Hvordan du børnesikrer din stue

Stuen er et af de vigtigste rum i huset er stuen. Stuen er der hvor man ofte opholder sig, og der hvor man inviterer gæster til. Der er der man hygger, man slapper af og man generelt føler sig tryg og hjemme. Derfor er det vigtigt, at du har en stue, der er indrettet så den passer til dig og din familie

Der er mange forskellige måder at indrette sin stue på, men hvis du har småbørn i familien, er der nogle punker, du skal være opmærksom på.

Op med det dyre

Hvis du har småbørn i familien, er der flere ting du kan gøre for at bibeholde din moderne og fine stue, mens den stadig er børnesikret. Dermed er det ikke den helt store katastrofe, hvis dit barn skulle komme til at ødelægge noget.

Et godt tip, og nok det første du skal ændre ved din stue, hvis der kommer småbørn til, er at flytte alle de ting, der har en større værdi, eller som du er glad ved, op. Du skal simpelthen rykke det hele ud af rækkevidde for barnet.

Alt hvad der kan tippes, væltes, hives ned osv. skal rykkes op i en højde, så barnet ikke kan nå det. Dermed slipper du for at blive nok så ærgerlig hvis der skulle ske et uheld. Hvis du har et dyrt og sart tæppe, hvor pletterne kan ses med det samme, kan det være en ide at skifte det ud med et billigere for en periode.

Når dit barn så er blevet stort nok til ikke at spilde, kan du rykke det gamle og fine tæppe ind i stuen igen.

Møbler og betræk

Med et lille barn i huset kan det være svært at holde huset rent. Især stuen, hvor barnet kan tonse og lege kan hurtigt blive beskidt. Hvis du har en sofa eller en god pæn lænestol, kan det være en løsning at trække en form for lagen over.

Du kan sagtens finde et stort pænt stykke stof af den ene eller anden salgs, som kan beskytte dine møbler mod fedtfingre og bussemænd. Hvis så du får besøg, kan du nemt trække overdækket af igen, så dine møbler står fine og rene som før.

Ved at beskytte sine møbler, kan du slippe for at skulle vaske betræk. Især sofaen kan være yderst besværligt at få gjort rent, hvis betrækket skal af, vaskes og på igen.

Ruderne

Hvis man har en stue, hvor vinduer ikke hænger højt på væggen, men i stedet fylder en hel væg med ruder fra gulv til loft, kommer der en helt masse fedtfingre på hvis der går småbørn rundt og hygger sig.

Man kan sørge for at prøve at opdrage sit barn i en tidlig alder til ikke at kaste ting mod ruden, så de går i stykker. Derudover skal man også være opmærksom på at lærer sit barn, at der er en rude, og at man ikke bare kan komme løbende igennem.

Hvis du vil prøve at sikre dit barn mod sådanne skader, kan man komme nogle klistermærker eller noget vinduesmaling på ruderne for nede, så barnet kan se at der er en rude. Det er nok nærmere umuligt at holder sådanne ruder rene, med et barn i huset.

Man kan gøre ruderne rent en gang om ugen, eller måske kun til særlige lejligheder hvis man ikke har tiden til det. Men uanset, bliver man nødt til at accepterer at ruderne bliver beskidte. Du kan læse mere om børneopdragelse og få gode tips og tricks hos Seeds.dk.

Accept og træk på skulderen

Du behøver ikke at børnesikre alt du ejer, for når man har småbørn i huset er der uden tvivl noget der vil gå i stykker. Uanset hvad det er der ødelægges, bliver man ærgerlig, også selvom det er et uheld. Men det kan simpelthen ikke undgås at det ryger en ting eller to i ny og næ.

Derfor skal man lærer at accepterer det som forældre til et mindre barn. man kan gøre et hæderligt forsøg på at børnesikre hjemmet så godt man nu kan, men man skal nok være indstillet på at sige farvel til nogle af sine fine ting over tid.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑