Er muren derhjemme blevet grim, ødelagt eller gammel at se på, kan du med fordel overveje at vandskure den. Skuringen er en omstændig proces, men det smukke og stilfulde resultat gør arbejdet og indsatsen det hele værd.  

Processen foregår ved, at du bruger en særlig mørtel på muren, som efter tørring skal skures væk igen. Dette efterlader dine mursten med et råt, elegant og tidløst look. Du kan vandskure murværk både indenfor og udendørs.

Når du skal vælge de bedste produkter, skal du forholde dig til, om du ønsker en særlig farve på din mur, og du skal være opmærksom på antal kg i hver sæk, så du kan købe den mængde, der er krævet til dit projekt derhjemme. 

Skalflex (hvid, 15kg) – Topscorer


Skalflex (hvid, 15kg) – Testvinder

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Testanmeldelse 

Skalflex er det mest populære produktmærke, når professionelle og private boligejere skal i gang med at vandskure væggene indvendigt eller udendørs. Dette kvalitetsprodukt får 4,5/5 stjerner af kunderne.

Det roses i særdeleshed for sin nemme anvendelse. Det kan i mange tilfælde kræve erfaring med vandskuring af væg for at opnå et elegant og harmonisk resultat.

Med Skalflex får du de nemmeste arbejdsforhold derhjemme, og du kan udføre arbejdet selv med lidt øvelse.

Om

Skalflex er det populære mærke, der tilbyder produkter til vandskuring af hus i mange udgaver. Denne produktvariant er lavet i hvid mørtel. Hvid er den mest udbredte farve på materialet, da det efterlader din væg elegant og stilfuld. Der er 15kg mørtel i dette produkt.

Den store fordel ved at vælge hvid som klassisk farve er, at du altid kan supplere med ekstrakøb, hvis du skulle løbe tør for mørtel.  

Når du vælger et Skalflex produkt i bedste kvalitet, kan du fortynde det vand i henhold til de designønsker, du har til slutresultatet. Du kan med andre ord selv bestemme, hvor grov eller fin en struktur du vil have på væggen i hjemmet afhængigt af, hvor stor en mængde vand du blander din mørtel op med.

Udvalgte specifikationer

 • Nem at arbejde med
 • Vandskuring indendørs brug
 • Akryl/silikat baseret mørtel
 • Du bestemmer selv struktur på muroverfladen
 • Skal fortyndes med vand efter ønsker og behov 

Scan Vandskuring (25kg) – Bedst til prisen


Scan vandskuring 25 kg i sæk

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Om

Står du overfor et stort projekt med vandskuring af hus, kan det være ønsket at finde et produkt til en billig pris. Denne sæk indeholder hele 25kg, og den sælges til en pris, der svarer til den halve mængde. Du får mest mørtel for pengene ved at vælge denne sæk fra Scan, der egner sig perfekt til de omfattende projekter.

Du kan købe dette produkt på tilbud og spare ekstra penge. Når du handler byggematerialer på tilbud, går du ikke på kompromis med kvaliteten. Du får samme slidstærke og holdbare produkt blot til en lavere pris. 

Der kommer løbende nye produktudgaver til, der kan bruges til vandskuring af huse. Derfor bliver der ført tilbudskampagner af basisprodukterne, som du kan benytte dig af, når du vil have mest materiale for pengene. 

Når du har blandet hele indholdet op med vand, får du cirka 14l beton, som du kan begynde at smøre ud på din mur. 

Du kan bruge Scan produktet til flere formål derhjemme. Mørtlen kan bruges til finpudsning af pudsede vægge, ligesom det er egnet til at vandskure din ydermur med.

Udvalgte specifikationer

 • Mest materiale for pengene
 • Lav pris
 • Kan købes på tilbud
 • Egnet til de store projekter

Skalflex Skalcem S2000 (25kg) – Premium valg 


Skalflex Skalcem S2000 (25kg) - Premium valg

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Om

Til de projekter hvor der ønskes den mest elegante og stilfulde finish, skal der bruges Skalcem S2000 (eller førsteudgaven i form af CF2000). Her får du et specialpuds, som er skabt til de afslutninger på vægge, som skal have en flot struktur.

Skalcem er et slutpuds og kan anvende i forbindelse med facadeisolering eller netpudsrenovering. 

Har du ikke prøvet af vandskure vægge før, er det en god idé at vælge et kvalitetsprodukt. Når det kommer til byggematerialer som puds og mørtel, vil kvalitet hænge sammen med anvendelighed og egenskaber.

Skalcem er et af de mest simple og nemme udgaver af mørtler at arbejde med. Den høje klæbeevne skåner dig mod spild og frustrerende oplevelser. Mørtlen hæfter stærkt på vægge, og dit arbejde kommer til at gå mere effektivt. 

Når du vandskurer vægge, vil det blive gjort i etaper. Derfor skal du blande mindre portioner af mørtel op á gangen. Her får det stor betydning for dig, at du kan arbejde med et puds, som klæber nemt og effektivt. Der er mindre spild, når du vælger et kvalitetsprodukt som Skalflex Skalcem S2000.

Selvom produktet er en anelse dyrere sammenholdt med andre mørtler til vandskuring, kan udgifterne udligne sig, da du ikke får spild og tørret mørtel med Skalcem S2000.

Udvalgte specifikationer

 • Høj klæbeevne 
 • Minimalt spild
 • Egner sig til finpudsning og forskønnelsesprojekter
 • Kan anvendes både ude og inde
 • Høj kvalitet

Marlon mørtel (hvid, 25kg) – Reason to buy


Marlon mørtel (hvid, 25kg) - Reason to buy

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Testresultater 

Vil du have et alsidigt produkt til vandskuring af vægge båden indendørs og udvendigt, skal du vælge denne udgave fra Marlon. Du får maksimumvolumen, hvad angår indhold. Der er 25kg i sækken, og det skal kun opblandes med vand.

Det fleksible og letanvendelige produkt får 4,5/5 stjerner i produktanmeldelsen.

Om 

Den hvide mørtel kan anvendes til husmuren eller til en eller flere murvægge indenfor. Marlon er et professionelt mærke, hvis produkter bliver anvendt i byggebranchen. 

Når du vælger denne udgave, får du en mørtel, der er nem at anvende. Har du ikke en professionel cement- eller betonblander, kan du klare opblanding med et piskeris, der sættes på din boremaskine. Det vigtigste er, at du blander din mørtel med rolige og stærke bevægelser. 

Sørg for at du altid bruger samme mængde vand og samme tidsforbrug til opblanding. Dette gør, at din mørtel til skuring bliver ensartet, jævn og harmonisk. Der kan opstå teksturforskelle på den færdige mørtel, hvis du tilfører forskellige mængder vand i dine blandinger.   

Udvalgte specifikationer

 • Nem at anvende som privatperson
 • Kan blandes op ved hjælp af piskeris på boremaskine
 • Sørg for at bruge samme mængde vand til dine opblandinger 
 • Hvid vandskuring 
 • Kan bruges både inde og ude

Skalflex strygepuds (5kg) – Vandskuring med farve


Skalflex strygepuds (5kg) – Vandskuring med farve

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Om

Vil du have en mørtel, der kan opblandes med farve, skal du vælge dette basisstrygepuds. Produktet er lavet i hvid, og det kan blandes op med flere specialmalinger til vandskuring fra Skalflex.

Til de særlige projekter i hjemmet eller på husfacaden kan det være ønsket at give muren en bestemt nuance. 

Du kan finde mange udgaver af tilhørende maling i form af farvepigment, der skal blandes op i din mørtel. Er du til et moderne og New Yorker inspireret look i hjemmet, kan det være den fløjsmatte nuance, der er ønsket. 

Du får de bedste designmuligheder for at skabe et personligt look i hjemmet, når du vælger vandskuring med farve i bedste kvalitet. Når du vælger Skalflex, får du et professionelt produkt med en stærk klæbeevne. Dette gør dit arbejde mere smidigt og problemfrit. 

Når du blander farvepigment i din opblandede mørtel, skal du være opmærksom på mængden. Det er særlig vigtigt i denne situation, at du afmåler mængden af farvepigment, så du er sikker på at få et harmonisk resultat på væggen.

Udvalgte specifikationer

 • Høj klæbeevne 
 • Egner til at blive brug sammen med farvepigment 
 • Perfekt for dig der vil skabe et personligt touch i boligen
 • Giver et fløjsmat look

Testkilder 

Vandskuring af huset – hvordan gør vi?

Denne testanmeldelse af de bedste produkter til vandskuring af vægge til private boliger er udarbejdet i forhold til guidelines fra Berlingske Tidende.
Denne guide sætter fokus på de vigtigste elementer, som du skal tage højde for, når du skal købe produkter til vandskuring. 

Du skal blandt andet holde øje med følgende:

 • Produktets anvendelsesformål (udendørs, indendørs eller begge?)
 • Antal kg
 • Kvalitet på puds
 • Klæbeevne 

Den bedste mørtel vil afhænge af individuelle forhold. Det er dine håndværksmæssige erfaringer samt dit formål, der er afgørende for, hvilket produkt du skal vælge.

Som nybegynder og uerfaren er det en god idé at vælge kvalitetsprodukterne. Her får du et puds, som er nemt at arbejde med, og som har en høj klæbeevne. 

Pris og kvalitet vil stort set altid hænge sammen. Det kan betale sig både praktisk og økonomisk at vælge de dyrere produkter, når du ønsker at få de mest problemfrie og effektive arbejdsformål med at smøre mørtlen på dine mure derhjemme. 

Når din mørtel har en høj klæbeevne, er der mindre spild, og du slipper for at skulle lave nye blandinger hele tiden, fordi mørtlen når at størkne, før du får den brugt. 

Der er forskel på, hvor mange kilo du har brug for. 

På de forskellige produkter kan du altid finde oplysninger om, hvor mange liter færdigblandet materiale, din mørtel giver. Vær opmærksom på at den færdigopblandede mængde er afhængig af, hvor meget vand du bruger. Des mere vand du blander op med, des finere vil din mørtel blive, og des længere vil dit materiale strække sig. 

Værd at vide om pris på vandskuring

Pris på vandskuring er påvirket af flere forhold:

 • Kvaliteten af dit produkt
 • Antal kg du har brug for
 • Mængde af vand

Selvom det kan være fristende at gå efter de billige produkter, er det ikke nødvendigvis dem, der holder dine materialeudgifter nede. Mørtler til vandskuring af dårlig kvalitet er svære at arbejde med. De klatter mere, og de er sværere at få til at klæbe ordentligt på din væg eller facade. 

Vil du spare penge, er det bedre at gå efter tilbud eller vælge ”bedst til prisen”-produkterne. Her får du generelt mest materiale for pengene, og du får et produkt, som egner sig til både den øvede og den uerfarne gør-det-selv håndværker.

Det er en god idé at starte med at udregne, hvor mange kilo puds du har brug for fra starten af. Der kan være særlige, eftertragtede produkter, som kan være udsolgt, når du vil handle i 2. omgang. 

Det kan få betydning for det endelige resultat af din mur, når der er pause i arbejdet. Sørg for hellere at købe for meget end for lidt, når du køber vandskuringsmørtel på nettet. 

Flere online byggemarkeder har en mængdeberegner, der kan være et nyttefuldt redskab at gøre brug af. 

Ellers kan du benytte dig af en mængdetabel, hvor du kan se, hvor mange kilo mørtel du skal bruge i forhold til antal m2, du skal vandskure derhjemme. 

Hvilke redskaber skal jeg bruge til vandskuring af hus?

Når du er i gang med at købe produkter til vandskuring til indvendig eller udvendig brug, kan der være værktøj, som du skal have anskaffet dig i samme forbindelse.

Når du vandskurer, skal du bruge følgende tilbehør og værktøj:

 • Grundrens
 • Stålbræt 
 • Mureske 
 • Boremaskine + specialpiskeris 
 • Spand 
 • Arbejdshandsker 
 • Stige 

Du skal altid starte med at vaske din mur ned, som du vil behandle. Det er vigtigt, at den er ren og fri for snavs, så din mørtel kan sidde godt fast. Vær opmærksom på at der er visse mørtler, som kan bruges på våde facader, mens der er andre produktudgaver, som kræver, at muren er helt tør.

Der vil altid følge en anvendelsesvejledning med, når du køber vandskuringsmørtel. Det er den, du skal tage udgangspunkt i. 

På dit produkt kan du også læse nærmere om anbefalingerne i forhold til, hvor tykt et lag puds, der skal smøres på muren. Du skal bruge en mureske hertil. Disse fås i forskellige størrelser og faconer. Du skal vælge den ske, som matcher dine behov og dit formål. 

Når du skal blande din mørtel op med vand, er det bedst at bruge en boremaskine med et specialpiskeris. Med dette værktøj går det nemmest og mest effektivt at blande mørtlen op, så du er klar til at smøre det på muren, inden materialet når at størkne. 


Det anbefales, at du arbejder med mindre mængder a gangen. Dette hjælper dig både med at få en mere ensartet overflade, og det sparer dig for spild. 

Start altid fra oven og begynd i det hjørne af muren, der er mest kompliceret. Her kan du bedst komme til, når der ikke er vådt puds, du skal tage højde for.

Se også denne artikel på Bauhaus.dk: Guide: Pudsning af din væg kan gøre underværker

Author