Guide: Sådan undgår du indbrud i sommerferien

Sommerferien er over os, og det benytter mange til at trække stikket og tage på ferie i ind- eller udland. Bag sig efterlader vi et tomt hus, der er indbrudstyvenes absolutte livret, hvilket også betyder, at antallet af indbrud stiger betydeligt i sommermånederne ifølge GF Forsikring og Politiets opgørelser

I denne artikel kigger vi nærmere på fem ting, du kan gøre for at sikre, at du ikke bliver mødt af et gennemrodet hjem, når hverdagen atter melder sin ankomst.

Indlægget er inspireret af og tager udgangspunkt i følgende infografik med hele 10 gode råd, som er udarbejdet af Keypartner, der tilbyder indbrudssikring. I denne artikel har vi valgt 5 af de bedste råd – dem kan du læse nedenfor

Her kan du se en video med de 10 gode råd

 

Råd 1: Monter forsikringsgodkendte låse

Det første råd er ganske simpelt og ligetil – nemlig at få monteret kvalitetslåse, der afskrækker indbrudstyven fra at forsøge at bryde ind. Forsikringsgodkendte låse fra producenter som Ruko eller Abus er et sikkert valg, som kan klare lidt af hvert og under alle omstændigheder ikke giver en tyv gode ”arbejdsbetingelser”.

Gennemgå i denne forbindelse hele huset (evt. sammen med en låsesmed) for at kortlægge, hvilke døre du med fordel bør få monteret nye låse på. Du kan enten selv stå for montering af låsen eller alliere dig med en professionel, og prisen vil typisk ligge i et niveau på mellem 1.000 og 1.600 kr.

Råd 2: Få monteret vindueslåse

Vinduerne er et af husets svagere punkter og ofte der, indbrudstyve kommer ind ved at brække vinduerne op eller smadre glasset og åbne det indefra. Det er derfor en rigtig god idé at sikre vinduerne og gøre det så svært som overhovedet muligt for tyvene.

Vindueslåse er en billig, hurtig og nem måde at forebygge indbrud og holde tyven ude. Det kan typisk klares på en halv time og koster mellem 350 og 900 kr. afhængigt af, om du selv står for monteringen eller ej.

Det er ikke nødvendigvis alle vinduer, hvor du behøver at montere låse, men de nemmest tilgængelig og mest udsatte bør du kraftigt overveje at sikre.

Råd 3: Opsæt tyverialarm

Hvis en indbrudstyv beslutter sig for alligevel at besøge dig, mens du er på sommerferie, kan en tyverialarm i mange tilfælde få vedkommende på andre tanker. Tyverialarmen kan både have en præventiv effekt, men også sætte tyven under pres, besværliggøre selve indbruddet og naturligvis alarmere dit vagtselskab og myndighederne.

En gennemsnitlig tyverialarm med abonnement kan anskaffes til omkring 250 kr. pr. måned og bør opsættes af en professionel af sikkerhedsmæssige hensyn.

Råd 4: Invester i videoovervågning

Der er delte meninger om, hvorvidt videoovervågning i sig selv har en forebyggende effekt, når det kommer til indbrud.

Ifølge en analyse fra Det Kriminalpræventive Råd udgivet i 2014 konkluderede man på baggrund af udsagn fra tidligere indbrudstyve, at overvågning i et vist omfang afskrækkede tyve fra at bryde ind i et hus. Undersøgelsen viste i denne forbindelse, at effekten af overvågning i sig selv ikke tilsyneladende var særlig stor.

Man konkluderede dog, at videoovervågning og skiltning herom i kombination med andre tiltag er særdeles effektivt, når det kommer til at forebygge indbrud.

Rådet om at investere i videoovervågning skal derfor ses i forlængelse af de øvrige råd og forebyggende tiltag, du som husejer bør overveje, da dette giver mest valuta for pengene. Selvom den forebyggende effekt ved alene at investere i videoovervågning måske er begrænset, kan det have stor betydning ift. opklaringsarbejdet, hvis du skulle få besøg af uvedkommende gæster i løbet af sommerferien.

Videomaterialet kan gøre politiets arbejde lettere og måske endda være medvirkende til at finde frem til tyvekosterne og de skyldige. Videoovervågning kan typisk anskaffes for blot 400 kr. i måneden.

Råd 5: Tilmeld dig ”Nabohjælp”

At forhindre indbrud alene kan være en uoverkommelig opgave, men ved at alliere dig med dine naboer kan du reducere risikoen betydeligt.

Ordningen ”Nabohjælp” er ganske gratis og indebærer, at dine naboer hjælper med at holde øje med dit hjem og kan give dig besked, hvis de oplever noget mistænkeligt eller er vidne til et indbrud. ”Nabohjælp” forebygger ifølge sine egne tal op til hver 5. indbrud og kommer desuden som en smart app til smartphones. Det tager 5-10 minutter at tilmelde din ejendom på nettet og blive medlem, og de minutter er ganske godt givet ud.

Ønsker du at sikre dig yderligere, kan du med fordel overveje at lave aftaler med dine naboer om at tømme postkassen, parkere deres bil i indkørslen og smide skrald i skraldespanden, så en potentiel indbrudstyv ikke tror, at huset står tomt.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑