Gør haven til din egen. Det kræver engagement og en arbejdsindsats, men så kan man også få en have, som hele familien elsker.  

Kender du fornemmelsen af at sidde og kigge ud på solen i haven i stedet for at sidde derude og nyde den? Mange mennesker føler ikke, de får udnyttet deres have godt nok, selv om de har masser af plads og muligheder.

SE OGSÅ: Haveindretning

Det gælder især, hvis man har overtaget en have som tidligere beboere har anlagt. For så ender man ofte med bare at vedligeholde haven som den er, uden at få sat sit eget fingeraftryk på den. Det føles meget mere naturligt at sætte sig ud i have, når man selv har bestemt, hvordan den skal se ud. Der er mange muligheder for selv at designe sin have, så man får den lige som man vil have den, og der er faktisk ingen grænser for, hvilke små og store drømme, man kan få opfyldt.

Hos onlinebyggemarkedet Multikoeb.dk er vi for eksempel faldet over et større udvalg af udendørsbrusere. Brusere til udendørs brug findes i alle mulige afskygninger, og man kan endda købe sig en bruser med solvarme, så altid man kan blive frisket op i haven eller sommerhuset.

Hvis man vil være aktiv, kan man hos Happygames.dk ligefrem købe sin egen minigolfbane til haven. Man kan selvfølgelig også vælge de mere traditionelle løsninger og kaste sig over.

SE OGSÅ: Træfældning pris

Hiv køkkenet ud i haven

Have 2Det er hyggeligt at spise udenfor, og hvis man også kan tilberede maden i haven, så kan madlavningen blive en rigtig social og hyggelig aktivitet for hele familien. Mange bruger en grill til netop det formål, men man kan også vælge at gå skridtet længere og etablere et udendørs køkken med rindende vand, køkkenbord og grill.

Har man mod på opgaven kan man selv gå i gang med at bygge et udekøkken. Hjemmesiden Gørdetselv.dk har nogle forslag til forskellige gør-det-selv udekøkkener, man kan bygge hjemme i haven, så det gælder bare om at smøge ærmerne op og komme i gang.

SE OGSÅ: Vandfald i haven

Lav en plan for haven

Have 4Uanset, hvilke projekter man går i gang med, så er det allervigtigste at lave en samlet plan for hele haven. Det vil sige en plan for over, hvor man vil placere planter, træer, udekøkkener, terrasser, havebænke, udendørsbrusere, hyggekroge, guldfiskedam eller hvad man nu ønsker sig.

Hvis det virker uoverskueligt, er der hjælp at hente hos Havetip.dk, hvor man kan få en grundig vedledning i, hvordan man måler haven op, laver en haveplan og vælger de rigtige planter til haven. Det vigtige her er, at man har en plan og en del tålmodighed.

Det tager tid at skabe den perfekte have, for man vil sikkert få nye ideer og projekter undervejs, men når man en gang er færdig, så vil man opdage, at en af de allerbedste ting ved drømmehaven er fornøjelsen ved at opleve den året igennem. Så hvis du er en af dem, der synes haven er lidt trist, er det måske på tide at komme ud og få gang i din egen perfekte have.

SE OGSÅ: Lægning af fliser

Author

Write A Comment