Dårlig søvn giver en dårlig hverdag

Vi kender det alle sammen, ikke nok søvn giver en dårlig dag, men er vi alle også klar over, hvor meget det egentlig betyder for helbredet, hvis det står på i længere tid?

Alle undersøgelser peger i samme retning, får du ikke nok søvn eller får du dårlig søvn, i en længere periode, så står helbredet på spil. Og det er faktisk ikke kun fysisk, men også psykisk at det kan ramme dig.

Hvis du er en af de uheldige, så er det vigtigste for dig er, at finde årsagen til den dårlige søvn, og årsagerne kan være mange. Det som mange glemmer er, at årsagen til den dårlige søvn, kan være lige for snuden af dig.

SE OGSÅ: Senge test – Kæmpe guide til valg af seng

Hvorfor sover du dårligt?

De fleste tænker at det må være noget med arbejdet, at de har følt sig stresset, haft meget at tænke på, og at det vil gå over når de får styr på det, det vil kun være i en periode, og dermed glemmer de faktisk den hyppigste årsag, som simpelthen er, at sengen er blevet slidt, og fjedrene dermed ikke giver den gode madras, som de har været vant til igennem mange år.

Madrasser bliver slidte, især hvis der ikke er en topmadras. Hver nat bliver der suget sved ned i madrassen, og er der ingen topmadras, ryger det direkte ned i madrassen og dermed også fjedrene. Fjedrene vil derfor begynde at ruste og ikke være så kraftige, som de plejer at være.

Derfor skal du bruge topmadras

Den bedste topmadras kan forlænge din sengs levetid med rigtig mange år, og derfor er det penge der er godt givet ud, fordi en ordentlig seng er dyr, og prisen på en topmadras er væsentlig lavere. Og hvis det er din seng der er skyld i at du ikke får nok søvn eller vågner mange gange om natten, kan en topmadras være løsningen. Det kan dog også være at du bliver nødt til at investerer i en helt ny seng, simpelthen fordi at din gamle seng er blevet for slidt.

Du skal dog også huske at hvis du tit vågner med smerter i ryggen, så kan løsningen være en elevationsseng, da i den kan justere hvordan du ligger med ryggen om natten.

Spar ikke på sengen

Husk, det er ikke på sengen, at du skal spare, da det er her du vil bruge, en meget stor del af dit liv. Hvis du absolut skal skal spare, så vær sikker på, at du vælger en seng med den rette fasthed i madrassen. Det vil være den bedste løsning for dig, og din ryg. Du kan finde mange flere informationer om valg af den rette seng for lige præcis dig, inde på Senge-testeren.dk

Der findes masser af information om hvordan du vælger den rette madras til lige præcis din krop, og det meste handler om hvor meget du vejer og hvor høj du er. Derfor skal du selvfølgelig vide præcis hvor meget du vejer og hvor høj du er, inden du køber en ny madras eller seng. Det er det vigtigste når du skal lave sådan en investering, og husk det er en investering i dit helbred og ikke kun i dit soveværelse.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑