Rionet er et af de mest velkendte typer af hegn, der findes. Det er uundværligt i forbindelse med armering af betongulve samt til havehegn, hvor det kan bruges til afskærmning eller espaliér.

Der findes forskellige udgaver af det slidstærke, kraftige og funktionelle hegn. Den største forskel handler om tykkelsen på det galvaniserede net.

Til de mindre formål er det tilstrækkeligt med en tykkelse på 4mm eller 6mm, mens der skal bruges kraftige udgaver på enten 8mm eller 10mm til byggeprojekter.

Herunder finder du testanmeldelser af de bedste typer af galvaniseret hegn og stålnet på markedet.

Svejst rionet (6mm), galvaniseret – Topscorer


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

6mm svejst rionet armeringsnet

Testresultater

Dette galvaniserede rionet kåres med 9,4/10 stjerner i kundeanmeldelserne på Trustpilot.

Om

Det er vigtigt, at du forholder dig til godkendelser og certificeringer på dit stålnet, når du skal i gang med nybyggeri. Det er kun de DS-godkendte produktudgaver, der må bruges til offentligt byggeri.

I mange byggemarkeder er de galvaniserede hegn og gitre ikke DS-godkendte. De må anvendes til privat byggeri, og de sælges til skarpe priser.

Dette net er det rette valg for dig, som skal i gang med at støbe betongulv til din kommende bolig.

Nettet er lavet af ribbet tråd af galvaniseret stål. Det er nemt at bruge i forbindelse med forstærkning af bygningskonstruktioner eller indstøbning af gulve i beton. Pexrør til gulvvarme kan sættes korrekt fast i nettet ved brug af strips eller bindere.

Mange haveejere vælger net af galvaniseret stål, da det giver et tidløs, rustikt og elegant udseende. Det klare og lyse look kan bruges til at designe de flotteste områder i haven, når nettet bruges som espaliér.

Til haveprojekterne er det ideelt at vælge et net med masker á 15x15cm. Denne bredde og afstand gør nettet perfekt som plantegitter.

Udvalgte specifikationer

 • Godkendt til anvendelse i privat byggeri
 • Ikke DS-godkendt (det vil sige, at det ikke må bruges til erhvervsbygninger)
 • Kan anvendes til forstærkning af boliger, støbning af betongulv og som plantegitter
 • Elegant og rustikt look
 • Galvaniseret overflade
 • God pris

Svejst armeringsnet (4mm) – Bedst til prisen


Svejst armeringsnet 4x2150x2500 mmTestresultater

Dette net kan anvendes til mange kreative, gør-det-selv projekter derhjemme. Det sælges til konkurrencedygtig pris og får 4,5/5 stjerner i kundeanmeldelserne på Trustpilot.

Om

Til gør-det-selv projekterne derhjemme kan det være ønsket at arbejde med de budgetvenlige byggematerialer. Er du på udkig efter et klassisk, stærkt og funktionelt rionet, er dette svejsede produkt et oplagt valg.

Nettet er lavet i ikke-galvaniseret udgave, så det fremtræder med det velkendte, orange look.

Produktet er ikke DS-godkendt, og det må derfor ikke anvendes til erhvervsbyggeri.

Du skal være opmærksom på, at du altid skal tage udgangspunkt i dit bygge- eller haveprojekt, når du køber stålnet.

Til byggeprojekterne kan du gå ud fra, at des tykkere et net du bruger, des stærkere vil dit gulv blive. 4mm net kan bruges til anlæggelse af betongulv i et skur, der primært skal bruges til let opbevaring. Eller det kan anvendes som hegn omkring haven samt til de kreative designerformål.

Har du sans for design af møbler og interiør i beton, vil dette net være det helt perfekte valg. Det anbefales, at du starter med at armere dine produkter, når du vil fremstille dem i beton. Det kan være en bænk, et bord eller andre elementer til ude eller inde.

4mm tykkelsen vil være en praktisk fordel i denne forbindelse, da tyndere stålnet er lettere at arbejde med sammenholdt med de tykkeste produktudgaver på hhv. 10mm og 12mm.

Udvalgte specifikationer

 • Egnet som hegn til afgrænsning af haven
 • Perfekt valg til armering af gør-det-selv projekter, hvor der støbes elementer i beton
 • Attraktiv, lav pris
 • Slidstærk og holdbar
 • Nem at arbejde med privat som følge af tykkelsen på 4mm

i samarbejde med PriceRunner

Svejst armeringsnet til byggeri (8mm) – Premium valg


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Armeringsnet svejst O8 mm 235 x 500 x 10 cm DS EN 10080

Om

Når du skal bruge net til støbning af beton, er det et krav, at der bruges godkendte produkter. Det er afgørende for sikkerheden og stabiliteten, at stålnettet er svejset korrekt.

Dette net er det bedste til brug for byggeprojekter. Det lever op til de gældende krav og anbefalinger, og det er iblandt de mest kraftige og slidstærke net på markedet.

Nettet kan bruges til forskellige byggeprojekter. Det kan være i forbindelse med nedstøbning af betonfundamenter, underlag til gulve eller som kraftigt hegn til haven.

Dette net måler 8mm i tykkelsen. Du kan vælge en lignende produktudgave af samme kvalitet og med samme anvendelsesformål med tykkelser fra 4mm – 12mm. Prisen vil afhænge af, hvilken tykkelse du har valgt til dit rionet.

Det er ikke kun i forbindelse med nybygger og støbning af gulve, at stålnet er uundværlige.

Til haveprojekter kan du bruge nettet eller gitteret til hegn, højbede eller espaliér.

Det kan være en fordel at vælge et net med en kraftig tykkelse, hvis du vil lave et højbed eller espaliér på et sted i haven, der er udsat for vind.

Den store fordel ved at vælge et basisnet som dette produkt er, at du løbende kan supplere og købe ekstra produktudgaver i tilfælde af, at du løber tør for byggematerialer.

Udvalgte specifikationer

 • Godkendt til byggeri og støbning af betongulv
 • Kan bruges som hegn til haven
 • Bedste valg af byggemateriale til professionelle formål
 • Findes i mange andre varianter med hensyn til tykkelse (fra 4mm-12mm)
 • Kåret som billigste produktvalg på PriceRunner

PLUS Stålespalier – Reason to buy


Set til: 479,00

Køb hos Frishop.dk

Plus stalespalier 90 x 200 cm

Om

Har haven derhjemme brug for en kærlig hånd og ekstra liv? Med plantegitre kan du skabe de mest idylliske og charmerende oaser i haven. Du kan skærme dele af haven af, så du kan indrette bede i henhold til dine ønsker.

Det behøver ikke være nogen dyr fornøjelse at lave en komplet haveforskønnelse. Med PLUS Stålesplalier kan du gennemføre dit eget haveprojekt. Du behøver ikke have ’grønne fingre’ eller mange års erfaring med at plante og skabe grønne oaser.

Du kan bruge stålespalier som hegn, eller du kan bruge dem til at lave hyggekroge. Du kan med fordel plante roser eller efeu nær ved stålespalierne. På få år vil planterne klatre op langs nettet og skabe den smukkeste blomstervæg.

PLUS nettet er lavet i lyst stål, der vil tage sig flot og elegant ud i en hvilken som helst have.

Udvalgte specifikationer

 • Bedste valg til haveforskønnelse
 • Kan bruges som hegn, plantegitter og til espalier
 • Stilrent og tidløst look
 • Nem at arbejde med
 • Ideel til afgrænsning af haven og til indretning af små hyggekroge

Hortus net i galvaniseret stål (komplet produkt) – Bedste rionet til haven


Set til: 599,00

Køb hos Frishop.dk

Hortus rionet espalier i galv. tillaegsfag inkl. beslag og stolpe 90 x 150 cm

Om

Til dig der har have og nyder at være udendørs med nye forskønnelsesprojekter, er det oplagt at vælge dette Hortus plantegitter. Produktet er et traditionelt armeringsnet men er tilpasset og designet i henhold til at blive brugt i haver.

Når du laver kroge og oaser i haven, har designet af din basismaterialer stor betydning.

Hortus nettet leveres med alt det tilbehør, beslag og stolper, som du skal bruge til at lave hegn og høje espalier.

Du kan komme til at spare mange penge på dine forskønnelsesprojekter, når du vælger de komplette produktløsninger, hvor alt tilbehør og materiel er samlet i én levering.

Du er fri for selv at skulle købe træstolper til dine plantegitre, og du slipper for at finde de rette beslag til opsætningen. Alt følger med til dette produkt.

Til de omfangsrige projekter hvor der ønskes at lave afgrænsning af haven ud til skellet eller indretning af kroge på et område i haven, har det både økonomisk og praktisk værdi at vælge pakkeløsninger.

Udvalgte specifikationer

 • Kan købes på tilbud
 • Du sparer tid og penge
 • Alt tilbehør og samtlige beslag følger med
 • Egner sig til hegn som afgrænsning af din matrikel
 • Skarp pris
 • Galvaniseret stålnet

Testkilder

Rionet – Alt du skal vide om det populære armeringsnet

Denne testanmeldelse af de bedste stålnet til gør-det-selv projekter og forstærkning af byggeri er lavet i henhold til artikel om produkttypen fra Jyllandsposten.

Her beskrives og forklares de specifikationer, som du skal være opmærksom på, når du køber rionet.

Disse drejer sig om:

 • Tykkelse
 • Type af stål (galvaniseret eller ikke)
 • Dit anvendelsesformål
 • Produktcertificering- og godkendelser

Hvad det bedste stålnet er, vil altid afhænge af individuelle forhold. Skal du i gang med haveprojekt eller et kreativ formål med at støbe elementer i beton, skal du vælge et andet net end det, som en håndværker skal bruge til forstærkning af bygning eller støbning af gulv.

I denne forbindelse afhænger valget af tykkelsen på nettet.

Når du bygger til erhverv, er det et krav, at du anvender DS-godkendte produkter. Dette handler om sikkerhed og produktkvalitet.

De fleste stålnet, som du finder i varesortimenter hos danske byggemarkeder, er ikke DS-godkendte. Disse må anvendes til private byggeprojekter.

Udseendet på dit stålnet hat ingen betydning, når det skal bruges til armering. Her er det ideelt at vælge produktudgaver i klassisk stål. Det er de orange produktudgaver.

Når du bruger net til plantegitter eller ekspaliér, vælger hovedparten af haveejere de galvaniserede produktudgaver. De giver et stilfuldt, tidløst og elegant udseende.

Q&A om stålnet til byggeri og have

Hvad er forskellen på armerings- og rionet?

Når du skal købe de uundværlige net til enten byggeri eller kreative gør-det-selv projekter, vil du støde på de 2 primære betegnelser – rio- og armeringsnet. Betegnelserne dækker over præcis det samme produkt.

Den eneste forskel er produktnavnet. Oprindeligt blev net til armering produceret hos Ribe Jernindustri, der var den førende producent af byggematerialet i Danmark. Med sønderjysk dialekt blev Ribe kaldet ”Rio”, og derfor formodes det, at produktet fik sit særlige navn.

Hvilken tykkelse skal jeg vælge på armeringsnet?

Engang blev stålnet til armering produceret i en standardstørrelse. Sådan er det langt fra længere. Stålnet produceres i dag i mange forskellige tykkelser, der er med til at give nettet dets mange anvendelsesmuligheder.

Du finder følgende størrelser i produktudvalgene hos de danske byggemarkeder:

 • 4mm
 • 5mm
 • 6mm
 • 8mm
 • 10mm
 • 12mm

Der kan være enkelte producenter, som laver stålnet til armering i specialstørrelser. Her vil prisen typisk være højere, end når du vælger de klassiske standardmål.

Du skal altid væge tykkelse i forhold til det projekt, som du skal bruge nettet til. Du kan bruge tommelfingerreglen om, at des tykkere stål, des stærkere effekt. Når du skal bruge nettet i forbindelse med støbning af gulv eller forstærkning af bygning, anbefales det, at du vælger net fra 6mm og opefter.

4mm og 5mm udgaver er til gør-det-selv projekterne, hvor kravene til holdbarhed er mindre.

Hvad koster rionet?

Stålnet har ry for at være dyre og en tung post på budgettet, når der bygges.

I denne forbindelse er det værd at huske på, at du betaler for lang levetid og solid holdbarhed. Det kan svare sig at købe de svejsede udgaver til støbning af gulv. Her er krydsningerne svejset korrekt og forsvarlig sammen, så du kan være sikker på, at dit betongulv opretholder sin facon og stabilitet i mange årtier.

Tykkelsen vil influere på prisen. 12mm net i svejset udgave vil koste mere pr. m2 sammenholdt med samme type stålnet i 6mm udgaverne.

Du kan med fordel gå efter du produktudgaver, som er kåret på PriceRunner for at være det billigste og bedste valg. Herved slipper du for at skulle lave dine egne prissammenligninger, da arbejdet er gjort for dig.

Til de kreative projekter kan du finde stålnet og plantegitre på udsalg. Det kan få stor, økonomisk betydning for dit haveprojekt at vælge byggematerialer på tilbud.

Herved er det kun prisen, som du sparer på – og ikke kvaliteten.

Vil du have en nem, praktisk og budgetvenlig løsning, når det kommer til at bruge stålnet til afgrænsning af haven, er det værd at gå efter en komplet pakke bestående af både net, stolper og beslag.

Hvilken udgave skal jeg vælge – galvaniseret eller klassisk stål?

I princippet er det op til dig, hvilken udgave du er til. Materiale- og kvalitetsmæssigt er der ikke forskel på, om du vælger den galvaniserede eller den klassiske ståludgave på net.

Valget afhænger af dine præferencer for look.

Til byggeprojekter er det underordnet, om du vælger galvaniseret eller ej. De fleste stålnet til byggeprojekter er lavet i klassisk stål, som er let at kende på grund af det ’rustne’ og rustikke, orange look. De er typisk lavere i pris, da produktet ikke er efterbehandlet og galvaniseret.

Når stålnet bruges til forskønnelsesprojekt i og omkring haven, er det et populært valg at gå efter de galvaniserede udgaver. Disse kendes på deres sølvfarvede look.

Fordelen ved at bruge galvaniseret stål til haven er, at materialet ikke bliver ødelagt eller mat at se på. Det danske vejr byder på blæst og fugt en stor del af året, og det kan være en frustrerende oplevelse at have prydet haven med stål, som på få år bliver rusten at se på.

Galvaniseret stål er et af de mest hårdføre, modstandsdygtige og slidstærke materialer, som du kan vælge til hus og have.

Det har den fordel, at det er 100% vedligeholdelsesfrit. Dermed slipper du for at skulle passe, pleje og vedligeholde dine basiselementer i haven, og du kan i stedet se frem til, at roser eller efeu vokser op ad det sølvfarvede plantegitter.

Du kender galvaniseret stål fra mange andre basiselementer til udendørs brug – herunder lygtepæle og gyngestativer.

Hvordan skærer jeg stålnet over?

Når du skal arbejde med stålnet, er der brug for specialværktøj, der kan klare det kraftige materiale. En vinkelsliber er et ideelt værktøj, der er nem at brug, og som kan købes i forskellige udgaver. En vinkelsliber er egnet til de formål, hvor der skal skæres mange kanter eller net over.

Til de mindre formål er en boltsaks et mere effektivt og praktisk redskab.

Fordelene ved at bruge en boltsaks er blandt andet, at den ikke larmer og støjer.

For mange mennesker der ikke er erfarne med byggeri og grove gør-det-selv projekter, kan det kræve lidt tilvænning og øvelse at skære korrekt og præcist med en vinkelsliber.

En boltsaks er sikker, tryg og nem at anvende for enhver, og du får præcise og pæne kanter på dit net.

Hvad siger dansk lovgivning i forhold til anvendelse af armeringsnet til byggeri?

I henhold til dansk byggelovgivning er der ikke specifikke krav til, hvem der må eller ikke må bruge rionet til byggeri. Du skal altid tage udgangspunkt i din husforsikring, når du vil sikre dig, at dine byggeelementer og din bolig er dækket i nutid og fremtid.

Der kan være særlige krav til, at støbning af boligens bærende dele udføres af professionelle fagfolk. I denne forbindelse skal du alliere dig med et håndværkerfirma, der kan stå for opgaven med at støbe dit betongulv.

Det er ikke kun i forhold til garanti og dækning, at det kan få stor værdi at få hjælp fra håndværkere til dit byggeprojekt med betongulv. Det kræver viden om støbeprocesser og blandingsforhold at opnå det elegante, jævne og ensartede resultat.

Til de kreative projekter har du frihed til at kaste dig ud i at støbe en elegant og rustik bænk i beton eller et betonbord, der kan matche den New Yorker inspirerede indretning i boligen.

Når du forskønner haven med ekspalier, plantegitre eller højbede, er det oplagt at bruge stålnet, der både er dekorative, slidstærke og vedligeholdelsesfrie.

Se også Hvornår skal jeg bruge armeringsnet? skrevet af goerdetselv.dk.

Author