembrit, får du kvalitetsgodkendte og slidstærke tagplader, der er lavet til at holde i mange årtier frem. 

Denne BS-6 plade er en af favoritter fra Cembrit. 

Det er bestselleren og tagpladen på 1. pladsen i sin kategori hos 10-4.dk.

Om 

Den store fordel ved bølgeplader er, at du med det rette værktøj og den tekniske forståelse kan lægge tag selv på din garage eller på dit udeskur. 

I BS-6 er der integrerede plastikstrips, der hjælper med til at holde på formen år efter år. Du behøver ikke købe en masse specialværktøj for selv at lægge dine Cembrit tagplader. 

BS-6 pladerne er alle klargjort til opsætning fra producentens side af. Der er forborede skruehuller, som letter monteringsarbejdet betydeligt for dig.

Hvor du bruger din Cembrit bølgeplade, er helt op til dig. Det kan være som tagoverdækning til værkstedet, eller det kan være på en stor bygning, der ikke er opvarmet. 

Du får ikke kun glæde af det stilrene og tidløse look, når du vælger Cembrit BS-6. De slidstærke og holdbare tagplader er skabt til at håndtere det danske vejr. De kræver minimalt vedligehold. Den mest effektive måde at vedligeholde dem på er ved at børste snavs og skidt væk med en kost efter behov. 

Tagpladerne er lavet i fibercement, der kan give sig i henhold til vind og vejr. 

Der er mulighed for at opnå mængderabat i forbindelse med din bestilling. Der kan således være penge at spare, når det er de større projekter, du er beskæftiget med. 

Udvalgte specifikationer

 • Forborede skruehuller 
 • Lavet i fibercement
 • Hjørneafskæring 
 • Kan bruges på både skur, garage, værksted og andre ikke-opvarmede bygninger
 • Kræver kun et minimum af vedligehold 
 • Stilrent look
 • Kan holde i mange år frem

 

Onduline Tagplade (950x2000mm) – Tagplade i bedste kvalitet til kolonihavehuset eller brændeskuret 

Onduline Tagplade (950x2000mm)Har kolonihavehuset brug for nyt tag, eller skal du til at afslutte projektet med at bygge nyt redskabsskur eller værksted, kan disse tagplader fra Onduline være det smagfulde og kvalitetsbevidste valg. 

Det er nogle af de bedste og mest holdbare bølgetagplader, du kan vælge. 

De ligger nummer 1 i sin kategori hos 10-4.dk, og de er det foretrukne valg, når det drejer sig om tagbelægning til mindre huse, hvor der ikke er krav om fast tag. 

Om

De moderne og stilfulde bølgetagplader fra Onduline er designet med omtanke for både design, brugervenlighed og holdbarhed. Designet af pladerne gør dem lette at montere og nemme at arbejde med. De er lavet af bitumen, der er et lettere materiale end cement, og dette har stor betydning i forbindelse med monteringsarbejdet. 

En yderligere fordel ved bitumen er, at det dæmper lyde, som kan opstå fra nedbør såsom hagl og regn. Er det tagbelægningen til garagen eller kolonihavehuset, du er på udkig efter, har dette aspekt stor betydning for dit valg af tagplade. 

Det er vigtigt, at du ikke generes af voldsomme lyde, når det regner. 

Har du planer om at bruge Onduline tagpladerne på en carport, anbefales det, at du anvender undertag (der kan forekomme tjærerester fra tagpladerne).

Onduline tagpladerne er lavet i et mørkegråt og mat look, der skaber stil og elegance på den bygning, hvor pladerne lægges. 

Der er ikke brug for specialværktøj i forbindelse med monteringen. Pladerne er lavet og forberedt til at blive monteret af gør-det-selv manden eller kvinden. 

Du er ikke pålagt at købe et bestemt minimumsantal Onduline tagplader, når du bestiller dem online. Du kan gennemføre en personlig bestilling, der tager afsæt i, hvor mange plader du i alt har brug for i forhold til antal m2 tagareal. 

Udvalgte specifikationer 

 • Lavet af bitumen 
 • Lav vægt (hver plade vejer 6,4kg)
 • Støjnedsættende 
 • 15 års garanti i forhold til vandgennemtrængning 
 • Elegant look 
 • Der er ikke brug for specialværktøj i forbindelse med montering 

 

Jacobi Fals Teglsten (sort) – Elegant valg til den moderne bolig

Jacobi Fals Teglsten (sort) – Elegant valg til den moderne bolig

Mange boligejere vælger sorte teglsten, når de er i gang med at bygge nyt hus. Det sorte look skaber et elegant og tidløst udtryk, som tager sig flot ud i mange år.

Denne Jacobi Fals tegnsten er en klassisk størrelse sten, hvor der skal bruges 13 styk på 1m2. Du får et produkt med 30års garanti, når du vælger teglstenen med det ædelsorte look.

Jacobi Z5 er en anerkendt producent af teglsten, der alle dage har været kendt for den høje kvalitetsstandard. Producenten har mange års erfaring med at producere både klassiske teglsten samt teglsten efter mål.

Udvalgte specifikationer

 • Elegant look
 • Minimum hældning: 22 grader (med undertag)
 • Fremstillet hos anerkendt producent
 • Lang levetid

Plastmo TwinLite termoplade (16mm) – Isolerende overdækning til udestuen

Plastmo TwinLite termoplade (16mm) - Isolerende overdækning til udestuen

Har du en isoleret udestue derhjemme, skal du vælge et nyt tag, som er med til at holde på varmen.

Plastmo er produktnavnet på de mest populære plastplader, der kan anvendes til mange forskellige formål i og omkring hjemmet. Når du vælger Plastmo plader, skal du forholde dig til tykkelserne på produkterne. De tyndeste udgaver er 10mm, mens de tykkeste er over 30mm. Des tykkere pladerne er, des bedre isoleringseffekt giver de.

Har du et skur med opbevaring af maskiner eller specialkøretøjer, er det en fordel at vælge en tagløsning med isolerende effekter.

Modsat teglsten og eternittag kan du selv opsætte nyt tag med plastplader. Pladerne er designede til at blive lagt af privatpersoner, og de er udstyret med smart kliksystemer. Du skal blot montere hver plade oveni den ved siden af og eftermontere med søm eller skruer. 

Udvalgte specifikationer

 • Billigt valg til opvarmede skure, udestuer og indgange
 • Kan monteres af privatpersoner 
 • Udstyret med kliksystem der gør opsætningen nem og effektiv
 • Findes i både transparant og mørk udgave

IBF Beton tagsten (rød) – Elegant og klassisk, nyt tag 

IBF Beton tagsten (rød) – Elegant og klassisk, nyt tag

Den røde tagsten passer perfekt til den danske boligtradition. Vil du spare penge på teglsten, kan du vælge nyt tag af beton. Du kan vælge den traditionelle, røde farve, eller du kan vælge betontag i sort look. 

Du får flest designmæssige muligheder, når du vælger den røde type. 

IBF er én af Danmarks største producenter af betonmaterialer. Firmaet fremstiller tagsten i beton i forskellige udformning. Der kan være særlige behov, som gør, at du skal vælge enten dobbelt-S tagsten eller halv udgave. Du får en nemmere montering, når du vælger denne udgave, der er formet som dobbelt-S.

Sørg for at tjekke konstruktionen på dit tag, så du sikrer dig, at det kan tåle vægten fra betonen. 

Denne tagsten er belagt med acrylat, der hjælper med til at holde alger og kalkaflejringer væk.

Udvalgte specifikationer

 • Praktisk design på tagsten i dobbelt-S form
 • Belagt med acrylat
 • Lav bølgeprofil der skaber et harmonisk og rolig udseende på boligen
 • God pris

Cembrit Bølgeplader – Høj slidstyrke og tilpasningsdygtigt tag

Cembrit Bølgeplader – Høj slidstyrke og tilpasningsdygtigt tag

Det danske klima stiller krav til vores tage. Storm, blæst, kulde og fugt er alle vejrmæssige situationer, som vores boliger skal kunne holde til. Vil du have et nyt tag, der er et af de bedst egnede til at modstå alle vejrmæssige situationer, skal du vælge Cembrit B5 bølgepladerne, der findes i forskellige farver. De klassiske nuancevalg er teglrød, grå og sort. 

Bølgepladerne er lavet af armeret cement, der har en naturlig høj slidstyrke. Pladerne er således designede til at holde til alle tænkelige klimaforhold. 

Styrken i bølgepladerne skabes i kraft af materialerne og det særlige design. Hver plade er opbygget af en masse små og tynde plader. De er udformet i et bølget design, der egner sig til både nybyggeri og renoveringsprojekter. 

Når det kommer til montering, har pladerne en yderligere fordel. De måler 1180x1020mm i længde og bredde. Den store størrelse gør det nemt for håndværkerne at få et nyt tag med bølgeplader lagt, så din bolig kan komme til at fremstå elegant og stilfuldt. 

Bølgeplader er det økonomisk, fornuftige valg, når du vil have et nyt tag, der skal skabe maksimal beskyttelse om din bolig.

Udvalgte specifikationer

 • Egner sig til klimaforandring
 • Kan modstå kraftigt stormvejr, lave temperaturer og alt slags nedbør
 • Lang levetid 
 • Findes i forskellige nuancer 
 • Effektiv montering 

ICOPAL Top selvklæbende Tagpap – Tag du selv kan montere på carport eller skur

ICOPAL Top selvklæbende Tagpap – Tag du selv kan montere på carport eller skur

Til de små bygninger rundt omkring i haven er tagpap det rette valg for mange boligejere. Når du vælger den selvklæbende udgave, kan du selv lægge taget, da der ikke skal bruges en gasbrænder. Det anbefales, at du kun selv lægger nyt tagpap på til de projekter, hvor der ikke er hældning på bygningen. 

Bruger du tagpap i forbindelse med anlæggelse af nyt tag på boligen, skal du få en håndværker til at klare arbejdet for dig.

ICOPAL er et professionelt materiale, som bliver hyppigt anvendt indenfor byggebranchen. Du kan bruge dette produkt på både nye og gamle tage.

Det selvklæbende tagpap er den nyeste produktudgave på markedet. Denne udgave er lavet med bitumen på begge sider, der er hovedbestanddelen i tagpap generelt. Det klæber stærkt, så du kan få glæde af dit tag i mange år frem.

Udvalgte specifikationer

 • Nem at bruge selv på flade skure og carporte
 • Nyeste produktudgave 
 • Slidstærkt og holdbart produkt 
 • Kan bruges til nybyggeri og renoveringsprojekter

Onduline Tagplade – Bedst til bygninger hvor der ikke kræves fast tag

Onduline Tagplade – Bedst til bygninger hvor der ikke kræves fast tag

Det er langt fra kun boligen, der har brug for at få nyt tag fra tid til anden. Værdien af din bolig bliver fastsat ud fra en samlet betragtning af din grund. Har du stor carport, garage, udeskur eller redskabsrum, er det vigtigt, at du sørger for, at disse bygninger også har den bedste overdækning. Hvil der er huller, brud eller utætheder i den eksisterende tagbelægning, kan det gå udover dine maskiner, din bil, dyre cykler eller andet værdifuldt materiel.

Du skal være opmærksom på, at din forsikring som udgangspunkt ikke dækker fugtskader, som er opstået som følge af et gammelt eller utæt tag. Det er dit ansvar at tilse taget på både bolig, garage og redskabsrum med jævne mellemrum. 

Er den gamle overdækning på carporten krakeleret flere steder, eller der mange alger på taget af redskabsrummet, er det tid til tagudskiftning. 

Denne Onduline Tagplade er perfekt til disse formål, hvor der skal et slidstærkt, billigt og holdbart tag på udeskurene.  

Har du erfaring med gør-det-selv arbejde, kan du montere tagpladerne selv. Der er ikke brug for specialværktøj.

Udvalgte specifikationer 

 • Kan monteres selv
 • Lang levetid 
 • Kan bruges til alle typer af tilbygninger 
 • Giver et tidløst og stilrent look

Monier Dobbelt-S tagsten – Vedligeholdelsesfri og klassisk look

Monier Dobbelt-S tagsten – Vedligeholdelsesfri og klassisk look

Vil du have mest værdi for pengene og samtidig give din bolig forskønnelse i mange år frem, skal du vælge en kvalitetstagsten. Dette Monier produkt er skabt til den danske byggestil. Det er en elegant, velkendt og populær tagsten i rødt look, der egner sig både til moderne boliger og til renovering af ældre bygninger. 

Den helt store og betydningsfulde fordel ved produktet er, at det er vedligeholdelsesfrit. Du skal derfor ikke spekulere på udgifter til at få fjerne alger med årene. 

Denne model er en Dobbelt-S udgave. Designet er med til skabe stor styrke om dit tag. S-modellen er sat sammen af 2 almindelige tagsten. Monteringen går mere smidigt med disse udgaver, og det giver en større modstandskraft, da der er færre samlinger på dit nye tag.

Med Monier Dobbelt-S tagstenene kan du se frem til en værdistigning på din bolig, som vil komme dig til gode, når din bolig en dag skal sælges. 

Udvalgte specifikationer

 • Klassisk, flot, teglrød farve der passer til den danske byggestil
 • Egner sig perfekt til nybyggeri
 • Øger boligens værdi nu og mange år frem
 • Giver et nyt tag høj styrke og modstandskraft

Jacobi Vindskedesten – Bedst valg til boliger med lille taghældning

Jacobi Vindskedesten – Bedst valg til boliger med lille taghældning

Noget af det vigtigste du skal være opmærksom på i forbindelse med valg af nyt tag, er forhold såsom tynge af tagmateriale samt egnethed i forhold til hældning. Har du en bolig med lille taghældning, er denne Jacobi Vindskedesten et godt valg.

Det er en klassiske teglsten, som er designet til boliger, der har et lettere, fladt tag.

Tagstens udformning har indflydelse på, hvor godt de egner sig til en bestemt tagform. Når det blæser kraftigt, skal vinden ikke kunne trænge ind under teglstenene og gøre dem porøse. Det er der ikke risiko for, når du vælger en klassisk teglsten til et normalt tag med en hældning på minimum 22 grader. Dog vil denne type sten ikke være god til dig, der har en bolig med et relativt fladt tag.

Her er der brug for en teglsten med en flad udformning. Denne Jacobi Vindskedesten er lavet til huse med udhæng samt boliger med en lavere hældning på taget end 15 grader.

Udvalgte specifikationer

 • Egnet til boliger med udhæng
 • Perfekt valg til boliger med en taghældning på under 15 grader
 • Stilfuldt og elegant look
 • Kan fås i den populære, teglrøde farve samt i sort 

Materialeliste 

Har du mod på at gå i gang med at lægge nyt tag selv, skal du sikre dig at være i besiddelse af alt det udstyr, som skal bruges i forbindelse med montering.

Det gælder blandt andet:

 • Stillads
 • Arbejdshandsker 
 • Sav
 • Ståltråd (til fastgørelse af de enkelte teglsten)
 • Lægter til tagkonstruktion (vælg de godkendte T1-udgaver)
 • Stiksav (til udformning af teglsten i forhold til lægter og nedløbsrør)

Dette værktøj og tilbehør udgør basisudstyret. Når du arbejder med et særligt tagprodukt, kan der være brug for specialtilbehør. Det kan være montageklæber, inddækning, tætningsæt, ventilbånd og fuglegitter. 

Alt sammen kan du finde hos veludstyrede forhandlere på nettet som www.Frishop.dk eller Davidsenshop.dk, hvor du finder specialtilbehør, der er kategoriseret i forhold til de forskellige tagtyper.

Dette skal du være opmærksom på

Nyt tag er med til at give din bolig en stor værdistigning. Det er afgørende for værdien, kvaliteten og holdbarheden på taget, at det er lagt korrekt. 

Langt hovedparten af alle privatpersoner vælger at bestille et tømrerfirma til at sætte et nyt tag op. Det kræver kendskab til teknik og adgang til det rette tilbehør, udstyr og værktøj at montere et nyt tag. 

Du kan spare dig selv for tid, bekymring og kræfter ved at lade fagfolk om at udføre arbejdet.

Det eneste, du skal forholde dig til, er valg af tag. 

Der er forskellige tagtyper, som varierer i materialer, levetid, behov for vedligehold og særlige egenskaber. Du skal vælge nyt tag i forhold til dit pågældende anvendelsesformål. Er det skur eller udestue, du skal have overdækket, er plastplader eller tagpap gode valg, mens der er brug for bølgeplader eller teglsten på boligen. 

Når du skal vælge nyt tag, er det er fordel at sammenligne forskellige produktmuligheder, så du kan holde egenskaber og funktioner op imod hinanden. 

Du skal sørge for at gennemgå din husforsikring for at få oplysninger om, hvorvidt der er krav om, at et nyt tag lægges af håndværkere. Produktgarantien kan ligeledes blive influeret af, at du vælger at gøre det selv. 

Det er nemt og enkelt at få tilbud på din konkrete opgave fra professionelle håndværkere i dit lokalområde. De kan klare arbejdet mere end dobbelt så hurtigt, og de kan sørge for, at dit nye tag bliver lagt i henhold til krav og anbefalinger fra producenter og forsikringsselskaber. 

Det er dit ansvar som boligejer at sikre dig, at det nuværende tag på såvel bolig som redskabsrum, garage og andre mindre bygninger er intakte. Skulle der ske en skade på materiel på grund af forældet tag, er det ikke sikkert, at din forsikring dækker. 

Nyt tag er derfor den billigste løsning, når du vil sikre dig, at din husforsikring dækker for storm- eller fugtskader, og når du vil have en bolig med forøget værdi.

Se også denne artikel på Johannes-fog.dk: FIND DET RIGTIGE TAG TIL DIN TERRASSE, UDESTUE ELLER CARPORT

Author