Spar tid med den rette plæneklipper

Størrelsen på din have, har stor betydning for, hvilken type plæneklipper du bør vælge. Vi har samlet vores bedste tips til valg af plæneklipper, som passer til netop din have.

Har din plæneklipper den rette klippebredde?

Jo større din have er, desto større bør din plæneklippers klippebredde være, og jo større klippebredden er, jo hurtigere er din græsplæne slået. Nedenfor ser du, hvilken klippebredde din plæneklipper bør have ud fra størrelsen på din græsplæne.

Plænestørrelse i m2: <250 – klippebredde i cm: 30

Plænestørrelse i m2: 250-400 – klippebredde i cm: 35

Plænestørrelse i m2: 400-600 – klippebredde i cm: 40

Plænestørrelse i m2: 600-800 – klippebredde i cm: 45

Plænestørrelse i m2: 800-1000 – klippebredde i cm: 50

Ulempen ved at vælge en plæneklipper med en stor klippebredde er dog, at plæneklipperne ofte er større og derfor kan være svære at manøvrere rundt på små grunde.

Græsplæne op til 250 m2

Til mindre græsplæner kan du nøjes med mindre plæneklippere med mindre klippebrede. Til denne type græsplæne er mindre elektriske plæneklippere det oplagte valg.

Græsplæne mellem 250 og 400 m2

Til denne type græsplæne anbefaler vi en plæneklipper med en klippebredde mellem 35-40 cm som muliggør, at du nemt kan komme rundt i haven. Her anbefaler vi en elektrisk eller mindre benzinplæneklipper.

Græsplæne større end 400 m2

Er din græsplæne større end 400 m2, bør du, som det fremgår af før nævnte tabel vælge en plæneklipper med en klippebredde på minimum 40 cm. Til denne slags græsplæner er en benzinplæneklipper det bedste valg. Få inspiration til valg af benzinplæneklipper her.

Spar tid med den rette plæneklipper

Valg af plæneklipper afhænger altså i høj grad af størrelsen på din have. Ønsker du at spare tid på at slå græs, bør du derfor vælge en plæneklipper, der passer til størrelsen på haven. Gør du ikke det, kan du opleve at købe en plæneklipper med for lille klippebrede, hvilket gør det til en mere tidskrævende proces. Omvendt vil for stor en klippebredde også give problemer, der kan forsinke processen, da du kan have svært ved at komme rundt i haven. Er der få bede og andre ting stående i haven, kan du dog sagtens vælge en plæneklipper med større klippebredde og dermed spare tid.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑