Opgrader dit køkken som en prof

Holder du af at lave mad og vil gerne give dig selv de allerbedste forudsætninger for at lave store kulinariske oplevelser?

Så læs med her, hvor du får 5 tips til at gøre dit køkken en prof værdigt.

1) Køb kvalitet

En professionel gastronom går naturligvis ikke på kompromis med kvaliteten – hverken når det kommer til råvarer eller til udstyr. Derfor skal du også sørge for at købe kvalitet til dit køkken, så det bliver sjovt at lave mad.

Hvis ikke udstyret er i orden, bliver det hurtigt surt at stå med kødgryderne, og derfor er det altså bedre at købe kvalitetsprodukter i mindre omgange end at købe alting på én gang og så være nødt til at købe noget mindre godt.

2) Invester i et gaskomfur

Langt de fleste kokke er glade for gaskomfurer, og vil du gerne få mest muligt ud af dit køkken, skal du altså også overveje denne mulighed. Det er effektivt og nemt at arbejde med, og skal du alligevel lave køkkenet om, er det derfor værd at kigge nærmere på.

Det er væsentligt hurtigere end almindelige kogeplader, og det er netop én af grundene til, at det er så eftertragtet i restaurationsbranchen.

3) Sørg for at holde dine knive skarpe

En koks bedste venner er hans knive, og skal du lave meget mad, skal du derfor have fat i nogle gode knive. De skal være skarpe, og så skal de ligge godt i hånden, så de er behagelige at arbejde med. Når du så har investeret i gode og effektive knive, skal du naturligvis sørge for at vedligeholde dem ved at få dem slebet jævnligt.

Alternativt kan du selv købe en knivsliber – for eksempel en elektrisk én af slagsen – så du altid kan have fuldkommen skarpe knive ved hånden.

4) Gå ikke ned på service

Når du har kreeret en helt formidabel ret, skal den naturligvis også præsenteres på bedst mulige vis. Alting skal serveres på en korrekt tallerken, som gør mest muligt for maden, og derfor er det vigtigt, at du har nok service.

Skal du have familie og venner på besøg og har brugt mange timer i køkkenet på at forberede middagen, nytter det ikke noget, at du løber tør for eksempelvis desserttallerkener midt i det hele.

Sørg derfor for at have nok af alle de ting, du kommer til at få brug for, så dine retter kan komme til deres ret. Du kan for eksempel købe dit service – og dit andet køkkenudstyr – her.

5) Dæk et indbydende bord

I forlængelse af at du ikke skal gå ned på service, skal du generelt sørge for, at du kan dække et indbydende bord. Når man spiser en god middag, handler det om meget mere end selve maden, og hvis helhedsoplevelsen ikke er god, får din mad ikke den opmærksomhed, den fortjener.

Derfor skal du også sørge for, at du for eksempel har fine vin- og vandglas og at du har skeer, paletter og så videre til de forskellige retter, så dine gæster ikke skal gribe for sig af retterne med en brugt grydeske.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑