5 bud på praktiske køkkenindretninger

Skal den kommende efterårsferie bruges på renovering af køkkenet? Når du har besluttet dig for, at køkkenet skal få et nyt liv, er det vigtigt, at du overvejer en række ting, inden renoveringen finder sted

Køkkenet skal emme af praktiske elementer og funktionalitet, så du ikke står og mangler arbejdsplads, når køkkenet er færdigt. Læg især vægt på at skabe arbejdspladser ved vasken, ved komfuret og ved køkkenbordet.

I det følgende får du et overblik over, hvilke muligheder du har, når det gælder indretningen af det nye køkken.

Den ensidige køkkenindretning

Efter beslutningen omkring selve køkkenets stil er taget, som forresten kan vedrøre eksempelvis det landlige, det industrielle eller det minimalistiske design, er det tid til at tænke på typen af køkkenindretningen.

Her kan du blandt andet vælge den ensidige køkkenindretning, som går ud på, at alt inventaret er indrettet langs én væg. For at realisere denne køkkenindretning, er der dog brug for minimum tre meter vægplads.

Typen er god til smalle eller begrænsede områder – eksempelvis i lejligheder, hvor pladsen skal udnyttes fuldt ud.

U-formet køkkenindretning

Den U-formede køkkenindretning skaber masser af god arbejdsplads og mulighed for let at skifte mellem opvask og gryderetten på komfuret. Denne type indretning kræver tre vægge, og der bør desuden være mindst to meter mellem U-ets arme. Hermed opstår der ikke frustrerede miner, når resten af familien skal hjælpe med madlavningen.

L-formet køkkenindretning

Denne indretning kræver mindre vægplads end den forrige nævnte, men giver stadigvæk god arbejdsplads til flere personer på samme tid. Ved en L-formet køkkenindretning placeres køkkenet langs to tilstødende vægge i en vinkel eller langs en væg, hvor der sættes et ben ud i rummet som rumdeler.

Indretningen er fleksibel, men vær opmærksom på, at køkkenets hjørne kan være besværligt at udnytte til opbevaring.

Den parallelle køkkenindretning

Den køkkenindretning findes mange steder, især i lejligheder, idet typen henvender sig til små eller smalle rum. Hermed kan du let overveje denne indretning, hvis pladsen er knap i det nye køkkenalrum i lejligheden.

Indretningen har køkkenborde og skabe stående parallelt med hinanden. Sørg desuden for at have en minimum friafstand mellem køkkenbordene på 110 centimeter, men helst 120 centimeter. Der skal nemlig både være plads til, at både dig og din partner kan være i køkkenet på hver sin side, og at ovnlågen nemt kan hives ud uden besværlige armbevægelser.

Ø-indretning

Er dit køkkenalrum ganske stort, og ønsker du at skabe et køkken, hvor der er masser af plads til sociale aktiviteter og lange samtaler henover køkkenbordene, er denne indretning perfekt. En del af dette køkkens vigtigste funktioner bliver samlet i et centralt arbejdsmodul: køkkenøen.

Ved køkkenøen er der ligeledes plads til at sætte en række barstole på den ene side, så der er mulighed for at tale med både familien og gæsterne, mens madlavningen står på. Ved at klikke her kan du endvidere let undersøge potentielle selskabslokaler til den næste store fest lige ved køkkenøen, imens pastaen koger.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑