Guide: Sådan vælger du den rette kontinentalseng

Er du på udkig efter en ny seng, eller er din gamle ”stået” af? Mange danskere tænker ikke over, hvor stor en del af deres liv, de ”sover” væk, hvilket betyder, at valget af seng ofte træffes udelukkende ud fra et prishensyn

En ordentlig seng er selve forudsætningen for en god nattesøvn, der er alfa og omega, når det kommer til psykisk og fysisk velvære, overskud og energien i hverdagen.

I de seneste år har særligt kontinentalsengen, der er kendetegnet ved at bestå af flere (ofte tre) lag, vundet indpas herhjemme og fundet vej til mange soveværelser. Kontinentalsengen er med sine flere madrasser højere end en traditionel seng, hvilket gør det nemt at stå op om morgenen og gå i seng om aftenen.

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du finder den rette kontinentalseng, der passer til din krop og dens behov.

Farve og design

Selvom kontinentalseng først og fremmest har en praktisk funktion som det sted, du skal hvile ud, bør du også anse sengen som et møbel, der, ligesom alle andre møbler, bør indgå i den samlede indretning og udtryk. Derfor bør du naturligvis også tage højde for egenskaber såsom farve og design, når du vælger din kontinentalseng.

Er du til det hvide, diskrete og moderne look, eller foretrækker du en sort model med kant og personlighed? Der er mange muligheder for at finde en seng, som falder i din smag.

Fasthed

Fastheden er en af de vigtigste ting at have in mente, når du skal investere i en ny seng. Her findes der ikke noget ”rigtigt” svar, da den rette fasthed afhænger af din krop og præferencer. Sætter du pris på en blød seng, som former sig efter din krop? Alternativt foretrækker du måske en fastere seng?

I denne forbindelse kan det være en god idé at spørge om hjælp i din lokale møbelforretning eller benytte en af de chatfunktioner, du finder på webshops på nettet – fx på Sengetid.dk, der også forhandler kontinentalsenge.

Butikken kan med sikkerhed hjælpe dig med at kortlægge din krops behov og finde en seng med den rette fasthed.

Hvilken type topmadras?

Det næste spørgsmål, du skal stille dig selv, er, hvilken type topmadras du ønsker til din kontinentalseng. Dette er igen et spørgsmål om smag og behov og afhænger som udgangspunkt af, hvad du foretrækker.

Der findes et væld af forskellige topmadrasser i forskellige materialer, skum mv., og det er muligt at finde en masse information om de mange muligheder, men igen kan det være en god idé at spørge til råds hos forhandleren.

Størrelsen

En af de allervigtigste ting, du bør have med i dine overvejelser, er målene på din kontinentalseng – det er eksempelvis ikke ligegyldigt, om du vælger en seng i 140×200 cm, hvis du i virkeligheden har brug for en større model i 180×210.

Her kan du med fordel tage udgangspunkt i din nuværende seng. Er du tilfreds, eller vil du gerne have mere plads? Har du en partner, er en større seng naturligvis at foretrække, selvom I gerne vil ligge tæt. Gør op med dig selv, hvad du/I har af behov og test gerne forskellige størrelser, inden du køber.

Gå efter kvalitetsmærker

Ligesom mange vælger at købe tøj fra udvalgte mærker, kan det også betale sig at holde øje med visse brands, når du skal investere i en ny seng.

Sengetid.dk er en af Danmarks største forhandlere af senge på nettet, og her finder du blandt andet brands som Norland, der er garant for tårnhøj kvalitet og holdbarhed, så du ikke skal købe en ny seng igen i de næste mange år.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑