3 indretningstips til stuen

Stuen er et af de mest centrale rum i dit hjem, og netop derfor skal du måske give den lidt ekstra kærlighed

Det er typisk her, hvor venner og familien samles, når de kommer på besøg til kaffe eller fester, og derfor skal stuen naturligvis have et elegant samt personligt udtryk, som du kan vise frem med stolthed. Dog er dette lettere sagt end gjort, og derfor kommer vi her med nogle indretningstips, som kan gøre hele situationen mere overskuelig.

Få noget på væggene

Minimalistisk er godt, men der er en grænse for alt, og det er altså et must, at du får noget op på væggene. Er de helt tomme, har dit hjem ingen personlighed, og det hele bliver hurtigt gabende kedeligt.

Gå derfor på jagt efter billeder, plakater, malerier eller noget helt andet. Du kan hurtigt give rummet et spændende og farverigt look, der afspiller dig som person. Skal det være citater, dyr, naturalistiske eller abstrakte billeder?

Din smag vil afspejle din personlighed, og det skal nok komme til udtryk i stuen – så kom på jagt efter vægudsmykning.

Planter og andet grønt

Du skal ikke omlægge din stue til en jungle, men det vil helt sikkert klæde den, hvis du får nogle planter og andet grønt ind hist og her. Det giver varme og farve til hjemmet, hvorfor det hurtigt vil give helhedsindtrykket af din stue et nøk opad.

Se eventuelt nærmere på Monstera Deliciosa, kaktusser, Pilea Peperomioides, figentræer eller en Eucalyptus. Der er mange bud, og ikke nok med at planterne hjælper på indretningen, så kan du også se frem til et bedre indeklima.

Hold en rød tråd i valg af møbler

Du skal ikke blande stilarter i øst og vest. Det bliver rodet og forvirrende, og du kommer aldrig til at opnå den famøse prik over i’et. Enten skal du vælge at holde det minimalistisk og være konsekvent omkring det, men ellers skal du måske have fat i noget mere farverigt og sprælsk – det vigtige er bare, at du holder stilen.

Mange er hooked på New Yorker-stilen, hvor det hele er lidt industrielt med betonelementer, træplanker eller lignende. Hertil skal du selvfølgelig have møbler, der passer ind.

Det kan også være, at du er helt vild med plankeborde og andet i træ. Det er populært som aldrig før med træelementer i hjemmet, og derfor kan du hurtigt finde møbler, der matcher stilarten. Kort sagt handler det blot om, at du er konsekvent i dit møbelvalg, og at du holder en rød tråd gennem hele din indretning.

Som sidste bemærkning er det vigtigt at pointere, at du aldrig må gå på kompromis med dit inventar. Du skal bruge det hver dag, så komforten og designet skal være i top. Der er mange webshops, som du kan smutte en tur forbi, når du vil have noget kvalitet fra øverste hylde, og denne side er et godt bud, men det kan også være, at du selv kender til en helt anden butik – husk bare fokusset på kvalitet.

Held og lykke med indretningen af din stue.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑