Nem renovering af dagligstuen

Når du flytter ind i et gammelt hus, kan renoveringen tage lang tid og være fordelt over flere omgange. Måske er du startet med køkkenet eller badeværelset, fordi det er de rum, der skal fungere i hverdagen

Andre ting bliver nedprioriteret, fordi det måske drejer sig om grimt tapet eller en uønsket blyindfattet rude i entreen, men altså ikke direkte noget ødelagt eller defekt.

I denne korte artikel giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du hurtigt og nemt kan gøre din stue hyggelig og moderne.

Bevar husets særlige charme

I gamle huse er der ofte meget mørkt i sammenligning med mere moderne hjem. I dag bygges mange nye huse med kæmpemæssige panoramavinduer, hvor alle og enhver kan følge med i livet bag ruderne. Og det er ikke kun mængden af naturligt lys, der er anderledes i ældre byggeri.

Stuen i dit nye hjem kan sagtens ske at have både mørkt gulvtæppe, brunt og orange tapet på væggene samt mørkbejdsede trælofter. Det kan give en klaustrofobisk fornemmelse og får langt fra rummet til at virke så stort, som det i virkeligheden er.

Hvis det ikke er førsteprioritet i renoveringen at få gjort noget ved stuen, er der nogle få ting, du nemt kan gøre, for at friske dens udseende op. Du kan nemlig gøre meget ved at indrette stuen med jeres egne møbler og skabe en hyggelig stemning, så I ikke skal føle, at I bor i nogle andre menneskers hus. Og inden du virkelig ser dig sur på tapetet på væggen, kan det være en overvejelse værd, om I måske alligevel skulle beholde det.

Når du køber et ældre hus i stedet for nybyggeri, kan der være en del arbejde forbundet med det, men omvendt har huset masser af sjæl og charme. Derfor skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du per automatik maler alle flader hvide og vælter en væg, så der bliver plads til samtalekøkkenet.

Fordele ved gulvtæppe på stuegulvet

Der kan også være en del overraskelser forbundet med at renovere et hus med mange år på bagen. Du kan være heldig, at der ligger et lækkert egetræsgulv under gulvtæppet, men det kan du på ingen måde vide, før du går i gang. Igen bør du også overveje, om ikke gulvtæppet kan få lov at blive.

I de sidste mange år har gulvtæppet været en truet dyreart, men i bund og grund har det mange fordele at have et blødt underlag på gulvet. Særligt hvis I er flyttet i hus, fordi lejligheden blev for trang for hele familien, kan gulvtæppe have sine fordele.

Dine børn får ikke splinter fødderne, og de kan sidde blødt og varmt på gulvet med deres modelbiler og vendespil. Noget, der ofte har fået gulvtæppet til at ryge direkte i containeren på lossepladsen, er, at der er grimme pletter på det.

Der er dog mulighed for at komme af med pletterne ved at bestille en tæpperens. Det gør en kæmpe forskel, når tæppet bliver renset ordentligt igennem, og tæppet vil nærmest være som nyt bagefter. Dermed kan du spare mange penge ved at lade være med at købe et nyt gulvtæppe eller investere i et trægulv, og din stue er hurtigt klar til at blive indrettet.

Renovering tager tid

Alt i alt drejer en renovering sig altid om at bevare husets oprindelige kvalitet og charme og samtidig få det til at passe til din families behov. Derfor kan I med fordel overveje det en ekstra gang, før I fjerner klinker, river tapetet ned, eller laver andre store ændringer.

At finde balancen kan tage noget tid og betyde, at I er nødt til at lave om på jeres første indskydelse, så huset bliver, lige som I har drømt om.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑